Προς το περιεχόμενο

Καινούριος Φορητός

insomniaK

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαίρεται,

μετά από μία δεκαετία από την τελευταία προσωπική αγορά υπολογιστή, ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα laptop που κυρίως θα χρησιμοποιηθεί για 2 μήνες και μετά θα έχει ρόλο στο σπίτι για καμιά ταινία, ιντερνετ κλπ και στα ταξίδια.

Επομένως θέλω να έχει επεξεργαστική ισχύ, να είναι ελαφρύς, με μεγάλη αυτονομία και αθόρυβος.

Έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα:

Το μικρότερο macbookpro και αυτό το ASUS.

Ποια είναι η άποψη σας και ποια θεωρείτε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε ένα από τα 2 μηχανήματα.

Άλλες προτάσεις είναι καλοδεχούμενες

Σημείωση 1. Απορρίπτονται προτάσεις από τις: Dell (έχω ένα latitude και με χει πρήξει με αστειότητες), fujitsu siemens (μου χουν καει 2 στα χέρια, είναι τίμια αλλά για 2 χρόνια μόνο), acer και hp.

Σημείωση 2. Δεν είχα ποτέ μου macbook, αν και έχω αρκετή εμπειρία με os x.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περιμενε να βγουν υπερφορητα με sandy bridge. Στο δρομο ειναι. Αλλιως παρε το macbook αν δε σε ενδιαφερουν τα προγραμματα που τρεχουν μονο σε windows.

Χαίρεται,

μετά από μία δεκαετία από την τελευταία προσωπική αγορά υπολογιστή, ήρθε η ώρα να αγοράσω ένα laptop που κυρίως θα χρησιμοποιηθεί για 2 μήνες και μετά θα έχει ρόλο στο σπίτι για καμιά ταινία, ιντερνετ κλπ και στα ταξίδια.

Επομένως θέλω να έχει επεξεργαστική ισχύ, να είναι ελαφρύς, με μεγάλη αυτονομία και αθόρυβος.

Έχω καταλήξει σε δύο μοντέλα:

Το μικρότερο macbookpro και αυτό το ASUS.

Ποια είναι η άποψη σας και ποια θεωρείτε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε κάθε ένα από τα 2 μηχανήματα.

Άλλες προτάσεις είναι καλοδεχούμενες

Σημείωση 1. Απορρίπτονται προτάσεις από τις: Dell (έχω ένα latitude και με χει πρήξει με αστειότητες), fujitsu siemens (μου χουν καει 2 στα χέρια, είναι τίμια αλλά για 2 χρόνια μόνο), acer και hp.

Σημείωση 2. Δεν είχα ποτέ μου macbook, αν και έχω αρκετή εμπειρία με os x.

Το mac eίναι άλλο πράγμα ( έχουν στο σπίτι τα υπόλοιπα μέλη της οικογένεια μου mac και είναι πολύ καλά μηχανάκια ( mac pro , mac book ) ) , απλά τα

χρήματα είναι πολλά και υστερεί σε support στην Ελλάδα , είναι ανόμοια η σύγκριση !! :rolleyes:

Μπορεί να μην είναι στην κατηγορία ελαφρύς αλλά αφου ψωνίζεις απο αμερική μπορείς να κοιτάξεις το

http://us.toshiba.com/computers/laptops/qosmio/X500/X505-Q882

1200$ --> 851.788 EUR στην ελλάδα ξεπερνάνε τα 2000 ευρώ :S (δεν υπάρχουν παρά ένα μοντέλο)

Υπάρχει και αντίστοιχο με i7 επεξεργαστή στην ίδια τιμή (αλλά μάλλον θα ζεσταίνεται παραπάνω)

Είναι λίγο κτήνος. Αν προταιρεότητα του σου είναι το βάρος/μέγεθος πάρε το mac

Πάντως δες και γενικά για Toshiba. Περήφανος κάτοχος 2 λαπτοπ Toshiba (4ετίας και νέο)

@ss13, για το mac είμαι ψιλοπεισμένος, αλλά είναι πιο ακριβό από τον asus αλλά με χαμηλότερα χαρακτηριστικά. Σημείωση έχω ένα asus netbook που του έχω πετάξει τα μάτια έξω και πάει πολύ καλά για αυτό κοιτάω asus, ειδικά για την μπαταρία.

Το ερώτημα μου είναι αν όντως πρέπει να θυσιάσω επεξεργαστική δύναμη και υποσυστήματα και μπαταρία αλλά με Windows ή να πάω σε Mac OsX; Και αν το λειτουργικό μπορεί να καλύψει αυτή τη διαφορά; Τα δύο μηχανήματα του αρχικού μηνύματος τα παίρνω στην ίδια τιμή, ~$1000.

@atonioz, δεν πάω για τέρας μηχάνημα. Είναι εκτός του πλαισίου μέσα στο οποίο κινούμαι για την αγορά. Αυτό τον υπολογιστή, τον θέλω για να τα ενδιαφέροντα μου στο σπίτι (έστω κι αν μεταβατικά θα δουλέψω για 1-2 μήνες μαζί του), στα οποία δεν περιλαμβάνονται παιχνίδια.

@ss13, για το mac είμαι ψιλοπεισμένος, αλλά είναι πιο ακριβό από τον asus αλλά με χαμηλότερα χαρακτηριστικά. Σημείωση έχω ένα asus netbook που του έχω πετάξει τα μάτια έξω και πάει πολύ καλά για αυτό κοιτάω asus, ειδικά για την μπαταρία.

Το ερώτημα μου είναι αν όντως πρέπει να θυσιάσω επεξεργαστική δύναμη και υποσυστήματα και μπαταρία αλλά με Windows ή να πάω σε Mac OsX; Και αν το λειτουργικό μπορεί να καλύψει αυτή τη διαφορά; Τα δύο μηχανήματα του αρχικού μηνύματος τα παίρνω στην ίδια τιμή, ~$1000.

@atonioz, δεν πάω για τέρας μηχάνημα. Είναι εκτός του πλαισίου μέσα στο οποίο κινούμαι για την αγορά. Αυτό τον υπολογιστή, τον θέλω για να τα ενδιαφέροντα μου στο σπίτι (έστω κι αν μεταβατικά θα δουλέψω για 1-2 μήνες μαζί του), στα οποία δεν περιλαμβάνονται παιχνίδια.

Γιατί δεν κοιτάς κάτι φθηνότερο ; Ωραία αυτά που θες αλλά πολλά τα χρήματα για την χρήση που το προορίζεις !! :rolleyes:

Έχω και τρίτο, ακολουθώντας τη συμβουλή του thresh, Toshiba portege R700 (ή R800), προτιμώ το 705- p42.

http://us.toshiba.com/computers/laptops/portege/R700/available-models

Από τα 3, τι θα διαλέγατε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...