Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα, έχω ένα (μικρό) πρόβλημα και θα ήθελα την βοήθεια σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εργάζομαι σε μια εταιρεία εδω και 21 μήνες ένσημα μου έβαλε τους τελευταίους 13, τώρα έχω φτάσει σε σημείο που μου χρωστάει το επίδομα αδείας του 2010 το δώρο των Χριστουγέννων και ένα μισθό η εταιρεία δεν πάει καθόλου καλά δλδ πάει για κλείσιμο και εγώ λόγο των εξόδων που τρέχουν πρέπει να σταματήσω από εκεί με την λογική πόσο να δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι, το θέμα είναι πώς απότι φαίνεται και να φύγω δεν πρόκειται να τα πάρω τα λεφτά όπως και όλοι οι άλλοι που έφυγαν.

Σκέφτομαι να κάνω καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας αλλά αυτό που με κάνει και το σκέφτομαι είναι μήπως επειδή ούτως η άλλος η εταιρεία πάει για κλείσιμο και επειδή ούτως η άλλος χρωστάει ένα σωρό λεφτά σε τόσο κόσμο το μόνο που θα καταφέρω με την καταγγελία είναι να γίνω ο κακός της υπόθεσης;;;

Να πω επίσης ότι βρήκα κάποιο ανάλογο θέμα αλλά με διαφορετική προσέγγιση γιαυτό άνοιξα καινούριο.

Δημοσ.

κανε καταγγελια οχι σημερα

χτες

σοβαρα,κατι τετοιοι οχι μονο καταγγελιες θελουνε,

ενα αμονι στο κεφαλι να τους πεταξεις.

αν δε βγαινει το μαγαζι του να το κλεισει και να παει στη παραλια να πουλαει τυροπιτες.

Δημοσ.

Καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και στο ΙΚΑ . Στο ΙΚΑ δεν ξέρω εάν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που δε σου έβαζε ένσημα αλλά φαντάζομαι όλο και κάποιον ανασφάλιστο θα έχει ακόμα και τώρα. Τα ένσημα των 13 μηνών φαντάζομαι ότι ξέρεις σίγουρα ότι στα έχει βάλει και ότι σου έχει βάλει για όλες τις ημέρες , έχεις ζητήσει μία εκτύπωση ενσήμων από το ΙΚΑ να ξέρεις τι σου γίνεται; ;Έχεις γραφτεί στο βιβλίο προσωπικού το πορτοκαλί ; Κοίτα τα ένσημα σου να ξέρεις ότι μπορείς να μπεις ταμείο ανεργίας .

Εκκαθάριση μισθοδοσίας για το 2010 έχεις πάρει ( το Μάιο είναι οι δηλώσεις των μισθωτών ) . Βεβαιώσεις αποδοχών σας έδινε όταν σας πλήρωνε ;

Να μη φύγεις , να κάνεις επίσχεση εργασίας. Τι εννοείς να γίνεις ο κακός της υπόθεσης ;

Δημοσ.

Καταρχήν παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις δεν μπορείται να φανταστείται σε τι ψυχολογική κατάσταση βρίσκομαι.

Οταν λέω να γίνω ο κακός της υπόθεσεις εννοώ πως άν χρωστάει τόσα και σε τόσους και απόσο ξέρω και στην εφορία πάρα

πολλά ίσως να μην τον νοιάξει και τόσο και δεν ξέρω και πόση πίεση μπορεί να σκήσει η επιθεώρηση και στην τελική να

μην πάρω τα λεφτά μου.

Επίσης να προσθέσω πώς απο το αύγουστο μας ζήτησε να μας κάνει τα ένσημα μισά (εννοώ 4ωρο) και δεχτήκαμε όλοι, όπως

επίσης πριν λίγο καιρό μας ζήτησε να υπογράψουμε ότι έχουμε πάρει τα δώρα, απόσο ξέρω είμαιο μόνος που δεν υπέγραψε.

Black_widow για την επίσχεση η οποία να πώ σήμερα έμαθα τι είναι αν διάβασα καλά δεν ισχυει πλέον.

Όσο για το ΙΚΑ λογικά με έχει αλλα το μόνο χαρτί που μου έχει έρθει είναι το αυτοκόλλητο για το βιβλιάριο

Δημοσ.

