Προς το περιεχόμενο

Τεκμήριο και Αυτοκίνητο

Waldo_Vrs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα φίλο που μόλις τώρα του είπαν κάτι και έχει χλωμιάσει.

Δεν έχει να δηλώσει εισόδημα για πέρσυσι στη δήλωση αλλά είναι κάτοχος ενώς 1600 του 1998 τελικά οι "αλήτες" θα του στείλουν χαρτί να πληρώσει τα 2100ευρώ???...

Το παλικάρι είναι φοιτητής τώρα τέλειωσε και σε 1 μήνα φεύγει και φαντάρος!!!

Το τραγικό της κατάστασης είναι πως τόσο δεν κοστίζει όλο το αμάξι.

Ξέρει κανείς τελικά τι γίνετε?.

Επίσης πως στέκει αυτό? δεν έπρεπε να το πουν απο πέρυσι ώστε αν δεν μπορεί να παραδώσει τις πινακίδες και να τελειώνει?.

Και εγώ δηλαδή για 1800 που έχω κοντά κοντά πρέπει να δηλώνω 10χίλιαρα???...έλεος!!!

Ξέρει κανείς τι ισχύει?.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα τεκμήρια δεν είναι κάτι που πληρώνεις.

Απλά για την εφορία αφού είναι κάτοχος αυτού του αυτοκινήτου σημαίνει ότι τον προηγούμενο χρόνο είχε εισοδήματα ίσα με το τεκμήριο. Αφού όμως είναι κάτω απο το αφορολόγητο όριο δε θα πληρώσει τίποτα.

Αν έχει και αλλα πράγματα που έχουν τεκμήριο θα πρέπει να το κοιτάξει.

Για 1800cc το τεκμήριο είναι απο 4800€ και κάτω ανάλογα την ηλικία.

Το ανέφερα πως θα πληρώσει επειδή δεν έχει εισόδημα..οπότε θα του έρθει το "πράσινο" χαρτάκι απο την εφορία μετά με το ποσό.

Δηλαδή επειδή είναι κάτω των 10.000ευρώ αυτά που πρέπει να πληρώσει είναι αφορολόγητος?...

Εγώ προσωπικά δηλώνω σχεδόν στο αφορολόγητο όριο και έχω 1800..αν δηλαδή ξεπεράσω το όριο μου μετά είναι αυτό που λένε πως πρέπει να δώσω αποδείξεις?.

Επίσης το αφορολόγητο μέχρι πια ηλικία υσχύει?

Ευχαριστώ για την απάντησή σου anyway

Οποιος του ειπε κατι τετοιο ειναι βλαξ !!

Δεν εχει κανενα προβλημα ο φιλος σου.

Αρκει να μην εχει και αλλα πραγματα που ειναι τεκμηρια οπως προαναφερθηκε.

Αν το συνολο των τεκμηριων δεν ξεπερνα το αφορολογητο ακομα και αν δεν δηλωνει τετοιο εισοδημα θα φορολογηθει για αυτο αρα δεν θα πληρωσει φορο.Αν το ξεπερνα το αφορολογητο και το εισοδημα ειναι πιο μικρο τοτε υπαρχει προβλημα και θα φορολογηθει με βαση τα τεκμηρια.

Ωραία και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...

Ας περάσουμε μια και στο "μετά το όριο" όπου το ξεπερνάω για πολύ λίγο στη παρούσα φάση εγώ.

Αν προσθέσω αποδείξεις για το ποσό το οποίο ξεφεύγω πάνω απο το αφορολόγητο όριο δεν θα καλυφτώ?, ή απλά οι αποδείξεις μου φέρνουν ελαφρυντικά?.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...