dazeman Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μπορεί να έχει απαντηθεί ήδη αλλά επειδή δεν το βρίσκω, πέστε μου πως μπορώ να περιστρέψω ένα βιντεάκι που το έχω τραβήξει με το κινητο (3gp) και ενώ παίζει τώρα ξαπλωμένο θέλω να το γυρίσω ώστε να παίζει όρθιο; Επίσης μήπως έχει τέτοια δυνατότητα το ffdshow για να μπορώ να το περιστρέφω κατευθείαν ενώ παίζεται απο τον player; Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_pa Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 http://format-factory.en.softonic.com/#ptn=ff αυτο κανει τα παντα, οτι αποριες εχεις γραψτες εδω.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 το ειχα ρωτησει κι εγω.Με Avidemux http://www.insomnia.gr/topic/403333-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%B1-video-%CE%BC%CE%B5-avidemux/page__p__3943745__fromsearch__1#entry3943745 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazeman Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 OK ευχαριστώ πολύ παιδιά, τόφτιαξα με το avidemux Ξέρει κανείς αν το ffdshow έχει τέτοια δυνατότητα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2011 Ναι, το ffdshow έχει τέτοια δυνατότητα. Και μερικοί video players μπορούν να κάνουν on-the-fly περιστροφή. Ο MPC-HC, π.χ.! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazeman Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Ναι, το ffdshow έχει τέτοια δυνατότητα. Και μερικοί video players μπορούν να κάνουν on-the-fly περιστροφή. Ο MPC-HC, π.χ.! Πώς; έψαξα και στα δυο και δεν το έχω βρεί ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δοκίμασε το smplayer που παίζει σχεδόν τα πάντα και είναι και φορητό,έχει και εύκολη πρόσβαση,στο μενού πας στο εικόνα->Rotate και επιλέγεις ο,τι θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Πώς; έψαξα και στα δυο και δεν το έχω βρεί ... Στο ffdshow: Πρέπει να έχεις εγκατεστημένο και το Avisynth. Στη συνέχεια, πηγαίνεις στο Avisynth section των ρυθμίσεων του ffdshow, το ενεργοποιείς με «τικ» και μέσα στο κουτάκι γράφεις την εντολή TurnLeft() ή TurnRight(), αναλόγως τη φορά περιστροφής που επιθυμείς. Στον MPC-HC: Άνοιξε τα Options, πήγαινε στην ενότητα ρυθμίσεων Keys και ψάξε για τα commands PnS Rotate Z+, PnS Rotate Z-. Εγώ τα έχω με ALT+Numpad1 και ALT+Numpad3 αντίστοιχα, αλλά δε θυμάμαι αν ήταν τα default shortcuts ή τα πείραξα κι έβαλα τα δικά μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazeman Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Πάρσυ νάσαι καλά δούλεψε με το mpc-hc, βέβαια η περιστροφή γίνεται βηματικά, και τα default shortcuts είναι αυτά που γράφεις (ALT+Numpad1 και ALT+Numpad3). Στο ffdshow βλέπω την επιλογή avisynth στις ρυθμίσεις, αλλά επειδή δεν το έχω εγκατεστημένο μόλις πάω να παίξω το βιντεάκι κρασάρει ο player (wmp), σωστά; Έχω εγκατεστημένους τους Windows 7 Codecs Σε ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2011 Δεν είναι πρόβλημα η βηματική περιστροφή στον MPC-HC: φαίνεται ξεκάθαρα πότε έχεις φτάσει σε ακέραιο πολλαπλάσιο των 90 μοιρών, γιατί στα ενδιάμεσα βήματα υπάρχει ενοχλητικό aliasing στις πλευρές της ορατής περιοχής. Όταν φτάσεις σε ακέραιο πολλαπλάσιο 90 μοιρών, το aliasing εξαφανίζεται όπως είναι αναμενόμενο. Σχετικά με το ffdshow, δεν έχω τσεκάρει τί γίνεται αν δεν έχεις εγκατεστημένο το Avisynth. Μου είναι απολύτως απαραίτητο και το εγκαθιστώ πάντα, καθώς το απαιτούν άλλα προγράμματα κωδικοποίησης αλλά και για δικό μου custom scripting. Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και μία ακόμη δυνατότητα που έχεις με εγκατεστημένο το Avisynth και την έχω αναφέρει σε παλιότερα topics περί video rotation: Μπορείς απλά να γράψεις ένα μικρό σκριπτάκι της μορφής: > DirectShowSource("C:\path\to\video\file\videofile.avi") TurnLeft() να το σώσεις με κατάληξη .avs και να το ανοίξεις με έναν οποιονδήποτε player που χρησιμοποιεί το DirectShow των Windows (VLC και MPlayer παράγωγα δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία). Επίσης, αυτό το .avs αρχείο μπορείς να το «ταΐσεις» σε πολλούς video converters ή editors, άσχετα αν διαθέτουν ή όχι φίλτρο περιστροφής, και να πάρεις μία μόνιμα περιστραμμένη εκδοχή του video. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dazeman Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Λοιπόν εγκατέστησα σήμερα το avisynth δοκίμασα το σκριπτάκι που μου έγραψες & την εντολή στο ffdshow, κι έπαθα πλάκα με το πόσο απλό και αποτελεσματικό είναι! Στην κυριολεξία έχεις τον έλεγχο, πηγαίνεις το(α) βιντεάκι(ια) πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά. Πού τα βρίσκεις βρε Πάρσυ, είσαι αχτύπητος, σε ευχαριστώ πολύ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.