Τα χρωστούμενα δεν πρόκειται να τα πάρεις κατα μεγάαααλη πιθανότητα.

Κάνε χθές επίσχεση και βάλε τον να υπογράψει αποδοχή χρέους. Τι εταιρεία είναι; αν είναι ΕΠΕ την έβαψες.Αν υπογράψει αποδοχή χρέους μπορει να γίνει κατάσχεση, αλλά έχει τιποτα της προκοπής να κατασχεθεί;

Και καταγγελία και στο ΙΚΑ. Εκεί είναι ποινικό.

Σκίστον γιατί έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάθε μέρα ακούω κι άλλον να λέει την ίδια ιστορία.

Κρατάνε τα κωλομάγαζά τους στις δικές μας πλάτες

Δημοσ.

Το αυτοκόλλητο για το βιβλιάριο σου ήρθε αλλά σου βάζει κανονικά όλα τα ένσημα , το έχεις τσεκάρει αυτό ; Για βιβλιάριο είναι 80 ένσημα το χρόνο αν θυμάμαι καλά. Πας στο ΙΚΑ , στο τμήμα εσόδων , λες τον αριθμό μητρώου που έχεις στο ΙΚΑ και τους λες θέλω μία εκτύπωση όλων των ενσήμων μου και σε ένα λεπτό είσαι έτοιμος. Σου στέλνουν αυτοί αποσπάσματα για τά ένσημα σπίτι σου αλλά κάνουν πολύ πολύ καιρό να τα στείλουν! Προσπάθησε να σώσεις τα ένσημα σου γιατί τα λεφτά δύσκολο να τα πάρεις.

Μισά ένσημα , ε ; Τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει... Το ακούω πολύ σε συνεντεύξεις που πάω , στο λένε ως κάτι απολύτως φυσιολογικό :rolleyes: .

Που διάβασες ότι δεν ισχύει η επίσχεση ; Από τα τέλη του 2010 μέχρι σήμερα γίνεται χαμός με τις επισχέσεις. Εννοείται ότι δεν υπογράφεις ότι πήρες λεφτά τα οποία δεν έχεις πάρει.

Εγώ που ψάχνω για δουλειά διαπιστώνω ότι μας περνάνε για πολύ μαλάκες... Δοκιμαστικός χρόνος λέει , χωρίς σύμβαση και δε συμμαζεύεται. Άσε που μόνο κάτι νεοσύστατες Ε.Π.Ε. βλέπω να ζητάνε , τρέχα γύρευε δηλαδή.

Κατά τα άλλα όπως γνωρίζεις σε αυτή τη χώρα μόνο οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ακόμα ( και κανένας κωλόφαρδος ιδιωτικός υπάλληλος ). Εδώ γίνονται παρόμοια και σε εταιρείες που ήταν τυπικότατες και έχουν υπαλλήλους που δουλεύουν χρόνια , ο δικός σου εργοδότης από την αρχή δεν εξηγιόταν σωστά , μόνο από το ΙΚΑ τόσα λεφτά έχει φάει από τις εισφορές.

Δημοσ.

Καλημέρα! απο χθές έχω φάγωθεί με το όλο θέμα και το ψαχνω όσο μπορώ να δω αν αξίζει τον κόπο

να τα κάνω όλα αυτά, σας δίνω ένα άρθρο(εθνοςonline 1/1/111) σχετικά με την επίσχεση που λέει

ότι είναι δικαίωμα καταχραστικό, επίσης ένα link απο άλλο forum (χωρίς παρεξήγηση) που με λίγα

λόγια λέει πόσο χρονοβόρα και χωρίς αποτέλεσμα μπορεί να καταλήξει η όλη υπόθεση

Pantelwolf η εταιρεία είναι ΑΕ(ο θεός να την κάνει εταιρεία)

taxheaven

«Φρένο» στην επίσχεση εργασίας εργαζομένων

Σοβαρούς περιορισμούς στο δικαίωμα των εργαζομένων να κάνουν επίσχεση εργασίας, όταν ο εργοδότης καθυστερεί την καταβολή των μηνιαίων αποδοχών τους, βάζει ο Aρειος Πάγος.

Σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, ο εργαζόμενος έχει κατ’ αρχήν το δικαίωμα, εάν ο εργοδότης δεν τον πληρώνει, να αρνηθεί την εκπλήρωση των δικών του υποχρεώσεων απέχοντας από την εργασία του και αξιώνοντας μισθούς υπερημερίας όσο καθυστερεί η καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών.

Ωστόσο, ο Aρειος Πάγος θεωρεί ότι το δικαίωμα αυτό για επίσχεση εργασίας ασκείται καταχρηστικά από τον εργαζόμενο στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει χρονικά αξιόλογη καθυστέρηση (π.χ. οφειλή δύο μισθών) ή δεν αφορά μεγάλο χρηματικό ποσό.

Eπίσης η επίσχεση ασκείται καταχρηστικά -κατά τον Aρειο Πάγο- όταν η καθυστέρηση πληρωμής δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργοδότη αλλά σε απρόβλεπτες περιστάσεις ή αντιξοότητες (π.χ. προβλήματα υγείας), ή σε πρόσκαιρη δυσπραγία του (π.χ. οικονομικά προβλήματα), ή σε εξαιρετικά δυσμενείς για τον εργοδότη περιστάσεις.

Aκόμα η επίσχεση εργασίας ασκείται καταχρηστικά, εφόσον προξενεί δυσβάστακτη και δυσανάλογη ζημιά στον εργοδότη σε σχέση με το σκοπούμενο αποτέλεσμα (π.χ. οδηγεί σε μείωση του κύκλου εργασιών της επιχείρησης) ή όταν στρέφεται κατά αξιόπιστου εργοδότη που πλήρωνε κανονικά τους μισθούς.

Καταχρηστικά

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, που είναι συνηθισμένες στην καθημερινή πρακτική, ο AΠ δέχεται ότι δεν μπορεί να γίνει επίσχεση εργασίας και, αν ο εργαζόμενος το επιχειρήσει, δεν θα μπορεί να αξιώσει μισθούς υπερημερίας όσο απέχει από την εργασία του καταχρηστικά.

Oυσιαστικά αδρανοποιείται το δικαίωμα επίσχεσης σε πολλές περιστάσεις. Στη συγκεκριμένη υπόθεση που απασχόλησε το ανώτατο δικαστήριο, τέσσερις εργαζόμενοι για πολλά χρόνια (από 25 έως 33) στην ίδια επιχείρηση, έκαναν το 2004 επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή τριών μηνιαίων αποδοχών, θέτοντας παράλληλα και αξιώσεις για διαφορές αποδοχών από δώρα εορτών και επιδόματα άδειας των δύο προηγούμενων ετών.

Στη δικαστική διένεξη που ακολούθησε ζήτησαν μισθούς υπερημερίας για το 2004, όσο διαρκούσε η επίσχεση και ο εργοδότης δεν τακτοποιούσε τις παλαιότερες οφειλές.

Oμως ο Aρειος Πάγος απέρριψε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, κρίνοντας ότι η επίσχεση εργασίας ασκήθηκε παράνομα και καταχρηστικά (1153/09). Kαι τούτο διότι οι εργαζόμενοι πληρώνονταν κανονικά για πολλά χρόνια χωρίς προβλήματα και διαμαρτυρίες όσο η επιχείρηση πήγαινε καλά, ενώ οι πρώτες καθυστερήσεις εμφανίστηκαν όταν ασθένησε ο εργοδότης και η απουσία του από την επιχείρηση είχε επιπτώσεις στη δραστηριότητά της.

Aλ. Aυλωνίτης

Τι να πω παιδιά μόνο απογοήτευση δουλέυουμε πλέον λες και είμαστε λαθρομετανάστες! Απογοήτευση είναι και όλο ακούω και εγώ για μεγάλες εταιρείες οι οποίες όλο και καθυστερούν τις πληρωμές.

Υ.Γ. μου φαίνεται θα γυρίσω στο χωριό να μαζέβω χοχλιούς και χορταράκια :)

Δημοσ.

Για ένα μήνα + δώρο είναι υπερβολική η καταγγελία...

Για τους 8 μήνες που χρωστάει στο ΙΚΑ, νομίζω ότι είναι ζήτημα του ΙΚΑ να τα διεκδικήσει. Εκτός και αν σε έχει απολύσει εν αγνοία σου και δουλεύεις χωρίς ένσημα... πράγμα δύσκολο.

Δημοσ.

The_Judas 800ευρώ δώρο+400 επίδομα άδειας του 10+800ένας μήνας=2000ευρώ άν

υποθέσεις με τις παρούσες συνθήκες δεν θα πάρουμε ουτε το δώρο του πάσχα+400ευρω

μας κάνει 2400, για κάποιον που δεν έχει άλλο εισόδημα και πληρώνει ενοίκιο

είναι μεγάλη υπόθεση αλλά το ποιό εκνευριστικό είναι ότι δεν μας ΄λέει παιδιά το

κλείνω πηγένεται σπίτια σας απλά δεν μας πληρώνει και με τον τρόπο του μας κάνει να

φύγουμε μόνοι μας!

Δημοσ.

μαλακια εκανε ο αρειος παγος

in other topics

παγενε στο ΣΕΠΕ της γ@##εταιρειας

και κανε ανωνυμη καταγγελεια αν ντρεπεσαι

αν δεν ντρεπεσαι κανε επωνυμη...

μετα ειρηνοδικιο...

και παλι παιζει να μην παρεις τα λεφτα σου

μαυρη εργασια θα ηταν ιδανικη για τους υπολοιπους 11 μηνες για εμενα

Δημοσ.

Τι να πω άβυσος, ρώτησα δικηγόρο, μου είπε να τον βάλω να μου υπογράψει οτι μου χρωστάει τα λεφτά που μου χρωστάει

να προσπαθήσω να τα πάρω πριν κάνω κάποια καταγγελία και αν δεν να παω επιθεώρηση και να τον κυνηγήσω και νομικά,

επίσης να μην υπογράψω κανένα χαρτί που να με απαλάσει και καλά απο όποιδήποτε πως να το πω δικαίωμα για να πάρω

τα λεφτά μου.

Προσωπικά πιστευω πως θα πάρω αυτά που ξέρετε όλοι και αυτός θα συνεχίσει να κυκλοφορεί με την ωραία του mercedes

και να το παίζει επιχειρηματίας!

Δημοσ.

Τι να πω άβυσος, ρώτησα δικηγόρο, μου είπε να τον βάλω να μου υπογράψει οτι μου χρωστάει τα λεφτά που μου χρωστάει

Αυτό ακριβώς που σου έγραψα παραπάνω. Γιατι αν δεν έχεις τετοιο χαρτί πρώτα πρέπει να κάνεις δικαστήριο για την αναγνώριση του χρέους και μετά να προχωρήσεις στην διαταγή πληρωμής του. Δηλαδή ζήσε μαη μου.

Δημοσ.

Το αυτοκόλλητο για το βιβλιάριο σου ήρθε αλλά σου βάζει κανονικά όλα τα ένσημα , το έχεις τσεκάρει αυτό ; Για βιβλιάριο είναι 80 ένσημα το χρόνο αν θυμάμαι καλά. Πας στο ΙΚΑ , στο τμήμα εσόδων , λες τον αριθμό μητρώου που έχεις στο ΙΚΑ και τους λες θέλω μία εκτύπωση όλων των ενσήμων μου και σε ένα λεπτό είσαι έτοιμος. Σου στέλνουν αυτοί αποσπάσματα για τά ένσημα σπίτι σου αλλά κάνουν πολύ πολύ καιρό να τα στείλουν! Προσπάθησε να σώσεις τα ένσημα σου γιατί τα λεφτά δύσκολο να τα πάρεις.

Μισά ένσημα , ε ; Τι μου θυμίζει , τι μου θυμίζει... Το ακούω πολύ σε συνεντεύξεις που πάω , στο λένε ως κάτι απολύτως φυσιολογικό :rolleyes: .

Που διάβασες ότι δεν ισχύει η επίσχεση ; Από τα τέλη του 2010 μέχρι σήμερα γίνεται χαμός με τις επισχέσεις. Εννοείται ότι δεν υπογράφεις ότι πήρες λεφτά τα οποία δεν έχεις πάρει.

Εγώ που ψάχνω για δουλειά διαπιστώνω ότι μας περνάνε για πολύ μαλάκες... Δοκιμαστικός χρόνος λέει , χωρίς σύμβαση και δε συμμαζεύεται. Άσε που μόνο κάτι νεοσύστατες Ε.Π.Ε. βλέπω να ζητάνε , τρέχα γύρευε δηλαδή.

