johnpap Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2011 Έχω δύο ερωτήσεις όσον αφορά τις συστοιχίες raid 1. Σε περίπτωση που καεί ο controller (μιλάω για επώνυμες λύσεις raid πχ της promise) με απλή αντικατάσταση της κάρτας με τον ίδιο ακριβως τύπο η συστοιχία συνεχίζει να δουλεύει κανονικά; 2. Σε περίπτωση που καεί η μητρική αντικατασταθεί με άλλη νέου τύπου για την οποία θα πρέπει να ξαναγίνει εγκατάσταση λειτουργικού και drivers η συστοιχία θα συνεχίσει να δουλεύει; Μιλάω για συστοιχία raid 6 η οποία περιέχει μόνο δεδομένα και όχι λειτουργικό σύστημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 2 Απριλίου 2011 σε promise κτλ πιστευω οτι αμα αλλαξεις ton controller με ιδιο δεν θα χασεις data.αν αλλαξεις παιζει και να τα χασεις.τωρα αν καει η μητρικη εφοσον στο hardware raid τα δεδομενα του Raid ειναι στον controller δεν εχεις θεμα.απλα το πιο πιθανο ειναι οτι αμα αλλαξεις Mobo δεν θα μπει στα windows λογω drivers αν αλλαζει το chipset. ελπιζω αν εσκασες τοσα λεφτα για Promise kai raid 6 Να εχεις παρει και κανα δισκο της προκοπης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnpap Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιο σαφής; Μου λες στην αρχή ότι άμα αλλάξω τον controller δεν θα χάσω data και μετά μου λες ότι τα δεδομένα του raid είναι στον controller. Αν ισχύει το δεύτερο τότε πως αν αλλάξω τον controller δεν θα χάσω data? Για το δεύτερο που λες δεν ισχύει γιατί όπως προείπα το raid δεν θα έχει λειτουργικό μέσα αλλά μόνο data. Να υποθέσω ότι ο controller έχει μια σταθερή δομή καταμερισμού των δεδομένων οπότε αν τον αλλάξω με άλλον τον ίδιο δεν θα έχω πρόβλημα? Ουφ! μπερδεμένο πολύ! Μάλλον θα πρέπει να κάνω μια δοκιμή μόνος μου για να δω τι γίνεται. Έτσι κι αλλιώς την κάρτα ήδη την έχω όπως και τους δίσκους (320άρηδες WD αλλά θέλω να τους αλλάξω με μια οκτάδα των 2tb). Η κάρτα μέχρι τώρα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο μια και το raid αυτό δούλεψε 3 χρόνια μέρα νύχτα σε σύστημα που είχα στήσει σαν game server και πέραν του ενός δίσκου που κτύπησε και τον άλλαξα (hot-swap) δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Το θέμα είναι ότι ακριβώς επειδή ήταν gaming server δεν ανησυχούσα και ιδιαίτερα για τα δεδομένα (στην χειρότερη να τον ξανάστηνα μέσα σε 2-3 μέρες) αλλά τώρα επειδή το θέλω για να έχω το κεφάλι μου 99% ήσυχο είπα να το ψάξω περισσότερο. Στην ουσία θέλω όσο μεγαλύτερη χωρητικότητα γίνεται + ασφάλεια γι' αυτό προτίμησα το raid 6 αλλά... είμαι ανοικτός σε προτάσεις! ΥΓ: Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως! Το θέμα είναι μάλλον δύσκολο και δεν νομίζω ότι θα βρω φώτα από πολλούς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 οταν εχεις Hardware raid se pci-express πχ καρτα αμα αλλαξεις board δεν εχεις θεμα διοτι το πως ειναι χτισμενο το Raid το ξερει η καρτα και οχι το Mobo. απο εκει και περα .αν αλλαξεις controller συνηθως αμα κανεις το ιδιο raid δεν θα χρειαστει να κανεις format.πιο πιθανο να μην χασεις δεδομενα ειναι αμα αλλαξεις controller pci -express με ιδιο controller. στο Mobo αμα αλλαξεις Mobo υπαρχει μιαμικρη περιπτωση να χασεις τα data. ειναι λιγο γενικα αυτα διοτι απο εταιρεια σε εταιρεια αλλαζουν αυτα.απλα η λογικη ειναι οτι συνηθως αμα βαλεις πανω το ιδιο mobo η τον ιδιο controller ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΤΟ RAID ΟΤΙ δεν θα χρειαστει να χασεις data. αλλα το κακο ειναι οτι δεν μπορεις να το ξερεις απο πριν αυτο παρα μονο αμα βρεις ιδιο controller η ιδιο mobo αν χρησιμοποιησεις το raid τοy mobo. το RAID 6 ειναι το καλυτερο που μπορουσες να κανεις εφοσον εχεις hardware raid σε karta.αν ειχες σε mobo raid περα οτι δεν μπορεις να κανεις raid 6 αλλα μονο 5 θα πηγαινε πολυ αργα .ειναι και λιγο δυσκολοο να καλυψω τα παντα απο εδωμεσα. χοντρικα εχουμε raid σε καρτα controoler px promise.αλλαζεις Mobo δεν χανεις δεδομενα σιγουρα 1)αλλαζεις raid controller και βαζεις ιδιο.ΛΟΓΙΚΑ εισαι οκ 2)hardware raid sto mobo.αλλαζεις Mobo.ΛΟΓΙΚΑ εισαι οκ εφοσον κανεις το ιδιο raid .Λογικα .εξαρτατε το mobo και τι Raid controller φοραει. το ενα παντως ειναι πιο πιθανο απο το 2 λογω οτι πληρωνεις πολλα λεφτα για τετοιους controllers. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.