gpanagiotou Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Καλησπέρα, παιδιά, Ψάχνω ένα laptop για την αδελφή μου, που θα χρησιμοποιηθεί για ελαφριές εργασίες στο Photoshop (κυρίως επεξεργασία και resizing εικόνων που προορίζονται για το Web), σύνταξη αρκετών κειμένων, σχετικά συχνή χρήση Excel και, βέβαια, surfing και λοιπά σχετικά με Web. Μου κίνησε την περιέργεια το Asus X53SJ-SX132V για δυο λόγους: Δεν έχω δουλέψει ποτέ με laptop της Asus και δεν έχω δουλέψει ποτέ Core i5. Θα ήθελα, λοιπόν, να κάνω μια δοκιμούλα όχι βέβαια σε βάρος της αδελφής μου! Οπότε, η ερώτησή μου είναι πρώτον, εάν κάποιος έχει Asus laptop να μου πει μια γνώμη γι' αυτό και δεύτερον, εάν ο Core i5 θα είναι αρκετός. Να πω ότι ναι μεν οι δουλειές στο Photoshop είναι απλές, αλλά θα είναι πάρα πολλές, και για να βγουν, το πρόγραμμα δε θα πρέπει να δουλεύει απλά ικανοποιητικά, αλλά γρήγορα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss13 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Με αυτό είσαι καλυμμένος http://www.skroutz.gr/s/319541/Dell-Inspiron-N5010-I3-380M.html και κάνει άνετα την δουλειά της !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtheogr Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Το Asus που αναφέρεις φοράει i5 sandy bridge, σε σχέση με τον i3 που φοράει του ss13 ο i5 είναι εμφανέστατα ταχύτερος . Το γρήγορα είναι κάτι σχετικό σαφώς και είναι ποιό γρήγορος ο i5-sandy vs i3 και αν θέλεις ακόμα ποιό γρήγορο δες αυτό που έχει και δίσκο στις 7.200(παίζει και αυτός το ρόλο του), το θέμα είναι που θέλεις να φθάσεις σε χρήματα. Ως αναφορά τα Asus είναι αρκετά καλά σαν μηχανήματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss13 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Το Asus που αναφέρεις φοράει i5 sandy bridge, σε σχέση με τον i3 που φοράει του ss13 ο i5 είναι εμφανέστατα ταχύτερος . Το γρήγορα είναι κάτι σχετικό σαφώς και είναι ποιό γρήγορος ο i5-sandy vs i3 και αν θέλεις ακόμα ποιό γρήγορο δες αυτό που έχει και δίσκο στις 7.200(παίζει και αυτός το ρόλο του), το θέμα είναι που θέλεις να φθάσεις σε χρήματα. Ως αναφορά τα Asus είναι αρκετά καλά σαν μηχανήματα. Ναι είναι πιο γρήγορο αλλά δεν έχει τρελλή διαφορά , τον i7 άστον , δες εδώ !! http://www.insomnia.gr/topic/403757-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-laptop/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jtheogr Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Το λινκ που έβαλες αναφέρεται στους i7 που κυκλοφορούν τώρα και όχι στους i7 sandy bridge οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους τωρινούς i7 σε θέματα θερμοκρασίας. Σε δοκιμές που έκανα (i7 vs i7 sandy bridge) στο photoshop & flash builder ο sandy bridge έκανε τα πάντα σε μισό χρόνο και το usage ήταν πάρα πολύ χαμηλό, να μην ξεχνάμε και την μειωμένη κατανάλωση που έχουν οπότε και μεγαλύτερη αυτονομία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss13 Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Το λινκ που έβαλες αναφέρεται στους i7 που κυκλοφορούν τώρα και όχι στους i7 sandy bridge οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τους τωρινούς i7 σε θέματα θερμοκρασίας. Σε δοκιμές που έκανα (i7 vs i7 sandy bridge) στο photoshop & flash builder ο sandy bridge έκανε τα πάντα σε μισό χρόνο και το usage ήταν πάρα πολύ χαμηλό, να μην ξεχνάμε και την μειωμένη κατανάλωση που έχουν οπότε και μεγαλύτερη αυτονομία. Για να δούμε θα είναι πιο δροσεροί !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cabdik Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2011 εγω ειχα διαλεξει αυτο http://www.multirama.gr/products/product?pid=0588833&catid=010200 σε ενα φιλο, και επειδη το δουλεψα λιγο στην αρχη, θα συμφωνησω με τον φιλο παραπανω που αναφερει για το δισκο. καλυτερα να εχει δισκο 7200rpm. εγω την καταλαβαινα την διαφορα οταν περιμενα να ανοιξουν προγραμματα! βεβαια κατα την επεξεργασια δεδομενων, παιζει ρολο η μνημη που εχει το συστημα. αλλα επειδη τα περισσοτερα σημερα βγαινουν με 4GB RAM, δεν αναφερομαι καθολου εκει. θεωρω πως ειναι αρκετα. αλλα ο δισκος ειναι το πιο αργο κομματι, ακομα και στα desktop με τους πιο γρηγορους δισκους. το καλυτερο θα