Προς το περιεχόμενο

Αγορά οθόνης 23"-27"

sotosko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

επειδή η αγορά DSLR αναβάλεται προσωρινά, αποφάσισα να πάρω μια καινούρια wide οθόνη για τον υπολογιστή μου ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες σαν άνθρωπος (χωρίς μαύρες γραμμές πάνω κάτω λόγο 4:3, έχω μια 20" Viewsonic) αλλά και να έχω μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας, που την χρειάζομαι ειδικά για τον προγραμματισμό και για το multitasking :P .

Το προβλημά μου είναι το εξής: να πάρω την υπέρτατη Dell U2311H ή να πάρω μια μεγαλύτερη 27" όπως η LG M2762D-PC ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες και από τον καναπέ που βρίσκεται 2,5 μέτρα πίσω από το γραφείο μου; Αν πάρω την 27" θα είναι κουραστική-υπερβολικά μεγάλη όταν κάθομαι στο γραφείο σε απόσταση περίπου 70 εκατοστά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμμμμμ κάτι μου θυμίζει το δίλημμα που έχεις :lol:

Εχω την LG στο pc μου και πριν καιρό ήμουν σε παρόμοια φάση με σένα. Είδα από κοντά την Dell πριν μερικές μέρες όταν έκανα μία σύνθεση σε κάτι ξαδερφάκια. Το pc ήρθε από εδώ συναρμολογήθηκε και βεβαιώς βεβαίως δεν άντεξα να μην δω την dell να λειτουργεί :lol:

Αρχικά μου φάνηκε κάπως η διαφορά στο μέγεθος αλλά πραγματικά έχει καλύτερη εικόνα η dell.

Τώρα στην περίπτωσή σου.

1) Η LG δεν θα σε κουράσει (κάθομαι πάρα πολλές ώρες μπροστά της οπότε το ξέρω εκ πείρας)

2) Το μέγεθος της είναι μεγάλο πλεονέκτημα και νομίζω και η τίμή της είναι άψογη

3) Η Dell θα σε μαγέψει αλλά για τα 2,5 μέτρα που λες δεν θα είναι και ότι καλύτερο όπως ούτε και η LG.

χμμμμμ κάτι μου θυμίζει το δίλημμα που έχεις :lol:

Εχω την LG στο pc μου και πριν καιρό ήμουν σε παρόμοια φάση με σένα. Είδα από κοντά την Dell πριν μερικές μέρες όταν έκανα μία σύνθεση σε κάτι ξαδερφάκια. Το pc ήρθε από εδώ συναρμολογήθηκε και βεβαιώς βεβαίως δεν άντεξα να μην δω την dell να λειτουργεί :lol:

Αρχικά μου φάνηκε κάπως η διαφορά στο μέγεθος αλλά πραγματικά έχει καλύτερη εικόνα η dell.

Τώρα στην περίπτωσή σου.

1) Η LG δεν θα σε κουράσει (κάθομαι πάρα πολλές ώρες μπροστά της οπότε το ξέρω εκ πείρας)

2) Το μέγεθος της είναι μεγάλο πλεονέκτημα και νομίζω και η τίμή της είναι άψογη

3) Η Dell θα σε μαγέψει αλλά για τα 2,5 μέτρα που λες δεν θα είναι και ότι καλύτερο όπως ούτε και η LG.

Χαίρομαι που συμπάσχουμε :D

για το 3) τώρα: Απλά σκέφτομαι ότι αν πάω σε κάτι μεγαλύτερο από 27" (για παράδειγμα 32") τότε θα είναι όντως πολύ μεγάλη για την απόσταση που κάθομαι στο γραφείο. Από την άλλη αν πάρω την 27" (αφού μου λες ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα) δεν νομίζω να έχω μεγάλο πρόβλημα όταν βλέπω από μακριά επειδή δεν κάθομαι συχνά στον καναπέ για να δω ταινία, μόνο αν έχω παρέα, άρα η 27" για την βασική χρήση (από το γραφείο μου) μάλλον είναι προτιμότερη.

Καλημέρα,

επειδή η αγορά DSLR αναβάλεται προσωρινά, αποφάσισα να πάρω μια καινούρια wide οθόνη για τον υπολογιστή μου ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες σαν άνθρωπος (χωρίς μαύρες γραμμές πάνω κάτω λόγο 4:3, έχω μια 20" Viewsonic) αλλά και να έχω μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας, που την χρειάζομαι ειδικά για τον προγραμματισμό και για το multitasking :P .

Το προβλημά μου είναι το εξής: να πάρω την υπέρτατη Dell U2311H ή να πάρω μια μεγαλύτερη 27" όπως η LG M2762D-PC ώστε να μπορώ να βλέπω ταινίες και από τον καναπέ που βρίσκεται 2,5 μέτρα πίσω από το γραφείο μου; Αν πάρω την 27" θα είναι κουραστική-υπερβολικά μεγάλη όταν κάθομαι στο γραφείο σε απόσταση περίπου 70 εκατοστά;

η 27" δεν θα ειναι κουραστική στο γραφείο.

θα ειναι κουραστική ομως απο το καναπέ.

παρε καλυτερα την DEll για το γραφείο

μιας και ασχολεισαι με την φωτογραφεία

και όταν με το καλό έχεις λεφτα

παρε μια τηλεόραση

και οχι μονιτορ για οταν θα σε στο καναπέ.

εγω για 2,5 μετρα θέλω 46+

(αλλα εγω το εχουμε πει ειμαι πρεζακι)

παρε μια τηλεόραση

οκ,

δεν ασχολούμαι ακόμα με την φωτογραφία, αλλά στο μέλλον θα ασχοληθώ...

Οπότε μάλλον θα πάρω την Dell

Σας ευχαριστώ πάντως όλους

παρε μια τηλεόραση

Καταλαβαίνω τι εννοείς,

και τον λόγο που το έγραψες,

αλλά,

η Dell U2311H ΔΕΝ κάνει γιά φωτογραφία...

Συγκριτικά με ποιες όμως;

Κρίμα που την πακέταρα και την έστειλα Κρήτη. Θα ανέβαζα μία φώτο με τις 2 δίπλα δίπλα (με την ίδια φώτο για προβολή εννοείται) για να έβλεπε την διαφορά.

Εμένα με βλέπω για την 27άρα Dell :P

Από πλευράς ανάλυσης, δεν το συζητάμε καν.

Η κουκίδα είναι μάλλον η πιο μικρή που θα βρεις (.233mm) σε LCD και οι χαρακτήρες είναι μικρότεροι. Εγώ που δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με την όρασή μου χρειάστηκα μερικά (πολύ λίγα) λεπτά για adjusting.

Το panel της είναι καλύτερο της U2311H, έρχεται με Color Calibration Factory Report (η καθεμια το δικό της).

Στην αρχή με ξένισε κάπως το πιο έντονο AG Coating συγκριτικά με εκείνο της U2311H, αλλά και αυτό το συνήθισα, απλά μου πήρε περισσότερο χρόνο απ' ότι το pixel dot.

Μάλιστα κλάφτα Χαράλαμπε τα Money δηλαδή από τώρα (με την καλή έννοια :lol: ).

ok thanks. Θα την τσακώσω μετά το Πάσχα :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...