Προς το περιεχόμενο

Οι γονείς αποκτούν γνωση για τη φοιτητικη κατασταση των σπουδαστων

Pantelwolf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις ήρθε μεηλ:

Λαμβάνοντας υπόψη το με αρ. πρωτ. 139957/Ε5/11-11-2009 έγγραφο του

Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ενημερώνονται οι

σπουδαστές του Τμήματος Πληροφορικής* ότι:

«οι γονείς των σπουδαστών μπορούν να ζητούν και να λαμβάνουν

βεβαιώσεις σπουδών τους, χωρίς τη συγκατάθεσή τους, για

φορολογικούς λόγους».

*Εδώ βάλτε οτι θέλετε

Δηλαδή έστω οτι έχω πλακωθεί με τους γονείς μου απο τα 18 και δε μιλιόμαστε.

Εϊμαι 20 και δε θελω να ξερουν αν ειμαι γραμμενος στη σχολη η οχι

Με προφαση την εφορία μπορούν να πάρουν βεβαίωση σπουδών μου.

Τσέκαρα την αρχη προστασιας δεδομενων και η εκπαίδευση δε συγκαταλέγεται στα "ευαίσθητα", μόνο στα προσωπικά δεδομένα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Το ελεος το ιδιο.Να συγκαταλεχθει (η οπως το λενε στα ελληνικα τεσπα).

Τι ακυροσυνες ειναι αυτες?Καταρχην οι κυριοι εκει στο Υπουργειο υποθετουν/προεξοφλουν οτι ΑΠΑΝΤΕΣ οι φοιτητες των Ελληνικων σχολων ειναι η θα ειναι οικονομικα εξαρτημενοι απο τους γονεις τους.Ακυρον,χου,it doesn't στεκει...

Ασχετα με το τι λεει η Αρχη Προστασιας το θεμα πρεπει να προωθηθει.Αρχισε με συνηγορο.Η γνωμη μου ειναι οτι κανενας γονεας δεν πρεπει χωρις την συγκαταθεση του φοιτητη να γνωριζει ΚΑΝ εαν το παιδι του παραμενει εγεγραμμενο στην σχολη του η οχι.

αν καποιος μενει σε αλλη πολη και οι γονεις του, του στελνουν λεφτα για να σπουδαζει και τους λεει ψεμματα οτι και καλα σπουδαζει με τα λεφτα τους τοτε ναι καλα κανουν και ζητανε τετοιο χαρτι

αν καποιος μενει σε αλλη πολη και οι γονεις του, του στελνουν λεφτα για να σπουδαζει και τους λεει ψεμματα οτι και καλα σπουδαζει με τα λεφτα τους τοτε ναι καλα κανουν και ζητανε τετοιο χαρτι

Αν καποιος εχει κωλοπαιδο 18 χρονων και δε μπορει να καταλαβει αν τον κοροιδευει καλα να παθει.

Και με τη βεβαιωση σπουδων δε βλεπει αν εχουν περασει μαθηματα οποτε your argument is invalid.

Το ποσα μαθηματα θα εχει περασει αυτο ειναι αλλο θεμα.

Η βεβαιωση ...διαβεβαιωνει αν το συγκεκριμενο ατομο ειναι εγγεγραμενο σε καποια σχολη.Αυτο ειναι το ζητουμενο.αν ζει στην πολη που και καλα σπουδαζει μακρια απο γονεις και λεει ψεμματα ο φ. οτι την παρακολουθει τοτε με το εγγραφο αυτο μπορει να ξερει ο γονιος που πανε τα λεφτα του..

