Προς το περιεχόμενο

Να προσθέσω RAM;

Nikos.thd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με καθε επιφυλαξη αλλα αν τα windows δεν ειναι 64bit δεν μπορουν να δουν παραπανω μνημη απο 2 γιγα.

πανω απο 4 θες να πεις, ασχετως αν αυτη που θα μπορεις να χρησιμοποιησεις θα θα ειναι περιπου 3.5

Τι ταχυτητας ειναι οι μνημες που εχεις και οι μνημες που θες να βαλεις;

Και απο περιεργια τι επεξεργαστη εχεις;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα σε όλους.

Εχω xp pro με VGA nVidia 8400, intel dual core 3.0, και RAM 2GB

Εχω άλλες δύο μνήμες 2x512Mb.

Να τις βάλω ή δεν αξίζει τον κόπο;

Ευχαριστώ

γνωμη μου ειναι οτι δε θα δεις καποια ουσιαστικη διαφορα πανω απο 2gb.

θα σου εβαζα και σχετικους πινακες να εβλεπες απο μονος σου αλλα δεν τους εχω προχειρα.

Τα 32bit μπορουν να δουν ως 3,25GB RAM...

edit: Να και ακριβος τι λενε τα windows 7 απο το pc ενος φιλου που εχει βαλει τα 32bit με 4GB RAM και δε λεει να τα αλαξει...

picae0tmp.jpg

[/url]

Εξαρτάται απ τη χρήση που κάνεις, τι εφαρμογές τρέχεις. Αν ήσουν gamer θα λεγα «ναι» αλλά μάλλον δεν είσαι fan του είδους αν κρίνω απ την κάρτα γραφικών. Ένας μπακάλικος τρόπος να εκτιμήσεις τις ανάγκες σου, είναι να ρίξεις μια ματιά στον task manager -> performance. Χρησιμοποίησε κανονικά το pc σου μια μέρα και δες στο peak memory (κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά) που βρίσκεται εκεί. Αν αυτό το μέγεθος είναι κοντά στα 2GB, σημαίνει πως θα χες ένα μικρό κέρδος με επιπλέον RAM.

Πιθανόν η νέα μνήμη να ναι χαμηλότερης ταχύτητας αλλά είμαι της γνώμης πως ποσότητα > ταχύτητα αν δε μιλάμε για ακραίες διαφορές.

Τα 32bit μπορουν να δουν ως 3,25GB RAM...

edit: Να και ακριβος τι λενε τα windows 7 απο το pc ενος φιλου που εχει βαλει τα 32bit με 4GB RAM και δε λεει να τα αλαξει...

picae0tmp.jpg

[/url]

Δεν υπαρχει κατι τετοιο ως κανονας. Η ακριβης προταση ειναι οτι τα 32bit μπορουν να διευθυνσητοδοτησουν μεχρι 4GB φυσικης μνημης (physical memory)

Βεβαια περι ορεξεως ουδεις λογος αλλα με τετοιο συστημα γιατι δεν βαζεις windows 7 ?

Και γιατί να το κάνω αυτό;

Οπως έγινε και με τα vista και οι περισσότεροι το μετάνιωσαν;

Υπάρχει κάτι αξιόλογο, σημαντικό και που δεν θα με κάνει να το μετανιώσω αργότερα; πχ η αποκλειστική και μόνο, εύρεση και χρήση 64bit software;

Υπάρχει κάτι αξιόλογο, σημαντικό και που δεν θα με κάνει να το μετανιώσω αργότερα; πχ η αποκλειστική και μόνο, εύρεση και χρήση 64bit software;

Μην συγκρινεις τα vista με τα 7

Κανεις δεν παραπονεθηκε που εβαλε τα 7 .Ειναι απειρως καλυτερα απο ολ τα μεχρι τωρα windows.

To hardware σου ανετα σου επιτρεοει να τα βαλεις.Σιγουρα δεν θα το μετανοιωσεις.

Αυτο ειναι αστικος μυθος. Δεν ειναι βεβαια δικο μου θεμα τι θα χρησιμοποιησεις (και το κλεινω εδω), αλλα εγω εχω vista και δεν το μετανιωσα ποτε και κοντευω 4 χρονια χωρις format το laptop μου το εχω σκισει και δεν εχω κανενα προβλημα αποδοσης. Τα 7 πιστευω οτι ειναι ακομα καλυτερα. Αντιθετως ειμαι απεριγραπτα χαρουμενος που εχω απαλλαχθει απο τα XP. Ισως με 1GB μνημης και μονοπυρηνο να το μετανιωνες αλλα και τα XP ελεγαν recommended 128MB RAM. Τρόμος ακόμα και για το 2001. Φαντασου δηλαδη τα vista ή τα 7 να τρεχουν με 8πλασια μνημη απο αυτη που ειναι recommended!!!, ή 16πλάσια όπως εσύ τωρα!!! Η συμβουλη μου ειναι να πας στα 7 και δε θα το μετανιωσεις ;)

Αν εσυ ομως δεν εχεις προβλημα με τα XP κρατησε τα XP αφου ειναι ηδη στημένα.

(Τέλος προπαγάνδας)

Αυτο ειναι αστικος μυθος. Δεν ειναι βεβαια δικο μου θεμα τι θα χρησιμοποιησιες (και το κλεινω εδω), αλλα εγω εχω vista και δεν το μετανιωσα ποτε και κοντευω 4 χρονια χωρις format το laptop μου το εχω σκισει και δεν εχω κανενα προβλημα αποδοσης. Τα 7 πιστευω οτι ειναι ακομα καλυτερα. Αντιθετως ειμαι απεριγραπτα χαρουμενος που εχω απαλλαχθει απο τα XP. Ισως με 1GB μνημης και μονοπυρηνο να το μετανιωνες αλλα και τα XP ελεγαν recommended 128MB RAM. Τρόμος ακόμα και για το 2001. Φαντασου δηλαδη τα vista ή τα 7 να τρεχουν με 8πλασια μνημη απο αυτη που ειναι recommended!!! Η συμβουλη μου ειναι να πας στα 7 και δε θα το μετανιωσεις ;)

Και με τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ τι γίνεται που είναι όλες σε 32bit; Photoshop, Nero, office 2003, subtitleworkshop, κ.ά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...