Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με HDD (reallocated sector count)

zaoAR

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά έχω τον παρακάτω σκληρό wdc wd5000aaks και εχθές το βράδυ άφησα το pc να κάνει εγκατάσταση το γρουσούζικο matlab και το πρωί βρήκα το μηχάνημα με black screen και failure στο φορτωμα των windows...

Μετα απο ένα restart μπήκε στα windows και μου έβγαλε μηνυμα για δυσλειτουργία του σκληρού...

Κατέβασα το WD data lifeguard Diagnostics και μου δίχνει στο S.M.A.R.T fail στο reallocated sector count)

Διαβάζοντας απ εδω και απ εκει κατέβασα το hdd regenerator το οποίο μεσα σε 7 ώρες βρηκε πάνω απο 1 εκατομυριο bad sectors (το εκελεισα γτ βαρέθηκα να περιμένω μιας και ηταν ακομα στο 25%)

Πειτε καμιά γνώμη ρε παιδιά, πέραν της κλασικης( μπλε και θάλασσα)!

post-218147-0-56282100-1302642100_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

θάλασσα

θάλασσα

....Ξενοφώντας και πάσης Ελλάδος να 'ουμ', δε λέω - αλλά ειδικά σε εποχές κρίσης, better consider δις (pun intended).

Παιδιά το θέμα είναι καθαρά οικονομικό! Δεν περισευει ούτε ευρο! αλλιώς απο άποψη αρχείων , Μόνο windows και ubuntu έχει πάνω ο σκληρός και ούτε καν τα updates τους! Καμία Άλλη γνώμη κανείς? κάτι να δοκιμάσω ? να πειραματιστω?

Ότι είπαν οι κύριοι από πάνω ;) .

Αν δεν θέλεις να ξανά κανείς μετά εγκατάσταση το λειτουργικό κάνε ένα clone τον δίσκο αν έχεις άλλον.

Γενικά δεν μπορείς να κανείς κάτι για να αποτρέψεις την αυτοκαταστροφή του το μόνο που μπορείς να κανείς είναι να τον πας πίσω και να σου δώσουν άλλο

Το «1 εκατομυριο bad sectors» μπορεί να δείχνει ότι απλά ψιλό κουνήθηκε κάποιο καλωδιάκι μου έχει τύχει αυτό, οπότε έλεγξε τα και ξανά δοκίμασε με το WD data lifeguard Diagnostics να δεις αν έγινε κάτι,μπορείς να δοκιμάσεις και με το HDD Low Level Format Tool ξανά από την άποψη ότι μπορεί να είναι ψευδή αναφορά(χάνεις όλα τα δεδομένα σου).

Άσχετα με τα € (που σε καταλαβαίνω), ίσως δεν πρέπει πάντως να τον πολυεμπιστεύεσαι πλέον, ακόμα κι ΑΝ "στρώσει" με filling with zeros (aka "low level format"). Πάντως αυτό που είπε ο Elf, ΕΧΕΙ βάση : άλλαξέ του καλώδια, φώτα και πετρέλαια, και πάτα του και το γέμισμα με μηδενικά και μετά κόψε συμπεριφορά (και 'μένα μου 'χει τύχει δίσκοι να κωλοχτυπιούνται ότι πσοφάνε, αλλά "δια μαγείας" -και μετά από πολλά και διάφορα στα οποία τους υπέβαλα προσπαθώντας διάσωση- να στρώνουν) (...no much magic when hardware comes into question, αλλά "ανεξήγητα μυστήρια", λαμβάνονουν χώρα ενίοτε. Γεγονός.)

Κι ένα ακόμη : αν ΤΕΛΙΚΩΣ (...παρεμπιπτόντως, δεν παίζει εγγύηση αντικατάστασης; "Καινούριος" δίσκος είναι...) δεν παίξει σωτηρία, κάποιος στο θρεντ που λέγαμε, ψάχνει ακριβώς τέτοιο (αν δεν κάνω λάθος), δίσκο, για την πλακέτα του...Κάνε το καλό, και μην τον ρίχνεις στο γυαλό.

ok παιδια, ευχαριστω για τισ συμβουλες σας. θα κανω τα πειραματα μου και θα σας ενημερωσω.... και εννοειτε πως αν δεν σωθει θα το "κανω το καλο" !!!

• 10 μήνες μετά...

Ό,τι είπαμε και για τον άλλον,κάνε backup και ρίξε ένα low level format tool για να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα.

Αν παραμένουν σταθερά πάντως τα προβληματικά sector και δεν αυξάνονται ραγδαία μπορείς να συνεχίσεις να τον δουλεύεις.

Φρη για βάλε κι ένα Hard Disk Sentinel* (γιατί η παπαρίτσα που έτρεξες τα βγάζει σε χεξαντέσιμαλ και τρέχα-γύρευε) και πόσταρε ss να δούμε τί λέει...

*...να προτιμήσεις σπασμένο, που θα έχει φουλ θροτλ εργαλεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...