Κατά τα άλλα όπως γνωρίζεις σε αυτή τη χώρα μόνο οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι πληρώνονται ακόμα ( και κανένας κωλόφαρδος ιδιωτικός υπάλληλος ). Εδώ γίνονται παρόμοια και σε εταιρείες που ήταν τυπικότατες και έχουν υπαλλήλους που δουλεύουν χρόνια , ο δικός σου εργοδότης από την αρχή δεν εξηγιόταν σωστά , μόνο από το ΙΚΑ τόσα λεφτά έχει φάει από τις εισφορές.

Λοιπόν μάγκες, επειδή είμαι παθών (παραδόξως το 2004, όπως και το άρθρο του Taxheaven) ...

1. Η μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων ή Πάσχα, είναι ΠΟΙΝΙΚΟ (πάει φυλακή ο υπεύθυνος κατά το νόμο) αν τον καταγγείλλεις και σποδεδειγμένα δεν έχει πληρώσει δώρο (απόδειξη πληρωμής - κατάθεση σε τράπεζα, ΟΧΙ αν υπολογίζεις εσύ ότι τόσα σου χρωστάει) ..

Την άλλη εβδομάδα πρέπει να σου καταβληθεί και το δώρο του Πάσχα.

Τα ίδια ισχύουν κι εκεί. Το ίδιο και με το επίδομα αδείας. Όλα αυτά είναι ποινικές παραβάσεις (και αυτόφωρες νομίζω).

2. Αν βαρέσει κανόνι και μπει σε εκκαθάριση ή στο άρθρο 99, πρώτα πληρώνεται το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία από την εκκαθάριση, μετά το προσωπικό και τελευταίοι οι πιστωτές και οι τράπεζες (βέβαια οι τράπεζες βάζουν και εγγυητές τους μετόχους και τους κυνηγάνε γενεές 14)..

Επειδή αποκλείεται να μείνουν λεφτά αν το μπουμπουνίσει και πληρωθεί το δημόσιο , θα πάρεις τα @#@$@#$ σου .

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ (με τη σειρά που στα γράφω) :

1. Ρώτα στο ΙΚΑ τι ένσημα σου έχει κολλήσει (θα σου βγάλουν κατάσταση από Computer στο Μητρώο νομίζω).

2. Ζήτησε από το λογιστήριο της εταιρίας μια βεβαίωση με σφραγίδες και υπογραφές που να λέει τις μηνιαίες αποδοχές σου (μικτά - καθαρά) , και πες ότι τη θες για να πάρεις κάποιο δάνειο ή ότι στη ζήτησε μια τράπεζα.

3. Αφού πάρεις τη βεβαίωση, συνέχισε για λίγο τη δουλειά (μέχρι τις γιορτές ή μέχρι το τέλος του μήνα), αλλά τσαμπουκαλέψου - φέρτον με το μαλακό - κλάψου μπας και πάρεις τίποτα από τα χρωστούμενα..

Ειδικά αν σου χρωστάει και δώρα , μπαίνει φυλακή άμεσα (χρησιμοποίησε το σαν επιχείρημα, αλλά με τρόπο. Μην ξεχνάς, το ζητούμενο είναι να πάρεις ότι μπορείς) !

4. Αφού πάρεις ότι είναι να πάρεις, και πάντα εφόσον είσαι βέβαιος ότι δεν τη βγάζει ,

κάνε καταγγελία και επίσχεση εργασίας στο ΣΕΠΕ. που υπάγεται η επιχείρηση.

Πάρε αντίγραφο της ΣΣΕ που ισχύει για σένα όταν κάνεις την καταγγελία από το ΣΕΠΕ (βάσει ειδικότητας που σε έχει προσλάβει, οικογ. κατάστασης, προϋπηρεσίας κλπ.)

5.Ταυτόχρονα στείλε εξώδικο στην εταιρία (η επίσχεση νομίζω αυτό είναι), και κάνε τους αγωγή για τα δεδουλευμένα

(θα πρέπει να πληρώσεις το χασοδίκη ή να βρεις κανένα pro bono από κανένα σωματείο υπαλλήλων ή κάτι τέτοιο).

Βάλε ότι σου χρωστάει δώρα κλπ. και τουλάχιστον 2 μισθούς τουλάχιστον (θα δεις παρακάτω γιατί)..

Η αγωγή και η επίσχεση τρέχει κανονικά και όσο δεν σε πληρώνει δεν εργάζεσαι και τα οφειλόμενα τρέχουν...

Αν σε πληρώσει το βουλώνεις και πας πίσω για δουλειά για να μη σε τρέχει αυτός στα δικαστήρια μετά !!!!!!

Αλλιώς προχωράς παρακάτω :

6. Συνεχίζεις τη ζωή σου κανονικά. Ψάξου για άλλη δουλειά κλπ. <<<<θα πρέπει να φροντίσεις να ελέγχεις στο πρωτοδικείο που υπάγεται η εταιρία κάθε 3 μήνες αν έχει κηρύξει πτώχευση.>>>>>

Μπορείς να ρωτήσεις και τον δικηγόρο σου αν μπορείς να τον βαρέσεις εσύ κανόνι εφόσον έχει κηρύξει παύση πληρωμών..

6. Όταν γίνει η πτώχευση, φροντίζεις με το δικηγόρο σου να μπεις στη λίστα με τους πιστωτές για τα ποσά που είχες κάνει αγωγή στην αρχή ;)..

παίρνεις αντίγραφα των σχετικών δικογράφων (της πτώχευσης) από το πρωτοδικείο (πρέπει να πάρεις βεβαίωση του συνδίκου ή του γραμματέα του πτωχευτικού δικαστηρίου, ο δικηγόρος σου να την πάρει δηλαδή), μαζεύεις όλο το χαρτομάνι , και πας στον ΟΑΕΔ που υπάγεται η επιχείρηση .

Κάνεις αίτηση αποζημίωσης λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη (εδώ το σχετικό Link στο site του ΟΑΕΔ και αναλυτικά το τι χρειάζεται κλπ. ) και υποβάλλεις τα σχετικά δικαιολογητικά..

Οπωσδήποτε παίρνεις αντίγραφο της αίτησης με την ημερομηνία και τον αριθμό πρωτοκόλλου, και κρατάς (και τους υποβάλεις στο φάκελο) ένα χαρτί με όλα τα δικαιολογητικά που τους υπέβαλες για να μην σου λένε "δεν έφερες αυτό ή εκείνο"..

Και οπωσδήποτε ζητάς ονόματα υπαλλήλων και προϊσταμένων - διευθυντών , και αριθμούς τηλεφώνου για να τους παίρνεις και να ρωτάς για την πρόοδο της υπόθεσης σου.

Τους πρήζεις τα ούμπαλα κάθε 10 μέρες με τηλέφωνα, (τι γίνεται και λοιπά) γιατί θα σε ταλαιπωρήσουν πολύ (οι μπινέδες).

Το ρεζουμέ...

Αν γίνουν όλα αυτά, κάποια στιγμή μετά από χρόνια θα σου βγάλει ο ΟΑΕΔ να πάρεις έως και 3 μικτούς μισθούς (με βάση τη ΣΣΕ που υπαγόσουν όταν έγινε η επίσχεση) ως επίδομα !!!

(χωρίς τις εισφορές σου, δηλαδή υπολόγιζε τον καθαρό μισθό της ΣΣΕ Χ 1,32 περίπου , πχ. 800 καθαρός από τη ΣΣΕ Χ 1,32 βγαίνει 1056 το ένα μηνιάτικο)..

Ισχύει ακόμα αυτό.

Όταν πήρα την επιταγή από τον ΟΑΕΔ (3 χρόνια μετά την πτώχευση) δεν πίστευα τα μάτια μου.. Αλλά θέλει τσαγανό..

Φυσικά είναι απαραίτητο να κηρύξει πτώχευση,

και όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο για σένα...

και είναι υποχρεωτικό να κάνεις την αίτηση στον ΟΑΕΔ μέχρι 6 μήνες μετά την αίτηση για πτώχευση.

Μετά χάνεται το δικαίωμα σου..

Δεν σε χαλάει φαντάζομαι να πάρεις κανένα τριχίλιαρο κάποια στιγμή..

Αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...