Προς το περιεχόμενο

Δικαίωμα παρουσίασης ξένου άρθρου

yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

Η απάντηση στην ερώτηση είναι ίσως προφανής, αλλά εγώ θα την κάνω για να σιγουρευτώ: Υπάρχει πρόβλημα καταπάτησης πνευματικών δικαιωμάτων άμα χρησιμοποιήσω άρθρο ξένου site, μεταφρασμένο φυσικά, ακόμη κι αν στο τέλος γράφω τον συγγραφέα του άρθρου καθώς και τη σελίδα από την οποία πάρθηκε; Και πάλι χρειάζομαι έγγραφη άδεια;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ξέρω φίλε μου, κι εγώ έχω πέσει "θύμα" αυτής της πρακτικής καθώς άρθρο μου δημοσιεύτηκε στον Αγγελιοφόρο χωρίς την άδεια μου.

Απλά θέλω να ξέρω τι ισχύει νομικά. Γυρνώντας στα διάφορα σαιτ είδα ότι όλα ζητούσαν να πάρεις άδεια για να παρουσιάσεις το περιεχόμενό τους, αλλά είχα μια γενικότερη πολιτική ότι για άρθρα κάτω των 200 λέξεων δε χρειαζόσουν άδεια.

Ας μας πει κι ο δικηγόρος που και γνώσεις έχει και εμπειρία στο θέμα. Π.χ. για τα άρθρα που παρουσιάζονται στο ινσόμνια, παίρνουν άδεια ή όχι; Αρκεί που απλώς αναφέρουν την πηγή;

Όσο αφορά το νομικό πλαίσιο, για να αναδημοσιεύσεις άρθρο ή κείμενο από άλλο site πρέπει να έχεις πάρει άδεια από το συγγραφέα ή τους διαχειριστές του site. Συνήθως τα site έχουν αναρτήσει κάποια legal notices όπου αναφέρουν αν επιτρέπεται ή όχι η αναδημοσίευση. Αν δεν υπάρχει κάποιο κείμενο, τότε καλό είναι να επικοινωνήσεις μαζί τους πρώτα.

Πρακτικά, δεν τρέχει κ τίποτα αν δεν το κάνεις. Ακόμα και να δημιουργηθεί κάποιο θέμα (όχι κ τόσο πιθανό), το πολύ να σου ζητήσουν να βγάλεις τα κείμενα τους από το site τους.

Αν θέλεις, κάνε ένα search στο insomnia, υπάρχουν μερικές σχετικές συζητήσεις

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...