nem52 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Αν μενεις εκει κοντα ναι... Αλλιως πως; Οσο για την ποιοτητα μην ξεχνας οτι το σημα που θα περασει απο μεσα ειναι ψηφιακο. Δεν προκειται να δεις με κανενα καλωδιο διαφορες στην ποιοτητα εικονας. Μονο θεμα ποιοτητας κατασκευης (αντοχη) παιζει, αλλα δεν ειναι υποχρεωτικα καλυτερο του μουλτι επειδη ειναι ακριβοτερο... OFF TOPIC ON σορρυ απο περιεργεια.. το εχω ξαναακουσει αυτο αλλα αμφιβαλω.. το καλωδιο ειναι καλωδιο... μεταφερει ηλεκτρικα σηματα μεσω των ηλεκτρονιων του μεταλλου που εχει μεσα.. γιατι να διαφερει αυτο με το ψηφιακο σημα? οσο καλυτερο μεταλλο τοσο καλυτερη ποιοτητα.. ετσι δεν ειναι? που κανω λαθος? OFF TOPIC OFF P.S. πηγα στα μουλτι για την θηκη παιρνει η πωλητρια τις δυο που εχα παραγγειλει απο ενα πακο και μου κανει μα καλα τι γινεται σημερα με αυτη την θηκη?? απο το πρωι εχω δωσει ενα καλαθι ολοκληρο.. και τις κανω εγω εχει βγει στο insomnia στις προσφορες εντιπωσιαζεται και μου λεει ετσι εξηγειται.. ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ: Το thread προσφορων του insomnia εχει πολυ ΔΥΝΑΜΗ!!! UNITED WE STAND αδερφια.. εχετε το υποψιν σας αυτο..
Moderators matrixxx Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 OFF TOPIC ON σορρυ απο περιεργεια.. το εχω ξαναακουσει αυτο αλλα αμφιβαλω.. το καλωδιο ειναι καλωδιο... μεταφερει ηλεκτρικα σηματα μεσω των ηλεκτρονιων του μεταλλου που εχει μεσα.. γιατι να διαφερει αυτο με το ψηφιακο σημα? οσο καλυτερο μεταλλο τοσο καλυτερη ποιοτητα.. ετσι δεν ειναι? που κανω λαθος? OFF TOPIC OFF Ψηφιακο = 0 και 1. Δεν παιζει "ποιοτητα" του ασσου ή του μηδενικου. Διαβασε λιγο pcm που ειναι η αρχη ολων στα ψηφιακα σηματα και για adc / dac αν εχεις ορεξη για "επιμορφωση". Διαβασε επισης για θορυβο που ειναι ο τομεας που υπερεχει απο τη φυση του το ψηφιακο σημα.
tarantules Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 OFF TOPIC ON σορρυ απο περιεργεια.. το εχω ξαναακουσει αυτο αλλα αμφιβαλω.. το καλωδιο ειναι καλωδιο... μεταφερει ηλεκτρικα σηματα μεσω των ηλεκτρονιων του μεταλλου που εχει μεσα.. γιατι να διαφερει αυτο με το ψηφιακο σημα? οσο καλυτερο μεταλλο τοσο καλυτερη ποιοτητα.. ετσι δεν ειναι? που κανω λαθος? OFF TOPIC OFF Άλλο να περνάει μέσα από ένα καλώδιο μια παλμοσειρά αποτελούμενη από 2 ΜΟΝΟ τάσεις (0V και 5V) και άλλο να περνάνε άπειρες (ουσιαστικά) τάσεις... Οι ανοχές από το αλλιωμένο ψηφιακό σήμα είναι πολύ καλύτερες από αυτές του αναλογικού. Πχ το ψηφιακό 4,5V ή 5,5V θα τo "δει" η συσκευή ως 5V (bit 1). Ένας ήχος όμως (ημιτονοειδής σειρά) ας πούμε στο αντίστοιχο φάσμα από 0 έως και 5V παίρνει όλες τις ενδιάμεσες τάσεις (πχ 0,01 0,02V 0,03V κλπ,κλπ) οπότε ο παραμικρός "θόρυβος" στο σήμα αλλοιώνει αντίστοιχα και το ηχητικό τμήμα το οποίο επηρεάζει. Γι αυτό πχ στα ψηφιακά κανάλια όταν έχεις απώλεια σήματος χάνεις pixels στην οθόνη (είτε βλέπεις μαύρες κουκίδες είτε άσχετου χρώματος κουκίδες) ενώ στα αναλογικά έχεις τα γνωστά "χιόνια" Επίσης το ψηφιακό σήμα δεν περνάει από το καλώδιο μόνο με ηλεκτρικές τάσεις αλλά και με φως. Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το coaxial(ψηφιακό σήμα με ηλεκτρική μετάδοση) και το toslink (ψηφιακό σήμα με μετάδοση φωτός). Το coaxial αν και ψηφιακό είναι πιο επηρεπές σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο toslink.Αλλά και τα δύο είναι λιγότερο επηρεπή στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές σε σχέση με ένα καλώδιο που μεταφέρει αναλογικό σήμα.
nem52 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Άλλο να περνάει μέσα από ένα καλώδιο μια παλμοσειρά αποτελούμενη από 2 ΜΟΝΟ τάσεις (0V και 5V) και άλλο να περνάνε άπειρες (ουσιαστικά) τάσεις... Οι ανοχές από το αλλιωμένο ψηφιακό σήμα είναι πολύ καλύτερες από αυτές του αναλογικού. Πχ το ψηφιακό 4,5V ή 5,5V θα τo "δει" η συσκευή ως 5V (bit 1). Ένας ήχος όμως (ημιτονοειδής σειρά) ας πούμε στο αντίστοιχο φάσμα από 0 έως και 5V παίρνει όλες τις ενδιάμεσες τάσεις (πχ 0,01 0,02V 0,03V κλπ,κλπ) οπότε ο παραμικρός "θόρυβος" στο σήμα αλλοιώνει αντίστοιχα και το ηχητικό τμήμα το οποίο επηρεάζει. Γι αυτό πχ στα ψηφιακά κανάλια όταν έχεις απώλεια σήματος χάνεις pixels στην οθόνη (είτε βλέπεις μαύρες κουκίδες είτε άσχετου χρώματος κουκίδες) ενώ στα αναλογικά έχεις τα γνωστά "χιόνια" Επίσης το ψηφιακό σήμα δεν περνάει από το καλώδιο μόνο με ηλεκτρικές τάσεις αλλά και με φως. Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το coaxial(ψηφιακό σήμα με ηλεκτρική μετάδοση) και το toslink (ψηφιακό σήμα με μετάδοση φωτός). Το coaxial αν και ψηφιακό είναι πιο επηρεπές σε σχέση πάντα με το αντίστοιχο toslink.Αλλά και τα δύο είναι λιγότερο επηρεπή στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές σε σχέση με ένα καλώδιο που μεταφέρει αναλογικό σήμα. ξερω απο ψηφιακα εχω τα 5500.. απλα αναφερομαι στο συγκεκριμενο καλωδιο(hdmi) και οχι σε οπτικο και μιλαω για τον τροπο μετεφορας καθαυτον... ετσι μεταφερεται μεσω των καλωδιων το σημα.. με βαση αυτα που λες αν βαλω 5 συρματα εγω σε δυο αρσενικα hdmi φις εχω ενα καλωδιο μου λες? (δεν ειρωνευομαι.. ουτε γνωριζω.. απλα σκεφτομαι με βαση την λογικη της τοσων χρονων μεταφορας σηματων μεσω καλωδιων. ρωταω για να μαθω)
npapagri_xtra Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 εβαλα παραγγελια κι εγω μια πενταδα. οχι για μενα για την κακομοιρα την μανα μου. οσο αφορα το hdmi καλωδιο υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες. παρολο που μεταφερεται ψηφιακο σημα εγω ειχα καλωδιο που μου δημιουργουσε προβληματα στην εικονα. δεν εχει σημασια η τιμη αλλα δαφορα κριτηρια.
zizu10 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 εβαλα παραγγελια κι εγω μια πενταδα. οχι για μενα για την κακομοιρα την μανα μου. οσο αφορα το hdmi καλωδιο υπαρχουν ποιοτητες και ποιοτητες. παρολο που μεταφερεται ψηφιακο σημα εγω ειχα καλωδιο που μου δημιουργουσε προβληματα στην εικονα. δεν εχει σημασια η τιμη αλλα δαφορα κριτηρια. Στο συγκεκριμένο η περιγραφή είναι αρκετά ελλιπής... Τέλος πάντων εγώ το παρήγγειλα γιατί έχω multirama κοντά στο σπίτι μου και θα δείξει αν αξίζει.(Τσίμπησα και τα cd τα tdk που τα έχει σε καλή τιμούλα...)
tarantules Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Διάβασε παρακάτω γιατί βαριέμαι να εξηγάω... HDMI: Τι διαφορά έχουν τα καλώδια των €2,5 από των €250;
nem52 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Διάβασε παρακάτω γιατί βαριέμαι να εξηγάω... HDMI: Τι διαφορά έχουν τα καλώδια των €2,5 από των €250; κατσε κατσε... εγω ρωτησα μου πεταξες ενα λινκ που δεν αναφερει τιποτα ουσιαστικα (ειναι λες και μιλαει στον παππου μου και του λεει να παρει φθηνο καλωδιο) χωρις να αποδεικνυει τιποτα... και στο τελος λεει οτι δοκιμασαν το καλωδιο των 2,5 usd και λειτουργουσε μια χαρα.. εε μα φυσικα λειτουργουσε.. δεν ειχα αμφιβολια σε αυτο.. το θεμαν μου ειναι... βελτιωνεται η οχι η εικονα με ενα ακριβοτερο καλωδιο και αν οχι η ναι γιατι? τεσπα αρκετα τρολλαραμε στο θρεντ αυτο. σου ξαναλεω οτι δεν αντιλεγω οτι μπορει να ισχυει αυτο που λες αλλα εγω οτιδηποτε ψαχνω ποτε δεν το αφηνω εκει.. θα το ψαξω παραπερα.. σε ευχαριστω
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 κατσε κατσε... εγω ρωτησα μου πεταξες ενα λινκ που δεν αναφερει τιποτα ουσιαστικα (ειναι λες και μιλαει στον παππου μου και του λεει να παρει φθηνο καλωδιο) χωρις να αποδεικνυει τιποτα... και στο τελος λεει οτι δοκιμασαν το καλωδιο των 2,5 usd και λειτουργουσε μια χαρα.. εε μα φυσικα λειτουργουσε.. δεν ειχα αμφιβολια σε αυτο.. το θεμαν μου ειναι... βελτιωνεται η οχι η εικονα με ενα ακριβοτερο καλωδιο και αν οχι η ναι γιατι? τεσπα αρκετα τρολλαραμε στο θρεντ αυτο. σου ξαναλεω οτι δεν αντιλεγω οτι μπορει να ισχυει αυτο που λες αλλα εγω οτιδηποτε ψαχνω ποτε δεν το αφηνω εκει.. θα το ψαξω παραπερα.. σε ευχαριστω Απο χθες εχεις ακουσει απαντησεις στην ερωτηση σου. Σου εχουμε πει οτι δεν παιζει κανενα ρολο στην εικονα το καλωδιο, αλλα επειδη δεν σου αρεσε η απαντηση ακομα αναζητας μια (αντιθετη ωστε να ικανοποιηθεις προφανως) Απο χθες επισης, ακριβως επειδη καλο ειναι να ξερεις το γιατι και να μην βασιζεσαι στο τι μπορει να σου λεει καποιος, σου ειπα τι πρεπει να διαβασεις για να κατανοησεις πως λειτουργουν καποια εντελως βασικα πραγματα. Αφου λοιπον λες οτι θες να το ψαξεις παραπερα (οπως ειναι και το σωστο) θα επρεπε να εχεις διαβασει οσα σου προτεινα ωστε να εχεις δικη σου αποψη και να καταλαβεις γιατι δεν θα δεις ουτε μια στο εκατομμυριο διαφορα στην "ψηφιακη εικονα" που θα περασει απο 100 διαφορετικα HDMI καλωδια. Δεν ειναι αποψεις, ειναι facts. Απο εκει και περα οση πιθανοτητα υπαρχει να ακουσεις απο καποιον οτι θα δεις διαφορα στην εικονα, την ιδια πιθανοτητα εχεις να ακουσεις οτι χθες πηγε για καφε ο Αγιος "Χ" στο Μπουρναζι.
