Προς το περιεχόμενο

Φορολογια εισοδηματος 2010

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με το προγραμμα υπολογισμου φορου εκανα καποιους υπολογισμους σε δικη μου δηλωση που πληρωνω και σε μιας συναδελφισσας που παιρνει πισω.

Στην δικη μου αν ξεπερναγα το υποχρεωτικο ποσο αποδειξεων δεν επηρεαζοταν το αποτελεσμα που ηταν παντα χεωστικο και σταθερο.

Στις συναδελφισσας οσο πιο πολλες αποδειξεις εβαζα περα απο τις υποχρεωτικες τοσο πιο πολλα επερνε πισω μεχρι και ολοκληρο τον παρακρατηθεντα φορο.

Εχει καταλαβει καποιος την σημασια των αποδειξεων και πως εξηγηται αυτο ?

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιάννη, όταν μαζεύεις παραπάνω αποδείξεις από τις απαιτούμενες, έχεις έκπτωση στο φόρο.

πχ. έχεις εισόδημα 27.000,00 άρα οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψεις είναι 5.700,00 για να μην πληρώσεις φόρο ασυγκέντρωτων αποδείξεων.

Αν μαζέψεις 15.000,00 αποδείξεις θα καλύψεις τα 5.700,00 που χρειάζεσαι, και με τα υπόλοιπα θα χτίσεις μια έκπτωση φόρου 930,00 ευρώ.

Αυτο ηξερα κι εγω αλλα στην δικη μου περιπτωση δεν μειωνεται ο φορος αν ξεπερασω το υποχρεωτικο οριο των αποδειξεων.

Όταν μαζεύεις αποδείξεις συμβαίνουν δύο πράγματα.

1ον) Χτίζεται το αφορολόγητο. Το ποσό των αποδείξεων υπολογίζεται με συγκεκριμένο τρόπο.

2ον) Αν ξεπεράσεις το ποσό σου μειώνεται και άλλο ο φόρος, οπότε είτε παίρνεις επιστροφή είτε πληρώνεις λιγότερο.

Το όριο όμως για μία οικογένεια είναι 30000 σε αποδείξεις. Αν εσένα το ποσό αποδείξεων που χρειάζεται είναι παραπάνω από το όριο αυτό (δηλαδή 600 + x*0,3 = 30000 <=> x = 98000, άρα συνολικό εισόδημα 98000 + 12000 = 110000€) τότε όσες αποδείξεις και να μαζέψεις εξτρά δεν έχει βελτίωση στο φόρο σου. Πρέπει να δηλώσεις όμως οικογενειακή δήλωση διαφορετικά το ποσό των αποδείξεων πέφτει στις 15000 με συνέπεια αν έχεις εισόδημα 60000 (με βάση τον προηγούμενο τρόπο) και άνω να μην επηρεάζουν οι αποδείξεις το φόρο.

Στην περιπτωση μου με οικογενειακο 52000 το απαιτουμενο ειναι καπου στις 15000 και πληρωνω και φορο.Οσο και να βαλω παραπανω απο τις 15000 δεν επηρεαζεται ο φορος ενω αν βαλω λιγοτερο μεγαλωνει ο φορος που ειναι λογικο :cry: :cry: Δεν ξερω αν εχει σημασια που στο εισοδημα περολαμβανοντε και εσοδα απο ενοικια.

Τα ενοίκια τα προσθέτεις στο εισόδημα και φορολογούνται (περίπου) όπως το εισόδημα. Το πρόγραμμα είτε είναι γτπ είτε δεν το έχεις ρυθμίσει να λαμβάνει ως όριο αποδείξεων 30000 που είναι στην περίπτωσή σου και όχι 15000 που είναι για έναν εργένη.

Καταλήγοντας: Το πρόγραμμα για κάποιο λόγο σου έχει θέσει λάθος όριο 15000 και όχι 30000 στις αποδείξεις.

Ευχαριστω.Το προγραμμα ειναι το etax 2011 του περιοδικου ram και οντως εχει αυτο τον περιορισμο.Θα κοιταξω να το ρυθμισω

Edit

Δεν βρηκα πως αλλαζει και ρωτησα εδω .

Edit 2

Δεν ηταν θεμα ρυθμισεων τελικα.Απλα δεν ειχα κλικαρει το εγγαμος για αυτο εβλεπε μονο 15000 οριο.Μολις το κλικαρα ειναι μια χαρα.

Συγνωμη για την ταλαιπωρια. :cry: :cry:

• 1 μήνα μετά...

Αφορα την ηλεκτρονθικη υποβολη δηλωσης

Εκανα της πεθερας μου και στο τελος που ζηταει το ΑΦΜ της πηγης του εισοδηματος εβαλα αυτο του τοπικου ΙΚΑ με το ποσο

Απο κατω στα χρηματα του επικουρικου που νομιζω οτι παλι απο το ΙΚΑ ειναι και δεν υπαρχει αλλο ΑΦΜ στο εντυπο δεν με αφηνει να βαλω το ιδιο ΑΦΜ...

Λυση ???? Να μην βαλω καθολου ΑΦΜ αλλα μονο ονομασια Ταμειου ?

Ευχαριστω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...