Προς το περιεχόμενο

Μετατροπέας SATA σε IDE: Αξίζει;

infini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα σχετικά παλιό PC το οποίο δεν έχει υποδοχές SATA και θέλω να βάλω ένα καινούριο DVD ROM. Επειδή όσο και αν έψαξα, δε βρήκα καινούριο IDE DVD ROM, πιστεύετε οτι αξίζει να πάρω αυτό το μετατροπέα http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750653 ή θα έχω προβλήματα συμβατότητας;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα έχει προβλήματα αλλά δεν συμφέρει οικονομικά ψάξε κάτι σαν αυτό καλλίτερα αν έχεις ελεύθερη PCI

http://digitop.gr/product_info.php?products_id=319

και ποιο φθηνά είναι και μπορείς να βάλεις και κάποιο σκληρό(αν και δύσκολα να μπουτάρι από αυτών)και ένα σορό άλλα πράγματα παίρνει.

Θάνο το computer δεν είναι δικό μου και αυτός που το έχει, θέλει ντε και καλά να είναι DVD ROM και όχι DVD Recorder. Πάντως μου έκανε εντύπωση που όσο και αν έψαξα δε βρήκα IDE DVD-ROM.

Οκ ρε συ,δες και αυτα που προτειναν τα παιδια αλλα ξερεις καλα φανταζομαι οτι το recorder ειναι και dvd rom σωστα?αρα που ειναι το προβλημα δεν μπορω να καταλαβω.

θα μας τρελλανει ο φιλος σου.δεν θελει dvd rom και προτιμαει να πληρωσει 20 ευρω για ανταπτορα.τι τον χαλαει να ειναι kai dvd-writer/?νομιζει μηπως οτι χαλαει πιο γρηγορα.ας μην γραψει ποτε.πρωτη φορα ακουω αυτο το πραγμα.θα τρελλαθουμε τελειως.o ανταπτορας θα παιξει αλλα ειναι πεταμενα λεφτα.dvd-rom γενικα πλεον δεν πουλανε αφου τα dvd-rw εχουν φτασει ουτε 15 ευρω.

αν βρει ενα λογικο λογο να μην παρει dvd-rw και να παρει σκετο dvd-rom εγω δεν θα ξαναγραψω στο forum.τι να γλυτωσεις?2 ευρω στην τιμη/σε ταχυτητα τα ιδια ειναι ολα.το dvd-rw θα σου γραφει.και να πληρωσεις 15 το dvd-rom οταν κανει 20 το dvd-rw θες και αλλα 20 ευρω για ανταπτορα.γιατι να βρει ide dvd-rom μονο κανα μεταχειρισμενο ebay.εδω εψαχνα να βρω dvd-rw ide και πεθανα.μονο cosmodata βρηκαι ,ουτε πλαισιο ουτε τιποτα.περιμενα το van να ερθει πως και πως στο καταστημα να παρω το dvd-rw ide.

Έχω ένα σχετικά παλιό PC το οποίο δεν έχει υποδοχές SATA και θέλω να βάλω ένα καινούριο DVD ROM. Επειδή όσο και αν έψαξα, δε βρήκα καινούριο IDE DVD ROM, πιστεύετε οτι αξίζει να πάρω αυτό το μετατροπέα http://www.e-shop.gr...l?id=PER.750653 ή θα έχω προβλήματα συμβατότητας;

Τσούκου. Πρόβλημα νουμοσύνης (θα αποδειχτεί ότι) υπάρχει, για όποιον θέλει τέτοια αγορά.

το computer δεν είναι δικό μου και αυτός που το έχει, θέλει ντε και καλά να είναι DVD ROM και όχι DVD Recorder.

^...το πρόβλημα που λέγαμε πριν. Διότι ΛΟΓΟΣ (που λέει και ο σκίζω-ΤΩΡΑ-τα-πτυχία-μου-και-πάω-ανθρακωρύχος-Βέλγιο poulinos), ΔΕΝ υπάρχει "να θέλει ντε και καλά κάποιος IDE DVD-ROM στο παλαιό του σύστημα" (πόσο μάλλον, δίδοντας τα Ευρά του, στην αγορά...ΚΟΝΒΕΡΤΕΡ. ΔΛΔ έλεος. Κι αν του απαυτωθεί, τί θα το κάνει μετά το drive; Γεμιστό; Διότι αν ΞΑΝΑΠΑΡΕΙ converter, ε είναι για τα πανηγύρια.

Τεσπα infini, ΕΞΗΓΗΣΕ του ότι οι ΛΟΓΙΚΕΣ επιλογές του, είναι είτε να πάρει ένα IDE DVD-RW, από αυτά που του προτάθηκαν (να το έχει και καβάτζα αν έχει ήδη τέτοιο, ή αν δεν έχει, να έχει καβάτζα τη δυνατότητα να γράψει κα'να ντιβιντάκι, σε περίπτωση που του χρειαστεί. Διότι τα λεφτά που θα δώσει για έναν κονβέρτερ, πιο πολλά είναι), ή στη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ μία controller card (όπως πρότεινε ο Έλφης, που θα έχει και περισσότερες δυνατότητες, και πιο φτηνή θα είναι. Εκτός πια κι αν δεν έχει ελεύθερη PCI). (Το SATA drive, δεν προσφέρει άλλωστε κάτι παραπάνω.)

Κι αν γενικώς είναι θέμα χρημάτων, η καλυτερότερη "λύση" είναι να μπει μια αγγελία Ινσόμνια, να ζητάει DVD-ROM IDE με τιμή από 5 έως 0 Ευρώ. Λογικά όλο και κάποιος θα βρθεί να έχει και να δώσει ένα και τζάμπα ακόμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...