nem52 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Απο χθες εχεις ακουσει απαντησεις στην ερωτηση σου. Σου εχουμε πει οτι δεν παιζει κανενα ρολο στην εικονα το καλωδιο, αλλα επειδη δεν σου αρεσε η απαντηση ακομα αναζητας μια (αντιθετη ωστε να ικανοποιηθεις προφανως) Απο χθες επισης, ακριβως επειδη καλο ειναι να ξερεις το γιατι και να μην βασιζεσαι στο τι μπορει να σου λεει καποιος, σου ειπα τι πρεπει να διαβασεις για να κατανοησεις πως λειτουργουν καποια εντελως βασικα πραγματα. Αφου λοιπον λες οτι θες να το ψαξεις παραπερα (οπως ειναι και το σωστο) θα επρεπε να εχεις διαβασει οσα σου προτεινα ωστε να εχεις δικη σου αποψη και να καταλαβεις γιατι δεν θα δεις ουτε μια στο εκατομμυριο διαφορα στην "ψηφιακη εικονα" που θα περασει απο 100 διαφορετικα HDMI καλωδια. Δεν ειναι αποψεις, ειναι facts. Απο εκει και περα οση πιθανοτητα υπαρχει να ακουσεις απο καποιον οτι θα δεις διαφορα στην εικονα, την ιδια πιθανοτητα εχεις να ακουσεις οτι χθες πηγε για καφε ο Αγιος "Χ" στο Μπουρναζι. φιλε matrixxx δεν αμφισβιτησα κανεναν ουτε ψαχνω την αντιθετη αποψη απο την δικη σου για να ικανοποιηθω οπως λες.. απλα μου αρεσει να διαπιστωνω και να επιβεβαιωνω μονος μου τα πραγματα και για αυτο θα διαβασω αυτα που μου ειπες. απλα δεν ειχα χρονο.. εχω αρκετα μαθηματα αυτες τις μερες και ετσι ρωτησα μηπως μπορει καποιος να μου το πει με διαφορετικο τροπο και να μου αποδειξει γιατι δεν ισχυει αυτο που ελεγα για να καταλαβω και εγω.. ουτως η αλλος δηλωσα ξεκαθαρα απο την αρχη οτι δεν γνωριζα κατι σχετικα και βασιζομουν στην γενικη φιλοσοφια των καλωδιων. τωρα τελευταια παντως πραγματικα εντοπιζω μια σχετικα εχθρικη συμπεριφορα στο insomnia και δεν ξερω γιατι.. οικονομικη κριση..? τοσο πολυ μας εριξε?
