grigoriou Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Παιδια εχουν οριστικοποηθει τα εντυπα της εφοριας? Αν ναι, που μπορουμε να βρουμε τις 4 σελιδες(Ε1) ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Από φέτος όλες οι δηλώσεις ηλεκτρονικά δεν θα γίνονται; Οπότε τι να το κάνεις το Ε1; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigoriou Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Οχι, υποχρεωτικα ηλεκτρονικα μονο σε καποιες κατηγοριες. Οι μισθωτοι κανονικα E1 μεσω ταχυδρομειου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Νομίζω οτι θα είναι η τελευταία χρονιά φέτος.Και οι φοροτεχνικοί υποτίθεται οτι θα έκαναν ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεών μας και δεν θα ταχυδρομούσαν το έντυπο. Μιας που είπα έντυπο,μπορείς να εκτυπώσεις όσα κενά Ε1 θέλεις απο την σελίδα που κάνεις την ηλεκτρονική υποβολή (www.gsis.gr),αρκεί να είσαι εγγεγραμμένος (duh ) Πάντως όσοι σκέφτεστε να υποβάλετε μέσα στις επόμενες μέρες,μήν λυπηθείτε αποδείξεις των 2-5-10 ευρώ.Παίζει να έχασα ένα σεβαστό ποσό απο την επιστροφή,επειδή δέν έβαλα τα πιτσοσούβλακα μέσα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigoriou Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Εγω δε χρησιμοποιω φοροτεχνικο... ειναι ελαχιστα τα στοιχεια που συμπληρωνω. Ειναι οριστικοποιημενο το Ε1? Ξερεις που να το κατεβασω? Σχετικα με τις αποδειξεις, το ανωτερο οριο για τον αγαμο ειναι λεει τα 15000... αυτο αφορα μονο τις χρεωστικες εκκαθαρισεις? Εισαι σιγουρος οτι τα πιτσοσουβλακα μετρανε?.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Το έντυπο έχει οριστικοποιηθεί.Δέν ξέρω όμως κατα πόσο είναι νόμιμο να το ανεβάσω σε κάποια υπηρεσία τύπου rapidshare/hotfile/fileserve κλπ. ΟΛΕΣ οι αποδείξεις μπορούν να περάσουν στο νέο πεδίο #049,πλήν λογαριασμών (ηλεκτροδότησης,τηλεφωνίας,ύδρευσης),ασφάλιστρα αυτοκινήτων,εισιτήρια πάσης φύσης. Οδηγίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
35apontos Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Εκτός από ΔΕΚΟ και υπηρεσίες τηλεφωνίας,όλα μετράνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigoriou Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Το έντυπο έχει οριστικοποιηθεί.Δέν ξέρω όμως κατα πόσο είναι νόμιμο να το ανεβάσω σε κάποια υπηρεσία τύπου rapidshare/hotfile/fileserve κλπ. ΟΛΕΣ οι αποδείξεις μπορούν να περάσουν στο νέο πεδίο #049,πλήν λογαριασμών (ηλεκτροδότησης,τηλεφωνίας,ύδρευσης),ασφάλιστρα αυτοκινήτων,εισιτήρια πάσης φύσης. Οδηγίες Γιατι να το ανεβασεις εσυ? Σε ολο το ιντερνετ δεν υπαρχει πουθενα ανεβασμενο?? Οι αποδειξεις ΤΑΧΙ περνανε? Ολες οι αποδειξεις εχουν την ιδια αξια? Το ανωτερο οριο για τον αγαμο ειναι λεει τα 15000... αυτο αφορα μονο τις χρεωστικες εκκαθαρισεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Γιατι να το ανεβασεις εσυ? Σε ολο το ιντερνετ δεν υπαρχει πουθενα ανεβασμενο?? Οι αποδειξεις ΤΑΧΙ περνανε? Ολες οι αποδειξεις εχουν την ιδια αξια? Το ανωτερο οριο για τον αγαμο ειναι λεει τα 15000... αυτο αφορα μονο τις χρεωστικες εκκαθαρισεις? Δέν βρήκα κάτι με μια πρόχειρη αναζήτηση...εχεις ΠΜ πάντως. Το πεδίο 049 περιλαμβάνει "ολες τις καταναλωτικές δαπάνες".Θα έλεγα να κοιτάξεις τις οδηγίες σε ηλεκτρονική μορφή αν δέν είσαι σίγουρος για κάτι. Υπάρχει ακόμα το ξεχωριστό πεδίο για αποδείξεις υπηρεσιών απο ιατρούς (και πιστεύω οτι εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grigoriou Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Δέν βρήκα κάτι με μια πρόχειρη αναζήτηση...εχεις ΠΜ πάντως. Το πεδίο 049 περιλαμβάνει "ολες τις καταναλωτικές δαπάνες".Θα έλεγα να κοιτάξεις τις οδηγίες σε ηλεκτρονική μορφή αν δέν είσαι σίγουρος για κάτι. Υπάρχει ακόμα το ξεχωριστό πεδίο για αποδείξεις υπηρεσιών απο ιατρούς (και πιστεύω οτι εξακολουθούν να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα) Ευχαριστω για το link. Tις οδηγιες τις εχω ηδη λαβει με το βιβλιαρακι εδω και κανα-δυο μνημες, υπαρχει περιπτωση να εχει αλλαξε κατι σε αυτες εν τω μεταξυ? Αλλο οι αποδειξεις των γιατρων, αφου αναγραφονται σε χωριστο κωδικο. Το ζητημα του ανωτερου οριου των αποδειξεων ομως ειναι πολυ σημαντικο και αναρωτιεμαι γιατι κανεις δε φαινεται να το γνωριζει... τελικα μας συμφερει να βαλουμε περισσοτερες απο το απαραιτητο οριο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Σε γενικές γραμμές δέν είδα μεγάλες διαφορές σε ότι με αφορά.Βέβαια αν δηλώσω οτι ξέρω το σύνολο των οδηγιών,μόνο ψέματα θα είναι.Εδώ οι ίδιοι οι φοροτεχνικοί τα βρίσκουν σκούρα...και είναι δουλειά τους! Σαφώς και σε συμφέρει να δηλώσεις συνολικές δαπάνες μεγαλύτερες απο το ελάχιστο ζητούμενο,το θέμα είναι αφενός οι δαπάνες αυτές να μήν είναι μεγαλύτερες του εισοδήματος σου και αφετέρου να υπάρχει "περιθώριο" για τις δαπάνες που πληρώνεις σε ΔΕΚΟ άλλα δέν αναφέρονται στην φορολογική σου δήλωση. Καλό είναι να απαντήσει και κάποιος λογιστής,άλλα πανω-κάτω έτσι νομίζω οτι έχει η κατάσταση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
black_widow Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Οι συνταξιούχοι δε χρειάζεται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά ( όπως και οι μισθωτοί ) , ε ; Μου έχει σπάσει τα νεύρα το TAXIS , πήγα να μπω με τους κωδικούς μου που έχω από πέρσι , δεν μπορούσα να μπω , έκανα επανεγγραφή και πρέπει να πάρω ένα κλειδάριθμο λέει από την εφορία . Τι ωραία , ηλεκτρονική υποβολή σου λέει μετά... Α και μετά από μία μέρα μου ήρθε ένα SMS για το που μπορώ να στείλω μήνυμα για να ενημερωθώ για την εκκαθάριση της φορολογικής μου δήλωσης , λέει...Εδώ τον κλειδάριθμο δεν έχω πάρει καλά καλά... Όσοι έχουν εμπορική δραστηριότητα μόνο ηλεκτρονικά και με υπογραφή λογιστή έτσι ; Τους κλειδάριθμους ποιός θα τους παραλάβει εάν δεν μπορούν οι ίδιοι ; Χρειάζεται κάποιο ειδικό πληρεξούσιο διάβασα στις σελίδες βοηθείας του taxisnet. Κατά τα άλλα έχουν λογίστρια , εγώ θα τρέχω , το κόβω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
greekparot Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Ποιο πάνω διάβασα οτι στις αποδείξεις μπορω να βάλω και την ασφάλεια αυτοκινήτου; Καλα κατάλαβα; Εγω έχω το συμβόλαιο της ασφαλιστικής που λέει ποσα τους πληρωσα. Θα το κάνουν δεκτό αν το βάλω μέσα μαζι με τις άλλες αποδείξεις; Sent from my iPhone using Insomnia Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PP1969 Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 7 Απριλίου 2011 Σαφώς και σε συμφέρει να δηλώσεις συνολικές δαπάνες μεγαλύτερες απο το ελάχιστο ζητούμενο,το θέμα είναι αφενός οι δαπάνες αυτές να μήν είναι μεγαλύτερες του εισοδήματος Δηλαδη αν το εισοδημα μας ειναι πανω απο 15000, μπορουμε να βαλουμε αποδειξεις 15000? Μολις συγκρινα το υποδειγμα της δηλωσης του 2010 με τη φετινη του 2011, με μια γρηγορη ματια δεν ειδα πουθενα διαφορες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δηλαδη αν το εισοδημα μας ειναι πανω απο 15000, μπορουμε να βαλουμε αποδειξεις 15000? Μολις συγκρινα το υποδειγμα της δηλωσης του 2010 με τη φετινη του 2011, με μια γρηγορη ματια δεν ειδα πουθενα διαφορες. Διαφορές που είδα με μια γρήγορη ματιά είναι οτι -πλέον- δέν δηλώνεις το όχημα με ίππους + το πεδίο 049 για τις αποδείξεις.Σε γενικές γραμμές είναι η ίδια,άλλα και πάλι δέν μπορώ να πώ με σιγουριά γιατι το 95% των πεδίων (και βάλε) δέν με αφορούν. H λογική (τους) λέει οτι απο την στιγμή που αποδείξεις+λογαριασμοί ΔΕΚΟ ≤ δηλωθέν εισόδημα,είναι ok.Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ δέν φαίνονται πουθενά,οπότε υπολογίζουν πάνω κάτω τι έξοδα έχει ένας φορολογούμενος μόνος τους και τι έξοδα σάν οικογενειάρχης.Αν δηλώσεις οτι φιλοξενείσαι απο τους γονείς σου και έχεις καθαρό εισόδημα 15000(υποθετικά πάντα),μπορείς να δηλώσεις αποδείξεις 15000 αφού τα έξοδα διαβίωσής σου είναι 0. Υποτίθεται οτι άν είσαι κοντά στο όριο,η περίπτωση είναι ύποπτη και ενδέχεται να γίνει έλεγχος ζητώντας την προσκόμιση αποδείξεων κλπ. Το ζητούμενο βέβαια είναι η εκκαθάριση του λογαριασμού,όπου αναλόγως του τι έχεις δηλώσει και το είδος των δαπανών, μπορεί να βγεί πιστωτική (επιστροφή μέρους κρατήσεων) ή χρεωστική (που εκεί μπορείς να φανταστείς τι γίνεται) Τώρα επειδή αναφέρθηκε και η ασφάλεια αυτοκινήτου,είχα την εντύπωση οτι δέν μπαίνει στις αποδείξεις,αφού η ύπαρξή της είναι αυτονόητη για να χρησιμοποιείς το όχημα.Απο την άλλη όμως,υπάρχουν ένα σωρό παροχές που μπορεί να αυξήσουν το ασφάλιστρο,πχ σε περίπτωση μεικτής,ή περιπτώσεις που δέν υφίσταται ασφάλιστρο,πχ. κατάθεση πινακίδων και ακινητοποίηση αυτοκινήτου σε κάποιο γκαράζ.Έριξα μια ματιά πάλι στης οδηγίες και δέν αναφέρει κάτι,άλλα πιθανότατα να υπάρχει κάποιο κομμάτι που μου διαφεύγει.Όπως και να έχει με ενδιαφέρει και εμένα το συγκεκριμένο κομμάτι. , Τέλος,ο κλειδάριθμος ήταν/είναι μια πονεμένη ιστορία.Τυχαία άκουσα για το νέο taxisnet τον Ιανουάριο και έκανα τις απαιτούμενες ενέργειες.Οταν μάλιστα πήγα στην ΔΟΥ, τους έκανε εντύπωση που σάν ιδιώτης πήγα για την βεβαίωση τόσο νωρίς."Οι κωδικοί θα ισχύουν για ικανό χρονικό διάστημα" μου έλεγαν και όταν ρώταγα ποιό ήταν αυτό,σαφή απάντηση δέν έπαιρνα.Και πάλι,ο κλειδάριθμος μου ήταν ουσιαστικά άχρηστος μέχρι πρίν λίγες μερες,αφού δέν είχαν ενημερώσει το σύστημα.Το κατάλαβα επειδή οι παλιοί κωδικοί δέν ίσχυαν (το ικανό χρονικό διάστημα που λέγαμε). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα