Προς το περιεχόμενο

Νεος Υπολογιστης γενικης χρήσης

rodez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους,

Είπα να κανω ακόμη μια προσπάθεια να φτιάξω κάτι με προυπολογισμό το πολύ 1000Ε. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις φυσικα (amazon.de kai amazon.fr με αποστολή μόνο απο amazon και οχι απο τριτους).

Απο παιχνιδια παιζω μονο strategy (total war κτλ), διαβαζω πολυ στην οθονη, ταινίες, Internet, Μουσικη κτλ. Λίγο απο όλα δηλαδη. Τα κομμάτια είναι απο amazon γαλλικο και γερμανικο. Το σκέφτομαι ακόμη για SSD αλλα χρειαζομαι τουλάχιστον 80αρι (για να χωραει το dual boot) αλλα μάλλον θα περιμένω. Να πω επίσης οτι θέλω ησυχία.

Τέλος, θα χρειαστώ μια ψυχτρα για τον επεξεργαστή μάλλον (ήσυχη). Θα μπορούσα να διαθέσω ακόμη 150- 200 αν και μονο αν θα είχα πραγματικά μεγάλη διαφορα σε αυτά που θέλω. Αφού σας ευχαριστήσω προκαταβολικά έχουμε:

CoolerMaster Elite 430 Window Midi-Tower PC-Gehäuse ATX schwarz

EUR 44,50

Cooler Master Netzteil SilentPro 600W Θα αντέξει μελλοντικη αναβάθμιση άραγε;

EUR 87,40

Sapphire RADEON HD 6850 - Carte graphique - Radeon HD 6850 - PCI Express 2.0 x16 - 1 Go GDDR5 - DVI, HDMI, DisplayPort

EUR 137,50

Asus - P8H67 (B3) - Carte mère Intel - Version B3

EUR 122,88

Intel - Processeur - Intel Core i5 2500 / 3,3 GHz - LGA1155 Socket - L3 6 Mo - Box

EUR 175,99

Western Digital - Caviar Black - Disque dur Interne 3,5" - 1 To - SATA III -

EUR 78,48

G.Skill PC1333 Arbeitsspeicher 8GB (1333 MHz, 240-polig, 2x 4GB) DDR3-RAM CL9 Kit

EUR 78,09 (Χρειάζομαι 8 Gb; )

Dell UltraSharp U2311H 58,4 cm (23 Zoll) widescreen TFT Monitor (IPS, VGA, DVI, 8ms Reaktionszeit) schwarz

EUR 209,00

Samsung - SH-S223C - Graveur DVD - Double couche - SATA - 22x - Ivoire/Noir/Argent

EUR 31

ΣΥΝΟΛΟ 965

edit: Εναλλακτικα με AMD

Processeur - 1 x AMD Phenom II X6 1055T / 2.8 GHz EUR 155,55

MSI - 870A-G54 EUR 88,98 (κάπου διάβασα οτι υποστηρίζει και την επερχομενη γενια επεξεργαστων AMD οποτε θα μπορουσα να αναβαθμισω σε κανα 2 χρονια)

Στα 910Ε κερδιζοντας 60ε και βαζοντας κατι ακομα να βαλω εναν SSD. Ποια απο τις 2 συνθεσεις λετε;

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά βλέπω την σύνθεση σου θα έκανα κάποιες αλλαγές για να γίνει ακόμη καλύτερο.

1)Τροφοδοτικό είναι αρκετά ακριβό δες αυτο που είναι και αρκετά ποιοτικότερο και ποιο φτηνό 69.88Ε

2)Πάρε για επεξεργαστή αντί τον i5 2500 τον i5 2500K στα 157.34Ε

3)Πάρε αυτον τον σκληρό δίσκο τσάμπα λεφτά για το sata 3 είναι στα 41.95Ε

4)Πάρε 4gb ram τα 8gb για την χρήση που προορίζεται το pc είναι υπερβολή

Από τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις μπορείς να πάρεις και έναν ssd

Μια χαρά βλέπω την σύνθεση σου θα έκανα κάποιες αλλαγές για να γίνει ακόμη καλύτερο.

1)Τροφοδοτικό είναι αρκετά ακριβό δες αυτο που είναι και αρκετά ποιοτικότερο και ποιο φτηνό 69.88Ε

2)Πάρε για επεξεργαστή αντί τον i5 2500 τον i5 2500K στα 157.34Ε

3)Πάρε αυτον τον σκληρό δίσκο τσάμπα λεφτά για το sata 3 είναι στα 41.95Ε

4)Πάρε 4gb ram τα 8gb για την χρήση που προορίζεται το pc είναι υπερβολή

Από τα λεφτά που θα εξοικονομήσεις μπορείς να πάρεις και έναν ssd

Ευχαριστώ για τις προτασεις. Μια παρατηρηση, πρεπει να αγοραστουν απο amazon.de ή amazon.fr καινα αποστέλεται απο το ιδιο το amazon οχι απο τρίτους οποτε πρέπει να λάβω υπόψη τις εκεί διαθεσημότητες και τιμές.

