cracker_24 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 http://downloads.vmware.com/d/details/esx41/ZHcqYmRoaGViZHRAag== αυτό κατεβάζω και τρέχω τον windows server??
alquiii Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2011 Οχι αυτο ειναι το esxi (dedicated server) Κατεβασε το πιο απλο , vmware player
casperino Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2011 Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για το Setup?? Μόλις μου ήρθε το βιβλίο 70-642 για τον R2 και κατεβάzω το Hyper V και τον Windows server 2008 r2 sp1. Στο PC μου έχω windows 7 64 bit. Χρειάζεται να σβήσω τα windows 7 για να περάσω το Hyper V ή απλά κάνω installation και να αρχίζω να τρέχω virtual machines και να τους βάζω windows server στα virtual machines.?? Κατατοπίστε με γιατί έχω χάσει την μπάλα λίγο... Αν θελεις να δουλεψεις Hyper-V θα κανεις dual boot. Στο ενα θα έχεις τα windows 7 και στο αλλο windows server 2008 R2. Απο κει και πέρα, εγκαθιστας στα windows server το hyper-v (δε χρειαζεται να το κατεβάσεις, υπάρχει ήδη στο λειτουργικο, απλα θα το εγκαταστήσεις). To install Hyper-V on a full installation of Windows Server 2008 1 Click Start, and then click Server Manager. 2 In the Roles Summary area of the Server Manager main window, click Add Roles. 3 On the Select Server Roles page, click Hyper-V. 4 On the Create Virtual Networks page, click one or more network adapters if you want to make their network connection available to virtual machines. 5 On the Confirm Installation Selections page, click Install. 6 The computer must be restarted to complete the installation. Click Close to finish the wizard, and then click Yes to restart the computer. 7 After you restart the computer, log on with the same account you used to install the role. After the Resume Configuration Wizard completes the installation, click Close to finish the wizard. http://technet.microsoft.com/en-us/library/cc732470(v=ws.10).aspx Η διαδικασία του να εγκαταστησεις το hyper-v είναι πανεύκολη... Ta windows server μπορεις να τα κατεβασεις δοκιμαστικα για 180 μερες...
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Χωρίς καμια εξοικείωση με πραγματικούς Servers και καταστάσεις θα είσαι το ίδιο καλός με κάποιον που δεν έχει κανένα χαρτί. Το self paced είναι τρόπος μάθησης για τους πραγματικά προχωρημένους. Αν ήταν αλλιώς θα γινόσουν καρδιοχειρούργος με 3 βιβλία, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σου το λέει άλλωστε και το βιβλίο 250 servers 3000 users αλλιώς είσαι dead in the water. Ψάξε λίγο καλύτερα μπας και κάνεις κάνα σεμινάριο, με 6-7 κατοστάρικα θα δείς το AD που είναι μια καλή αρχή. Το παράδειγμα του Hv Server είναι πολύ ωραίο: σε πρότεινε ο φίλος να στείσεις ένα Hyperv server και να τρέξεις τα lab. Ούτε τι hardware έχεις ,ούτε τι workload θα έχεις,ούτε πόσες κάρτες θέλεις ουτε τι size δίσκων, Fixed - Differencial, ούτε TCP chimney offloads τίποτα. Κατα τα άλλα βάζεις το cd και το τρέχεις..... Το άλλο θέμα με το R2 ειδικα στις PRO εξετάσεις η MS αποφάσισε να βάλει Real World situations με ένα κατεβατό ΝΑ (με το συμπάθειο) και ερωτήσεις του στυλ "Τι θα κάνετε για το security?" Ο μισός και πλανήτης κόπηκε γιατί πήγαινε με Braindumps να περάσει μια εξέταση που θέλει @@ και βρίζανε την MS. Εάν έχεις εμπειρία τότε απο 2K8 σε 2K8R2 είναι 2 ώρες διάβασμα (που λέει ο λόγος) όχι άλλο προιον.
casperino Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Το self paced είναι τρόπος μάθησης για τους πραγματικά προχωρημένους. Αν ήταν αλλιώς θα γινόσουν καρδιοχειρούργος με 3 βιβλία, μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Σου το λέει άλλωστε και το βιβλίο 250 servers 3000 users αλλιώς είσαι dead in the water. Φιλε δηλαδή τι συμβουλευεις να βρει καποιος δουλεια και να παει στην επιχείρηση και να μαθει το AD; Οσο για αυτο που λέει το βιβλίο περι 250 servers και 3000 users. Πήγαινε εσύ χωρίς κανένα χαρτί να το στήσεις και χωρις καθόλου διαβασμα. Αφου είναι dead in the water... λες και τα βιβλία που διαβάζεις εσυ για το Ad είναι διαφορετικά. Εκτός αν είσαι αυτόφωτος.... Βεβαια τα πράγματα αλλάζουν αν έχεις κανα φιλαράκι να σε βάλει σε μια επιχείρηση και να μάθεις εκει... Και κατι τελευταίο πόσες επιχειρήσεις υπάρχουν στην Ελλαδα με 250 servers και 3000 users. Ξέρεις πολύ καλα οτι ολα αυτα είναι για τα αμερικάνικα δεδομένα... Ασε που τα βιβλία, self paced, ξεκινουν απο όρους οπως το τι είναι το Ad, ipv6, vpn. Δηλαδη αυτος που γνωρίζει να στήσει ενα Ad me 250 servers και 3000 users δεν γνωρίζει τους συγκεκριμένους όρους; Λύσε μου την απορία τοτε γιατι τους αναλύει η Microsoft; Το παράδειγμα του Hv Server είναι πολύ ωραίο: σε πρότεινε ο φίλος να στείσεις ένα Hyperv server και να τρέξεις τα lab. Ούτε τι hardware έχεις ,ούτε τι workload θα έχεις,ούτε πόσες κάρτες θέλεις ουτε τι size δίσκων, Fixed - Differencial, ούτε TCP chimney offloads τίποτα. θα μπορουσες πολύ απλα να μην μπερδευεις τον κοσμο με τις καταπληκτικες σου γνώσεις; hyper-v μπορούν να σηκώσουν ολα τα συγχρονα μηχανακια. Μη τρελαθούμε δηλαδή. Ολες οι κοινότητες αυτην την πρακτική συνηστουν είτε το autoexec.gr είτε το techexams.net. Bάζεις τον hyper-v απο τον server manager, san role(add roles)... Μπορεί βέβαια εσυ να γνωρίζεις περισσότερα απο τα παιδιά του autoexec.gr oi οποίοι είναι οι ίδιοι που κάνουν και τα διάφορα σεμινάρια, με τιτλους mvp k mcitp:ea. Ψάξε λίγο καλύτερα μπας και κάνεις κάνα σεμινάριο, με 6-7 κατοστάρικα θα δείς το AD που είναι μια καλή αρχή. Δηλαδή για να καταλάβω δεν μπορείς να γίνεις καρδιοχειρουργος με 3 βιβλία αλλα γίνεσαι σε ενα σεμιναριο μιας εβδομάδας δίνοντας 6-7 κατοσταρικα. Το άλλο θέμα με το R2 ειδικα στις PRO εξετάσεις η MS αποφάσισε να βάλει Real World situations με ένα κατεβατό ΝΑ (με το συμπάθειο) και ερωτήσεις του στυλ "Τι θα κάνετε για το security?" Ο μισός και πλανήτης κόπηκε γιατί πήγαινε με Braindumps να περάσει μια εξέταση που θέλει @@ και βρίζανε την MS. Εάν έχεις εμπειρία τότε απο 2K8 σε 2K8R2 είναι 2 ώρες διάβασμα (που λέει ο λόγος) όχι άλλο προιον Ειλικρινά δε καταλαβαίνω... Αν πήγαινε με braindumps γιατι κόπηκε τοτε ο μίσος πλανήτης. Μηπως δεν έφταιγαν ουτε τα braindumps αλλα λόγω του οτι τόσο καιρό δεν υπάρχει επίσημη ύλη για τα R2; Ολες οι online κοινοτητες για αυτο κατηγορουν την microsoft. Με το συμπάθιο αλλα στα @@ μου τι λένε οσοι πήγαν με braindumps. Kαι ενα τελευταίο, με συγχωρείς αλλα ναι πιστεύω οτι κάποιος μπορεί να μάθει τo AD αν κάτσει και διαβάσει 3-4 βιβλια των χιλίων σελίδων το καθένα, αν τα συνδυάσει με video training και με πρακτική σε labs, σε virtual machine, TechNet. Αν έχει τα χρήματα ναι, μπορει να τα συνδυάσει και με ένα καλο σεμινάριο. Γίνονται προσφορές στις μέρες μας και με 500 ευρω.
