Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με τη σύνδεση του λάπτοπ σε ασύρματο δίκτυο!!

lola2004

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...!

Πρόσφατα αγόρασα έναν φορητό υπολογιστή και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την σύνδεση του υπολογιστή μου σε ασύρματο δίκτυο.

Ενώ μου βγάζει ότι υπάρχουν διαθέσιμες συνδέσεις, προσπάθησα να συνδεθώ με μια της οποίας ο ιδιοκτήτης θα γνώριζε φυσικά ότι θα χρησιμοποιούσα τη σύνδεση του, αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει γιατί αγόρασα ένα usbγια mobileinternetαπό γνωστή εταιρία και συνδέθηκα κανονικά στο διαδίκτυο, άρα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης. Το μοντέλο του υπολογιστή μου είναι HPG62 b80EV. Επίσης ο υπολογιστής μου διαθέτει τον προσαρμογέαRalink RT3090 802.11b/g/n WiFiAdapter και τον Microsoft VirtualWiFiMiniportAdapter. Προφανώς είμαι άσχετη με το όλο θέμα και έχω απογοητευτεί για αυτό του το πρόβλημα. Κάθε βοήθεια είναι αποδεκτή. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. :)

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους...!

Πρόσφατα αγόρασα έναν φορητό υπολογιστή και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την σύνδεση του υπολογιστή μου σε ασύρματο δίκτυο.

Ενώ μου βγάζει ότι υπάρχουν διαθέσιμες συνδέσεις, προσπάθησα να συνδεθώ με μια της οποίας ο ιδιοκτήτης θα γνώριζε φυσικά ότι θα χρησιμοποιούσα τη σύνδεση του, αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει γιατί αγόρασα ένα usbγια mobileinternetαπό γνωστή εταιρία και συνδέθηκα κανονικά στο διαδίκτυο, άρα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης. Το μοντέλο του υπολογιστή μου είναι HPG62 b80EV. Επίσης ο υπολογιστής μου διαθέτει τον προσαρμογέαRalink RT3090 802.11b/g/n WiFiAdapter και τον Microsoft VirtualWiFiMiniportAdapter. Προφανώς είμαι άσχετη με το όλο θέμα και έχω απογοητευτεί για αυτό του το πρόβλημα. Κάθε βοήθεια είναι αποδεκτή. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας. :)

Καλώς την ( ωραία γράμματα , θα τυφλωθούμε :eek: ) , όταν ψάχνεις για δίκτυο λογικά πρέπει να σου εμφανίζει ένα κοτάκι όταν πας να συνδεθείς στο δίκτυο του

γνωστού σου και εκεί πρέπει να γράψεις κωδικό για να μπεις , έτσι δεν είναι ; :rolleyes:

Δημοσ.

Ναι μου το εμφανίζει και όταν πληκτρολογώ τον κωδικό μου βγάζει ενα μήνυμα που λέει " δεν είναι δυνατή η σύνδεση των windows στο connx" (είναι connx το δίκτυο που προσπαθώ να συνδεθώ). Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει..

Δημοσ.

Ναι μου το εμφανίζει και όταν πληκτρολογώ τον κωδικό μου βγάζει ενα μήνυμα που λέει " δεν είναι δυνατή η σύνδεση των windows στο connx" (είναι connx το δίκτυο που προσπαθώ να συνδεθώ). Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει..

Ίσως να μην σου λέει σωστά τον κωδικό παίζει?

Δημοσ.

Γράφεις σωστά τον κωδικό , μήπως έχεις το caps lock ( αριστερά στο πληκτρολογιό σου πατημένο ) ή γράφεις Ελληνικά ; :rolleyes:

Δημοσ.

Σωστά τον βάζω τον κωδικό, το τσέκαρα μήπως κάνω καποια τέτοια βλακεία αλλά οχι..

απ΄το κινητό μου μέσω wifi βρίσκω το ίδιο δίκτυο και συνδέομαι κανονικά.τι στο καλό :wacko:

Δημοσ.

Δοκίμασε να αλλάξεις το κανάλι στο οποίο εκπέμπει το wifi.

Γιατι?

@lola2004 κανε δεξι κλικ στην "διαχειριση συσκευων" -> προσαρμογεις δικτυου -> και κανε απεγκατασταση τον Ralink RT3090 κ μετα κανε επανεκκινηση ωστε να ξαναμπει ο driver κ πες μας.

Δημοσ.

Γιατι?

@lola2004 κανε δεξι κλικ στην "διαχειριση συσκευων" -> προσαρμογεις δικτυου -> και κανε απεγκατασταση τον Ralink RT3090 κ μετα κανε επανεκκινηση ωστε να ξαναμπει ο driver κ πες μας.

Μου έχει τύχει να έχω βάλει ένα κανάλι στο wifi και τα pc να μη θέλουν με τίποτα να μπουν. Βέβαια εμένα μου έβγαζε ότι ο κωδικός δεν είναι σωστός και να τον ξαναβάλω. Έφαγα όλη μέρα και άκρη δεν βρήκα. Την επόμενη έβαλα άλλο κανάλι και όλα λειτουργούσαν τέλεια. Δεν ξέρω να σου πω γιατί έγινε αυτό. Δεν είναι τίποτα να το δοκιμάσει όμως.

lola δεν ξέρω τι router έχεις αλλά αν μπεις στο interface του κάπου θα λέει wireless settings και εκεί θα έχει να διαλέξεις σε τι κανάλι θα εκπέμπει το wifi.

Δημοσ.

Απο την στιγμη που μπαινει με το κινητο δεν νομιζω πως φταει το καναλι. Ας δοκιμασει πρωτα αυτο που ειπα με τον driver και μετα αλλαζει κ καναλι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πρέπει στα settings βάλεις automatic IP και automatic DNS. Μετά δοκίμασε βάζοντας τον σωστό εννοείται κωδικό του δικτύου του φίλου σου και θα μπείς κανονικά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...