exalos_paixtouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Φιλε duffyduck γραφω πιο πανω . . Αλλο ενα πραγμα που παρατηρησα ειναι οτι σημερα τις 10 που ξηπνησα επεξα Battlefield bad company 2 για μιαμιση ωρα χωρις να μου κανει restart , ενω οταν μπικα σε ενα game που ημουν ο host στον server μεσα σε 5 λεπτα εκανε restart . . με το που ανοιξα τον server εμεινε μονο το 40% ελευθερο απο την RAM μου . . . μηπος αυτο σας βοηθησε περισσοτερο να βγαλετε ενα σημπερασμα . . Επισης να προσθεσω οτι πριν ενα μηνα εμπαινα να παιξω το παιχνιδι Call of duty 4 και κανονικα εμπενα στο μενου του παιχνιδιου μετα εβρισκα σερβερ και εμπενα και μολισ εμπενα στην πιστα το πισι εκανε restart . . . δεν ξερω αν ειναι ακυρο αλλα το ανεφερα γιατι μπορει να σας βοηθησει να βρειτε το προβλημα . .
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Moderators Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Εχεις απενεργοποιησει τα restart σε περιπτωση μπλε οθονης? http://pcsupport.about.com/od/windows7/ht/automatic-restart-windows-7.htm
duffyduck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Λογικα ο Q6600 επρεπε να ειναι πιο κρυος ειδικα στην default συχνοτητα λειτουργιας (2.4GHz). Πριν προχωρησεις σε οποιαδηποτε ενεργεια θα προτεινα κατι: Για να δουμε αν ειναι απο την υπερθερμανση ή οχι, Θα βγαλεις τα πλαϊνα τοιχωματα του κουτιου (tower). Παρε λοιπον κατσαβιδι και ξεβιδωσε (προσεχτικα - μην ξεβιδωσεις λαθος βιδες) τις 2 βιδες απο καθε πλαϊνο τοιχωμα και αφαιρεσε τα (εξαρταται απο το κουτι - σ'εσενα μπορει να εχει κλιψακια). Αν θες παρε και ενα ανεμιστηρα επιτραπεζιο (απο αυτους που χρησιμοποιουμε το καλοκαιρι για να δροσιζομαστε), και τοποθετησε τον σε μικρη αποσταση (π.χ. 50εκατοστα) απο το κουτι, ωστε να φυσαει αερα στο εσωτερικο του κουτιου (αρχικα μην το βαλεις τον ανεμιστηρα στη πολυ μεγαλη ταχυτητα - ξεκινα με τη μεσαια). Τωρα που το εσωτερικο του υπολογιστη αεριζεται καλα, παιξε τα παιχνιδια που σου δημιουργουσαν το προβλημα. Αν ολα ειναι ενταξει τοτε μαλλον ειναι προβλημα υπερθερμανσης, διαφορετικα πιθανολογω οτι φταιει το τροφοδοτικο.
exalos_paixtouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 τροφοδοτικο αλλαξα προσφατα νομιζωντας οτι το προβλημα ηταν αυτο . . . και παλε ομως συνεχησε τα ρεσταρτ . . θα ξεβιδοσω τις βιδες και θα σας πω το βραδακι μες στις 6
exalos_paixtouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Εκανε παλι ρεσταρτ πφφφφφφφφφ . . . μονο που δεν ειχα ανεμιστιρα να βαλω στα 50 εκατοστα μακρια απο το πισι . . . Μηπος πρεπει να αγορασω μια καλη Ψηχτρα ??
duffyduck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Αν ξεπερασει τα ορια θερμοκρασιων του BIOS, το μηχανημα θα κλεισει, δεν κανει restart (βεβαια παντοτε υπαρχουν οι εξαιρεσεις). Τι τροφοδοτικο και ποια καρτα γραφικων εχεις? Πες μας λιγο τη συνθεση του υπολογιστη σου. Μηπως ειχες αλλαξει καρτα γραφικων προσφατα? Ειναι συνδεδεμενος στην καρτα γραφικων ο 6-pin power connector?
exalos_paixtouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 http://www.skroutz.gr/s/302391/LC-Power-LC6600-V2-2-Super-Silent-Series.html αυτο ειναι το τροφοδοτικο . .που προσφατα αλλαξε (και με το προηγουμενο τροφοδοτικο εκανε ρεσταρτ) http://www.skroutz.gr/s/288234/Sapphire-Radeon-HD-6870-1GB.html αυτη ειναι η καρτα μου που αλλαξε προσφατα (και με την παλια καρτα εκανε ρεσταρτ)
skim045 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Γιατί κάτι μου λέει οτι είναι το τροφοδοτικό ? Η παλιά κάρτα γραφικών ποια ήταν?
