Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με συνδεση ADSL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω προβλημα με την συνδεση μου στο internet . Εχει εμφανιστει εδω και 3 μερες χωρις να ειχα κανενα παρομοιο προβλημα στο παρελθον ( εχω συνδεση internrt πανω απο 8 χρονια , παντα στην forthnet ) .

Οταν το καλωδιο του τηλεφωνου απο το router ειναι συνδεδεμενο απευθειας στην πριζα δεν εχω συνδεση , δεν συγχρονιζει το router και αν το κανει θα παρει πολυ χρονο ( πανω απο μιση ωρα ... και αν ) . Δεχνει σαν να μην βλεπει καθολου την γραμμη , μερικες φορες δεν μου βγαζει ουτε ενδειξεις SNR Margin και το Line Attenuation δειχνει ενα νουμερο μεγαλο 50+ ( παντα ηταν 38 ) .

Οταν βαλω το spliter τα πραγματα βελτιωνονται Line Attenuation επανερχεται στα λογικα νουμερα , στο 38 με 37 και το SNR Margin : 11 . Κλειδωνει κοντα στα 5500 με 6000 kbps . Αν κανει αποσυνδεση μπορει να κλειδωσει πολυ χαμηλα 500 με 900 kbps . Και επανεκκίνηση να κανω στο router καπου εκει θα κλειδωνει . Θα πρεπει να το βγαλω απο την πριζα να το ξαναβαλω για να κλειδωσει στα κανονικα νουμερα . Ορισμενες φορες πρεπει να συνδεσω και το τηλεφωνο για να συγχρονιστει το router .

Οταν συνδεθει και ειμαι μεσα γενικα η γραμμη δειχνει σταθερη , δεν μου κανει αποσυνδεσεις

Επισεις οταν εχει συγχρονιστει το router μεσα απο το τηλεφωνο ακουω θορυβο .

Παντα το router το ειχα συνδεδεμενο απευθειας στη γραμμη .

Δοκιμασα αλλο router και καλωδιο . Δεν εχω αλλη πριζα σπιτι για να το δοκιμασω .

Μιλησα με την forthnet χωρις να βγαλω ακρη . Η γραμμη ....,ο Οτε ..... κτλ.

Παρομοιο προβλημα κανεις ? Τι μπορει να συμβαινει ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι , αλλο spliter οχι , δεν δοκιμασα . Το προβλημα μου ειναι οτι αν το συνδεσω απευθειας στην πριζα χωρις spliter δεν συγχρωνιζει . Θα το δοκιμασω ομως και αυτο .

για μενα κανε μια αλλη δοκιμη.ανοιξε την κεντρικη πριζα βγαλε τα καλωδια απο μεσα και κρατα μονο τα δυο που ερχονται κατω απο τον οτε και δοκιμασε εκει πανω.μπορει να ειναι θεμα γραμμης αλλα μπορει να ειναι και θεμα εσωτερικης καλωδιωσης.αν επιαναν τα χερια σου θα σου ελεγα κανε δοκιμη στον κατανεμητη απευθειας.

Την ανοιξα τη πριζα , δυο καλωδια χαλκινα εχει . Τωρα για τον κατανεμητη δεν ξερω τι πρεπει να κανω .

Πριν λιγο εχασε παλι την συνδεση και αφου συνδεθηκε ξανα , κλειδωσε σε 900 kbps . Με το που συνθεσα και το τηλεφωνο , αποσυνδεθηκε και συνδεθηκε ξανα στα 5500 kbps . Αν βγαλω το τηλεφρωνο μετα δεν χανει τον συγχρονισμο .

Δοκιμασα και αλλο spliter .

μια πριζα τηλεφωνου εχεις μονο?αν ναι και αμα τα χερια σου δεν πιανουν απο κατανεμητη για να δεις μηπως γινεται εκει κατι απλα το δινεις βλαβη στην forthnet για να το δωσει οτε.

Αυτο που είπες παραπάνω οτι ακούς θόρυβο και στο τηλέφωνο με προβλημάτισε λίγο.Θα έλεγα οτι ειναι πρόβλημα με την γραμμή κατευθείαν και να το δώσεις για βλάβη εκτος πια και αν τα καλώδια στον κατανεμητή κατω στην πολυκατοικία ειναι χάλια και έχεις παράσιτα για αυτο και συνχονίζει οποτε θέλει και ο θόρυβος στο τηλέφωνο.

Θορυβο στην γραμμη ακουω μονο οταν εχει συγχρονιστει το router .

Τωρα εχω κλειδωσει στα 7000 kbps πριν λιγο ηταν στα 600 kbps . Για να κλειδωσει στα 7000 επρεπε να βαλω και το τηλεφωνο στην πριζα .

Τα αποτελεσματα που παιρνω με τηλεφωνο στην πριζα και spliter .

6944 kbps / 938 kbps

noise margin upstream: 8 db

output power downstream: 21 db

attenuation upstream: 21 db

noise margin downstream: 12 db

output power upstream: 12 db

attenuation downstream: 38 db

Τα αποτελεσματα που παιρνω με το router απευθειας στην πριζα .Ειναι απο το Dlink , το zyxel δεν συγχρονιζει .

Data Rate 864 / 384 kbps

SNR Margin Downstream 9

SNR MarginUpstream 8

Line Attenuation up 52

Line Attenuation down 31

δωστω βλαβη δεν εχει νοημα.και κατανεμητης να ειναι κανα σκουριασμενο καλωδιο η καμια κακη επαφη αφου δεν ξερεις δεν μπορεις να κανεις κατι.

Εάν ακούς "θόρυβο" στις τηλεφωνικές συσκευές τότε ή δεν έχεις βάλει φίλτρα όπως έπρεπε ή αυτά που έχεις δεν δουλεύουν πιά. Το ίδιο ισχύει και για τυχόν splitters.

Μιλησα με την forthnet . Μου ειπαν οτι θα στειλουν τεχνικο για ελεγχο της γραμμης .

Καποιο βραχυκυκλωμα θα ειναι , τωρα που ... πως ... και γιατι .... θα μας πουν .

Ολα καλα τελικα . Ειχε προβλημα καλωδιο του οτε .

" Ευτυχως " ειχε προβλημα και καποιος γειτονας ( δεν ειχε καθολου τηλεφωνο ) , το εδωσε βλαβη και ηρθαν και το εφτιαξαν .

Διαφορετικα θα επρεπε να ερθει τεχνικος απο την forthnet να ελεγξει την γραμμη μου και επειτα να το δωσουμε προβλημα στον οτε .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...