Προς το περιεχόμενο

Dual channel unganged mode

sir_platanight

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα παιδια πήρα 2 τέτοιες μνήμες http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555824 λόγω του Ότι Ειναι αρκετά φθηνές(27€ η μια) και έχουν πολυ Καλα χαρακτηριστικά..λειτουργούν σε dual channel όπως λέει και το CPU-z αλλα σε unganged mode...απ Ότι διάβασα έχουν μικρή διάφορα με το ganged στο ανθρώπινο μάτι...έκανα βλακεία που τις πήρα;Επεισης Ειναι στα 1600 με timings 7-7-7-24 αλλα μου η μητρικη μου τις αναγνωρίζει σαν 1066 με timings 7-7-7-16...πρέπει να κάνω oc για να λειτουργήσουν στα 1600;επεξεργάστη Έχω έναν 1055t και μητρικη αυτη ECS A890GXM-A Black Edition..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν το γνωρίζω...και;Αφού δεν μου χάλασαν όμως...αλλα κ παλι ειναι ολοκληρη ocz..για 2 ραμ θα κανουν ετσι;κ στην τελικη 54€ ειναι..στο θέμα που Έχω ανοίξει γνωρίζετε τπτ ρε παιδια;;

κοιτα τα χαρακτηριστικα τις μητρικης αν λεει 800/1066/1300*ΟC τοτε σημαινει οτι με oc θα σου πανε μεχρι τα 1300.

το unganged mode πρακτικα σημαινει οτι η mobo προσφερει ξεχωριστο memory controller για καθε τσιπακι ωστε ολες να λειτουργουν στο μεγιστο δυνατο.

δηλαδη αν η μια ειναι χρνισμου 800 και η αλλη 1066 τοτε θα τρεχουν σε διαφορετικες ταχυτητες η καθε μια αλλα αν οι μνημες σου ειναι ιδιων specs τοτε δεν θα δεις διαφορα απο ganged σε unganged mode.

Αυτο ισχύει μόνο για τους amd απ Ότι διάβασα εε;η μητρικη μου εχει specs 1066/1333/1600oc/1866oc...άρα οταν κάνω oc θα ανέβουν αυτόματα;

ναι γιατι οι amd εχουν ενσωματομενο memory controller και

ναι θα πανε στα 1600 αλλα καλυτερα μην κανεις oc αν δεν ξερεις μπορεις (αν ξεπατωσεις το voltage core) να παρεις ολο το συστημα στα χερια.

Φυσικα με oc δεν μενεις με την stock ψυκτρα ε?

Καλα μόνος μου δεν κάνω...θα με βοηθήσετε εσείς...:)...αλλα για να κάνω oc τα πήρα τα parts αυτα...Όχι δεν Έχω Στοκ ψυκτρα Έχω μια hyper 212+ με 2 noiseblocker σε push/pull διάταξη...που σε idle Έχω 21 βαθμούς...οπότε θέλω να κάνω!!

Mobo ECS A890GXM-A Black Edition..

CPU amd 1055t

Psu thermaltake toughpower 750watt

Αγόρασα τις παραπάνω ocz μπορείς να δεις το λινκ στο πρώτο μου ποστ...Ειναι πολυ φθηνές και αρκετά δυνατές...

λοιπον στο oc πρεπει να πεξεις με τασεις γιατι το multiplier ειναι κλειδωμενο.

η μητρικη καλη μου φενεται αν και με γερο oc σηκωνει λιγο θερμοκρασια οχι κατι φοβερο για 100% load.

το τροφοδοτικο σου κανει παπαδες αντεχει χαλαρα oc.

με 50Ε και 1 καφεδακι μικρολιμανο σου κανω εγω το oc. :P

περα απο την πλακα κοιτα λιγο http://www.overclockers.com για να εχεισ μια ιδεα και κοιτα και το thread που εχουμε εδω για oc βεβαια ειναι για inτel εδω αλλα μικρη διαφορα.

Μάλιστα...περιμένω να πάρω κ έναν ssd για να κάνω...Όχι Ότι παίζει κάποιο ρόλο απλά έτσι το Έχω σχεδιάσει στο μυαλό μου...Αφού να φανταστείς απ όταν Έβαλα τα καινούρια παρτς δεν Έχω κάνει ούτε φορματ...βαριεμαι..οι ραμ καλές δεν Ειναι;δηλαδή στα 3,8 δεν θα μπορέσω να τον πάω τον 1055t?γιατί εκει υπολόγιζα 3,8-4...δεν θέλω παραπάνω...

( Παιδιά οι μνήμες δεν είναι ganged / unganged - ο controller αποφασίζει πως θα παίζουν ;) Υπάρχει επιλογή στο bios για το mode - τώρα το πιο mode είναι καλύτερο, είναι μεγάλη κουβέντα... )

Όχι δεν πρόκειται περί αυτού το unganged.

Αναφέρεται στο πως χωρίζεται το interface τις μνήμης.

Αν θυμάμαι καλά:

ganged mode είναι 1x128bit

unganged είναι 2x64bit

οπότε αναλόγως επωφελούνται πότε οι single threaded και πότε οι multi threaded επιδόσεις ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...