SpirtouLisS Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 η επανεκιννηση (σα να πατας το ''reset'') σημαινει οτιδηποτε αλλο προβλημα εκτος απο υπερθερμανση επεξεργαστη. στην υπερθερμανση ο υπολογιστης κλεινει ακαριαια και προγραμματισμενα (ειναι δικλειδα ασφαλειας της μητρικης) και μενει κλειστος για ευνοητους λογους για να μεινει χρονος στον επεξεργαστη να κρυωσει. η επανεκκινηση που κανει πιο πολυ για μη προγραμματισμενο hardware ελλατωμα μου κανει και πιο πολυ ειναι σημα κατατεθεν ελλατωματικο τροφοδοτικου ή τροφοδοτικου που δεν μπορει να παραξει την απαραιτητη ισχυ. αυτα ειχα να πω και να με συγχωρειτε δεν διαβασα ολες τις απαντησεις παρα μονο το αρχικο προβλημα του φιλου επισης να πω στο φιλο οτι αν παρουσιαζουν errors σφαλματα οι μνημες το συνηθες ειναι η μπλε οθονη και οχι η επανεκιννηση που περιγραφει.
duffyduck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 το τροφοδοτικο ειναι καλουτσικο. γενικα απο τα lc-power ορισμενα μοντελα ειναι πολυ καλα. απλως τα 600W δεν ειναι αρκετα για την 6870. να προτεινω κατι για να σιγουρευτεις οτι φταινε τα λιγα watt του τροφοδοτικου: βγαλε ολες τις usb συσκευες εκτος απο keyboard, mouse και ισως gamepad. βγαλε τα καλωδια τροφοδοσιας απο ολα τα CD/DVD drives και το floppy (αν εχεις). τρεξε τα παιχνιδια που σου δημιουργουν προβλημα, καλο ειναι να βρεις και no-dvd cracks, αφου τα CD/DVD drives θα ειναι εκτος λειτουργιας. γιατι δεν πηρες ενα 700-750W τροφοδοτικο?
exalos_paixtouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 το εκανα και παλε ρεσταρτ . . . 700 - 750 w δεν πηρα γιατι ο τεχνικος μου ειπε οτι δν χρειαζετε παραπανω τα τρεχει μια χαρα . . . Νομιζω πως υπαρχει θεμα θερμανσης . . .ισως μια καλητερη ψηχτρα να το εφτιαχνε, ε ?
exalos_paixtouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 η επανεκιννηση (σα να πατας το ''reset'') σημαινει οτιδηποτε αλλο προβλημα εκτος απο υπερθερμανση επεξεργαστη. στην υπερθερμανση ο υπολογιστης κλεινει ακαριαια και προγραμματισμενα (ειναι δικλειδα ασφαλειας της μητρικης) και μενει κλειστος για ευνοητους λογους για να μεινει χρονος στον επεξεργαστη να κρυωσει. η επανεκκινηση που κανει πιο πολυ για μη προγραμματισμενο hardware ελλατωμα μου κανει και πιο πολυ ειναι σημα κατατεθεν ελλατωματικο τροφοδοτικου ή τροφοδοτικου που δεν μπορει να παραξει την απαραιτητη ισχυ. αυτα ειχα να πω και να με συγχωρειτε δεν διαβασα ολες τις απαντησεις παρα μονο το αρχικο προβλημα του φιλου επισης να πω στο φιλο οτι αν παρουσιαζουν errors σφαλματα οι μνημες το συνηθες ειναι η μπλε οθονη και οχι η επανεκιννηση που περιγραφει. Το παλιο τροφοδοτικο ηταν ενα 400ρι γιατι ειχα μια 8600gt και τοτε ακομα εκανε ρεσταρτ . . .μετα εβαλα 6870 και εβαλα και 600ρι αλλα συνεχισαν τα ρεσταρτ . . .Αρα σιγουρα ουτε το τροφοδοτικο φτεει ουτε η καρτα με την απλη λογικη . . . Και να προσθεσω επισης οτι θα μου εκανε ρεσταρτ σε καθε εργασια που κανω και οχι μονο σε συγκεκριμενα παιχνιδια . .
duffyduck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τοτε παρε ψυκτρα, προτεινω μια απο: Cooler Master Hyper 212 Plus http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=16864&cat=7&sub=211&pmanuf=0&sort=3&step=undefined Arctic Freezer 13 http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=22068&cat=7&sub=211&pmanuf=0&sort=3&step=undefined ή την Corsair Air Series A70 (κοστιζει λιγο παραπανω) http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20293&cat=7&sub=211&pmanuf=0&sort=3&step=undefined
exalos_paixtouras Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Εγω να την παρω την ψηκτρα αλλα θα κανει δουλεια? ? ? . .εννοω μηπος υπαρχει καμια καλητερη ωστε να σιγουρεψουμε οτι δεν θα υπαρχει προβλημα . . ? ? Και πως να κανω την παραγγελια . . μενω κερκυρα και δεν υπαρχει καταστημα Vision Studio εδω . .
duffyduck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τι να σου πω φιλε μου, αναλογα με τα χρηματα που θα δωσεις. Μπορεις να βαλεις και υδροψυξη. Οι ψυκτρες που σου ανεφερα ειναι υπερ-αρκετες για τον Intel Q6600, τοσο που μπορεις να τον υπερχρονισεις ανετα μεχρι τα 3GHz. Ομως η δικη σου περιπτωση ειναι λιγο ιδιαιτερη. Γιατι να ανεβαζει τοσο υψηλες (σχετικα) θερμοκρασιες στην default συχνοτητα των 2.4GHz ? Εχεις καθολου ανεμιστηρες κουτιου? Συνηθως προτεινουμε να υπαρχει ενας ανεμιστηρας πισω, οποιος να βγαζει αερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.