lordlothar Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Καλημέρα.Αρχικά να πω ότι δεν ξέρω αν βρίσκομαι στο σωστό subforum, καθώς δεν ξέρω που ανήκει το πρόβλημά μου! Έχω το εξής πρόβλημα: Τις τελευταίες (πολλές) μέρες, ο υπολογιστής μου πετάει συχνά-πυκνά BSODs. Συνήθως συμβαίνουν ενώ παίζω κάποιο game και μάλιστα το ένα μετά το άλλο, αλλά όχι απαραίτητα (όμως 8/10 φορές είναι ενώ παίζω).Έχω εγκαταστήσει το πρόγραμμα WhoCrashed, το οποίο όμως δε με βοηθάει και πολύ, αφού μου εμφανίζει διαφορετικό driver ως προβληματικό κάθε φορά, ανάμεσα στους οποίους και οι παρακάτω: sptd.sys πρόβλημα -> DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL usbport.sys πρόβλημα -> DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL ntkrnlpa.exe πρόβλημα -> ATTEMPTED_WRITE_TO_READONLY_MEMORY hdaudbus.sys πρόβλημα -> IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Μου γράφει όμως ότι δεν πρόκειται πιθανότατα για κάποιο hardware πρόβλημα, αλλά πρόβλημα στο λειτουργικό.Το θέμα είναι ότι μετά το restart, μερικές φορές δεν ποστάρει καν ο υπολογιστής και αναβοσβήνει το led των hdds στο μπροστινό μέρος του κουτιού, ταυτόχρονα με ένα led που υπάρχει πάνω στην gpu και δηλώνει υπερθέρμανση. Για να ξαναποστάρει, ή κάνω reset το bios, ή κάνω απανωτά restart . Θέμα υπερθέρμανσης δεν παίζει, θα κάνω update το παρόν με ακριβείς θερμοκρασίες όταν μπορέσω,αλλά είναι σε λογικά πλαίσια (τον έχω ανοιχτό κιόλας στο πλάι). Μερικές φορές παρόλα αυτά, δεν πετάει blue screen, αλλά είτε σβήνει η οθόνη και δεν ανταποκρίνεται γενικά το pc, είτε δείχνει κάτι τέτοιο ->> στην οθόνη και κολάει, μέχρι να πατήσω restart. Τί έχω δοκιμάσει: -Να δουλέψω τον υπολογιστή με την onboard gpu. -memtest, το οποίο έτρεξε για κάνα 8ωρο χωρίς σφάλμα. -παλιότερους και τελευταίους drivers για την gpu. Πραγματικά έχω απελπιστεί. Τί έχετε να προτείνετε? Το σύστημα: motherboard - Asus M4A785TD-V EVO CPU - AMD Phenom II x2 550 BE στην stock συχνότητα (χωρίς ανεβασμένο τίποτα, με την stock ψύκτρα πάνω) GPU - Saphire 4850 512 MB τροφοδοτικό - Ηec Green Power 80+ 550Watt (HEC-550TE) 1 σκληρός IDE western digital και 1 σκληρός sata πάλι της wd. Στις usb πάνω έχω μία webcam και ένα wireless usb flash, το TP-LINK TL-WN821N. Ελπίζω να μην αναγκαστώ να οδηγηθώ στο format...Από την άλλη πάλι, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ευελπίστώ να είναι το format η τελευταία λύση και όχι τίποτα αλλαγές hardware... Ευχαριστώ προκαταβολικά παιδιά! Αν μου έρθει κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει, θα το ποστάρω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sistah Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Οπως στην φωτογραφια, ετσι εκανε και εμενα το pc με την Nvidia 8800GT αλλα δεν θυμαμαι αν ειχαμε αλλα κοινα συμ-πτωματα γιατι εχει περασει καιρος. Τελικα εφταιγε η GPU, μαλιστα ειχαν σκασει 2-3 πυκνωτες της.. Δεν μου αρεσει που σου βγαζει λαμπακι υπερθερμανσης η δικια σου. Οπως λογικα θα σου πουνε και αλλοι, δοκιμασε με αλλη GPU και οχι την onboard Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Εκ πρώτης όψεως και απο την οθόνη φαίνεται να ειναι η κάρτα γραφικών.Όπως είπε και ο φίλος επάνω δοκίμασε να βρείς να βάλεις μια αλλη κάρτα γραφικών στο σύστημα σου για να πάρεις ενα πιο σίγουρο αποτέλεσμα για το αν ειναι η κάρτα σίγουρα. Με την onboard gpu δεν έχεις πρόβλημα ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigoriou Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Eγω χτες εβαλα απο dvd ενα trial του Caspersky και μου εβγαλε bsod, δεν εμπαινε με τιποτα, ουτε και γινοταν unistal στο safe mode. Τη λυση εδωσε το system restore. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dhmak Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Γειά χαρά παιδιά έχω τον φορητό DELL Inspiron 1720 και τον Δεκέμβρη του άλλαξα τις μνήμες για να μεταβώ σε 64bitο λειτουργικό (2x SAMSUNG 1GB DDR2 M470T2864QZ3-CE6) με (2x 2GB KINGSTON DDR2 KHX5300S2LLK2/4G) και απο τότε κατα περιόδους, ιδιαίτερα όταν το ζωρίζω μου πετάει μπλέ οθόνες. (Η συγκεκριμένη μπλέ οθόνη εμφανίστηκε μετά απο κανα 10λεπτό παιχνιδιού στο GTA IV Episode from Liberty City ((θα μου πείτε τόσο βαρή παιχνίδι τί το παιζα στην GeForce 8600Μ GT, μάλλον άναψε για τα καλά)) Βέβαια το ενσωματωμένο Διαγνωστικό μνήμης των Ελληνικών Windows 7 Ultimate x64 που έχω, το περνάνε με επιτυχία. Λέτε να φταίνε οι μνήμες, βέβαια δέν έχω κάνει και καμιά άλλα αλλαγή στο υλικό του φορητού. Λέτε να τις στείλω πίσω, θα μου τις αλλάξουνε ;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Moderators Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2011 Περα απο το διαγνωστικο μνημης των windows, τρεξε και το memtest (bootable, ~4hrs) για να βεβαιωθεις πως δεν εχεις προβλημα με μνημες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.