Οπότε θα έλεγες να μείνω σε Intel πλατφορμα. Για τον SSD θα πρέπει να αυξήησω τον προυπολογισμό μου που σημαίνει μια καθυστέρηση στην παραγγελία μου 2-3 εβδομάδων. Δεν ειναι τίποτα βέβαια απλά μου φαίνονται πολλά τα λεφτά για έναν 80αρι και ίσως να βάλω αργότερα, αλλα παρατηρώ οτι οι τιμές στους δεν πέφτουν πολύ γρήγορα (για τα δικά μου δεδομένα τουλάχιστον)

1) Το τροφοδοτικο θα ηθελα να ειναι αθορυβο (το κουτι θα ειναι πολυ κοντα μου). Αυτό που προτείνεις το βρίσκω στα 88ε οποτε δεν κερδιζω σε χρηματα και καπου διαβασα για θορυβο αλλα θα το κοιταξω καλυτερα.

2)Ο Κ παίρνει OC για αυτο τον προτείνεις;

3) Δεν αξίζει τα 30 ε παραπανω το Sata III ακομα και αν υποθεσουμε οτι δεν βαζω ssd;

4) Ναι μάλλον δεν χρειαζεται 8 giga απλα σκεφτομουν να βαλω μια και καλη για να μην αναβαθμίζω

1)Το συγκεκριμένο που σου πρότεινα δεν θα ακούγεται καθόλου .Τώρα επειδή θα το πάρεις από άλλο amazon σου βγαίνει ποιο ακριβά μήπως να το πάρεις από Ελλάδα ;

2)Ναι μπορείς να κανείς και Overclock

3)Ναι δεν αξίζει δεν βλέπει μεγαλύτερη ταχύτητα ακριβός την ίδια με το sata 2.Διαφορες βλέπεις μόνο σους sata 3 ssd

4)Είναι και αυτό άλλα δεν νομίζω ακόμη και για 4 χρονιά ακόμη να μην σου φτάσουν τα 4gb

1)Το συγκεκριμένο που σου πρότεινα δεν θα ακούγεται καθόλου .Τώρα επειδή θα το πάρεις από άλλο amazon σου βγαίνει ποιο ακριβά μήπως να το πάρεις από Ελλάδα ;

2)Ναι μπορείς να κανείς και Overclock

3)Ναι δεν αξίζει δεν βλέπει μεγαλύτερη ταχύτητα ακριβός την ίδια με το sata 2.Διαφορες βλέπεις μόνο σους sata 3 ssd

4)Είναι και αυτό άλλα δεν νομίζω ακόμη και για 4 χρονιά ακόμη να μην σου φτάσουν τα 4gb

1)ΟΚ θα το ψαξω στην Ελλαδα μολις κατεβω αλλα πρεπει να βεβαιωθω οτι η εγγυηση με καλυπτει και εδω στο Βελγιο (και γενικα στην Ευρωπη γιατι θα μετακινηθω)

2)Αν και δεν με ενδιαφερει το OC η διαφορα ειναι πολυ μικρη και ισως παρω τον Κ για να τον ανεβασω λιγο. Θα χρειεαστω και αντιστοιχη μητρικη αν δεν κανω λαθος οποτε θα δω ποσο ανεβαινει το κοστος

3)Point taken και για τον σκληρο. Αν δεν βαλω SSD ισως παρω δυο ιδιους μικροτερους και κανω RAID 0

4)ΟΚ, αν εινια να παω για SSD θα κοψω απο τις μνημες αλλιως ισως τις αφησω.

Ευχαριστω πολυ φίλε rafail1994

1)Νομίζω ότι μπορείς να το πάρεις από εδω και μετά να το στείλεις κατευθείαν στην corsair που είναι και ποιο γρήγοροι.

2)Για να μπορείς να κανείς Overclock θα χρειαστείς μητρική με chipset P67

3)Και αυτό γίνεται άλλα μην περιμένεις να έχεις ίδιες αποδόσεις με έναν ssd

+1 και απο 'μένα για ssd..είναι κρίμα να στήσεις τέτοιο μηχάνημα και να χρησιμοποιείς μόνο μηχανικούς δίσκους!!

Αρχίζει να ωριμάζει η ιδέα του SSD. Θα περιμένω λίγο να βάλω 50-100ε για να τον χωρέσω.

Ευχαριστώ για τις προτασεις. Μια παρατηρηση, πρεπει να αγοραστουν απο amazon.de ή amazon.fr καινα αποστέλεται απο το ιδιο το amazon οχι απο τρίτους οποτε πρέπει να λάβω υπόψη τις εκεί διαθεσημότητες και τιμές.

Άμα ψάχνεις από Γερμανία να κοιτάξεις το:

hardwareversand.de

Από εκεί πείρα και το δικό μου.

Έχει πολύ καλές τιμές!

Άμα ψάχνεις από Γερμανία να κοιτάξεις το:

hardwareversand.de

Από εκεί πείρα και το δικό μου.

Έχει πολύ καλές τιμές!

Ευχαριστω, θα το κοιταξω αλλα απο μια γρηγορη ματια ειδα οτι χρεωνει μεταφορικα εκτος Γερμανιας. Θα το ελεγξω καλυτερα!

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα και πάλι παιδια,

Τελικά σκέφτομαι να αγοράσω το μηχάνημα μέσα στην εβδομάδα ή το πού την επόμενη. Χρήση λίγο απ'ολα δηλαδή γραφείο, ταινίες και ελαφρό gaming (κανα total war). Επίσης δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με αναβαθμίσεις εύκολα και για αυτό βάζω κανα 2 κομμάτια πανω απο τις σημερινές απαιτήσεις μου για να μην ασχοληθώ ξανα για καιρό (επεξηγώ τους προβληματισμούς μου δίπλα στο κάθε κομμάτι). Με ενδιαφέρει επίσης να είναι αθόρυβος.

Εχω μια σύνθεση στο μυαολό μου η οποία έχει χτιστεί με 2 προυποθέσεις:

1) Κόστος μεχρι 1200ε

2) Οι αγορές θα γίνουν απο amazon. Προτιμώ το γερμανικό και έναλλακτικά το γαλλικο και το αγγλικό (πρέπει το κομμάτι να πωλείται (ή τουλάχιστον να αποστέλεται) απο το amazon και όχι απο τρίτο και να είναι ετοιμοπαράδοτο (auf lager)

Εχουμε και λέμε λοιπόν

Corsair PC1600 Arbeitsspeicher 8GB (1600MHz, 240-polig, 2x 4GB) DDR3-RAM Kit - EUR 76,85 (ξέρω οτι 8 είναι πολλά αλλά θέλω μα τιε κρατήσω)

Dell UltraSharp U2311H 58,4 cm (23 Zoll) widescreen TFT Monitor (IPS, VGA, DVI, 8ms Reaktionszeit) schwarz -EUR 207,00

Scythe Shuriken Rev.2 Prozessorkühler -EUR 27,98

Asus P8P67 LE Rev.3.0 Mainboard Sockel 1155 Intel P67 DDR3 Speicher ATX -

EUR 128,10 (παιρνει 1600 μνήμες ετσι; )

Intel Quad Core Prozessor (Intel Core i5-2500K, 3,3GHz, 6MB Cache, 1155 Sockel)

EUR 178,60 (αν και δεν τρελενομαι για OC θέλω να έχω την δυνατότητα για να μπορώ να του παρατείνω την χρήση)

Cooler Master Gehäuse ATX Midi oN Elite 330 -EUR 38,53

Liteon IHAS224-19 intern DVD-Brenner (16-Fach DVD-ROM, 48-Fach CD-ROM, SATA) schwarz - EUR 28,39

Samsung Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 8,9 cm (3,5 Zoll) SATA interne Festplatte (7200RPM, 32MB Cache) - EUR 49,94

MSI N560GTX-Ti Twin Frozr II/OC Grafikkarte (PCI-e, 1024MB GDDR5 Speicher, Dual DVI-I, HDMI, 1 GPU) -EUR 205 (μαλλον ειναι πανω απο τις απαιτήσεις μου αλλα α) θελω Nvidia για να μην βρίσω με το Linux Και επίσης διάβασα οτι η εν λόγω υλοποίηση είναι σχετικά αθόρυβη γ) θελω να την κρατησω χρονια δ) να σηκώνει και κατι πιο απαιτητικο για τον αδερφό μου)

Cooler Master Netzteil SilentPro 600W -EUR 87,40

OCZ Technology OCZSSD3-2VTXE120G 120GB Solid State Drive (SSD) (8,8 cm (3,5 Zoll) -EUR 177,90 ( Δεν είμαι σιγουρος ακόμη αλλά χωράει στο μπατζετ. Υπαρχει λόγος να πειμένω για τους Vertex 3; Μου φαίνονται πολύ ακριβοί)

ΣΥΝΟΛΟ: 1206 EUR

Φυσικά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις- διορθωσεις

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το κουτι ομως πρεπει να ειναι παντα καποιας ποιοτητας αλλιως θα εχεις προβληματα με τις καρτες γραφικων να βρισκουν στους δισκους και υπερθερμανσεις.

Αυτο να παρεις εφοσον δεν μπορεις να δωσεις πολλα για κουτι:

http://www.amazon.de...03906102&sr=8-1

install.jpg

Παιδιά το καταλαβαίνω αυτό που λέτε για το κουτί αλλά έχω λίγο θέμα χώρου.

Κοίταξα τις διαστάσεις της MSI 560Ti και σύμφωνα με το manual τουCooler MAster 330 χωράει.

Επίσης τα κουτιά που μου προτείνετε δεν πωλούνται αποτο amazon αλλα απο τρίτους ή το amazon τα έχει πολύ πιο ακριβά. Παρόλα αυτά κρατάω τις παρατηρήσεις σας και σίγουρα θα το ξαναδώ το θέμα κουτί, ειδικά αν δεν βάλω SSD.

edit: Cooler Master CM 690II Advanced το βρλισκω στο γαλλικό amazon στα 77ε οποτε θα το κοιτάξω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...