ηταν ο SSD, αλλα απο εκει και περα ειναι θεμα κοστους! τουλαχιστον ομως εναν 7200rpm μπορεις να τον παρεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpanagiotou Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους πολύ! Απ' ό,τι κατάλαβα απ' όσα μου γράψατε, μπορώ να εμπιστευτώ τα Asus (ντρέπομαι για μια τόσο... χαζή ερώτηση, αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να δοκιμάσω κανένα) και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε για επεξεργαστή. jtheogr το μηχανάκι που μου έδειξες, μου αρέσει πολύ και νομίζω ότι είναι και αρκετά οικονομικό για τη σύνθεσή του, αλλά μάλλον ανεβαίνει πολύ το budget. Θα το δείξω, πάντως, στην αδελφή μου και εάν συμφωνήσει, θα παίξω κι εγώ λίγο με αυτό ;-) Μια μόνο μικρή ερωτησούλα ακόμη: το Grab-it.gr το ξέρετε; Έχει κάνει κανείς αγορά από εκεί; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakjim Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Ο Asus εχει εγγυηση collect & return οποτε δεν σε νοιαζει το καταστημα (το κακο ειναι πως εχει μονο 12 μηνες-να κανεις οπωσηποτε επεκταση). Γνωμη μου ειναι η αδερφη σου -αν υπαρχει η δυνατοτητα- να παει εδω : http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=1613 ή εδω : http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=1602 . Τα 8 threads του i7 θα βοηθησουν σημαντικα στο Photoshop. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
razkal Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Παιδιά, σας ευχαριστώ όλους πολύ! Απ' ό,τι κατάλαβα απ' όσα μου γράψατε, μπορώ να εμπιστευτώ τα Asus (ντρέπομαι για μια τόσο... χαζή ερώτηση, αλλά δεν είχε τύχει ποτέ να δοκιμάσω κανένα) και τώρα πρέπει να αποφασίσουμε για επεξεργαστή. jtheogr το μηχανάκι που μου έδειξες, μου αρέσει πολύ και νομίζω ότι είναι και αρκετά οικονομικό για τη σύνθεσή του, αλλά μάλλον ανεβαίνει πολύ το budget. Θα το δείξω, πάντως, στην αδελφή μου και εάν συμφωνήσει, θα παίξω κι εγώ λίγο με αυτό ;-) Μια μόνο μικρή ερωτησούλα ακόμη: το Grab-it.gr το ξέρετε; Έχει κάνει κανείς αγορά από εκεί; Μια χαρα ειναι το grab-it. Αν η τιμη ειναι ok, χτυπα το. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpanagiotou Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Ωραία μηχανάκια, liakjim, αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή. Νομίζω ότι θα φάω ξύλο τελικά Thanks, razkal, θα κοιτάξω και τις εγγυήσεις και μετά πρέπει επιτέλους να αποφασίσω, γιατί έχω καθυστερήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpanagiotou Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Παιδιά, help! Εκεί που είχα καταλήξει, το Getitnow έβγαλε προσφορά ένα Sony Vaio στις 17,3 ίντσες, επίσης με Core i5! Έχει βέβαια λίγο μικρότερο σκληρό, αλλά η μεγαλύτερη οθόνη με γαργαλάει, όπως και η μεγαλύτερη εγγύηση (24 μήνες αντί για 12 που έχει το Asus. Παίρνω και μια επέκταση εγγύησης με 20 ευρώ για ένα χρόνο και είμαι καλυμμένος για τρία χρόνια!) Η ερώτησή μου, λοιπόν, τώρα είναι εάν έχετε εμπειρία με service για Vaio. Επίσης, αληθεύει ότι είναι λίγο "ζημιάρικα"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ss13 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Παιδιά, help! Εκεί που είχα καταλήξει, το Getitnow έβγαλε προσφορά ένα Sony Vaio στις 17,3 ίντσες, επίσης με Core i5! Έχει βέβαια λίγο μικρότερο σκληρό, αλλά η μεγαλύτερη οθόνη με γαργαλάει, όπως και η μεγαλύτερη εγγύηση (24 μήνες αντί για 12 που έχει το Asus. Παίρνω και μια επέκταση εγγύησης με 20 ευρώ για ένα χρόνο και είμαι καλυμμένος για τρία χρόνια!) Η ερώτησή μου, λοιπόν, τώρα είναι εάν έχετε εμπειρία με service για Vaio. Επίσης, αληθεύει ότι είναι λίγο "ζημιάρικα"; Έχουν καλή τεχνική υποστήριξη απλά κάνουν ταξίδι στο Βέλγιο επειδή εκεί είναι το support , για ζημιές δεν ξέρω αλλά έχουν καλές οθόνες γενικά !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpanagiotou Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Παιδιά, για να μη λέτε ότι δε σας ενημέρωσα, το πήρα το Vaio τελικά και η αδελφή μου λέει ότι είναι πολύ ευχαριστημένη! Πήρα και την επέκταση της εγγύησης για ένα χρόνο με 20 ευρουλάκια και μια χαρά! Ευχαριστώ για τη βοήθεια και συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.