A7X. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Λοιπόν εδώ και λίγο καιρό λειτουργό ένα blogάκι για τις μικτές πολεμικές τέχνες το http://mmafightgr.wordpress.com/ αλλά απο την αρχή είχα στο μυαλό μου ότι θα είναι προσωρινό και ότι κάποια στιγμή θα πάω σε κάποιον επαγγελματία να μου στήσει ένα κανονικό site. Επειδή όμως τελικά λεφτά δεν υπάρχουν και ενώ είμαι άσχετος με το θέμα, είχα ακούσει ότι με βάση το joomla μπορείς να κάνεις καλά πράγματα σχετικά εύκολα. Οπότε βρήκα το cloudaccess.net όπου κάνεις ένα trial λογαριασμό και πάνω σε ένα template που σου δίνουν αυτοί και με κάποια video tutorials τους έχεις για 30 μέρες να λειτουργείς το site με μόνους περιορισμούς ότι το url του θα έχει στο τέλος το cloudaccess.net και ότι πάνω στις 30 μέρες μπορείς είτε να πληρώσεις για hosting και domain και να το κρατήσεις, είτε στο ακυρώνουν. Εγώ θέλω τη γνώμη σας για τις επιλογές που έχω και τα φώτα σας σε μερικές απο αυτές. 1) Πληρώνω ένα απο τα προγράμματα του cloud access και συνεχίζω ως έχει. Δεν ξέρω όμως αν οι τιμές τους αξίζουν, αν το ότι είναι αμερικάνικη εταιρία επιρεάσει την ταχύτητα του site κοκ. Οι προσφορές τους πάντως είναι αυτές: http://www.cloudaccess.net/joomla-hosting-plan-pricing.html και λέω να πάω για αρχή στο mini και μετά στο basic αν χρειαστεί. 2) Υποθέτω πως κάπως θα μπορώ να κατεβάσω το site που έχω φτιάξει ήδη στο cloudaccess και μετά να αγοράσω κάποιο "καλύτερο" πρόγραμμα hosting και να το ανεβάσω εκεί. Δεν ξέρω όμως πως να το κάνω αυτό. Το control panel του έχει μία επιλογή back up όπου πάτησε το create migration pack και κατέβασα ένα αρχείο με κατάληξη .tar και την db σε .sql. Δεν ξέρω όμως τί κάνω με αυτά. 3) Να παρατήσω τελείως το site στο cloud access (έτσι και αλλιώς για εκμάθηση το ξεκίνησα) και να φτιάξω ένα νέο joomla site απο την αρχή, μόνος μου. Κατέβασα τα αρχεία την έκδοσης απο το joomla.org αλλά δεν ξέρω τί να κάνω με αυτά υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που να λειτουργεί ως editor του site offline? απο το PC μου δηλαδή ώστε να φτιάξω τα βασικά στοιχεία του site και μετά να αγοράσω πακέτο hosting και να το ανεβάσω εκεί; 4) Έχετε σκεφτεί ήδη κάτ καλύτερο;;;; Παιδιά σόρρυ για το κατεβατό αλλά με έχει πορώσει το θέμα και θα εκτιμήσω κάθε βοήθεια! Να στε καλα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Ετοιμάζω κι εγώ ένα σαιτ με joomla και με ενδιαφέρουν εξίσου οι απαντήσεις που θα λαβεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
A7X. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Φίλε Γιάννη εγώ πάντως ξεκίνησα απο εδώ! http://docs.joomla.org/Use_Joomla!_1.6_on_your_own_computer Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScarletK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Θα κατεβάσεις το xampp. Θα κάνεις unzip το joomla σε ένα φάκελο που έχει μέσα στο installation του xmapp (httdocs νομίζω). Μετά ξεκινάς το xmapp κάνεις activate όλα τα services που έχει και από ΄κει και πέρα δουλέυεις τοπικά χτυπώντας 127.0.0.1/administrator. Αν έχεις κάποιο πρόβλημα να ξεκινήσεις ένα service του xampp θα είναι λόγω skype (την port 80 την χρησιμοποιεί και το xampp). Link Για να στήσεις τοπικά το site. Online