yannis27gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Θέλω να αλλάξω το χρώμα του φόντου και κάνω επεξεργασία το templates.css. Πηγαίνω στο κομμάτι του κώδικα που γράφει: /* COMMON STYLE --------------------------------------------------------- */ body { background: #fff; color: #000; font-family: Lucida Console, Verdana, Arial; line-height: 1.5; } body#bd { background: url(../images/background.jpg) center top repeat-x #FFFFFF /* color: #333; */ color: #FFFFFF; } Εδώ δεν είναι που αλλάζοντας τους κωδικούς του χρώματος αλλάζω και το χρώμα φόντου; Αν όχι, που είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται στα κομμάτια που ανέφερες. Δοκίμασες να κάνεις κάποια αλλαγή και δεν την δέχτηκε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themis-T Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μήπως το φόντο είναι μία εικόνα που επαναλαμβάνεται στον άξονα "x"; >{ background: url(../images/background.jpg) center top repeat-x Κοίτα στον φάκελο images και άνοιξε το αρχείο background.jpg. Αυτό πρέπει να είναι το φόντο. Η σελίδα σου είναι online; Έχεις κάποιο σύνδεσμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 1. Δοκίμασα να αλλάξω τον κωδικό στο χρώμα, δοκιμάζοντας διάφορα, αλλά δεν έγινε αλλαγή. 2. Δοκίμασα να αφαιρέσω το κομμάτι του κώδικα που αναφέρει σχετικά με την εικόνα αλλά πάλι δεν αλλάζει τίποτα στο φόντο. Δοκίμασα ακόμα και να αλλάξω το όνομα της εικόνας για να μην την αναγνωρίζει (δεν μπορώ να τη βρω για να τη σβήσω) αλλά και πάλι καμία αλλαγή. Αντιθέτως, ότι αλλαγή κάνω στο header τη δέχεται κανονικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Themis-T Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μήπως ψάχνεις σε λάθος φάκελο; Μήπως έχεις ενεργοποιημένο το cache του πλοηγού ή του ιστότοπου; Αστεία ερώτηση, αλλά έπρεπε να την κάνω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Δεν υπάρχουν αστείες ερωτήσεις Θέμη, ένας φίλος μου δεν μπορούσε να μπει στο μενού του joomla γιατί ξεχνούσε να γράψει στο τέλος του url το /administrator. Ώρες παιδευόταν... Μλκιες κάνουμε όλοι. Μπορείς να εξηγήσεις λοιπόν τι ακριβώς εννοείς και πώς αυτό μπορεί να επηρεάζει και τι να κάνω για να το διορθώσω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dewn735 Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Για να φορτώνει πιο γρήγορα τις σελίδες, το joomla αποθηκεύει ορισμένα αρχεία σαν cache στον φάκελό του - μέσα σε αυτά είναι και πολλά στοιχεία από το εκάστοτε θέμα. Οπότε, μόλις κάνεις μια αλλαγή σε αυτά, θα πρέπει να κάνεις και ένα clean cache για να δεις τις αλλαγές σου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Gigenis Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 8 Απριλίου 2011 Αν χρησιμοποιείς firefox βάλε το firebug να σου λύσει τα χέρια. Γενικά καλό είναι να μας δώσεις ένα λινκ αν το σιτε είναι στον αέρα για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο. Υ.Γ. Αν και το θέμα σου είναι CSS να ξέρεις πως για θέμα joomla υπάρχει και το joomla.gr όπου μπορείς να βρεις λύσεις σχεδόν για όλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Θα ψάξω στο joomla.gr όπως προτείνεις φίλε μου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Ούτε κι εκεί με βοηθήσανε (ακόμη). Η ερώτηση μου είναι απλή -νομίζω: Δέστε το site του joomla.gr: http://www.joomla.gr/ Έχει μια κεντρική στήλη με περιεχόμενο και εκατέρωθεν αυτής το φόντο έχει ένα ανοιχτό γκρι χρώμα. Ε, αυτό είναι που θέλω να αλλάξω με μια εικόνα της αρεσκείας μου. Σε ποια εντολή βρίσκεται; Υ.Γ. Το κομμάτι του κώδικα που ανέφερα στο 1ο ποστ αλλάζει το χρώμα της γραμματοσειράς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Κανείς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 body {background: #fff; color: #000; font-family: Lucida Console, Verdana, Arial; line-height: 1.5; } Υ.Γ. Το κομμάτι του κώδικα που ανέφερα στο 1ο ποστ αλλάζει το χρώμα της γραμματοσειράς Εάν αλλάζεις το color τότε καλώς αλλάζει το χρώμα της γραμματοσειράς. Εάν αλλάζεις το background τότε κάτι δεν μας λες καλά. Επίσης, πιστεύω πως οι πληροφορίες που δίνεις είναι ελάχιστες και απλά μας ζητάς να κάνουμε μια μαντεψιά για το τι φταίει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Χωρίς να ξέρω css (αν ήξερα δε θα συζητούσαμε) παρατηρώ ότι το backgroung αλλάζει το φόντο εντός των άρθρων όταν επιλέγεις να διαβάσεις το επιλεγμένο άρθρο, αλλά όχι όταν τα βλέπεις όλα μαζί στην αρχική σελίδα, όπου το φόντο παραμένει λευκό. Αν θες παραπάνω πληροφορίες, σου κάνω copy-paste το template.css να το δεις με την ησυχία σου. Να σου στείλω ένα πμ να το δεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Στείλε το άμα θέλεις. Εναλλακτικά, εάν χρησιμοποιείς κάποιο free template πες το όνομά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yannis27gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Σωστά, μπορεί να γίνει κι έτσι. Λοιπόν: http://www.cloudaccess.net/university-template.html αυτό είναι το template. Αυτό που θέλω να αλλάξω είναι το γκρι φόντο στο κενό χώρο γύρω από την εικόνα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.