alquiii Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Εμενα παλι η γνωμη μου ειναι πως οσα πτυχια και να αποκτησεις αν ΔΕΝ δουλεψεις σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ περιβαλλον δεν κανεισ τιποτα. Η εμπειρια μετραει, θα δεις παγματα σε πραγματικο περιβαλλον που δεν καλυπτονται απο καμια υλη. ΤΟ καλυτερο μαθημα ειναι το troubleshooting, κατι που δεν μπορεις να εχεις σε lab.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Α) Φιλε δηλαδή τι συμβουλευεις να βρει καποιος δουλεια και να παει στην επιχείρηση και να μαθει το AD; Οσο για αυτο που λέει το βιβλίο περι 250 servers και 3000 users. Πήγαινε εσύ χωρίς κανένα χαρτί να το στήσεις και χωρις καθόλου διαβασμα. Αφου είναι dead in the water... λες και τα βιβλία που διαβάζεις εσυ για το Ad είναι διαφορετικά. Εκτός αν είσαι αυτόφωτος.... -----Φαντάζομαι έχεις δει αγγελίες που ζητάνε MCITP's έτσι? Ζητάνε και κάτι άλλα ψιλά (Bachelor,Master)Degree στην πληροφορική δηλαδή για αυτόν ακριβώς τον λόγο του οτι ξέρεις γιατί μιλάμε (Τo AD είναι vendor προιον/αντιθέτως με το x500 Directory Services ) Μην ξεχνάς οτι εδώ στο Ελλάντα όλοι χωρίς χαρτί στήνουν---- Β) Βεβαια τα πράγματα αλλάζουν αν έχεις κανα φιλαράκι να σε βάλει σε μια επιχείρηση και να μάθεις εκει... Και κατι τελευταίο πόσες επιχειρήσεις υπάρχουν στην Ελλαδα με 250 servers και 3000 users. Ξέρεις πολύ καλα οτι ολα αυτα είναι για τα αμερικάνικα δεδομένα... ------Μπορείς να ξεκινήσεις απο χαμηλά και να φτάσεις πολύ ψηλά άμα δεν έχεις καβαλήσει καλάμι και είσαι πρόθυμος να μάθεις. Εταιρείες με 250 server Στην ελλάδα έχει αρκετές. Άσε που πιστεύω σε καμία χώρα του κόσμου νεοφώτιστος δεν βάζει χέρι σε τέτοια πράγματα.------ Γ) Ασε που τα βιβλία, self paced, ξεκινουν απο όρους οπως το τι είναι το Ad, ipv6, vpn. Δηλαδη αυτος που γνωρίζει να στήσει ενα Ad me 250 servers και 3000 users δεν γνωρίζει τους συγκεκριμένους όρους; Λύσε μου την απορία τοτε γιατι τους αναλύει η Microsoft; -------Όλα αυτά που είπες πλήν του AD που είναι vendor specific προιον είναι γενικοί όροι της πληροφορικής, στο εξήγησα και στην πρώτη παράγραφο επίσης φαντάσου πόσο καλύτερα θα ήταν να του τα έλεγε και κάποιος που ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. ----- Δ) θα μπορουσες πολύ απλα να μην μπερδευεις τον κοσμο με τις καταπληκτικες σου γνώσεις; hyper-v μπορούν να σηκώσουν ολα τα συγχρονα μηχανακια. Μη τρελαθούμε δηλαδή. Ολες οι κοινότητες αυτην την πρακτική συνηστουν είτε το autoexec.gr είτε το techexams.net. Bάζεις τον hyper-v απο τον server manager, san role(add roles)... Μπορεί βέβαια εσυ να γνωρίζεις περισσότερα απο τα παιδιά του autoexec.gr oi οποίοι είναι οι ίδιοι που κάνουν και τα διάφορα σεμινάρια, με τιτλους mvp k mcitp:ea. -------Μπορεί και να ξέρω μην κρίνεις και μην ειρωνεύεσαι (εφόσον δεν γνωρίζεις ποιος είμαι,θα έπρεπε να είχες υποψιαστεί όμως αφου βλέπεις να χρησιμοποιώ τέτοιους όρους) ,όπως επίσης μην λές κάτι ελαφρά την καρδία δεν ξέρεις εαν αυτός που μετέδωσες την πληροφορία για το πως να κάνει κάτι δεν το κάνει αύριο στην δουλεία του ,ρίξει 2 servers γιατί άκουσε οτι το failover είναι αστείο να το στήσεις και πάρει πόδι.