επευθείας Τώρα, επειδή πριν μερικούς μήνες σήκωσα κι εγώ ένα site και ψαχνόμουν, το καλύτερο που έχεις να κάνεις για μένα είναι να πας στο freehostia να κάνεις ένα λογαριασμό στο βασικό του πακέτο(τσάμπα) και να αρχίζεις να δουλεύεις απευθείας online. Έχει προεγκατεστημένο joomla. Θα σου δώσει ένα link της πλάκας με βάση το username σου και απο 'κει χτυπώντας αυτό το link/administrator θα μπορείς να κάνεις τις αλλαγές σου επιτόπου. Το joomla μέσα από το menu του έχει και επιλογή να το πας offline όταν θες (να δείχνει under construction). Τα βασικά σου εργαλεία είναι το adnimistrator panel του joomla, το cpanel της εταιρείας που κάνει το host και το firebug που αναφέρω πιο κάτω. To cpanel θα σου δώσει ftp, ανέβασμα κατέβασμα αρχείων, edit-delete-copy επιτόπου, backup κα. Πχ είναι πολύ πιθανό ότι θα θες να αλλάξεις κάτι στο template που θα διαλέξεις και δε θα μπορείς. Μπορείς άμεσα με μπακάλικο τρόπο να πας στο λογαριασμό σου στον host και να αντικαταστήσεις μια εικόνα επιτόπου. Ανεβάζεις την δικιά σου με το ίδιο όνομα και φορτώνεται αμέσως (θα πρέπει να παίξεις με τις διαστάσεις φυσικά πρώτα). Και το firebug θα σε βοηθήσει πολύ στο να εντοπίζεις σε πιο σημείο αναφέρεται ένα στοιχείο του site. Μέσω του file explorer που σου δίνει ο host πας και πειράζεις ότι θες. Αν δεις τώρα ότι φτάνει σε μια μορφή της προκοπής και θα ήθελες να το βγάλεις στον κόσμο, τσιμπάς ένα domain από μια εταιρεία(13-14 ευρώ για 2 χρόνια) και πας και το κολλάς στο site που έχεις ήδη. Για να έχεις ένα καλό όνομα. Αυτά τα κάνεις για να αποφύγεις τα upload και την ρύθμιση της database στην μεταφορά τοπικά->online. Κάπως έτσι έφτιαξα το site της υπογραφής μου. Πάντως να ξέρεις ότι θέλει λίγο παίδεμα, και να κρατάς τις ρυθμίσεις που κάνεις. Το joomla είναι χαοτικό από την φύση του, κάνεις ωραία πράγματα αλλά θα βαράς το κεφάλι σου πολλές φορές με τα plugins και τα διάφορα προβλήματα που πετάγονται από 'δω κι από'κει. Όταν αποκτήσεις μια ευχέρεια στο joomla και στο ανέβασμα κατέβασμα κτλ πέρνα και το firebug για τον firefox. Είναι ένα εργαλείο που σε βοηθάει να κατανοήσεις τυχόν προβλήματα όταν δεν ξέρεις πολύ καλά την δομή του site και να παίρνεις ιδέες από άλλα sites. Και γενικά google is king. H κατάσταση κατά κάποιο τρόπο είναι σαν το linux πριν μερικά χρόνια. Πολλά guides, πολλά fora για ρυθμίσεις. Αρκεί να κάνεις το σωστό search και να διαλέξεις το σωστό λινκ . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Φίλε Γιάννη εγώ πάντως ξεκίνησα απο εδώ! http://docs.joomla.org/Use_Joomla!_1.6_on_your_own_computer Άψογο το σαιτ, οδηγεί βήμα-βήμα τη διαδικασία. Έχω και μια μικρή εμπειρία με html και τα πάω μια χαρά (μέχρι τώρα . Εδώ θα 'μαστε άμα στραβώσει τίποτα! Σωστές κι οι συμβουλές του Σκάρλετ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
