Προς το περιεχόμενο

φορολογική δήλωση και καταθέσεις εξωτερικού

leonidasgr2003

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα ,

θα υποβάλω φορολογική δήλωση και ρωτάει αν έχω χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

εχω κάποια χρήματα στην Κύπρο σε τράπεζα αλλα δεν γουστάρω να τους δωσω αναφορά μιας και μπορεί να με φορολογήσουν. (για ασφάλεια σε περιπτωση χρεοκοπίας της ΕΛΛΑΣ)

οπότε λέω να δηλώσω πως δεν έχω τίποτα έξω.

βέβαια δεν είπαν τι θα κάνουν αν βρουν κατι .. πρόστιμο ? δικαστήριο κλπ ? και αν ψαξουν η κυπριακή τράπεζα θα δώσει τα στοιχεία ? φυσικά το ίδιο ρωτώ και για την ελληνική τράπεζα απο την οποία έφυγε το έμβασμα ...

τι γνώμη έχετε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πρέπει να μπορείς να τα δικαιολογήσεις ,

και να έχεις δηλώσει εισοδήματα που να δικαιολογούν τις καταθέσεις σου σε προηγούμενες δηλώσεις ώστε να αιτιολογήσεις ότι δεν είναι μαύρο χρήμα (από αδήλωτα ή παράνομα εισοδήματα)..

και φυσικά θα πρέπει να τα δηλώσεις.

Αλλιώς μετά θα τα σηκώσεις για να πληρώσεις τα πρόστιμα για φοροδιαφυγή και μαύρο χρήμα.

Υπάρχει και ο νόμος Παπακωνσταντίνου που έδινε δικαίωμα νομίζω μέχρι τον Οκτώβρη σε όσους έχουν καταθέσιες στο εξωτερικό που δεν μπορούν να τις δικαιολογήσουν, να τις φέρουν πίσω στην Ελλάδα και ουσιαστικά να τις νομιμοποιήσουν με κάποιο μικρό πρόστιμο.

Αυτοί που δεν τα έφεραν πίσω θα μπουν στη μαύρη λίστα (ως φοροφυγάδες ) και θα τους ξετινάξουν . Επίσης τα λεφτά νομίζω κατάσχονται ως προϊόντα εγκλήματος (μπορεί να κάνω και λάθος)..

Έχουν ήδη γίνει αιτήματα και έχουν σταλεί στο ΣΔΟΕ λίστες με έλληνες καταθέτες από τράπεζες από σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μεταξύ αυτών Ελβετία , Λουξεμβούργο, Κύπρος).

Θα ασχοληθούν με τα μεγάλα ποσά βέβαια, αλλά οι λίστες περιέχουν όλους τους καταθέτες.

Επίσης για οποιοδήποτε έμβασμα από και προς το εξωτερικό πάνω από 5 χιλιάρικα για το οποίο δεν υπάρχει τιμολόγιο σχετικό ή παραγγελία ή LG-LC-φορτωτικά έγγραφα για πληρωμή εμπορευμάτων,

εδώ και χρόνια όλες οι τράπεζες στέλνουν ενημέρωση των στοιχείων του εμβάσματος στην τράπεζα της Ελλάδος.

Αν η συναλλαγή φανεί ύποπτη ενημερώνεται και η αντίστοιχη εισαγγελεία (αθήνας - θεσ/νίκης κλπ.)...

Μαλάκες νομίζεις ότι είναι όλοι όσοι διακινούν λεφτά με βαλίτσες, με western union , και με εικονικές συναλλαγές με off shore του εξωτερικού;

γιατι δεν ρωταγες την κυπρου?αυτοι δεν τα βγαλαν?

απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι εφοσον ειναι νομιμα θα πρεπει να δεινεις ενα ποσοστο του τοκου στην ΔΟΥ σου ανα 2μηνο.

πιστευεις οτι εφοσον βγηκαν απο ελληνικη τραπεζα δεν φαινονται ποσα εστειλες και που?

http://www.bankingnews.gr/bank-insider/item/1494-%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%BA%CE%B5%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%9E%CE%B5%CF%80%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CF%81%CF%8E%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CE%BC%CE%B1

<<Την ευκαιρία να το σκεφτούν για τρίτη φορά δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε όσους θέλουν να φέρουν πίσω κεφάλαια που έχουν καταθέσει σε τράπεζες του εξωτερικού.

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρεται πως φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες μπορούν μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου του 2011 να φέρουν πίσω ή να δηλώσουν κεφάλαια που έχουν στο εξωτερικό. Πρόκειται για χρήματα που ο επιτηδευματίας αποδέχεται ότι συνέτρεχε υποχρέωση δήλωσης τους ή υποχρέωση καταβολής φόρου για αυτά.

Το ποσοστό του φόρου ορίζεται στο 8% είτε τα κεφάλαια επαναπατριστούν είτε απλώς δηλωθούν, πράξη που συνάδει με τις παρατηρήσεις της Ε.Ε. που ζητάει ίδιο συντελεστή και κάνει λόγο για άνιση μεταχείριση στην προηγούμενη διάταξη που όριζε ποσοστό 5% για όσα επαναπατριστούν και 8% για όσα δηλωθούν και παραμείνουν στο εξωτερικό. >>

καλησπέρα ,

θα υποβάλω φορολογική δήλωση και ρωτάει αν έχω χρήματα ή περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό.

εχω κάποια χρήματα στην Κύπρο σε τράπεζα αλλα δεν γουστάρω να τους δωσω αναφορά μιας και μπορεί να με φορολογήσουν. (για ασφάλεια σε περιπτωση χρεοκοπίας της ΕΛΛΑΣ)

οπότε λέω να δηλώσω πως δεν έχω τίποτα έξω.

βέβαια δεν είπαν τι θα κάνουν αν βρουν κατι .. πρόστιμο ? δικαστήριο κλπ ? και αν ψαξουν η κυπριακή τράπεζα θα δώσει τα στοιχεία ? φυσικά το ίδιο ρωτώ και για την ελληνική τράπεζα απο την οποία έφυγε το έμβασμα ...

τι γνώμη έχετε ?

Τώρα περιμένεις από τους άλλους να σε ενθαρρύνουν να πεις ψέμματα στη φορολογική σου δήλωση? Ακόμα και να χρεωκοπήσει η ελλάδα, τα χρήματα σου σε τρίτες χώρες δεν μπορεί να σου τα πειράξει.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η ευκολία με την οποία ανοίγει κανείς δημόσια συζήτηση με θέμα μεθόδους καταστρατήγησης του νόμου. Στις ΗΠΑ, όποιος ενθαρρύνει ή βοηθά τρίτους να παραβιάσουν την νομοθεσία μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης για "aiding and abetting".

ποτε δεν εγραψε οτι πειρε προμηθεια απο εργολαβους,μεσαζωντες ή τα εκλεψε ή πουλαγε drugs ή εμπορια λευκης σαρκος κτλ.αρα διακινει μαυρο χρημα.

τελος, αν ειχε κανει τα παραπανω σιγουρα δεν θα εμπαινε σε forums και θα ειχε και συμβουλους!

για την τωρινη καταντια εχουν αναφερθει οι αληθινες αιτιες ακομη και εδω μεσα..

http://www.insomnia.gr/topic/398705-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/page__p__3858502__fromsearch__1#entry3858502

http://www.insomnia.gr/topic/402682-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%82/page__p__3931090__fromsearch__1#entry3931090

Τώρα περιμένεις από τους άλλους να σε ενθαρρύνουν να πεις ψέμματα στη φορολογική σου δήλωση? Ακόμα και να χρεωκοπήσει η ελλάδα, τα χρήματα σου σε τρίτες χώρες δεν μπορεί να σου τα πειράξει.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η ευκολία με την οποία ανοίγει κανείς δημόσια συζήτηση με θέμα μεθόδους καταστρατήγησης του νόμου. Στις ΗΠΑ, όποιος ενθαρρύνει ή βοηθά τρίτους να παραβιάσουν την νομοθεσία μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης για "aiding and abetting".

λαμογιες σαν αυτες που θελει να κανει ο leonidasgr2003 μας φεραν εδω που μας φεραν.

αντε καλοφαγωτα μαζι με τον χοντρο.

1) περιμένω να ακούσω απόψεις για να μην φάω πρόστιμο αφού ούτε εφοριακός ειμαι ούτε εχω τραπεζικές/οικονομικές γνώσεις.. (ίσως να έχει εμπειρία κάποιος εδω μέσα..ισως να ειναι καποιος παθόν )

2)καταστρατήγηση του νόμου του νόμου γιατί??? 514ευρώ/μήνα(καθαρό κερδος) κερδίζω απο τη δουλειά μου και εχει

φορολογηθεί κανονικά απο το δημόσιο (κρατησεις συνταξης, ασφάλεια κλπ)

20,000ευρώ εχω στο λογαριασμό μου απο τη δουλειά μου, μοιρασμένα σε Ελλάδα και Κύπρο , δεν καταλαβαίνω γιατί πρεπει να δηλώσω 1 ποσό που έχει ήδη φόρολογηθεί και να ξαναφορολογηθώ ....

όσο για τις λαμογιές που γράφει ο 'φίλος' απο πανω , παλι δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο να μην ασφαλίσω τα χρήματα κοπων μερικών χρόνων σε ξένη τράπεζα .. αν χρεοκοπήσουμε, σε 1 βράδυ θα τα χάσω όλα.. χρήματα που έχω δουλέψει...

όσο για τις λαμογιές που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν ... ας μας απαντήσεις ΕΣΥ τι ψήφισες στις εκλογες..

όλη η ΕΛΛΑΔΑ φίλαγε πράσινες και μπλε κατουρημένες ποδιές για μία θέση στο δημόσιο , για ένα αυθαίρετο για ..για ..για ... εγώ τουλάχιστον πέτυχα στη ζωή μου , στις πανελλήνιες και πλέον δείχνω το μεσαίο δάχτυλο σηκωμένο στους πολιτικούς αλλά κ σε όλους όσους εκαναν λάθος επιλογή κ κλαίγονται τωρα....

τέλος , ο ωχ αδερφισμός ΣΑΣ μας έφερε εδώ .. ανοχή στους πολιτικούς που παρότι υπήρχαν σκάνδαλα τους ξαναψηφιζατε για τους λόγους πιο πάνω ...

εγω τουλάχιστον ψάχνομαι και προσπαθώ να διασφαλιστώ ... εσύ αστα έτσι(ο ωχ αδερφισμός που έλεγα)

Οι ψευδείς δηλώσεις με σκοπό να μην πληρώσεις φόρο επί των τόκων είναι καταστρατήγηση του νόμου. Όσο για τις λαμογιές και τα άλλα - εγώ ζω στις ΗΠΑ όλη μου την ενήλικη ζωή και δεν έχω ποτέ ψηφίσει σε ελληνικές εκλογές.

Έφυγα από την ελλάδα το 1999 ακριβώς σαν ένδειξη διαμαρτυρίας προς την κατάσταση της χώρας.

Αν ψήφιζα, δεν θα ψήφιζα κανένα από τα δυο μεγάλα κόμματα, ούτε κάποιο από τα κόμματα της αριστεράς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...