------ Ε) Δηλαδή για να καταλάβω δεν μπορείς να γίνεις καρδιοχειρουργος με 3 βιβλία αλλα γίνεσαι σε ενα σεμιναριο μιας εβδομάδας δίνοντας 6-7 κατοσταρικα. -------Σου το εξηγώ ποιο πάνω , για να γίνεις καρδιοχειρούργος ξεκινάς απο το "Ψαλίδι,Νυστέρι" και καλυμμένος στο αίμα δίπλα απο κάποιον άλλον---- Ζ) Ειλικρινά δε καταλαβαίνω... Αν πήγαινε με braindumps γιατι κόπηκε τοτε ο μίσος πλανήτης. Μηπως δεν έφταιγαν ουτε τα braindumps αλλα λόγω του οτι τόσο καιρό δεν υπάρχει επίσημη ύλη για τα R2; Ολες οι online κοινοτητες για αυτο κατηγορουν την microsoft. Με το συμπάθιο αλλα στα @@ μου τι λένε οσοι πήγαν με braindumps. Kαι ενα τελευταίο, με συγχωρείς αλλα ναι πιστεύω οτι κάποιος μπορεί να μάθει τo AD αν κάτσει και διαβάσει 3-4 βιβλια των χιλίων σελίδων το καθένα, αν τα συνδυάσει με video training και με πρακτική σε labs, σε virtual machine, TechNet. Αν έχει τα χρήματα ναι, μπορει να τα συνδυάσει και με ένα καλο σεμινάριο. Γίνονται προσφορές στις μέρες μας και με 500 ευρω. ----Η MS ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ άλλους papercerts (κάνουν κακό στο όνομά της) και θα προσπαθεί να δυσκολέψει τις εξετάσεις στα πρότυπα άλλων κατασκευαστών (2000euro training/600euro exam ειδικά hardware vendors) Και απο εμένα ένα τελευταίο άν και το είπε ο φίλος πριν απο εμένα , είδες σε κάνα βιβλίο replication errors? Μη διαφήμιση υπηρεσιών καταλόγου? NTFRS erros? όχι γιατί το βιβλίο σου λέει ΌΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ενώ στην πραγματική ζωή στις 1 το βράδυ θα ξεχάσεις να γυρίσεις κάτι πριν το upgrade και θα γίνει χαος μέχρι να το ξαναφέρεις το έχεις διαβάσει άλλωστε Το αφήνω black είναι μεγάλο θα βάζω μπροστά αριθμούς.
Moderators Gi0 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2011 @giotis ..προσπαθησα να διαβασω την απαντηση σου,αλλα σταματησα.Δεν διαβαζεται το χρωμα που εχεις διαλεξει, ειδικα σε λευκο φοντο.Κανε τον κοπο να το αλλαξεις,αν θελεις να ειναι ευαναγνωστο.
Bspus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Αν θελεις να δουλεψεις Hyper-V θα κανεις dual boot. Στο ενα θα έχεις τα windows 7 και στο αλλο windows server 2008 R2. Απο κει και πέρα, εγκαθιστας στα windows server το hyper-v (δε χρειαζεται να το κατεβάσεις, υπάρχει ήδη στο λειτουργικο, απλα θα το εγκαταστήσεις). Μπορεις να εγκαταστησεις windows 2008 R2 σε απλο PC? Μου εχουν πει οτι (σε αντιθεση με τα 2003 και ισως και τα πρωτα 2008) απαιτει server hardware για να δουλεψει σωστα. Δεν το εχω εξακριβωσει ομως. Φυσικα μπορει και να στησει hyper-V σε VM αλλα αυτο δεν θα ειναι σπαταλη πορων? Εχουμε τον αρχικο host, που υποστηριζει ενα VM με hyper-V το οποιο με τη σειρα του θα υποστηριξει αλλα Guests? Γιατι πολυ απλα να μην βαλει virtualbox στο απλο PC (με μπολικη RAM βεβαια) και εκει να στησει 2-3 VMs που τρεχουν ταυτοχρονα? Για τις δοκιμες δεν θα ειναι και πιο απλο και αρκετο?
alquiii Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Μπορεις να εγκαταστησεις windows 2008 R2 σε απλο PC? Μου εχουν πει οτι (σε αντιθεση με τα 2003 και ισως και τα πρωτα 2008) απαιτει server hardware για να δουλεψει σωστα. Δεν το εχω εξακριβωσει ομως. Φυσικα μπορει και να στησει hyper-V σε VM αλλα αυτο δεν θα ειναι σπαταλη πορων? Εχουμε τον αρχικο host, που υποστηριζει ενα VM με hyper-V το οποιο με τη σειρα του θα υποστηριξει αλλα Guests? Γιατι πολυ απλα να μην βαλει virtualbox στο απλο PC (με μπολικη RAM βεβαια) και εκει να στησει 2-3 VMs που τρεχουν ταυτοχρονα? Για τις δοκιμες δεν θα ειναι και πιο απλο και αρκετο? Οχι δεν απαιτει server hardware. Τι εννοεισ σπαταλη πορων? Ποια η διαφορα του virtualbox με το vmplayer δλδ?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Απλά ο Hyper V ρόλος θεωρείτε type 1 hypervisor,τρέχει σε ένα λεπτό στρώμα software πάνω απο το hardware απευθειας. Το vmware workstation/virtualbox κτλ είναι type 2 hypervisor κάνουν emulation το hardware . Δεν μπορείς να βάλεις έναν hyper v ρόλο σε ένα vmware workstation δεν τρέχει πρέπει να έχει απεύθειας πρόσβαση στο hardware. Εάν θέλεις να κάνεις labs για MCITP θα σου πρότεινα να βάλεις στο μηχάνημά σου έναν 2008 R2 standard με Full gui όχι server core (μόνο γραμμή εντολών,γιατί θα χρειαστείς και δεύτερο μηχάνημα να το κάνεις manage) και εκέι να προσθέσεις τον Hyper V ρόλο για να τρέχεις τις 4-5 μηχανές που χρειάζονται.
Bspus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Οχι δεν απαιτει server hardware. Τι εννοεισ σπαταλη πορων? Ποια η διαφορα του virtualbox με το vmplayer δλδ? Απο το #11 post σου μου φανηκε οτι προτεινεις να βαλει τα 2008 R2 σε VM (με host τα 7) και πανω στο VM να στησει hyper-V ωστε να γινει με τη σειρα του αυτο host σε αλλα guests. Κατι που στο απο πανω post ο giotis εξηγησε οτι δεν γινεται ετσι και αλλιως. Εκτος αν καταλαβα λαθος τι εννοουσες
alquiii Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Απο το #11 post σου μου φανηκε οτι προτεινεις να βαλει τα 2008 R2 σε VM (με host τα 7) και πανω στο VM να στησει hyper-V ωστε να γινει με τη σειρα του αυτο host σε αλλα guests. Κατι που στο απο πανω post ο giotis εξηγησε οτι δεν γινεται ετσι και αλλιως. Εκτος αν καταλαβα λαθος τι εννοουσες Ετσι ακριβως εχω εγω το Lab μου για δοκιμες πριν το εφαρμοσω σε real Περιβαλλον. Αρα γινεται
Bspus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Αρα αν οντως δεν γινεται στο VMWare οπως ειπε ο giotis ειναι γιατι επιτηδες το εχουν κανει ετσι. Αλλα εγω ειπα απλα οτι ειναι σπαταλη πορων. Εχεις τον αρχικο host win7 να τρωει resources και το hyper-v να τρωει τα δικα του πριν αρχισεις να λαμβανεις υποψη σου τους τελικους Guests. Και ρωτω, γιατι αυτη η φασαρια αφου και πιο πολυπλοκο και πιο βαρυ setup. Με ενα απλο virtualbox (vmplayer ή ο,τι αλλο θες) μπορεις να τρεξεις τα VMs ταυτοχρονα εχοντας μονο τον αρχικο host (τα win7). Φυσικα το hyper-v σου δινει καποιες extra επιλογες για τη διαχειριση και κατανομη πορων στα διαφορα Guests, και το καταλαβαινω σαν ιδεα αν ο σκοπος σου ειναι να μαθεις το ιδιο το Hyper-v. Αλλα για τη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι υπερβολη.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2011 alquiii δηλαδή τρέχεις windows 7 ->vmware ->windows server 2k8r2 hyperv ->guests? Αμα μπορείς να το κάνεις αυτό πες στο και στην Microsoft . Δεν γινεται εκτός αν εννοείς κάτι άλλο. Δεν είναι θέμα επίτηδες είναι θέμα μη πρόσβασης στο hardware απευθείας κάτι που πρέπει να γίνει με όλους τους type 1 hypervisors. Hyper-v , Esxi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.