A7X. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ¨Εριξα μία ματιά στο freehostia και μπορώ να πώ ότι μάλλον εκεί θα καταλήξω. Η free έκδοσή του δεν έχει χρονικό περιορισμό και οι επι πληρωμή προσφορές είν αι αρκετά καλύτερες απο τουλάχιστον του cloud access οπότε θα ξεκινήσω με την free και αν πάει τόσο καλά που θα χρειαστώ + bandwidth και + αποθηκευτικό χώρο θα ανεβαίνω κατηγορία. Έχει και πληρωμή με pay pal που με συμφέρει! Μία ακόμη βασική ερώτηση. Θέλω το site να είναι ενημερωτικό/κοινότητα και σκοπός είναι να έχει αρκετό κόσμο που μπαινοβγαίνει. Τα 400 gb bandwidth που προσφέρει ένα απο τα επι πληρωμή προγράμματα είναι ικανοποιητικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScarletK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Θα σε γελάσω για τον χώρο, πάντως θα σου έλεγα να πας αργά και σταθερά. Όπως αναφέρεις κι εσύ, μπορείς πάντα να κάνεις ένα upgrade account. Μην παθιάζεσαι απότομα . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
A7X. Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Θα σε γελάσω για τον χώρο, πάντως θα σου έλεγα να πας αργά και σταθερά. Όπως αναφέρεις κι εσύ, μπορείς πάντα να κάνεις ένα upgrade account. Μην παθιάζεσαι απότομα . ok thnx! Εσύ πάντως δεν έχεις πρόβλημα με τους servers του Freehostia ε? Ξαφνικά πεσήματα ας πουμε κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScarletK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ok thnx! Εσύ πάντως δεν έχεις πρόβλημα με τους servers του Freehostia ε? Ξαφνικά πεσήματα ας πουμε κτλ Τίποτα που να μην λύθηκε με ένα refresh. Μία φορά στο δίμηνο είχε πέσει για κάνα δεκάλεπτο και χρησιμοποίησα ένα εργαλείο από το site τους και άνοιξα ένα ticket. Απ'ότι θυμάμαι είχε λυθεί πολύ γρήγορα. Το μόνο πρόβλημα (για εμάς που θέλουμε ένα σχετικά απλό site) με το free πακέτο είναι ότι δεν σου δίνει πρόσβαση στα stats του site που θα είχε πλάκα να τα κοιτάς. Το λύνεις εν μέρει(γκουχ γκουχ μπακάλικα δεν το έψαξα και πολύ) με ένα counter, κοιτώντας το alexa->get details->search stats και μέσω του google ads. Πάντως επειδή θα στοχεύεις και σε search, όπου έχει description το joomla να βάζεις καλά tags, keywords, μην τα αφήνεις κενά. Και μέσα στα κείμενα και στα header των σελίδων το ίδιο. Αν γράφεις κείμενο ας πούμε και αναφέρεις ένα τουρνουά-ορολογία, πχ το τουρνουά να το λες blah blah (bb) και για τις ορολογίες και ελληνικά και αγγλικά σε παρενθέσεις πάλι. Άμα τους βάλεις μια τάξη και τα μποτάκια του google θα σε συμπαθήσουν και περισσότερα hits θα πάρεις. Α και φυσικά googlare διάφορους συνδιασμούς αφού περάσουν κάνα δυο βδομάδες να δεις τι γίνεται. Επίσης επειδή από κάπου θα ρουφάς ειδήσεις-νέα, καλό θα είναι να επικοινωνήσεις με κάποιον και να του πεις "φτιάχνω ένα site στα *ελληνικά*...θέλω να αντλώ ειδήσεις από εσάς..δεν σκοπεύω να κάνω full μεταφράσεις όλα τα κείμενα θα είναι γραμμένα απο εμένα κτλ". Κοτσάρεις και ένα link από το site μεγαθήριο, σε μια λίστα με φιλικά sites και τα ΄χεις και καλά με όλους. Παίρνεις και λίγο από την δόξα και δημιουργείς και μια τυπική σχέση ;p. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Απαντούσες στο φίλο παραπάνω αλλά ένιωθα ότι μιλάς σε μένα καθώς με εκφράζεις πλήρως. Ειδικά στο ζήτημα "ειδήσεις-νέα" έχω ήδη επικοινωνήσει μαζί τους έχοντας πει αυτά που ανέφερες και πήρα το ΟΚ ήδη από 2 μεγάλα σαιτ Θα ήθελα περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με το πώς να δομώ τα άρθρα και τις ειδήσεις που θα παρουσιάζω στο σαιτ για να βγαίνουν στα αποτελέσματα αναζήτησης. Και μια απορία για το πώς γίνεται το search εντός του σαιτ. Για κάθε νέο άρθρο φτιάχνω μια ξεχωριστή σελίδα ή πρέπει να φτιάξω βάση δεδομένων; Δεν έχω ιδέα από MySQL!