Υποθετω με το συγκεκριμενο εγγραφο θα μπορει να ξερει τι γινεται απο εδω και στο εξης. :-D

χοχοχο, ενώ όσοι μένουν με τους γονείς τους τελειώνετε στην ώρα σας;

Φαντάζομαι πως θα είναι νομικά κατοχυρωμένοι αυτοί που θα δίνουν τη βεβαίωση. Το ερώτημα είναι, τι θα περιέχει η βεβαίωση και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορεί να εκδοθεί μία τέτοια βεβαίωση. Δηλαδή, αν πάει ο φοιτητής και δηλώσει πως κάνει δική του φορολογική δήλωση, θα συνεχίσουν οι γονείς του να έχουν αυτό το δικαίωμα; Ή ακόμα και αν με κάποιο τρόπο ο φοιτητής αρνηθεί τη σχέση του με τους γονείς του, πως είναι δυνατόν να συνεχίσουν ο δεύτεροι να έχουν φοροελαφρύνσεις; Λαμβάνει γνώση ο φοιτητής ότι έχει ζητηθεί τέτοιο χαρτί;

Επίσης, οι σύζυγοι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν κάτι αντίστοιχο πχ τη μισθοδοσία του άλλου τους μισού από το αφεντικό του;

Νομίζω πως το θέμα δεν είναι τόσο απλό και αν κάποιος με υπομονή και όχι αλαλαγμούς, το ψάξει και τι ακριβώς θα αναγράφεται και υπό ποιες προϋποθέσεις θα εκδίδεται και το πάει στο συνήγορο του πολίτη ή αν έχει και το χρήμα σε κάποιο δικαστήριο, μάλλον δε θα είναι τόσο χύμα όσο φαίνεται σε αυτό το email του pantelwol.

ΑΝ καταφερουν να το κανουν να ισχυει αυτο τοτε θα πρεπει

1) να ειναι υποχρεωμενοι οι γονεις να ζουν-συντηρουν οικονομικα τον φοιτητη μεχρι να τελειωσει τη σχολη

2) ΝΑ ΑΠΟΓΟΡΕΥΤΕΙ η εργασια-δουλεια καθε φοιτητη σε οποιαδηποτε ιδιωτικη επειχηρηση

3) ΝΑ ΜΗΝ εχει δικαιωμα ψηφου σε ολες εκλογες (εθνικες κτλ) μεχρι να τελειωσει τη σχολη

4) ΔΩΡΕΑΝ μετακινησεις, λεωφορειο, τρενο, πλοια, κτελ, σε ολα

5) Φοιτητικο ΠΑΣΟ (-50%) για club, καφετεριες, εστιατορια....

αν τα κανουν ολα αυτα τοτε το δεχομαι

Συμφωνώ με τον Τοξοβόλο . Είχα συμφοιτητές παντρεμένους με παιδιά που είτε μπήκαν σε μεγαλύτερη ηλικία στο ΤΕΙ είτε διέκοψαν τις σπουδές και τις συνεχίζουν τώρα είτε είναι η δεύτερη σχολή στην οποία σπουδάζουν . Άσε που υπάρχουν και φοιτητές που κάνουν φορολογική δήλωση οι ίδιοι.

Η βεβαίωση σπουδών όντως είναι έγγραφο που ζητάται από την εφορία για φοιτητές που δε δουλεύουν και συντηρούνται από γονείς αλλά το λογικό είναι ότι θα τη ζητήσει ο φοιτητής τη βεβαίωση σπουδών επιβεβαιώνοντας έτσι ότι όντως συντηρείται από γονείς , όχι να έχει φύγει από το σπίτι , να συντηρείται μόνος του , να κάνει φορολογική δήλωση και ο γονιός να τον παρακάμπτει , να ζητά βεβαίωση σπουδών και να τον βάζει σαν προστατευόμενο στη δήλωση , κουλό δεν είναι ;

Γενικότερα δε μπορεί να ζητούν έγγραφα ερήμην των φοιτητών , μου ακούγεται παράλογο όλο αυτό...

Αν καποιος εχει κωλοπαιδο 18 χρονων και δε μπορει να καταλαβει αν τον κοροιδευει καλα να παθει.

Και με τη βεβαιωση σπουδων δε βλεπει αν εχουν περασει μαθηματα οποτε your argument is invalid.

Μα η βεβαίωση σπουδών πάντα έμπαινε μαζί με τη φορολογική δήλωση εφόσον συντηρείς φοιτητή . Εάν ο γονιός συντηρεί το παιδί για να σπουδάσει πρέπει να ανεβαίνει το αφορολόγητο του πρώτου κλιμακίου , είναι λογικό ότι αφού έχει αυξημένα έξοδα θα πρέπει να έχει μια ελάχιστη ελάφρυνση στα φορολογικά. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να τη ζητά από μόνος του δήθεν για φορολογικούς λόγους. Επίσης ζητάται για να μπει ο φοιτητής στην ιατρική ασφάλιση των γονιών.

