stefibo Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 γεια χαρα !! εχω ενα προβλημα και ειπα να μπω να ρωτησω εχω ενα λαπτοπ acer aspire 5538g -amd athlon 64 x2 processor l310 1.2ghz -ati radeon 4330 -4gb ram και ξαφνικα(!!) ενω το φορτιζα και χαζευα στο διαδικτυο εκλεισε και μετα δεν μπορουσε να ανοιξει,εβγαλα την μπαταρια και μετα ανοιξε. ομως..οληη η αριστερη πλευρα και ειδικα πανω αριστερα καιει φωτια,ψηνεις αυγα νομιζω ανετα, οποτε λεω κατσε να δω τις θερμοπκρασιες.. και ιδου..με το HWmonitor ->78 C στο πρωτο που λεει THRM ->core0:72 C ->core1:75 C το περιεργο ειναι οτι η cpu εχει περιπου 40 -60 % χρηση εχοντας το mozilla kai το media player να λειτουργουν!! πως γινεται αυτο?? παρακαλω βοηθεια απο οποιον ξερει..το λαπτοπ σε 3 μηνες κλεινει χρονο ειναι φυσιολογικο? ευχαριστω πολυ!!!!
karmen1983 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Καλώς όρισες καταρχήν Στο θέμα μας αφού κλείνει σε 3 μήνες χρόνο συμπεραίνω ότι είναι σε εγγύηση. Επίσης να υποθέσω ότι οι θερμοκρασίες σου είναι σε idle κατάσταση. Δηλαδή απλά είχες ανοικτό το HWMonitor χωρίς κανένα game ή πρόγραμμα πχ; Η χρήση της cpu Μόνο με το Mozilla είναι αυξημένη θα έλεγα οπότε μπορείς να κατεβάσεις το Process explorer να δεις τι απασχολεί το cpu σου. http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653
stefibo Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 καταρχην ευχαριστω ναι μονο mozilla εχω kai το media player για μουσικη τπτ αλλο.. τωρα επεσαν 10 βαθμους κατω δλδ γυρω στο ~60 τεσπα θα το κλεισω και θα δω αυριο για τυχον σκονη αλλα δεν νομιζω.. θα ποσταρω αυριο παλι για νεα.. καλο βραδυ!
karmen1983 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Αν έχεις κανένα σπρέι αέρα φύσα το από τους αεραγωγούς μπας και έχει μαζέψει σκόνη. Αν συνεχίζει αφού είναι σε εγγύηση και δεν είναι φρόνιμο να το ανοίξεις, πήγαινε από το κατάστημα να το δούν. Καλό σου βράδυ.
erevos_csd Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Έχω παρόμοιο σε χαρακτηριστικά Acer, αλλά παλαιότερο μοντέλο, μόνο που εμένα χτυπούσε 90+ βαθμούς . Αν έχουν παρόμοιο σχεδιασμό είναι πανεύκολο να καθαρίσεις την σκόνη από την ψύκτρα. Γύρνα το φορητό ανάποδα και ξεβίδωσε το πάνω αριστερά καπάκι. Από κάτω ακριβώς (στο δικό μου μοντέλο τουλάχιστον) είναι η ψύκτρα και το ανεμιστηράκι. Ξεβίδωσε και αφαίρεσε το ανεμιστηράκι και καθάρισε την ψύκτρα από την σκόνη. Ξαναβάλε τα όλα πίσω και είσαι ΟΚ (και γλύτωσες κανά 50€ που θα σου ζητούσε ο τεχνικός). Αν είναι αρκετά διαφορετικό το πίσω κάλυμμα, τότε ίσως να χρειαστεί να το αφαιρέσεις όλο. Τουλάχιστον η Acer βάζει απλές βίδες, όχι κάτι περίεργες που έχω δει σε άλλες μάρκες που είναι σαν τον Ήλιο της Βεργίνας.
probe Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Έχει εγγύηση όπως έγραψε και η karmen δεν είναι καλή ιδέα να το κατσαβιδιάσει. Άσε που το συγκεκριμένο ακόμα και στην περίπτωση που δεν είχε πρέπει να λυθεί τελείως για να αποκτήσει πρόσβαση εκεί που λες. Και γενικότερα σε τέτοιες περιπτώσεις , καλύτερα το 50άρι όταν δεν υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία με το αντικείμενο.
pc_expert Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Το μηχάνημά σου θέλει έναν καθαρισμό και τίποτα άλλο. Μπορείς να τον κάνεις και μόνος σου . Άν δεν είσαι σίγουρος πήγαινέ το σε τεχνικό.
SPANK Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Εφόσον υπάρχει εγγύηση πήγαινε το στο service κατευθείαν μην το σκεφτείς καν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.