Προς το περιεχόμενο

ραδιενέργεια από ιαπωνία μεριά..

neXTgen

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ήθελα σε αυτό το θέμα να μου απαντήσουν κάποιοι που να γνωρίζουν το αντικείμενο, το ερώτημά μου είναι αν σε cd και άλλα μικροαντικείμενα που εισάγω απο το Τοκυο υπάρχει κίνδυνος μόλυνσής μας λόγω των επιπέδων ραδιενέργειας αυτή τη στιγμή στην Ιαπωνία? ραδιενέργεια επικαθήμενη ως σκόνη (βλέπω να ζητούν από ιάπωνες να πλένουν τα χέρια και το σώμα τους)? διαποτίζουσα τα αντικείμενα ? ποια είναι η αλήθεια ? διαβάζω πως η κυβέρνηση έχει ανεβάση το επίπεδο ραδιενέργειας στο ανώτερο κλιμάκιο 7 (όπως τότε στο τσερνομπίλ).

έχω κολλημένα κάποια δέματα εκεί, και οι άνθρωποι με ρωτούν : τα θες ή όχι?

επαναλαμβάνω παρακαλώ όποιος κατέχει το αντικείμενο μόνο ας απαντήσει ώστε να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.

ευχαριστώ σας!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και να είσαι άτυχος να έχει τα οποιαδήποτε ίχνη ραδιενεργού υλικού, λόγω πχ επικαθήμενης ατμοσφαιρικής σκόνης στη συσκευασία, θα είναι αμελητέα τα νούμερα. Όσο για τα ίδια τα υλικά των πραγμάτων, προφανώς έχουν παραχθεί πριν το ατύχημα ή μακριά από εκεί (μη ξεχνάς πως πολλά εργοστάσια στη γύρω περιοχή έκλεισαν από το σεισμό και μετά), οπότε σε κάθε περίπτωση είναι χαζό εως ανόητο να τρελαίνεσαι, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Άμα φέρνεις συχνά εμπόρευμα, μπορείς να πάρεις κι ένα μετρητή γκάιγκερ-μίλερ να κάνεις μόνος σου τις μετρήσεις και να σου φύγει το άγχος (αλλά στοιχίζει λίγο). Πάντως αν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος από ραδιενέργεια στα εμπορεύματα, να είσαι 100% σίγουρος πως θα μαθευτεί, δεν είναι κάτι που μπορεί να μείνει κρυφό και οι Ιάπωνες δε νομίζω να είναι κάφροι.

Εγώ θα τα έφερνα κανονικά.

κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι, λογικά.. και φυσικά το πρόβλημά μου είναι από το περιτύλιγμα και έξω ! όπως και αν "μολύνεται" με κάθε τρόπο το εσωτερικό των υλικών.. τα οποία φυσικά και προυπήρχαν της καταστροφής..

κι εγώ θα τα φέρω κανονικά... τόσα πράγματα που έχουμε φέρει από αμφίβολης προέλευσης προορισμούς ....

Απαριθμητής Geiger 250 ευρώ περίπου από ebay. Πάρε έναν να σκανάρεις τα πάντα.

βρήκα έναν μάλλον ρώσικο και από ελλάδα γύρω στα €200 όμως επειδή δεν τα ξέρω ΑΝ έχεις κάποιο link με μοντέλο της προκοπής στην τιμή που λες, ευπρόσδεκτο!

Καλύτερα φέρε τον από έξω και από Ευρωπαϊκή χώρα. Εδώ παίζει να "στον πιάσουν" με κανά παρακατιανό μοντέλο.

Η φάση είναι πως παίζει ξεπούλημα αυτή τη περίοδο σε αυτά, τα πιο ωραία μοντελάκια σε χρήματα < 300€ έχουν φύγει αέρα, έψαχνα πριν κανά 2 εβδομάδες και δεν έβρισκα της προκοπής... ^_^

έχω παραλάβει κι εγώ μερικά πράγματα από Ασία μερια..

ανάμεσα σε αυτά και μια μπαταρία για το κινητό μου.

λέτε αν έχει εμποτιστεί με ραδιενέργεια να κρατάει καμιά 10 μήνες χωρίς φόρτιση; :lol: :lol:

βρήκα έναν μάλλον ρώσικο και από ελλάδα γύρω στα €200 όμως επειδή δεν τα ξέρω ΑΝ έχεις κάποιο link με μοντέλο της προκοπής στην τιμή που λες, ευπρόσδεκτο!

http://cgi.ebay.co.uk/CD-V-777-2-GEIGER-COUNTER-SET-CDV-715-1A-750-742-CDV777-/140532448808?pt=BI_Security_Fire_Protection&hash=item20b862fe28

Oι εφημεριδες γραφουν οτι η ραδιενεγεια εφτασε κιολας στη κεντρικη Ευρωπη, στη Γαλλια οι μετρησεις δειχνουν.

Βοηθεια μας, κι οσοι επιζησουμε...

Used? Να μετρήσει ραδιενέργεια θέλει ο άνθρωπος, όχι να τη βάλει μέσα στο σπίτι του!

Used? Να μετρήσει ραδιενέργεια θέλει ο άνθρωπος, όχι να τη βάλει μέσα στο σπίτι του!

Κοίταξε να δείς, όλα τα geiger που είναι τεσταρισμένα έχουν εκτεθεί σε ραδιενέργεια. Διαλέξεις κ παίρνεις. Άγνωστο ή γνωστό. Αν δεις γράφει κι άλλες πληροφορορίες στον μετρητή.Αν ήταν ραδιενεργά επικίνδυνος δε θα πωλούνταν στο ebay. Έλεος!

http://cgi.ebay.co.uk/COUNTER-GEIGER-RADIATION-DOSIMETER-/190520781529?pt=BI_Security_Fire_Protection&hash=item2c5bec6ad9'>http://cgi.ebay.co.uk/COUNTER-GEIGER-RADIATION-DOSIMETER-/190520781529?pt=BI_Security_Fire_Protection&hash=item2c5bec6ad9

Αλλά πάω στοίχημα κι αυτό θα σας πειράξει επειδή είναι ρώσσικο:

http://cgi.ebay.co.uk/COUNTER-GEIGER-RADIATION-DOSIMETER-/190520781529?pt=BI_Security_Fire_Protection&hash=item2c5bec6ad9

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...