papaniki Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Σκέφτομαι να δημιουργήσω ένα μικρό δίκτυο ,άλλοτε wired και άλλοτε wireless, κυρίως για να μοιράζομαι τη σύνδεση στο ίντερνετ, αλλά και για ανταλλαγή αρχείων μεταξύ 2 ή περισσότερων υπολογιστών. Το κύριο πρόβλημα μου είναι οτι μπλέκονται όλα τα λειτουργικά συστήματα (osx , linux , windows) . Μένω σε φοιτητικές εστίες οπότε δεν υπάρχει modem στο δωμάτιο-μόνο ενα καλώδιο ethernet. Προσπάθησα να δημιουργήσω adhoc με το macbook ή με το asus netbook αλλά υπάρχει ασυμβατότητα (πιθανόν στα πρωτόκολλα) και δεν μπορώ να συνδεθώ. Οπότε σκέφτηκα να γίνει αγορά κάποιου ασύρματου ρούτερ. Θέλω φθηνή λύση. Αρχικά σκέφτηκα να αγοράσω ένα switcher που θα έλυνε το πρόβλημα αλλά θα ήθελα και wireless σύνδεση κάποιες φορές. Έτσι κοιτάω για λύσεις τύπου 1 όπου και θα μπορώ να έχω switcherακι αλλά και wireless δίκτυο. Θα μπορέσω έυκολα με το 1 να λύσω το πρόβλημα μου? Θα είναι εύκολη η δημιουργία ασύρματου δικτύου ή θα χρειάζονται κάθε φορα 5 λεπτά για το σετάρισμα του? Ευχαριστώ για τη βοήθεια και ελπίζω το θέμα να φανεί χρήσιμο και για άλλους! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 3 Απριλίου 2011 a.ειναι switch οχι switcher b.θα σου κανει δουλεια.αν η εστια κλειδωνει σε mac address θα πρεπει να τους δωσεις την καινουρια mac address του ρουτερ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papaniki Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 a.ευχαριστώ για το tip b.δεν κλειδώνει η εστία σε mac address ευτυχώς(για να μπορούμε να έχουμε παραπάνω απο έναν υπολογιστή συνδεδεμένους).ευχαριστώ πάντως και για αυτη την πληροφορία. Επίσης: Παρατήρησα οταν έφτιαχνα adhoc απο το macbook χώρις key,μπορούσε να συνδεθεί κανονικά και το netbook με xp αλλά και ενα laptop με windows 7.Άρα κάτι παίζει με το key..γνωρίζεις μήπως τι γίνεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 4 Απριλίου 2011 dokimase και wep και wpa με tkip η aes να δεις ποιο θα παιξει.δεν εχω παιξει με mac για να δω αν εχει παραξενιες αλλα κανονικα πρεπει να παιξει. απλα με τον τροπο που το κανεις το κακο ειναι οτι ενα pc πρεπει να κανει το ρολο του proxy να το πω ετσι.οταν το ειχες ξεκλειδωτο επαιξε κανονικα η εκανες κανα bridge connections για να παιξει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.