Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με υπολογιστη

eftihios1986

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον παιδια, τις τελευταιες δυο τρεις μερες αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου.

Εκει που ειναι ανοιχτος, ξαφνικα ανεβαινουν τερμα οι στροφες στους ανεμιστηρες και ο υπολογιστης κλεινει (μαυριζει η οθονη και ακουγονται μονο οι ανεμιστηρες του).

Για να επανελθει πρεπει να πατησω το reset.

Η συνθεση μου ειναι:

amd 550 x2 be στα 3.1( ξεκλειδομενος σε x3, χωρις overclock )

sapphire 4850

4 gb ddr3

motherboard msi 770-c45

psu thermaltake 500watt της σειρας tr2

Εχει κανεις ιδεα απο που μπορει να προερχεται το προβλημα ?

Να πω οτι η θερμοκρασια της cpu μετα απο στρεσαρισμα με το intelburntest ειναι στους 35 βαθμους με την βοηθεια της hyper 212+

Δημοσ.

Τωρα τρεχω το memtest και μετα απο 1 και 1/2 ωρα δεν εχει πεταξει κανενα error

Λετε να ειναι ο τριτος πυρηνας που εχω ξεκλειδωσει ?

-edit-

Εβαλα το intelBurntest, αφου κλειδωσα και παλι τον τριτο πυρηνα, και δεν βλεπω να ανεβαζει ιδιαιτερα θερμοκρασια (εως 35-36 C παει, οπως και πριν δηλαδη)

Καμια ιδεα για το τι αλλο μπορει να φταιει ?

Δημοσ.

γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις ένα bios update μπας και γίνει τίποτα....

πάντως αυτό κάπου απο το bios θα είναι γιατί οι εντολές για της ανεμιστήρες και το κλείσιμο απο εκεί είναι

Δημοσ.

Εκανα ηδη ενα bios update.

Λες να εφαγε καποιο κολημα η μητρικη και να εκλεινε χωρις λογο ?

Τωρα θα ξαναξεκλειδωσω τον επεξεργαστη, θα τον στρεσαρω και θα δω πως παει με το νεο bios

Αυτο που φοβαμαι ειναι μην εχει κανα θεμα η μητρικη και μπλεξω με την εγγυηση του e-shop..

Δημοσ.

Λοιπον παιδια, τις τελευταιες δυο τρεις μερες αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου.

Εκει που ειναι ανοιχτος, ξαφνικα ανεβαινουν τερμα οι στροφες στους ανεμιστηρες και ο υπολογιστης κλεινει (μαυριζει η οθονη και ακουγονται μονο οι ανεμιστηρες του).

Υπερθέρμανση ενός ή περισότερων πυρήνων.

Μπορεί να ξεκλείδωσες τον 3ο αλλά το TDP του εξωτερικού κελύφους πιθανόν να μην επιτρέπει πλήρες φορτίο από τρεις πυρήνες.

Κλείδωσε πάλι τον 3ο και κάνε επανέλεγχο. Αν συνεχίζει και κάνει τα ίδια, το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιον από τους δύο αρχικούς λόγω προηγούμενης υπερθέρμανσης, οπότε έχε γεια, διαφορετικά συνεχίζεις με 2.

Όσο για stress test καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποιο CPU stress test και όχι το Memtest.

Δημοσ.

Χρησιμοποιησα το intelburn test για να στρεασαρω τον επεξεργαστη

Παντως, απο χθες που εχω κλειδωσει τον ενα πυρηνα δουλευει μια χαρα

-edit-

Συνεχιζει να μου κανει το προβλημα. Νομιζω τελικα οτι φταει η μητρικη

Ελπιζω να μην μπλεξω με το e-shop

Δημοσ.

Τελικα θα στειλω την μητρικη στο e-shop.

Να στειλω ολο τον υπολογιστη ή μονο την μητρικη ?

Κανονικά ολόκληρο πρέπει. Που ξέρεις ότι δεν είναι η κάρτα γραφικών πχ. Από εκεί έχεις πάρει όλα τα κομμάτια;

Δημοσ.

Ολα τα κομματια εκτος απο το κουτι, την ψυκτρα και καποια αλλα μικροπραγματα.

Πριν λιγο ξανακολησε, χωρις να κανει επανεκκίνηση αυτη τη φορα, και εμεινε σε μια γκρι εικονα. Καμια ιδεα για το τι μπορει να σημαινει αυτο ?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...