Εμένα το πιο παράλογο μου φαινόταν πάντα ότι ζητούσαν εκκαθαριστικό των γονιών για να πάρεις υποτροφία ακόμα και όταν δουλεύεις ο ίδιος . Εάν δηλαδή οι γονείς μου είχαν υψηλό εκκαθαριστικό δε θα μου τη δίνανε ... Και που ξέρουν αυτοί ότι με συντηρούν οι δικοί μου σώνει και καλά ; Εάν δεν το δίνανε το εκκαθαριστικό θα έχανα την υποτροφία . Οι δικοί μου αρχικά είχαν στραβώσει λίγο με το θέμα του εκκαθαριστικού γιατί θεωρούσαν ότι έπρεπε η σχολή να δεχτεί μισθοδοσία δική μου αφού δούλευα τότε και όχι το εκκαθαριστικό τους που ήταν δύο χρόνια πριν. Να δώσεις δική σου φορολογική δήλωση για να πάρεις υποτροφία πρέπει να έχεις κλείσει τα 25 αν θυμάμαι καλά.

Οι φοιτητές θεωρούνται παραλόγως εξαρτώμενοι από γονείς σε κάθε περίπτωση . Ακόμα και οι ώρες μαθημάτων γίνονται σε δύσκολες ώρες για εργαζόμενους . Απογευματινά ΤΕΙ δεν υπάρχουν .

Οντως ειναι πολυπλοκο αλλα οπως κ να χει προκαλει το νιονιο κ το αισθημα του μεσου μη μπαζου κατοικου οποιασδηποτε ευνομουμενης χωρας.

Η ουσια ειναι φυσικα τι θα γραφει το εγραφο ακριβως,οπως κ να εχει ομως η επιβεβαιωση της φοιτητικης ιδιοτητας καποιου χωρις την συγκαταθεση του δεν στεκει, απο οπου κ να το πιασεις μπαζει δλδ.

μην πας μακρια, απο δευτεροετής κάνω ατομική δήλωση. Και θυμαμαι μια φορα που ειχα ψιλοαγριεψει οταν ειχα παει για καρτα σιτισης (τοτε ηταν με οριο εισοδηματος) και μου ζητουσαν οικογενειακη δηλωση. Ρε καλε μου ρε χρυσε μου κανω δικη μου κλπ μου πηρε κανα 5λεπτο να τους το εξηγησω

Η βεβαίωση γράφει τα εξής στοιχεία:

Είναι γραμμένος στο τμημα από το ταδε ετος βρίσκεται στο ταδε εξαμηνο σπουδων εχει ταδε ΑΜ, πρεπει να ολοκληρωσει τοσα μαθηματα και να κανει πτυχιακη και πρακτικη για να παρει πτυχιο.

Είναι γραμμένος στο τμημα από το ταδε ετος βρίσκεται στο ταδε εξαμηνο σπουδων εχει ταδε ΑΜ, πρεπει να ολοκληρωσει τοσα μαθηματα και να κανει πτυχιακη και πρακτικη για να παρει πτυχιο.

τι λες τωρα?Αυτες ειναι πολλες πληροφοριες.Φανταζομαι μιλας για την βεβαιωση που δικαιουσε εσυ ως φοιτητης?διοτι ειναι χου να παιρνει τριτος,εστω κ γονεας τοσες πολλες πληροφοριες

Μην γινει παρεξηγηση, λεει ποσα μαθηματα απαιτουνται γενικα, οχι ποσα χρωστας. Αυτο ειναι κοινη γνωση, στο προγραμμα σπουδων.

Ουσιαστικα λεει σαν πληροφοριες οτι ειναι γραμμενος για το τρεχον εξαμηνο, τον ΑΜ του και ποτε γράφτηκε.

Και κάτι άλλο. Πως μπορει να αποδείξει γονεική ιδιότητα; Δεν υπάρχει κηδεμονια μετά τα 18.

Ξεχνάς ότι μιλάς για ενήλικα άτομα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...