manos64 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 καλησπερα, ειπα και εγω να περασω στην εποχη του ssd και παραγγειλα λοιπον μηχανημα δικιας μου συνθεσης , μητρικη gigabyte ga-p55a , intel i5 650, sapphire 6850, μνημες corcair xms3 , ενα σκληρο sata3 1 τερα και φυσικα τον 40αρη ssd της intel. η χαρα απο την παραλαβη του μηχανηματος κοπηκε αποτομα οταν τα "7" δεν καθοντουσαν με τιποτα στον ssd. μετα την πρωτη κρυαδα βλεπω οτι θελει αναβαθμιση το bios για να ειναι συμβατο με ssd , το εκανα , περασα το λειτουργικο χαρηκα μια μερα και μετα παλι καταστροφη. δοκιμασα "7" pro,ultimate,xdark , τιποτα. το ahci ειναι ενεργοποιημενο στο bios , δοκιμασα και τον driver που δινει η gigabyte για φορτωμα πριν την εγκατασταση , τιποτα. γινεται η εγκατασταση και στην πρωτη επαννεκινηση η θα κλεισει η θα βγαλει μπλε οθονη. καμμια ιδεα? υποψιν οτι εγκαθιστοντας τα "7" στον αλλο δισκο παλι εχω προβληματα , περιπου τα ιδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Ε, άρα δεν φταίει ο δίσκος. Απλά επειδή εσένα σε ενδιέφερε πολύ ο SSD, ξενέρωσες μαζί του, χωρίς να υπάρχει λόγος. Άφησε μόνο τα βασικά στο σύστημα, βγάζοντας ή απενεργοποιώντας από το BIOS, κάρτα ήχου, FireWire, Lan, IDE Controller, κλπ, άφησε μόνο μία μνήμη Ram στο Mobo και τρέξε εγκατάσταση με Windows τα οποία ξέρεις σίγουρα ότι δεν έχουν πρόβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2011 μην τον βαλεις στο bios σαν ahci και πες μας αν επαιξε ετσι απο περιεργεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manos64 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 καλησπερα , ευχαριστω για το ενδιαφερον παιδια. τα εκανα ολα αυτα που μου προτεινετε , παλι ομως τιποτα. ο δισκος ειναι μια χαρα τον δοκιμασα αλλου. μηπως τελικα ειναι θεμα επεξεργαστη? και το λεω αυτο επειδη στην αρχικη συνθεση ειχα πει να μου βαλουν τον i5 760 , που δεν εχει τσιπακι γραφικων επανω και εχει και 8αρα L2, το P55A δεν εχει north kai south bridge, και ισως να ειναι εκει εντελει το προβλημα. για την ωρα εδωσα τοσα λεφτα και δουλευω το μηχανημα σε ide mode με τον sata3 δισκο, μονο ετσι δουλευει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackstar Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Σε ποιον controller έβαλες τον δίσκο; * Δοκίμασες στον ιντελ χωρίς το ACHI; Επίσης με ένα απλό δίσκο μπορείς να κάνεις εγκατάσταση; *η p55 έχει και ένα της marvel που είναι ξύλο χαλια για SSD. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Σε ποιον controller έβαλες τον δίσκο; * Δοκίμασες στον ιντελ χωρίς το ACHI; Επίσης με ένα απλό δίσκο μπορείς να κάνεις εγκατάσταση; *η p55 έχει και ένα της marvel που είναι ξύλο χαλια για SSD. τι εννοεις σε ποιον controler.. δεν τον κουμπωνεις απλα σε μια sata θυρα? Πως επιλεγεις τον controler? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3440#sp Οι 6 γαλάζιες ελέγχονται απ' το chipset και οι 2 λευκές απ' το Gigabyte SATA2 chip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xorxhs! Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3440#sp Οι 6 γαλάζιες ελέγχονται απ' το chipset και οι 2 λευκές απ' το Gigabyte SATA2 chip. σωστος..αποτι προλαβα και διαβασα καλυτερα ειναι να εχεις installed τον intel driver, για καλυτερη υποστηριξη του trim Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackstar Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3440#sp Οι 6 γαλάζιες ελέγχονται απ' το chipset και οι 2 λευκές απ' το Gigabyte SATA2 chip. 6 γαλάζιες της ιντελ και η δυο άσπρες είναι της μαρβελ, μια χαρά για τους "απλούς" δίσκους . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manos64 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Σε ποιον controller έβαλες τον δίσκο; * Δοκίμασες στον ιντελ χωρίς το ACHI; Επίσης με ένα απλό δίσκο μπορείς να κάνεις εγκατάσταση; *η p55 έχει και ένα της marvel που είναι ξύλο χαλια για SSD. ναι το ξερω αυτο, τα δυο της marvell ειναι sata3 και δε καθεται ο intel ουτως η αλλως. δοκιμασα και χωρις ahci. τελικα παιδια δε παιζει να ειναι θεμα επεξεργαστη ολο αυτο? μεχρι την στιγμη που κανει το λειτουργικο την πρωτη επαννεκινηση της εγκαταστασης ολα πανε καλα , τη στιγμη που φαινεται το σηματακι των windows και γραφει στην οθονη οτι ξεκινανε οι ρυθμισεις στη registry , τοτε κλεινει το pc. α εχω δοκιμασει και με τον οδηγο του ahci προεγκατεστημενο και χωρις. http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3237 αυτη ειναι η σωστη μητρικη , οχι οτι εχει και πολυ σημασια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackstar Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Εγω εχω την P55a-ud4 και είχα πάνω έναν corsair nova 60Gb, όλα ήταν μια χαρά, δοκίμασε κανένα Live cd να δεις αν από εκεί λειτουργούν όλα. Κανένα τεστ στης μνήμες ίσως; Γιατί οχι και μια εγκατάσταση σε έναν μηχανικό δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manos64 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Εγω εχω την P55a-ud4 και είχα πάνω έναν corsair nova 60Gb, όλα ήταν μια χαρά, δοκίμασε κανένα Live cd να δεις αν από εκεί λειτουργούν όλα. Κανένα τεστ στης μνήμες ίσως; Γιατί οχι και μια εγκατάσταση σε έναν μηχανικό δίσκο. τον δουλευες σε ahci mode? με εγκατασταση σε μηχανικο δισκο το δουλευω τωρα , και με ενα live ubundu ολα καλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikos21aek Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Βάλτα όλα στο default.Όλα όμως.Κάνε bios update στη μητρική σου.Βάλε το πιο πρόσφατο.Σύνδεσε σε μια sata τον SSD IDE και να υπάρχει ΜΟΝΟ ο SSD στο μηχάνημα.Τίποτε άλλο από δίσκους.Κάνε ένα καθαρό install.Βάλε και τον ΑHCI driver της gigabyte πριν την εγκατάσταση αλλά για αργότερα αυτό συνεχίζεις να είσαι IDE.Και αφού τα κάνεις όλα αυτά σε IDE εννοείται και τελειώσει το format τότε γύρνα το σε AHCI,κάνε o/c ή οτιδήποτε άλλο θέλεις και σύνδεσε και τους υπόλοιπους δίσκους. Σαν γουρούνι στο σακί το πήρες όμως.Μπράβο σου.Sata 3 σκληρό αχρείαστο γιατί κανένας μηχανικός δεν πάει πάνω από 350mb/sec που είναι το sata 3,παλιό SSD εδώ που έπρεπε να πάρεις sata 3 γιατί την ξεπερνάνε την ταχύτητα του sata II οι καινούριοι,παλιό επεξεργαστή και το αποκορύφωμα αφού δεν είχε τον quad λες βάλε τον διπύρηνο. Αν ακολούθησες και τη διαδικασία του φορμάτ το ίδιο απρόσεχτα και χωρίς ψάξιμο σίγουρα κάπου θα έχεις κάνει κάτι λάθος.Ξεκίνα το από την αρχή βήμα βήμα και χωρίς βιασύνες και όλα θα πάνε καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grmaster2 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 κάνε memtest... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackstar Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 τον δουλευες σε ahci mode? με εγκατασταση σε μηχανικο δισκο το δουλευω τωρα , και με ενα live ubundu ολα καλα Όσο καιρό τον είχα ήταν σε AHCi, και δεν είχα κάποιο πρόβλημα, απλά τον έβγαλα για να τον τοποθετήσω στο λαπτοπ μέχρι να πάρω άλλο δίσκο για το toshiba Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.