Zephyros Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Καλησπέρα παιδιά, Έχω το Toshiba Satellite L655-S5165και σκεφτόμουν να αλλάξω τον HDD (500GB) με έναν SSD, κυρίως από περιέργια για την αύξηση απόδοσης. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο? Από πλευρά χωρητικότητας, δεν με πειράζει μιας και χρησιμοποιώ έναν εξωτερικό για όλα,αλλα μην είναι και κάτω από 100GB... Εσείς τι λέτε, θα δώ διαφορά ή τσάμπα τα λεφτά?
snowtoos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 στα desktop πιστευω αξιζει σιγουρα γιατι εχεις εναν ssd μικρης χωρητικοτητας γ το λειτουργικο σου και εναν hdd για τα δεδομενα σου...οι τιμες ειναι αρκετα ψιλες βλεπε και υπολογισε κανα 100αρι ευρω για 40 γκιγκα.... οτι θα δεις θα δεις επιδοσεις...αλλα αν ειναι 7200rpm ο δισκος σ δε 3ερω αν συμφερει να τον αλλαξεις απο αποψη κοστους ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ...αναλογα τωρα και με τον επεξεργαστη σ...πχ οι νεοι sb πετανε απο μονοι τους, ειναι πολυτελεια να βαλεις ssd... αν εχεις λαπτοπ που το βλεπεις οτι σου καθυστερει και θελει μια αναβαθμιση τοτε ειναι καλη λυση... 80gb συμφερει περισσοτερο πιστευω....
Zephyros Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 στα desktop πιστευω αξιζει σιγουρα γιατι εχεις εναν ssd μικρης χωρητικοτητας γ το λειτουργικο σου και εναν hdd για τα δεδομενα σου...οι τιμες ειναι αρκετα ψιλες βλεπε και υπολογισε κανα 100αρι ευρω για 40 γκιγκα.... οτι θα δεις θα δεις επιδοσεις...αλλα αν ειναι 7200rpm ο δισκος σ δε 3ερω αν συμφερει να τον αλλαξεις απο αποψη κοστους ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ...αναλογα τωρα και με τον επεξεργαστη σ...πχ οι νεοι sb πετανε απο μονοι τους, ειναι πολυτελεια να βαλεις ssd... αν εχεις λαπτοπ που το βλεπεις οτι σου καθυστερει και θελει μια αναβαθμιση τοτε ειναι καλη λυση... 80gb συμφερει περισσοτερο πιστευω.... Πώ πώ,φωτιά και λάουρα είναι...Εγώ έχω 5400RPM/500GB και έλεγα, εφόσον το μισό τον έχω αχρησιμοποίητο και έχω και 3-4 εξωτερικούς, μήπως την κάνω την αλλαγή, αλλά μάλλον όχι, αφού οι τιμές είναι απαγορευτικές ακόμα. Τώρα να πάω σε 7200 αξίζει? Θα δώ κάποια ουσιαστική διαφορά? Όχι ότι το λαπτοπ έχει κάτι, ασπροπρόσωπο με έχει βγάλει!
mindtrapper Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Πάρε από το ebay ένα caddy που μπαίνει στη θέση του optical drive και θα μπορείς να έχεις και τους δύο σκληρούς στο laptop. 12 ευρώ κάνει.
Vaggos02 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 στα desktop πιστευω αξιζει σιγουρα γιατι εχεις εναν ssd μικρης χωρητικοτητας γ το λειτουργικο σου και εναν hdd για τα δεδομενα σου...οι τιμες ειναι αρκετα ψιλες βλεπε και υπολογισε κανα 100αρι ευρω για 40 γκιγκα.... οτι θα δεις θα δεις επιδοσεις...αλλα αν ειναι 7200rpm ο δισκος σ δε 3ερω αν συμφερει να τον αλλαξεις απο αποψη κοστους ΟΧΙ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ...αναλογα τωρα και με τον επεξεργαστη σ...πχ οι νεοι sb πετανε απο μονοι τους, ειναι πολυτελεια να βαλεις ssd... αν εχεις λαπτοπ που το βλεπεις οτι σου καθυστερει και θελει μια αναβαθμιση τοτε ειναι καλη λυση... 80gb συμφερει περισσοτερο πιστευω.... Τι να τον κάνεις τον SB αν έχεις τρελό bottleneck από τον HDD? Εγώ πιστεύω πως αξίζει αρκετά ένας SSD σε laptop. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ο σχεδόν μηδενικός χρόνος που κάνει να bootarei. Ειδικά σε φορητό αυτό μετράει πολύ.
snowtoos Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Τι να τον κάνεις τον SB αν έχεις τρελό bottleneck από τον HDD? Εγώ πιστεύω πως αξίζει αρκετά ένας SSD σε laptop. Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ο σχεδόν μηδενικός χρόνος που κάνει να bootarei. Ειδικά σε φορητό αυτό μετράει πολύ. ΑΛΛΟΙ θα πουν οτι το σημαντικο σε ενα λαπτοπ ειναι ο δισκος... ΑΛΛΟΙ ο επεξεργαστης ΑΛΛΟΙ η ραμ.... ολα παιζουν ρολο... πιο συμφερουσα ειναι η αναβαθμιση σε οτι μπορεις και φυσικα(cpu δεν αλλαζει) και απο αποψη κοστους... ειπαμε...επιδοσεις θα δεις...αλλα εκει που θα φανει η υπαρξη ssd ειναι στο bootαρισμα, οταν ανοιγεις μια εφαρμογη και στο read/write μεγαλων αρχειων... ποσες φορες της μερας ανοιγεις(boot) το pc/laptop σου? μηπως ανοιγεις ενα προγραμμα και ασχολεισαι μαυτο απο το να ανοιγοκλεινεις διαφορετικα προγραμματα? το θεμα ειναι οτι μια αναβαθμιση ραμ ειναι πχ φθηνη και βλεπεις διαφορα...οποτε την κανεις οταν κατσει ο υπολογιστης σ! και ποοοσο αισθητο bottleneck εχεις με τους sb ωστε να τα σκασεις γ ssd? οπως και να χει επιδοσεις θα δεις καλυτερες με ssd...!
Vaggos02 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 ΑΛΛΟΙ θα πουν οτι το σημαντικο σε ενα λαπτοπ ειναι ο δισκος... ΑΛΛΟΙ ο επεξεργαστης ΑΛΛΟΙ η ραμ.... ολα παιζουν ρολο... πιο συμφερουσα ειναι η αναβαθμιση σε οτι μπορεις και φυσικα(cpu δεν αλλαζει) και απο αποψη κοστους... ειπαμε...επιδοσεις θα δεις...αλλα εκει που θα φανει η υπαρξη ssd ειναι στο bootαρισμα, οταν ανοιγεις μια εφαρμογη και στο read/write μεγαλων αρχειων... ποσες φορες της μερας ανοιγεις(boot) το pc/laptop σου? μηπως ανοιγεις ενα προγραμμα και ασχολεισαι μαυτο απο το να ανοιγοκλεινεις διαφορετικα προγραμματα? το θεμα ειναι οτι μια αναβαθμιση ραμ ειναι πχ φθηνη και βλεπεις διαφορα...οποτε την κανεις οταν κατσει ο υπολογιστης σ! και ποοοσο αισθητο bottleneck εχεις με τους sb ωστε να τα σκασεις γ ssd? οπως και να χει επιδοσεις θα δεις καλυτερες με ssd...! Εγώ προσωπικά σχεδόν δε το κλείνω το laptop ποτέ, άρα δε μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό. Το θέμα του bottleneck μου φαίνεται το μπέρδεψες λίγο. Δεν είπα οτι θα προέρχεται από τη cpu αλλά απο τον σκληρό. Όσο γρήγορο επεξεργαστή και να έχεις, αν ο σκληρός θέλει κάνα τριάρι βδομάδες να σου ανοίξει ένα φάκελο με 30 φωτογραφίες δε λέει τίποτα!
antonl Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Δημοσ. 11 Απριλίου 2011 Θα συμφωνήσω με τον Vaggos02. Αν είναι ταχύτερος ο επεξεργαστής, τότε είναι που χρειάζεται και μεγαλύτερη ταχύτητα στο filesystem. Οι 5400rpm «μπούκωναν» τα laptop εδώ και χρόνια, οπότε θα είναι πάντα η τροχοπέδη ενός κατά τ άλλα γρήγορου συστήματος. Απ την άλλη βέβαια οι τιμές δεν είναι και ιδανικές για να κάνει κάποιος τη μετάβαση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.