Προς το περιεχόμενο

Κατοχυρωση πατέντας !

xarda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνωρίζετε τι διαδικασίες πρεπει να γίνουν για να κατοχυρωσεις μια πατέντα στην Γερμανία ?

Εχω βρει ενα τρόπο για να μην καίει λάδια η μηχανή.Γενικότερα εχετε εμπειρία σε αυτο το θέμα ?

Αξιζει η κατοχύρωση ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Γνωρίζετε τι διαδικασίες πρεπει να γίνουν για να κατοχυρωσεις μια πατέντα στην Γερμανία ?

Εχω βρει ενα τρόπο για να μην καίει λάδια η μηχανή.Γενικότερα εχετε εμπειρία σε αυτο το θέμα ?

Αξιζει η κατοχύρωση ?

Υπάρχει μια διαδικασία να αρχίσεις την πατέντα από την χώρα σου και μετά να την προχωρίσεις σε άλλη χώρα. (http://en.wikipedia.org/wiki/Patent_Cooperation_Treaty)

Έχω ασχοληθεί με πατέντες και τρέχω τώρα την διαδικασία στις ΗΠΑ όπου μένω - αλλά δεν ξέρω για άλλες χώρες.

Επειδη εχω πετυχει σε μια σχετικη περιπτωση (ουτε βεβαια ως ο εφευρετης, ουτε ως ο επιχειρηματιας, απλα επρεπε να μεσολαβησω ας πουμε στην μεταξυ τους γνωριμια) για μια πατεντα με οικιακη συσκευη διαχωρισμου απορριματων που τελικα δεν φτουρισε, μπορω να σου πω τα εξης.

Ειτε στην γερμανια ειτε στην ελλαδα θα παρεις (αν εγκριθει) ευρωπαικο διπλωμα ευρεσιτεχνιας που σε κατοχυρωνει στην ουσια παντου. Δεν μπορει πχ αμερικανος να φτιαξει το ιδιο. Αν θυμαμαι καλα αυτο το δικαιωμα διαρκει 15 ή 20 χρονια.

Η επεκταση σε περισσοτερες χωρες δεν γινεται αυτοματα αλλα εχει καποια διαδικασια.

Ξεκινας πρωτα το σχετικο τρεξιμο για το πατενταρισμα (εξασφαλιζεσαι - καλη υπομονη) , και μετα αρχιζεις τις συνενοησεις με βιομηχανιες.

Οσο καλος στο τεχνικο μερος και να εισαι ειναι μεγαλο θεμα το ταλεντο του μαρκετινγκ και ειλικρινα δεν εχω να δωσω καποια συμβουλη. Ειναι μπερδεμα: απ την μια θες χρηματοδοτη (το πατενταρισμα κοστιζει κι οσο για την παραγωγη φανταζομαι δεν εχεις εργοστασιο ηδη, ετσι; ) απ την αλλη απενταριστος εισαι στον αερα και δεν ξερεις αν ο κεφαλαιουχος που βρηκες ειναι εμπιστος.

Ο,τι σου λεω ξερω, ακουγονται γενικα και δεν βοηθανε τοσο. Μην τα παιρνεις τοις μετρητοις, επαναλαμβανω δεν τα ξερω αμεσα απλα οπως τα αντιληφθηκα μεσω αυτων. Το μονο που συμπερανα για οσους μηνες ακουγα για την περιπτωση που προανεφερα ειναι θελει ΧΡΟΝΟ, ΚΟΠΟ ΧΡΗΜΑ, και πως να το 'πω ΑΚΡΕΣ. Επειδη δεν μιλαμε για πανακι telemarketing αλλα για κατι που αφορα αυτοκινητοβιομηχανια φανταζομαι οτι η υποθεση ειναι δεν ειναι βολτα. Το προτζεκτ ειναι αποκλειστικα δικο σου;

Επειδη εχω πετυχει σε μια σχετικη περιπτωση (ουτε βεβαια ως ο εφευρετης, ουτε ως ο επιχειρηματιας, απλα επρεπε να μεσολαβησω ας πουμε στην μεταξυ τους γνωριμια) για μια πατεντα με οικιακη συσκευη διαχωρισμου απορριματων που τελικα δεν φτουρισε, μπορω να σου πω τα εξης.

Ειτε στην γερμανια ειτε στην ελλαδα θα παρεις (αν εγκριθει) ευρωπαικο διπλωμα ευρεσιτεχνιας που σε κατοχυρωνει στην ουσια παντου. Δεν μπορει πχ αμερικανος να φτιαξει το ιδιο. Αν θυμαμαι καλα αυτο το δικαιωμα διαρκει 15 ή 20 χρονια.

Η επεκταση σε περισσοτερες χωρες δεν γινεται αυτοματα αλλα εχει καποια διαδικασια.

Ξεκινας πρωτα το σχετικο τρεξιμο για το πατενταρισμα (εξασφαλιζεσαι - καλη υπομονη) , και μετα αρχιζεις τις συνενοησεις με βιομηχανιες.

Οσο καλος στο τεχνικο μερος και να εισαι ειναι μεγαλο θεμα το ταλεντο του μαρκετινγκ και ειλικρινα δεν εχω να δωσω καποια συμβουλη. Ειναι μπερδεμα: απ την μια θες χρηματοδοτη (το πατενταρισμα κοστιζει κι οσο για την παραγωγη φανταζομαι δεν εχεις εργοστασιο ηδη, ετσι; ) απ την αλλη απενταριστος εισαι στον αερα και δεν ξερεις αν ο κεφαλαιουχος που βρηκες ειναι εμπιστος.

Ο,τι σου λεω ξερω, ακουγονται γενικα και δεν βοηθανε τοσο. Μην τα παιρνεις τοις μετρητοις, επαναλαμβανω δεν τα ξερω αμεσα απλα οπως τα αντιληφθηκα μεσω αυτων. Το μονο που συμπερανα για οσους μηνες ακουγα για την περιπτωση που προανεφερα ειναι θελει ΧΡΟΝΟ, ΚΟΠΟ ΧΡΗΜΑ, και πως να το 'πω ΑΚΡΕΣ. Επειδη δεν μιλαμε για πανακι telemarketing αλλα για κατι που αφορα αυτοκινητοβιομηχανια φανταζομαι οτι η υποθεση ειναι δεν ειναι βολτα. Το προτζεκτ ειναι αποκλειστικα δικο σου;

Δεν είναι ακριβώς έτσι - τουλάχιστον στις ΗΠΑ, αν η πατέντα δεν είναι κατοχυρωμένη στις ΗΠΑ, δεν μπορείς να εμποδίσεις κάποιον άλλον από το να την χρησιμοποιήσει. Και ένας από τους πιο βασικούς περιορισμούς στις ΗΠΑ, είναι ότι δεν θα πρέπει αυτό για το οποίο ζητάς πατέντα να είναι γνωστό δημόσια για πάνω από δώδεκα μήνες από όταν καταθέσεις την αίτηση στο USPTO. Δηλαδή αν αργήσεις να ζητήσεις πατέντα στις ΗΠΑ, έχασες το δικαίωμα για πάντα. Επίσης, για να πάρεις πατέντα θα πρέπει να πεις ακριβώς τι έχεις ανακαλύψει - και αυτή η πληροφορία θα είναι δημόσια.

Η cocacola δεν πήρε πατέντα ποτέ, διότι δεν ήθελε να αποκαλύψει την μυστική συνταγή ή να επιτρέψει σε ανταγωνιστές να χρησιμοποιήσουν την συνταγή μετά είκοσι χρόνια που λήγει η πατέντα.

Αυτό το τελευταίο παράδειγμα με την cocacola, είναι το ζουμί στο πατεντάρισμα.

Έμμεσα κι εγώ, έχω αναμειχθεί σε 4 πατέντες. Αυτό που γίνεται, είναι ότι περιγράφεις με τόσες λεπτομέρειες αυτό που θέλεις να πατεντάρεις που είναι εξαιρετικά εύκολο να αντιγραφεί (το οποίο είναι και παράνομο). Στη Γερμανία, υπάρχουν δικηγόροι που έχουν μοναδικό αντικείμενο τις πατέντες: 1. Γράφουν την περιγραφή, έτσι ώστε να καλύψουν όλες τις δυνατές προσαρμογές που δε θα έχουν πατενταριστεί ή 2. Ανήκουν σε εταιρείες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν μία πατέντα χωρίς να την πληρώσουν, επομένως βρίσκουν τεχνολογικά/νομικά παράθυρα που να εξυπηρετούν τις εταιρείες τους.

Ειλικρινά πια, πιστεύω πως ότι πατεντάρεται και αξίζει αντιγράφεται νόμιμα. Η σιωπή/ η ΜΗ συζήτηση είναι ο μόνος τρόπος για να κρατήσεις κάτι χωρίς να γνωστοποιηθεί και να αντιγραφεί. Πια πιστεύω πως δεν έχει και πολύ νόημα να πατεντάρεις, αλλά είναι μία επιβράβευση της φαντασίας και της δημιουργικότητας τους.

ο πατέρας μου εχει 2 πατέντες.

Παίρνεις ενα τηλ στον ΟΒΙ , σου δίνουν μια διεύθυνση,στέλνεις την πατέντα σου εκει και αν την εγκρίνουν καλώς. αν οχι σου στέλνουμε κείμενα-ατομα που εχουν κάνει παρόμοια πατέντα ωστε να δεις τι παίζει.

Πληρώνεις κάποια χρήματα για την πατέντα.

π.χ 100 € για Ελλάδα

200 € για Ευρώπη

έτσι πάει. ( τα ακριβή χρήματα δεν τα ξέρω! )

κοίτα εδω

• 1 μήνα μετά...

Πιο συγκεκριμένα να σας πω οτι ενας φίλος εχει κανει μια πατεντα για τις μηχανές αυτοκινήτων και πιο συγκεκριμένα για τις BMW ετσι ωστε να μην καίνε λάδια.Αυτήν την "πατέντα" ομως την χρησιμοποιει και στην Ιαπωνια αλλη αυτοκινητοβιομηχανια πραγμα που σημαίνει πως ηδη υπάρχει...Αξίζει λέτε να κατοχυρώσουμε την πατέντα στην Γερμανία ?

μιλα ξεκαθαρα να τελειωνουμε.ποια ειναι η αυτοκινητοβιομηχανια που εχει βρει το κολπο και αν το χρησιμοποιει.

ξερω αρκετα αυτοκινητα made in japan που υπαρχει θεμα με τα λαδια..

δηλ.οι πατεντες ειναι για καθε χωρα ξεχωριστα?

υπαρχουν πατεντες που ισχυουν για μεμονωμενες χωρες αλλα και πατεντες για περισσοτερες χωρες/ ευρυτερες ζωνες. Εξαρταται σε ποιες χωρες εχει κανει αιτηση ο εφευρετης.

εσυ που ξερεις οτι αυτη η "πατεντα" που βρηκε ο φιλος σου χρησιμοποιειται στην ιαπωνια? ρωταω γιατι μου ακουγεται λογικο αν μια ιαπωνικη αυτοκινητοβιομηχανια πατενταρει κατι να το πατενταρει και στην Ευρωπη και στην Αμερικη για να εχει το licence και να μην μπορουν να το χρησιμοποιησουν οι ανταγωνιστες της (εκτος αν το αγορασουν απο την ιαπωνικη εταιρια).

anyway, μπορεις να επικοινωνησεις με τον αντιστοιχο OBI στη γερμανια για να δεις αν αυτο που εχει βρει ο φιλος σου μπορει να πατενταριστει η οχι στη γερμανια

Ο ίδιος ο φίλος μου το ειπε γιατι οταν ανοίγει τους κινητηρες μονο σε μια Ιαπωνική εταιρία "βλεπει" την πατεντα του και σε καμία ευρωπαική!

τα πραγματα ειναι απλα: ας επικοινωνησει με τον patent office της γερμανιας για να δει αν κατι τετοιο εχει πατενταριστει στη γερμανια.

Πιο συγκεκριμένα να σας πω οτι ενας φίλος εχει κανει μια πατεντα για τις μηχανές αυτοκινήτων και πιο συγκεκριμένα για τις BMW ετσι ωστε να μην καίνε λάδια.Αυτήν την "πατέντα" ομως την χρησιμοποιει και στην Ιαπωνια αλλη αυτοκινητοβιομηχανια πραγμα που σημαίνει πως ηδη υπάρχει...Αξίζει λέτε να κατοχυρώσουμε την πατέντα στην Γερμανία ?

Μηπως δεν ειναι πατεντα τοτε?

Ο ίδιος ο φίλος μου το ειπε γιατι οταν ανοίγει τους κινητηρες μονο σε μια Ιαπωνική εταιρία "βλεπει" την πατεντα του και σε καμία ευρωπαική!

Καλά, κοροιδευόμαστε?

Άμα είναι να πάω και γω να αρχίσω να ανοίγω αυτοκίνητα και μίξερ, και ότι μου φανεί ωραίο να πάω να το πατεντάρω. Ακόμα και αν η αυτοκινητοβιομηχανία αντέγραψε(!) τον φίλο σου ή αν το εφηύραν και ταυτόχρονα, και πάλι το να θέλεις να πατεντάρεις κάτι που ήδη χρησιμοποιήται είναι πολύ κακή ιδέα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...