Προς το περιεχόμενο

Προβληματική μητρική; Μνήμες; Τι;

eimaiospiros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα!

Πήρα τα εξής πράγματα:

μητρική: Gigabyte P67A-UD4 B3

επεξεργαστή : Intel core I5 2500k

τροφοδοτικό Cooler Master GX 750 watt

μνήμες corsair XMS3 2X2 GB 1333M (2 τεμάχια)

κάρτα γραφικών sapphire radeon HD6850 1GB

σκληρός OCZ Vertex 2 80GB

Τον έστησα , τον έθεσα σε λειτουργία και συμβαίνουν τα εξής παράξενα πράγματα:

Δεν έδειχνε τίποτα. Οπότε λέω πρόβλημα με την κάρτα γραφικών. Βάζω άλλη κάρτα φραφικών και δείχνει κανονικά. Δοκίμασα σε άλλους 2 υπολογιστές την 6850 και δεν δούλευε οπότε σιγουρεύτηκα ότι είναι χαλασμένη.

Βάζω την κάρτα γραφικών μου που δουλεύει και όταν πήγα να κάνω εγκατάσταση τo λειτουργικό είχα πολλές επανεκκινήσεις. Τέλος πάντων, μετά από πολλές δοκιμές καταλήγω στο ότι οι επανεκκινήσεις οφείλονται σε ένα συγκεκριμένο dimmακι της μνήμης. Βγάζοντάς το αυτό δουλεύει καλά εκτός του ότι μου πέταξε 1 φορά μπλε οθόνη και μία άλλη κόλλησε. Βάζω το ''προβληματικό'' dimmάκι σε άλλον υπολογιστή δουλεύει μια χαρά (του έκανα και κάποια τεστ στα οποία δεν παρουσίασε κάποιο σφάλμα).

Τελευταία μου ενέργεια ήταν να πάω πίσω τη μητρική την οποία μου κράτησαν για να ελέγξουν. Επίσης για κάποιο διάστημα δούλεψε ο υπολογιστής και με τις 4 μνήμες πάνω.

Έχει κανείς ιδέα ποιο είναι το πρόβλημα τελικά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά!

Λοιπόν με ενημέρωσαν ότι η μητρική έχει πρόβλημα και ότι οι μνήμες είναι εντάξει.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει διαθέσιμη τώρα η ίδια (θα είναι 8/4/2011) και θα πρέπει να πάρω κάποια άλλη. Εσείς ποια προτείνετε; Η μόνη διαθέσιμη στην κατηγορία τιμής που την είχα πάρει (189 ευρώ) είναι αυτή: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-P67A-GD65-B3-s1155-P67-DDR3-P67A-GD65.htm

Να την πάρω ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Καλημέρα. Την πήρα την MSI. Την έβαλα και τα προβλήματα συνεχίστηκαν ακριβώς όπως με την προηγούμενη μητρική. Οπότε πήγα και πήρα δύο καινούριες μνήμες και αντικατέστησα αυτήν που φαινόταν να προκαλεί τα προβλήματα αλλά δούλευε κανονικά σε άλλους υπολογιστές και όταν την έλεγξε το Πλαίσιο είπε ότι είναι καλή (αλλά και εγώ όταν την έβαλα σε άλλο υπολογιστή δούλευε κανονικά και έβγαζε και όλα τα memtest) .

Τώρα δουλεύουν όλα φυσιολογικά. Και από ότι φαίνεται και η Gigabyte ήταν καλή, παρόλο που το Πλαίσιο αποφάνθηκε ότι ήταν χαλασμένη.

Προβληματα ειχα κι εγω με Ram Corsair XMS [email protected] (2χ2gb)του Πλαισιου σε mobo ASUS p8p67LE-B3 και Ι5-2500cpu.

Aρχικα οταν εστησα το pc με win7x64 δουλεψε σωστα για περιπου μια ωρα και μετα αρχισαν οι μπλε οθονες.Σε προσπαθεια φορματ και εγκαταστασης win7x64 εκ νεου, εβγαζε errors οτι λειπουν αρχεια απο το install , bsod κλπ.Δοκιμασα τις ram απο 1333 που τις εβλεπε το bios στα 1600 , το voltage απο 1.65 σε 1.50 που βαση του mobo manual ειναι το standard της intel για τους SB κλπ.Επισης οι corsair γενικα υπηρχαν στο QVL της Asus και στο site και στο manual. Clear CMOS, Εναλαγες σε σλοτς επισης δεν αλλαξαν κατι.Το παραδοξο ειναι οτι win7 32bit περναγαν κανονικα στο pc χωρις κανενα προβλημα (3φορες δοκιμη).Τελικα βαζωντας ενα ενα τα dimms επανω, ειδα να εχει προβλημα με το ενα απο τα δυο.Bootaρε to pc και κατευθειαν μου βγαζε error shutting down σε γραφικο περιβαλλον. Πηγα λοιπον την επομενη ημερα τις μνημες πισω στο Πλαισιο μαρκαρωντας την "προβληματικη".Δεν τις δεχτηκαν πισω χωρις ελεγχο, αφου και για Doa θα πρεπει λεει να ελεγχθουν.Μου προτειναν να αγορασω αλλες, κι αν βρεθει προβλημα θα κοπει πιστωτικο.Εξαρχης αυτο του ζητησα, να αλλαξω τις 1600 με 1333 (που ηταν και ακριβοτερες), αλλα δεν δεχονταν ουτε αλλαγη ουτε πιστωτικο, παρολο που τις πηγα πισω ακριβως την επομενη μερα.Μετα απο περιπου 3-4ωρες δικου τους memtest μου ειπαν οτι δεν εχουν προβλημα και τις αλλαξαν με τις ιδιες σε 1333 με 1.5V.Βρεθηκα τελικα δηλαδη με 4χ2gb @1333... Με το που τις εβαλα επανω μπλε οθονη αρχικα.Ειχα περασει και sp1 οποτε με το προτινομενο system restore των 7, δεν δουλευε για κανενα λογο κανενα mouse :S Mετα απο φορματ τελικα δουλεψε κανονικα. Τωρα 4-5μερες διχνει οκ, αν και μου εβγαλε και παλι μια bsod σε idle κατασταση το pc, πριν 2 μερες...Κολληματα σε games και προγραμματα δεν υπαρχουν. Δεν μπορω να καταλαβω τι ειδους ασυμβατοτητα μπορει να ειναι αυτη...Βtw η motherboard εκτος του rev3, εχει και το τελευταιο bios της ASUS επανω (1003), με ημερομηνια 11/2/2011.Στο site εχουν μονο ενα 7079 παλιο bios για τη συγκεκριμενη μητρικη.Να πω τελος οτι ολα τρεχουν default και χωρις overclocking πουθενα.

Μου κανει εντυπωση το ολο θεμα, μιας και ολες οι corsair ram υπαρχουν στο QVL list, και γενικα ειναι αξιοπιστη εταιρια σε PSUs κλπ...Να ελεγα οτι πηγα και στα τυφλα να παρω οτι ναναι... :(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...