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themis-T Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Φίλε Γιάννη εγώ πάντως ξεκίνησα απο εδώ! http://docs.joomla.o...ur_own_computer Προσωπικά προτιμώ το WAMP. Μου φαίνεται πιο εύκολο στη χρήση. Και XAMPP για Linux... Και μια απορία για το πώς γίνεται το search εντός του σαιτ. Για κάθε νέο άρθρο φτιάχνω μια ξεχωριστή σελίδα ή πρέπει να φτιάξω βάση δεδομένων; Δεν έχω ιδέα από MySQL!! Η βάση δεδομένων είναι μία και είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση του site. Όλα τα άρθρα, χρήστες, κωδικοί κλπ., αποθηκεύονται εκεί. Επίσης με το Joomla γίνεται αυτόματα η αναζήτηση της λέξης που ψάχνεις σε όλο το site, χωρίς εσύ να κάνεις κάτι άλλο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ScarletK Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Βάζω μερικές εικόνες για να πάρεις μια ιδέα. Όπως είπε και ο Themis δεν κάνεις τίποτα το ιδιαίτερο, απλά add article (και μερικές ρυθμίσεις ομορφιάς layout κτλ) και το joomla τα κάνει όλα μόνο του. Το μόνο που πρέπει να έχεις ξεκάθαρα είναι τα sections και τα articles για να υπάρχει τάξη μέσα στο χαμό. Για τα searches που ανέφερα πιο πάνω μερικά απλά settings είναι αυτά που δείχνω στις pics. Με τα SEO δεν ασχολήθηκα (λανθασμένα όπως φαίνεται) αλλά παραθέτω ένα link από μια κουβέντα που βρήκα στα γρήγορα. Link Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Ωραίος ο Σκάρλετ!! Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, ποια τα πλεονεκτήματα του Joomla έναντι ανταγωνιστών όπως: http://www.wix.com/create/website ή http://www.webstudio.com/site/Links.html ; Θέλω να φτιάξω μια σελίδα με ειδήσεις και άρθρα και δε θέλω να χαραμίσω άπειρες εργατοώρες -που δεν έχω παρεπιπτόντως, έχω μειώσει τον ύπνο μου για να βρω ελεύθερο χρόνο και να προχωρήσω στην υλοποίηση της ιστοσελίδας- μέχρι να καταλήξω στην καλύτερη επιλογή. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το Joomla αλλά δεν είναι απλό στη χρήση του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themis-T Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 29 Μαρτίου 2011 ποια τα πλεονεκτήματα του Joomla έναντι ανταγωνιστών όπως: http://www.wix.com/create/website ή http://www.webstudio...site/Links.html ; Μεγάλη κοινότητα, δωρεάν ενημερώσεις, υποστήριξη σε πάρα πολλά φόρουμ, πολλές επεκτάσεις. Μπορείς να μετατρέψεις πολύ εύκολα μία κοινή ιστοσελίδα σε ένα πλήρες e-shop, ή σε μπλογκ ή και τα δύο. Όταν μάθεις τα βασικά της λειτουργίας του Joomla, θα δεις ότι μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Έχει βέβαια και μειονεκτήματα όπως ασυμβατότητα με κάποιες επεκτάσεις, κενά ασφαλείας που όμως επιλύονται σχετικά γρήγορα και άλλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
A7X. Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μία βασική απορία για το freehostia. Δεν σου δίνει μάζι με την δωρεάν έκδοση και κάποιο δωρεάν URl του στυλ blabla.freehostia.com ? πρέπει οπωςδήποτε να κάνω register Κάτι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα