Προς το περιεχόμενο

Έλεγχος ανεμιστήρα απο panel

alpo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω στην ψύχτρα του επεξεργαστή αυτόν τον ανεμιστήρα Scythe Slip Stream 120 PWM Adjustable (SY1225SL12HPVC) ο οποίος είναι 4πινος PWM αλλά έχει και ρυθμιστή στροφών που ρυθμίζει τις στροφές από min.470 - 1340 έως max.740 -1900.

image2.jpg

Θέλω να προσθέσω ένα panel με οθόνη και σκέφτομαι να βάλω κάτι σαν αυτό: Scythe Kaze Master Pro 5.25" KM03.

image1.jpg

Το πρόβλημα μου είναι ότι αν το συνδέσω κατευθείαν στο panel θα χάσω την PWM ιδιότητα του ανεμιστήρα καθώς σε αυτό συνδέονται μόνο 3pin ανεμιστήρες. Θα μπορούσα να κάνω κάποια πατέντα ώστε αυτός ο ρυθμιστής που έχει ο ανεμιστήρας να αντικατασταθεί από κάποιον από τους έξι ρυθμιστές που έχει ήδη το panel; Γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ανεμιστηρες με 4-pins ειναι για να ρυθμιζονται αυτοματα απο το bios με βαση την θερμοκρασια του συστηματος.

Εσυ θα παρεις fan controller προφανως γιατι θες να επιλεγεις εσυ σε τι στροφες θα γυρνανε οι ανεμιστηρες σου, πραγμα που μπορεις να το κανεις και με συνδεση 3-pins. Δεν εχω καταλαβει ακριβως το προβλημα ποιο ειναι..

Το panel θα το πάρω για να ρυθμίσω όλους τους ανεμιστήρες του κουτιού. Αυτός όμως που είναι στον επεξεργαστή όμως, όπως μπορείς να δεις, είναι 4pin PWM που ρυθμίζεται αυτόματα από το BIOS όπως λες, αλλά είναι λίγο ποιο "περίεργος" από τους κανονικούς. Με τον ροοστάτη που έχει, μπορείς να ρυθμίσεις το εύρος των στροφών που θα γυρίζει, δηλ. από 470 - 1340rpm όταν είναι γυρισμένο στο min. και από 740 -1900rpm όταν είναι γυρισμένο στο max.

Αυτό που θέλω εγώ, είναι να μην βάλω αυτό το ρυθμιστή πίσω σε ένα PCI bracket, να τον βγάλω τελείως και αυτή τη ρύθμιση να την κάνω από το panel όπως θα κάνω και για τους υπόλοιπους απλούς 3pin ανεμιστήρες.

Μόνο με κολλητήρι και κατσαβίδι μπορεί μάλλον να διατηρήσεις το PWM, βάζοντας όλο το knob μέσα στον controller και αφήνοντας το μαύρο καπάκι... βρώμικη δουλεία πάντως. Είσαι σίγουρος πως η μητρική σου δεν δίνει "PWM" λειτουργία και σε απλούς DC fans; (Η δική μου το κάνει)

Μόνο με κολλητήρι και κατσαβίδι μπορεί μάλλον να διατηρήσεις το PWM, βάζοντας όλο το knob μέσα στον controller και αφήνοντας το μαύρο καπάκι... βρώμικη δουλεία πάντως. Είσαι σίγουρος πως η μητρική σου δεν δίνει "PWM" λειτουργία και σε απλούς DC fans; (Η δική μου το κάνει)

Να βάλω όλο το ροοστάτη μέσα, μάλλον δεν γίνεται, απ' όσο είδα σε μερικές εικόνες.

13.jpg

Ίσως αν να κόψω τα δυο καλωδιακά από τον ροοστάτη και τα συνδέσω σε ένα 3pin connector στο κόκκινο και το μαύρο καλώδιο, θα μπορέσει να δουλέψει έτσι?

post-173390-0-04359400-1302704853_thumb.jpg

post-173390-0-65106200-1302704861_thumb.jpg

Εννοείς να αφήσεις μόνο το PWM καλώδιο στην μητρική και να βάλεις τα άλλα δύο στον controller; Δεν νομίζω να δουλεύει το PWM έτσι...

Για να έχεις μια εικόνα (αν δεν έχεις ήδη) το μαύρο είναι γείωση (0V) το κόκκινο τάση (12V) to κίτρινο είναι για να διαβάζει τα rmp και το πορτοκαλί στέλνει το PWM σήμα.

Δες πάντως αυτό που σου λέω. Μπορεί η μητρική σου να έχει και επιλογή DC Fan μέσα στο BIOS / Hardware Monitor / Fan Control σε Smart Fan. Να μπορεί δηλαδή να αυξομειώνει τις στροφές ακόμα και με 3 καλώδια μόνο ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...