dolph Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Καλημέρα! Χθες απέκτησα νέο PC με cpu i-2500k σε mobo Gigabyte GA-P67A-UD3-B3. Μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε αναλυτικές οδηγίες overclock του επεξεργαστή και τα ασφαλή όρια που μπορούμε να φτάσουμε; Δεν έχω προσθέσει κάποια επιπλέον ψύκτρα/ανεμιστηράκι για την ώρα, οπότε αν χρειάζεται και αυτό παρακαλώ να μου το πείτε. Ευχαριστώ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Ε μια Megahalems θα του πήγαινε νομίζω.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stakar1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Παιζει να φτάσει ο i5 2500k στα 4,4GHz χωρις να εχεις αλλη ψυκτρα απο την stock? Το ρωτάω γιατί σε διαφορα forums επιμενουν σ αυτο. Βεβαια αν πας παραπανω θα χρειαστει αλλα μεχρι και 4.4 ειναι μια χαρα λενε. Η γνωμη σας??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Indeed. Πάντως ανέβασε κανένα multi χωρίς ρεύμα - λογικά τα 4.2 θα έρθουν αβίαστα, μην σου πω και undervolted Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dolph Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Πώς όμως; Για δώστε καμμιά οδηγία! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Είναι εύκολοι οι άτιμοι Sandy bridge, προχώρα αλλα παρε και μια ψήκτρα αν μπορείς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Αν δεν ξέρεις πως - show us your BIOS/EFI Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Άντε να μαθαίνουμε κι εμείς για όταν έρθει η σειρά μας :Ρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stakar1 Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Είναι εύκολοι οι άτιμοι Sandy bridge, προχώρα αλλα παρε και μια ψήκτρα αν μπορείς Το θέμα είναι να μην πάμε σε ψυκτρα αλλα να μεινουμε στην stock. Με το Asus p8p67 board διαβασα με ενα κουμπι την παει την i5-2500k στα 4.3 Ghz χωρις να κανεις manual o.c., γιαυτο το ρωτάω. Αν ειναι και δεν υπαρχει θέμα να μην αγορασω ψύκτρα για την ωρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EliasKir Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Overclocking με κουμπακια και software δεν λεει, συνηθως δινουν υπερβολικα πολυ ρευμα για να ειναι σιγουρο οτι θα ειναι σταθερος ο επεξεργαστης. Τωρα λογικα, μεσα στο bios θα εχει να επιλεξεις πολλαπλασιαστη. Ε, ανεβασε τον ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑ και δες που θα ειναι σταθερος. Αν δεν ανεβουν τα βολτ, δεν θελεις αλλη ψυκτρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Με 1.30v cpu voltage στο bios έχεις λογικά τα 4.5Ghz για 24/7. Κάποια κομμάτια έχουν και τα 4.6Ghz με αυτή την τάση. Αυτό εξαρτάται. Αφού με το καλό πάρεις μια ψύκτρα (για να είσαι περισσότερο ψυχολογικά έτοιμος), κατεβάζεις την τελευταία έκδοση bios της μητρικής σου απο το site του κατασκευαστή. (OPTIONAL και με δική σου ευθύνη το φλασάρισμα). Μερικές ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ εγώ για τα 4.6Ghz 24/7: Cpu base frequency (10Khz) ---> Δεν το πειράζεις, το αφήνεις όπως είναι. Cpu ratio (33) ---> To βάζεις (45) ή (46) ανάλογα το κομμάτι. 45x100 = 4500Mhz. Internal PLL voltage ---> Disabled. Μέχρι τα 4.5 - 4.6Ghz δεν χρειάζεται συνήθως να το ενεργοποιήσεις. Είναι και ανάλογα την μητρική. (Aν το ενεργοποιήσεις για O/C πάνω απο τα 4.6Ghz, δώσε 1.80v στο PLL overvoltage για αρχή και όχι πάνω απο 1.98v. Kάτι μεταξύ 1.71V < CPU PLL < 1.89V). EIST ---> Disabled Intel turbo boost ---> Disabled OC Genie button ---> Disabled Dram frequency ---> Auto (το αφήνεις όπως είναι αν έχεις μνήμες που έχουν xmp profiles. Θα το διαπιστώσεις απο την καρτέλα SPD του cpu-z). Εxtreme memory profile (XMP) ---> profile 1 ή 2. Επιλέγεις κάποιο απο τα XMP profiles της μνήμης σου. Αdjust dram frequency ---> Μπαίνει η τιμή αυτόματα με την επιλογή xmp profile. Dram timing mode ---> Auto. Το αφήνεις έτσι καθώς τα timings μπαίνουν αυτόματα σύμφωνα με το xmp profile που θα επιλέξεις παραπάνω. Spread spectrum ---> Disabled. Vdroop control ---> high - low. Όποιο και να βάλω δεν είδα διαφορά στο vdroop. Bάλε λοιπόν high. Cpu core voltage ---> 1.30v. Βάζεις χειροκίνητα 1.3v (μη δώσεις πάνω απο 1.38v για 24/7, με 1.3v έχεις λογικά τα 4.5Ghz όπως είπα παραπάνω). Cpu I/O voltage ---> 1.050v. Είναι η τιμή στο auto και το αφήνεις έτσι. Αν έχεις πρόβλημα σταθερότητας με τις μνήμες βλέπεις, όχι όμως πάνω απο 1.10 - 1.15v. Dram voltage ---> Auto. Το αφήνεις όπως είναι. Η τάση των μνημών μπαίνει αυτόματα απο το xmp profile που έχεις επιλέξει πρίν. System agent voltage ---> 0.925v. Είναι η τιμή στο auto και το αφήνεις έτσι. Μετά στη επιλογή CPU features βάζεις τα εξής: Limit cpuid maximum ---> Disabled Execute disable bit ---> Enabled Intel virtualization technology ---> Enabled Power technology ---> Custom C1E support ---> Disabled Overspeed protection ---> Disabled Intel C-state ---> Enabled C-state limit ---> No limit Αυτές τις ρυθμίσεις έχω εγώ για τα 4.6Ghz 24/7 με την Msi P67A-GD55. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dolph Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μακάρι να καταλάβαινα πώς γίνεται! Φαγώνονται όλοι να λένε "πάρε I-2500k το overclock είναι ασφαλές και πανεύκολο" και τώρα μακάρι αν έχω καταλάβει πόσο ασφαλές και πόσο εύκολο είναι!!! Τέλος πάντων... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μου κάνει εντύπωση πως ολοι οι sandy bridge πάνε τοσο χαλαρά στον θεό και με τέτοια ρεύματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Φαντάσου παλιότερα που γινόταν με jumperάκια, όχι με 1-2 επιλογές από BIOS. Το post του Lionheart75 ίσως να σε φοβίζει κάπως, αλλά δεν αφορά σε «χαλαρό» overclocking, αλλά σε 1.3GHz αύξηση. Άμα είναι για να πας στα 4GHz, αλλάζεις και μια ρύθμιση που λέει ο λόγος και σε 5 δευτερόλεπτά είσαι κομπλέ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thanos1972 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μακάρι να καταλάβαινα πώς γίνεται! Φαγώνονται όλοι να λένε "πάρε I-2500k το overclock είναι ασφαλές και πανεύκολο" και τώρα μακάρι αν έχω καταλάβει πόσο ασφαλές και πόσο εύκολο είναι!!! Τέλος πάντων... Τραβα τα μια εκτυπωση αυτα που λεει ο lion,παρε την εκτυπωση στο χερι και μπες μια στο bios και θα καταλαβεις το ποσο ευκολο ειναι. Πιστεψε με,το πιο δυσκολο κομματι ειναι να το τυπωσεις αμα δεν εχεις εκτυπωτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα