dimitris212 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Έχω μια ταινία περίπου 2 ώρες (με Premiere) και πρέπει να την εξάγω σε αρχείο AVI και να χωράει σε DVD περίπου δηλαδή 4,5 GB. Ποιους Codec χρησιμοποιώ για την καλύτερη δυνατή ποιότητα? Επιλέγω Xvid και μου βγάζει error. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Τι error σου βγάζει;; Το DivX και το Xvid είναι τα ποιο συμβατά όταν μιλάμε για avi. Δοκίμασε το εργαλείο που θα βρεις εδώ http://www.videohelp.com/calc.htm για να υπολογίσεις το μέγιστο σε ποιότητα που μπορείς να δόσεις και δες να επιλέξεις two pass για την καλλίτερη ποιότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris212 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Όταν βάζω Xvid παγώνει το Premiere και στα 2 Pc, έχω βάλει τους πιο πρόσφατους codec από εδώ http://www.xvidmovies.com/codec/ Όταν επιλέγω DivX και το εξάγω: παίζει μόνο με το δικό του πρόγραμμα http://www.divx.com/en/software/divx-plus/player Ούτε με το media player παίζει, ούτε με το media player classic, ούτε με το VLC αρα κάτι δεν πάει καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Στο επίσημο site του Xvid project, για Windows builds προτείνουν να κατεβάζεις από digital-digest.com, όπου η πιο πρόσφατη έκδοση είναι η 1.3.1 και όχι η 1.2.2 που έχει στο xvidmovies.com. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 παίζει μόνο με το δικό του πρόγραμμα http://www.divx.com/...ivx-plus/playerΟύτε με το media player παίζει, ούτε με το media player classic, ούτε με το VLC αρα κάτι δεν πάει καλά. Το εξάγει με κατάληξη .divx ή κάπως έτσι;; Μην δίνεις σημασία,άλλαξε την σε .avi ή πέταξε την με drag&drop σε κάποιο player και θα την παίξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Για τα divx, αυτό που λέει ο ELF. Αν δεν βλέπεις την κατάληξη, απενεργοποίησε την απόκρυψη καταλήξεων από την οργάνωση φακέλων και αρχείων. Τα divx παίζουν κανονικά στο vlc (τουλάχιστον κανά 2 που έχω). Μπορείς να το εξάγεις σε DV AVI (θα σου βγει τεράστιο, περίπου 24GB) και μετά να το μετατρέψεις σε ότι θέλεις με το Format Factory. Ένας πολύ καλός encoder που δουλεύει με το premiere είναι ο Procoder 3 της Grass Valley(πρώην Canopous). Είναι κορυφαίος στις μετατροπές που κάνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris212 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Με το divx το αρχείο το βγάζει σε .avi όχι σε .divx και παίζει μονο με το δικό του. Θα δοκιμάσω και το Procoder 3 μήπως βοηθήσει. Απεγκατέστησα τους παλιούς Drivder Xvid και έβαλα τους καινούριους όπως είπε ο parsifal και τωρα βγάζει το παρακάτω στην εξαγωγή, Error: "Statsfile not found" Έχω φάει 2 μέρες με αυτή την υπόθεση, ενώ όλα τα άλλα πχ. .mov, .wmv, mpg τα εξάγει κανονικά και παίζουν σε όλα. Το σκέφτηκα και γω micos000 να το κάνω DV AVI αλλά 1) φοβάμαι μην κρασάρει το Pc γιατί ειναι 2 ώρες μονταζ με εφε, γραφικά, scroll κτλ οπότε θα πάρει και κανένα 5ωρο 2) έχω να κάνω αρκετές μεταγραφές με διαφορετικά γραφικά, οπότε είμαι εκτός χρόνου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Απεγκατέστησα τους παλιούς Drivder Xvid και έβαλα τους καινούριους