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 φιλε matrixxx δεν αμφισβιτησα κανεναν ουτε ψαχνω την αντιθετη αποψη απο την δικη σου για να ικανοποιηθω οπως λες.. απλα μου αρεσει να διαπιστωνω και να επιβεβαιωνω μονος μου τα πραγματα και για αυτο θα διαβασω αυτα που μου ειπες. απλα δεν ειχα χρονο.. εχω αρκετα μαθηματα αυτες τις μερες και ετσι ρωτησα μηπως μπορει καποιος να μου το πει με διαφορετικο τροπο και να μου αποδειξει γιατι δεν ισχυει αυτο που ελεγα για να καταλαβω και εγω.. ουτως η αλλος δηλωσα ξεκαθαρα απο την αρχη οτι δεν γνωριζα κατι σχετικα και βασιζομουν στην γενικη φιλοσοφια των καλωδιων. τωρα τελευταια παντως πραγματικα εντοπιζω μια σχετικα εχθρικη συμπεριφορα στο insomnia και δεν ξερω γιατι.. οικονομικη κριση..? τοσο πολυ μας εριξε? Προφανως παρερμηνευεις.... Καμια εχθρικη συμπεριφορα αν αναφερεσαι σε μενα. Σε εχθρους δεν δινω ποτε απαντησεις και δεν χαλαω τον χρονο μου για να τους δειξω τροπο να μαθουν κατι. Το οτι εκατσα και εγραψα κατι για να σε βοηθησω δειχνει εχθροτητα; Σε αυτα τα 3 πραγματακια που σου ειπα να διαβασεις θα βρεις την απαντηση. Αν δεν ξερεις τι ειναι θορυβος, τι ειναι λογικο 0 και λογικο 1, τι ειναι pcm - τετραγωνικοι παλμοι, πως να σου εξηγησει κανεις πιο απλα ωστε να καταλαβεις οτι το ψηφιακο σημα η φτανει καπου η δεν φτανει ; Αν αλλοιωθει σε τρομερο βαθμο δεν θα μπορει να αποκωδικοποιηθει και να παρεις εικονα. Αν αλλοιωθει ακομα και σε μεγαλο βαθμο η εικονα σου θα ειναι ακριβως οπως θα ηταν και με μηδενικη αλλοιωση. Οσο για την τελευταια σου φραση ("επιθεση") κανω οτι δεν την ακουσα, διαφορετικα δεν θα σου απαντουσα εκ νεου στην απορια σου...
zizu10 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Λοιπόν επειδή το γ*μ*σαμε λίγο με το off-topic ας επιστρέψουμε... Από ποιότητα τι λέει η θήκη ??? Έχω κάνει τόσες μέρες την παραγγελία και ακόμα τίποτα...
vrwmiaris Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 σημερα με πηραν τηλ να παω να παραλαβω,απο το ταμειο με τονισε η δεσποινις.......
k_dinos Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Εγω ακομα περιμενω.. (σιγουρα επικοινωνουν μαζι μας?) Τωρα για τα καλωδια, εχω δει οτι καποια αναφερουν οτι υποστηριζουν προτυπο hdmi 1.3b, αλλα οχι και αλλα 1.4. διαφημιστικο κολπο και αυτο?
Moderators matrixxx Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 ... Έχω κάνει τόσες μέρες την παραγγελία και ακόμα τίποτα... Εγω ακομα περιμενω.. (σιγουρα επικοινωνουν μαζι μας?) http://www.insomnia....ost__p__3956581 Εμενα σημερα υποτιθεται οτι ληγει η προθεσμια να παραλαβω, δεν ειναι απο εκει ο δρομος μου, ουτε σημερα θα παω... Τωρα για τα καλωδια, εχω δει οτι καποια αναφερουν οτι υποστηριζουν προτυπο hdmi 1.3b, αλλα οχι και αλλα 1.4. διαφημιστικο κολπο και αυτο? Οχι, το 1.4 υποστηριζει ethernet το οποιο απαιτει συνδεση στα pins 14 και 19 του HDMI καλωδιου. Τα υπολοιπα επιπλεον του 1.4 (ARC και 4k resol) δεν απαιτουν υποχρεωτικα διαφορετικoτητα του καλωδιου παρα μονο ισως την αναγκη για μεγαλυτερο bandwidth.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα