Προς το περιεχόμενο

Πως καταλαβαίνουμε αν τα γυαλιά ηλίου είναι αυθεντικά ?

markosf1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω κάποια γυαλιά ηλίου (Ray..n), τα οποία μου τα έδωσαν αλλά δεν ξέρω αν είναι αυθεντικά ή όχι . Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβω αν είναι αυθεντικά η μαιμού?

Μη μου πείτε να του δώσω μπανάνα !! :cry:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

για τα rayban ειχα ακουσει πως εχουν ενα σειριακο αριθμο στον βραχίονα (ετσι λεγεται;;;) που στηριζονται στη μυτη ! Στο κάτω μερος του...βραχιονα αυτου.

για τα rayban ειχα ακουσει πως εχουν ενα σειριακο αριθμο στον βραχίονα (ετσι λεγεται;;;) που στηριζονται στη μυτη ! Στο κάτω μερος του...βραχιονα αυτου.

Ωραίος !! Βρήκα ένα αριθμό χτυπημένο στο σκελετό (πανω από τη μύτη).. πάλι όμως στα μαιμού δεν μπορούν να χτυπήσουν ένα αριθμό !

Ωραίος !! Βρήκα ένα αριθμό χτυπημένο στο σκελετό (πανω από τη μύτη).. πάλι όμως στα μαιμού δεν μπορούν να χτυπήσουν ένα αριθμό !

Νυχτιάτικα μ`έβαλες σε πειρασμό να ψάξω αν τα ray ban μου είναι γνήσια,τα είδα και ξαλάφρωσα τώρα θα κοιμηθώ ήσυχος. :D

http://www.smartbuyglasses.nl/designer-zonnebrillen/Ray-Ban/Ray-Ban-RB40566O1S-71-5718.html

βασικα ο θειος μου απο ταξιδι του ειχε φερει στον πατερα μου δωρο το 1990 κατι rayban με το χρυσο χρωμα σκελετου και δε τα φορεσε ποτε (ο πατερας μου) και οταν πηγαινα λυκειο του τα καβατζωσα... Ε και με ειδε ο θειος μου να τα φοραω και μου πε αυτο για το σειριακο αριθμο. Σκεφτηκα και γω στην αρχη να ρωτησω αυτο που ειπωθηκε :καλα , δεν γινεται να βαλουν εναν τυχαιο σειριακο αριθμο, αλλα μετα σκεφτηκα πως τζαμπα τα πηρα οποτε γιατι να το ψαξω??? :P (καφράκος )

http://reviews.ebay.co.uk/SPOT-FAKE-RAY-BAN-SUNGLASSES-Glasses-Frames-Eyeglasses_W0QQugidZ10000000004913621?ssPageName=BUYGD:CAT:-1:SEARCH

ο μονος τροπος που το καταλαβεις ειναι να μπορεις να συγκρινεις το φακο με εναν αλλον original σε ενα μηχανημα που εχουν τα εργαστηρια νομιζω για να μετρανε uva.

1. Σειριακός αριθμός στα rayban ΔΕΝ υπάρχει παρά μόνο στα επετειακά μοντέλα που βγαίνουν σε μικρό αριθμό κομματιών κάθε χρόνο από την εταιρία.Όλα τα υπόλοιπα έχουν απλά τον κωδικό μοντέλου και χρώματος στο βραχίονα.

2. Ο αριθμός που αναφέρει κάθε μοντέλο στη γέφυρα του σκελετού είναι το PD σε χιλιοστά (απόσταση κόρη από κόρη) καθώς και το μέγεθος του frame.

3. Όλα τα γυαλιά είτε έχουν γνήσιο φακό είτε όχι , εαν τα βάλεις σε μηχάνημα που μετράει αν μπλοκάρει τη UV ακτινοβολία θα σου δείξει οτι όντως τη μπλοκάρει ΚΑΙ στις 2 περιπτώσεις.

4. Το εαν σε κουράζουν ή όχι τα γυαλιά δεν είναι ακριβής ένδειξη οτι ο φακός είναι μαϊμού μιας και αρκετά άτομα έχουν διαφορετική ευαισθησία στο χρώμα και τις διάφορες αποχρώσεις του φακού με σύνηθες φαινόμενο τα άτομα με ανοιχτό χρώμα ματιού να έχουν περισσότερη ευαισθησία στους ανοιχτόχρωμους φακούς.Άρα εαν σας κουράζει ένας φακός είναι απλά μια ένδειξη οτι ΙΣΩΣ και να είναι μαϊμού ο φακός αλλά όχι και απαραίτητα...

5. Ένας καλός τρόπος να εξετάσετε έναν φακό εαν είναι ποιοτικός ή όχι είναι να ζητήσετε από το οπτικό κατάστημα να σας δείξει τον φακό κάτω από το τενσιόμετρο.Το τενσιόμετρο είναι μια συσκευή φωτός που προβάλει πάνω στο φακό διάφορες οριζόντιες και κάθετες γραμμές.Εαν αυτές οι γραμμές είναι πλήρως κάθετες και οριζόντιες μεταξύ τους τότε έχουμε έναν ποιοτικό φακό με ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΙΑ στη μάζα του που δεν προκαλεί στρεβλώσεις στο φως όταν περνά από μέσα του.Εαν βλέπετε τις γραμμές να καμπυλώνονται τότε απλά πετάξτε τα γιατί κάνετε κακό στα μάτια σας, εκτός εαν θέλετε να είστε όλη μέρα με τα ντεπόν στο χέρι...

Αυτό συμβαίνει γιατί η μάζα του φακού στα μαϊμού δεν είναι ομοιόρφη με αποτέλεσμα το φως να διαθλάται υπό διάφορες γωνίες ανάλογα από το ποιο σημείο του φακού περνάει και έτσι να "τρελαίνει" το μάτι μας.

• Like 4

Έχω κάποια γυαλιά ηλίου (Ray..n), τα οποία μου τα έδωσαν αλλά δεν ξέρω αν είναι αυθεντικά ή όχι . Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβω αν είναι αυθεντικά η μαιμού?

Μη μου πείτε να του δώσω μπανάνα !! :cry:

Kι ομως!! Αυτο θα σου ελεγα.

Στη πραγματιοτητα ειναι η πιο αξιοπιστη λυση.

Δωστους μπανανα. H πιο κλασικη και δοκιμασμενη λυση:oneup:

• 3 χρόνια αργότερα...

ο αδερφος μου περνει τον αναπτηρα και αν καει το γυαλι(το τζαμι) η ραγισει ειναι μουφα αν δεν παθει κατι ειναι οκ λεει... φρικαρα οταν το εκανε στα γυλια ορασεως μου  :unsure:

• Like 1

ο αδερφος μου περνει τον αναπτηρα και αν καει το γυαλι(το τζαμι) η ραγισει ειναι μουφα αν δεν παθει κατι ειναι οκ λεει... φρικαρα οταν το εκανε στα γυλια ορασεως μου  :unsure:

Εχω δυο απορίες:

1. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ξεθάψεις και απαντήσεις σε θέμα του 2011;
  2. Seriously προτείνεις στον κόσμο να κάψει τους φακους ; 

david-caruso-gif-fire.gif

• Like 1

χαχα απλος ειπα πως τα "τεσταρε" ο αδερφος μου  :-D  αλλα περα απο την πλακα 2 γυαλια που ειχα αγορασει "απεξω" ραγισε το τζαμι τους ενω τα ορασεως μου που τα ειχα παρει κανονικα απο καταστημα δεν επαθαν τιποτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...