όπως είπε ο parsifal και τωρα βγάζει το παρακάτω στην εξαγωγή, Error: "Statsfile not found" Επειδή δεν τον έχω τώρα εγκατεστημένο: ο Xvid codec έχει ακόμη στις ρυθμίσεις (Advanced Options/Debugging) επιλογή για την προβολή ή μη του status window; Αν ναι, κλείσε το, να μην εμφανίζεται δηλαδή status window και ξαναδοκίμασε. Επίσης, το μήνυμα που πήρες υποδηλώνει ότι ο codec ψάχνει ανεπιτυχώς να βρει statsfile. Το statsfile είναι ένα βοηθητικό αρχείο που δημιουργείται κατά το πρώτο πέρασμα (1st pass) σε διαδικασία κωδικοποίησης 2 περασμάτων. Μήπως εσύ επέλεξες να κάνεις απευθείας το 2ο pass, χωρίς να έχεις βάλει να γίνει πρώτα 1st pass; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 [...]Έχω φάει 2 μέρες με αυτή την υπόθεση, [...] 1) φοβάμαι μην κρασάρει το Pc γιατί ειναι 2 ώρες μονταζ με εφε, γραφικά, scroll κτλ οπότε θα πάρει και κανένα 5ωρο [...] Ναι, αλλά για 5 ώρες παιδεύεσαι 2 μέρες. Το avi σε πόσο χρόνο στο κάνει render; Δεν νομίζω α κάνει περισσότερο σε dv-avi. Για το statsfile, μήπως έβαλες 2-pass και δεν ρυθμίστηκε σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris212 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Ναι όντως το είχα βάλει σε 2-pass και έβγαζε το error (δεν το ήξερα!!), απενεργοποίησα και το status window και δείχνουν όλα οκ! Θα ρωτήσω μήπως μπορούν και το δέχονται σε Mpg2 σε 720χ576, δεν είναι καλύτερο το αποτέλεσμα από Avi ? Επίσης το 2 Pass είναι καλύτερο από 1 Pass? @micos000: Δεν ειναι 5 ώρες, είναι πολύ περισσότερες διότι θα πρέπει να βγάλω καμια 10 DVD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Θα ρωτήσω μήπως μπορούν και το δέχονται σε Mpg2 σε 720χ576, δεν είναι καλύτερο το αποτέλεσμα από Avi ? Εξαρτάτε πάντα από την αρχική ποιότητα ,της ρυθμίσεις,και από τον codec,δεν υπάρχει μια απάντηση.Το σίγουρο είναι ότι με mpeg2 θα χρειαστείς πολλά περισσότερα δισκάκια Το 2-pass είναι καλλίτερο,αλλά πάλι ισχύουν τα παραπάνω κριτήρια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ναι όντως το είχα βάλει σε 2-pass και έβγαζε το error (δεν το ήξερα!!), απενεργοποίησα και το status window και δείχνουν όλα οκ! Θα ρωτήσω μήπως μπορούν και το δέχονται σε Mpg2 σε 720χ576, δεν είναι καλύτερο το αποτέλεσμα από Avi ? Το AVI είναι καλύτερο από το MPEG2 και πιο σύγχρονο. Βγάζει μικρότερο μέγεθος για την ίδια ποιότητα. Θα το βάλεις εννοείτε και αυτό σε 720Χ576 και 2-pass για να κάνεις σωστή δουλειά. Επίσης το 2 Pass είναι καλύτερο από 1 Pass? Ναι, είναι καλύτερο και βγάζει πιο σωστό αποτέλεσμα από άποψη μεγέθους. Πρέπει όμως να ορίσεις stats file. @micos000: Δεν ειναι 5 ώρες, είναι πολύ περισσότερες διότι θα πρέπει να βγάλω καμια 10 DVD Δεν κατάλαβα τον προβληματισμό σου. Μια φορά θα το κάνεις render σε DV-AVI και θα έχεις ένα σωστό αρχικό αρχείο το οποίο το μετατρέπεις σε xvid με κάποιο freeware μετατροπέα όπως το Format Foactory. Η αντιγραφή σε 1, 10 ή 100 δισκάκια δεν επηρεάζει τον χρόνο που απαιτείτε για το render ή την μετατροπή. Αυτό το προτείνω γιατί έχεις πρόβλημα με την απ' ευθείας μετατροπή σε xvid μέσα από το Premiere. Δοκίμασες μήπως σε h264; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.