lionheart75 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Βρέθηκα απο το πουθενά με έναν i5 2500k απο φίλο που πήγε σε 2600k και ψάχνω να τον συνδυάσω με μια καλή μητρική οι οποία πρέπει να πληρεί τις εξής απαιτήσεις: - CrossfireX (8x8) με ικανό κενό ανάμεσα στις pci-e για να μην είναι σάντουιτς οι κάρτες και βράζουν. Θα τοποθετηθούν αρχικά 2 x 5850 και μετά ίσως 2 x 6950. - Σταθερή και καλή Overclocker. - VFM, να μην ξεπερνάει τα 160€. - Να μην έχει παιδικές ασθένειες ασυμβατότητας με μνήμες γενικότερα, καθώς σε πρώτη φάση θα ρισκάρω και δεν θα πάρω μνήμες αλλά θα χρησιμοποιήσω το ένα απο τα 2 κίτ που έχω στον 955. Γνωρίζω ότι οι τύποι που περιέχονται στο QVL δεν είναι πανάκεια. Συγκεκριμένα θα μπούν 4GB (2x2) Εxceleram red culvert (Ε30117Α) 1333Mhz CL7 1.5v που έχω. Oι συγκεκριμένες μνήμες υποστηρίζουν XMP Profiles, συγκεκριμένα οι πληροφορίες απο SPD: (XMP-1334, 7-7-7-20 1.5V και ΧΜP-2000, 7-10-8-27 1.65V). - Να έχουν εί δυνατόν, (όχι απαραίτητα) κάποια καλούδια ευκολίας για ευνόητους λόγους κατά την διάρκεια του σκαλίσματος. Όπως Power, Reset, Clear CMOS κουμπιά. Aπο χτές το έχω ψάξει κάπως το πράγμα όσο χρόνο μπόρεσα και έχω καταλήξει σε αυτές τις δύο που φαίνεται να πληρούν τις απαιτήσεις μου. 1. MSI P67A-GD55 (rev. B3) http://www.msi.com/product/mb/P67A-GD55--B3-.html#/?div=Detail 2. ASROCK P67 Extreme4 (rev. B3) http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=P67%20Extreme4 Εμπειρία έχω και απο τις 2 εταιρείες και είμαι ικανοποιημένος κατα γενική ομολογία. Είχα παρατηρήσει βέβαια κάποια ψιλοθεματάκια με τα ρευματάκια της Asrock (A785GMH/128M) που είχα παλιότερα, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν σταθερότατη στο O/C. Δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα ούτε με τον Χ2 245 ούτε με τον Χ4 630. Για την Msi πάλι έχω πολύ καλή εικόνα αν κρίνω απο την 790FX-GD70. Βρίσκομαι λοιπόν σε δίλημμα και δεν ξέρω ποιά να επιλέξω ανάμεσα στις 2. Κλίνω ελαφρώς προς την Asrock λόγω εμφάνισης, τιμής, χαρακτηριστικών και καλού Bundle καθώς έρχεται εκτός των άλλων και με front USB 3.0 Panel. Όμως και η Msi μου αρέσει πολύ. Πείτε μου και εσείς την γνώμη σας γιατί δεν μπορώ να αποφασίσω. Επίσης αν έχετε να προτείνεται κάτι άλλο ελεύθερα, θέλω γνώμες άλλωστε. Ευχαριστώ εκ των προτέρων παιδιά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
profi Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 το μόνο που έχω να πω,είναι πως θα μου άρεσε περισσότερο το MSI με τα μαυρα σλότ μέσα στο obsidian! Κ πως επίσης η κόκκινη φωταψία μέσα στο κουτί από τα power,reset dr.mos στην asrock είναι αρκετά έντονη! (αγγίζω την γυναικεία μου πλευρά νομίζω,χρωματικά σχόλια σε performance μητρικές...να το κοιτάξω?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pano Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Nίκο, έτσι από μια πρώτη ματιά,τα κουμπιά power και reset της asrock με την προσθήκη δεύτερης κάρτας δεν μου φαίνονται και τόσο εύχρηστα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Δεν χρειάζεται να το κοιτάξεις φίλε μου. Μια χαρά είσαι. Και γω στις λεπτομέρειες δίνω σημασία αν δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Βέβαια να πώ την αλήθεια μου αρέσει και η Asrock πολύ, καθώς φαίνεται πιο μάχημη με αυτές τις, μεγάλων διαστάσεων, ψύκτρες. Δεν μπορώ να αποφασίσω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pano Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μάλλον πρέπει να το κοιτάξετε και οι δύο :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Nίκο, έτσι από μια πρώτη ματιά,τα κουμπιά power και reset της asrock με την προσθήκη δεύτερης κάρτας δεν μου φαίνονται και τόσο εύχρηστα. Χμμ, φίλε Πάνο είσαι πολύ παρατηρητικός, μπράβο. Θα το κοιτάξω αν και νομίζω ότι δεν θα τα καλύπτει τελείως μια 6950. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
asbatey Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2011 απο asus μερια δεν το σκεφτεσαι καθολου?εχουν και το καινουριο uefi bios.asus P8P67. η ακομα και την sabertooth Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 απο asus μερια δεν το σκεφτεσαι καθολου?εχουν και το καινουριο uefi bios.asus P8P67. η ακομα και την sabertooth Την sabertooth την έχω υπόψη αλλά αφενός ξεφεύγει στην τιμή και αφετέρου θεωρώ απαράδεκτο board αυτής της τιμής (180€) να μην έχει έστω ένα κουμπί Clear CMOS ή ένα frond usb3.0 panel. Επίσης οι απόψεις σχετικά με την βοήθεια που προσφέρει το shield της όσο αφορά τις θερμοκρασίες διίστανται. Όμως είναι όντως όμορφο board. Η P8P67 είναι καλό board και σταθερό (ειδικά η Pro απο όσο έχω διαβάσει) αλλά υποστηρίζει 4x στην δεύτερη pci οπότε δεν ενδείκνυται για CFX που θέλω. Παιδιά επειδή πρέπει να αποφασίσω μέχρι αύριο το αργότερο, παρακαλώ αν μπορείτε δώστε ένα χεράκι να καταλήξω κάπου. Αν υπάρχει και κάτι άλλο σε αυτή την κατηγορία τιμής (μέχρι 160€) που αξίζει να κοιτάξω θα ήθελα να μου πείτε. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rafail1994 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Πω πω ρε Νίκο όλο εκπλήξεις είσαι μια με την 6950 και τώρα με τον 2500k . Γενικά έχεις επιλέξει της δυο καλύτερες σε αυτά τα χρήματα εγώ τουλάχιστον δεν βρήκα κάτι ποιο αξιόλογο και με τα χαρακτηριστικά που θέλεις .Όποια και να πάρεις θα σου κάνει την δουλειά σου θα έχει και τα θετικά του θα έχει και τα αρνητικά του .Εγώ πάντως ψηφίζω msi Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Nα σαι καλά Ραφαήλ. Μου έκατσε απο το πουθενά διότι τον πήρα ουσιαστικά σχεδόν τσάμπα απο φίλο που είναι πιο άρρωστος απο μένα. Διαφορετικά δεν είχα σκοπό να πώ την αλήθεια. Το σύστημα με AMD θα παραμείνει μέχρι τους bulldozer. Τελικά και γώ προς την Msi κλίνω απο ότι φαίνεται. Nίκο, έτσι από μια πρώτη ματιά,τα κουμπιά power και reset της asrock με την προσθήκη δεύτερης κάρτας δεν μου φαίνονται και τόσο εύχρηστα. Πάνο τελικά είχες απόλυτο δίκιο. Ακόμα και με την προσθήκη 2ης 5850 η πρόσβαση στα κουμπιά power, reset της xtreme4 είναι αδύνατη πόσο μάλλον με 2η 6950. Ευχαριστώ για το tip λοιπόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 τυχαιρε βρηκες καινουργιο παιχνιδακι ε! +1 στην msi και απο εμενα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 τυχαιρε βρηκες καινουργιο παιχνιδακι ε! +1 στην msi και απο εμενα.. Βασικά όλα για αυτό γίνονται. στην msi θα πάω λοιπόν. Νεότερα όταν στηθεί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Εγω ψηφίζω την extreme 4 γιατί εχω την αντίστοιχη για τον παλιό i7 και με εχει δικαιώσει. Πολύ καλή μητρική. Τα internal, power και reset βεβαια χαζομάρα που τα πέταξαν κάτω. Στην δικιά μου είναι δεξιά απο την ram. Δες αν εχει καμιά άλλη εκδοση της με τα κουμπιά σε σωστότερο σημείο γιατί στο 1156-1366 είχαν κυκλοφορήσει τρία extreme μοντέλο στο κάθε socket. Kαι να σου πω την αλήθεια 2 - 3 φορές τα χρησιμοποίησα κατά το στήσιμο μετά απλά σέταρα στα 4000 ήμουν σταθερός αλλά στους 80φεύγα, οπότε ξαναμπήκα άλλη μια στο bios έριξα κάπως ρεύματα και ρολόγια και τέλος. Στο bios δεν εχω ξαναμπεί. Πολύ ωραία και stable μητρικούλα. Ξανακαλορίζικος κιόλας! PS. Εγω εχω αποσυρθεί προσωρινά απο το pc hardware και προσπαθώ να στήσω ενα καλό custom 5.1 για το σπίτι. (πήρα 2 καλά ηχεία και εναν 7,1 AVR και προς το παρόν εχω μείνει ρέστος) :mrgreen: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
duffyduck Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Οπως και να 'χει αφου εχεις τον 2500Κ τοτε πας για μητρικη με το P67, για να μπορεις να κανεις και overclocking. Διαφορετικα θα επαιρνες τον 2500 και μητρικη με το H67. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2011 Εγω ψηφίζω την extreme 4 γιατί εχω την αντίστοιχη για τον παλιό i7 και με εχει δικαιώσει. Πολύ καλή μητρική. Τα internal, power και reset βεβαια χαζομάρα που τα πέταξαν κάτω. Στην δικιά μου είναι δεξιά απο την ram. Δες αν εχει καμιά άλλη εκδοση της με τα κουμπιά σε σωστότερο σημείο γιατί στο 1156-1366 είχαν κυκλοφορήσει τρία extreme μοντέλο στο κάθε socket. Kαι να σου πω την αλήθεια 2 - 3 φορές τα χρησιμοποίησα κατά το στήσιμο μετά απλά σέταρα στα 4000 ήμουν σταθερός αλλά στους 80φεύγα, οπότε ξαναμπήκα άλλη μια στο bios έριξα κάπως ρεύματα και ρολόγια και τέλος. Στο bios δεν εχω ξαναμπεί. Πολύ ωραία και stable μητρικούλα. Γιάννη βασικά το πρόβλημα πρόσβασης στην Xtreme4 εντοπίζεται στο reset κουμπί διότι αν δείς το power είναι λίγο πιο αριστερά και δεν θα καλύπτεται απο την κάρτα. Μικρό το κακό μάλλον. Αυτό που βλέπω απο τα reviews είναι ότι και οι 2 μπορούν να πάνε τον 2500k στα 4.8 stable ενώ στα θετικά της Asrock είναι το Clear Cmos που είναι στο i/o της μητρικής (δεν ανοίγεις πλαινό) ενώ έχει pci ανάμεσα στις κάρτες όπου μπορώ να βάλω την κάρτα ήχου μου χωρίς να περιορίζει το airflow της κάρτας ( η msi έχει 1 ουσιαστικά διαθέσιμη για την κάρτα ήχου στο τέλος αν τοποθετηθεί 2η κάρτα και μου φαίνεται ότι θα ειναι λίγο μπέρδεμα με τα καλώδια του κουτιού εκεί πέρα σύν κοντά στην κάρτα.) Μπέρδεμα, το ψειρίζω πολύ το πράμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.