bikey77 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Κατασκευάζω ένα eshop λιανικής για μια εταιρία που κατασκευάζει κοσμήματα και παράλληλα πουλάει χονδρική σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρία θέλει να "κρύψω", να "καμουφλάρω" τους κωδικούς προϊόντων σε όλο το site ώστε να μην πέσει στην αντίληψη κάποιου πελάτη-ανταγωνιστή ότι πρόκειται για το ίδιο προϊόν που πουλάει η εταιρία και σε καταστήματα διότι είναι αθέμιτο στον χώρο του εμπορίου να ανταγωνίζεσαι τους ίδιους του πελάτες σου. Με ένα απλό παράδειγμα, η Εταιρία πουλάει ένα κόσμημα στο Μαγαζί προς 15 ευρώ, το Μαγαζί το βάζει 30 ευρώ στη βιτρίνα του ενώ η Εταιρία το πουλάει 23 στο site της. Έτσι η Εταιρία "αδειάζει" το Μαγαζί, πωλώντας το ίδιο πράγμα φθηνότερα ενώ ταυτόχρονα έχει πουλήσει προϊόντα ήδη και στο Μαγαζί. Τέρμα το μπλά-μπλά, ας περιγράψω το πρόβλημά μου. Θέλω να μη μπορεί κάποιος επισκέπτης να "αναγνωρίσει" τους κωδικούς των προϊόντων μέσα στο site, αυτό θα πορούσε να γίνει με πολλούς τρόπους, πχ να προσθέσω πριν και μετά των κωδικό 3-4 τυχαία ψηφία, να τα αντιστρέψω, ή να φτιάξω μια δική μου "μάσκα" και να τους κωδικοποιώ/αποκωδικοποιώ. Δεν έχω σκεφτεί όμως τι να κανω με τις εικόνες των προϊόντων των οποίων οι ονομασίες είναι ίδιες με τους κωδικούς προϊόντων, δηλ το προϊόν 1234 έχει εικόνες με 1234.jpg κ.ο.κ... Επειδή μιλάμε για 1500-2000 προϊόντα, θέλω κάτι που να λειτουργεί έτσι ώστε να μην γίνονται οι άπειρες μετατροπές κωδικών και να μην βαραίνει πολύ η σελίδα με τις αλεπάλληλες μετατροπές και γενικά να είναι εύκολο, όταν έρθει μια παραγγελία για το προϊόν 123 (που θα φαίνεται πχ ΧΧΧ123ΧΧΧ στο site) να μπορεί ο διαχειριστής ευκολα να βγάλει άκρη με τα προϊόντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Haldol Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Κάνε απλά ένα Base64 encoding του κωδικού. Αντιστρέφοντάς το βρίσκεις τον πραγματικό κωδικό. Βέβαια θα ξέρεις ήδη ότι εάν θέλει κάποιος να βρει τα προϊόντα που πουλάς δε θα κάτσει να ασχοληθεί με τους κωδικούς. Απλά θα δει... το ίδιο το προϊόν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bikey77 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Κάνε απλά ένα Base64 encoding του κωδικού. Αντιστρέφοντάς το βρίσκεις τον πραγματικό κωδικό. Βέβαια θα ξέρεις ήδη ότι εάν θέλει κάποιος να βρει τα προϊόντα που πουλάς δε θα κάτσει να ασχοληθεί με τους κωδικούς. Απλά θα δει... το ίδιο το προϊόν. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά είδη που μοιάζουν πολύ, το ένα είναι αντίγραφο του άλλου κλπ... Αυτό είναι γνωστό και δεν υπάρχει πρόβλημα. Έτσι λοιπόν, μπορεί ο καθένας να ισχυριστεί ότι απλά μοιάζουν ή ότι τα αγοράζουν από τον ίδιο προμηθευτή, το θέμα είναι να μη μαθευτεί οτι ό ίδιος ο παραγωγός κάνει και λιανική πώληση γιατί αυτό είναι αθέμιτο σύμφωνα με τους "νόμους" της αγοράς. Στο θέμα του base64 τώρα, ναι, είναι μια λύση για να κρύψουμε τον κωδικό προϊόντος, με τα filenames των εικόνων ομως? Αν κάποιος θελήσει να δει το όνομα της εικόνας του προϊόντος τότε θα δει τον πραγματικό κωδικό. Έχεις κάποια ιδέα γι αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Uberalles_gr Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Με ένα script αλλάζεις και στην βάση και στον server το όνομα των εικόνων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bikey77 Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2011 Με ένα script αλλάζεις και στην βάση και στον server το όνομα των εικόνων Τελικά κατέληξα κι εγώ σ αυτή τη λύση, θα προτιμούσα κάτι άλλο που να μην άλλαζε το filename αλλά ήθελα να αποφύγω και την περίπτωση οι εικόνες να είναι PHP generated. Ίσως ψαχτώ λίγο και με caching, θα δούμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.