eftihios1986 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Λοιπον παιδια, τις τελευταιες δυο τρεις μερες αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου. Εκει που ειναι ανοιχτος, ξαφνικα ανεβαινουν τερμα οι στροφες στους ανεμιστηρες και ο υπολογιστης κλεινει (μαυριζει η οθονη και ακουγονται μονο οι ανεμιστηρες του). Για να επανελθει πρεπει να πατησω το reset. Η συνθεση μου ειναι: amd 550 x2 be στα 3.1( ξεκλειδομενος σε x3, χωρις overclock ) sapphire 4850 4 gb ddr3 motherboard msi 770-c45 psu thermaltake 500watt της σειρας tr2 Εχει κανεις ιδεα απο που μπορει να προερχεται το προβλημα ? Να πω οτι η θερμοκρασια της cpu μετα απο στρεσαρισμα με το intelburntest ειναι στους 35 βαθμους με την βοηθεια της hyper 212+
duffyduck Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 ναι, απενεργοποιησε το ξεκλειδωμα των cores, και δοκιμασε κανονικα με 2 cores.
eftihios1986 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Λες να ειναι αυτο? Παντως 1,5 χρονο τωρα δεν ειχα ποτε προβλημα. Το τροφοδοτικο ειναι επαρκες ?
eftihios1986 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2011 Τωρα τρεχω το memtest και μετα απο 1 και 1/2 ωρα δεν εχει πεταξει κανενα error Λετε να ειναι ο τριτος πυρηνας που εχω ξεκλειδωσει ? -edit- Εβαλα το intelBurntest, αφου κλειδωσα και παλι τον τριτο πυρηνα, και δεν βλεπω να ανεβαζει ιδιαιτερα θερμοκρασια (εως 35-36 C παει, οπως και πριν δηλαδη) Καμια ιδεα για το τι αλλο μπορει να φταιει ?
LeoNaXe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις ένα bios update μπας και γίνει τίποτα.... πάντως αυτό κάπου απο το bios θα είναι γιατί οι εντολές για της ανεμιστήρες και το κλείσιμο απο εκεί είναι
eftihios1986 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Εκανα ηδη ενα bios update. Λες να εφαγε καποιο κολημα η μητρικη και να εκλεινε χωρις λογο ? Τωρα θα ξαναξεκλειδωσω τον επεξεργαστη, θα τον στρεσαρω και θα δω πως παει με το νεο bios Αυτο που φοβαμαι ειναι μην εχει κανα θεμα η μητρικη και μπλεξω με την εγγυηση του e-shop..
LeoNaXe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 όταν έκλεισες τον πυρήνα και έγινε χ2 σου έκανε το πρόβλημα????
eftihios1986 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Οχι αλλα ειχα κανει ηδη το bios update, οποτε δεν μπορω να ξερω αν ηταν θεμα του bios
LeoNaXe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 τωρα άμα δεν το κάνει ξεκλείδωσε τον επεξεργαστή και βλέπεις την συμπεριφορά...
agrb Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Λοιπον παιδια, τις τελευταιες δυο τρεις μερες αντιμετωπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου. Εκει που ειναι ανοιχτος, ξαφνικα ανεβαινουν τερμα οι στροφες στους ανεμιστηρες και ο υπολογιστης κλεινει (μαυριζει η οθονη και ακουγονται μονο οι ανεμιστηρες του). Υπερθέρμανση ενός ή περισότερων πυρήνων. Μπορεί να ξεκλείδωσες τον 3ο αλλά το TDP του εξωτερικού κελύφους πιθανόν να μην επιτρέπει πλήρες φορτίο από τρεις πυρήνες. Κλείδωσε πάλι τον 3ο και κάνε επανέλεγχο. Αν συνεχίζει και κάνει τα ίδια, το πρόβλημα βρίσκεται σε κάποιον από τους δύο αρχικούς λόγω προηγούμενης υπερθέρμανσης, οπότε έχε γεια, διαφορετικά συνεχίζεις με 2. Όσο για stress test καλύτερα να χρησιμοποιήσεις κάποιο CPU stress test και όχι το Memtest.
eftihios1986 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Χρησιμοποιησα το intelburn test για να στρεασαρω τον επεξεργαστη Παντως, απο χθες που εχω κλειδωσει τον ενα πυρηνα δουλευει μια χαρα -edit- Συνεχιζει να μου κανει το προβλημα. Νομιζω τελικα οτι φταει η μητρικη Ελπιζω να μην μπλεξω με το e-shop
eftihios1986 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Τελικα θα στειλω την μητρικη στο e-shop. Να στειλω ολο τον υπολογιστη ή μονο την μητρικη ?
probe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Τελικα θα στειλω την μητρικη στο e-shop. Να στειλω ολο τον υπολογιστη ή μονο την μητρικη ? Κανονικά ολόκληρο πρέπει. Που ξέρεις ότι δεν είναι η κάρτα γραφικών πχ. Από εκεί έχεις πάρει όλα τα κομμάτια;
eftihios1986 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Ολα τα κομματια εκτος απο το κουτι, την ψυκτρα και καποια αλλα μικροπραγματα. Πριν λιγο ξανακολησε, χωρις να κανει επανεκκίνηση αυτη τη φορα, και εμεινε σε μια γκρι εικονα. Καμια ιδεα για το τι μπορει να σημαινει αυτο ?
probe Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2011 Έλεγξε τις θερμοκρασίες της κάρτας γραφικών. Στρεσάρισε τη και με κανένα πρόγραμμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.