Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε Lenovo 3000 N200;

Haldol

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σκέφτομαι να κάνω μια αναβαθμισούλα στο laptop μου. Φοράει Intel Pentium Dual T2330 στο 1,6 GHz. Έχει 2GB RAM και glossy 15.4" οθόνη ανάλυσης 1280*800.

Οι επιλογές που σκέφτομαι είναι: να αλλάξω CPU, να προσθέσω άλλα 2GB μνήμης και να αλλάξω οθόνη σε κάποια 1680*1050. Η ανάλυση της οθόνης μου με περιορίζει αρκετά, νιώθω πως έχω πολύ λίγο χώρο.

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής... α) με ποιες CPU είναι συμβατό το μηχάνημα; Και β) σχετικά με την οθόνη, εάν την αλλάξω, θα είναι συμβατή η καινούρια; Ή δεν είναι όλα ρόδινα σε στυλ «βγάζω την παλιά, βάζω τη νέα, να την η παραπάνω ανάλυση»;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακόμα και να μπορείς να κάνεις αναβάθμιση στο λαπ τοπ (πράγμα που πολύ αμφιβάλλω) , πιο φθηνά θα σου βγει να πάρεις ένα καινούριο, με όλα αυτά που θέλεις να αλλάξεις...!

Μία οθόνη έχει γύρω στα 70€ στο ebay. Ένας μεταχειρισμένος επεξεργαστής καλός δύσκολα θα πάει πάνω από 100€. Βάλε και άλλα 50€ για 2x2GB DDR2.

Με κάτω από 250€ που θα μου πάει η αναβάθμιση σε όλα (ασχέτως αν όντως θα τα αναβαθμίσω όλα!) παίρνω καινούριο laptop; Πόσο μάλλον της προκοπής;

:P

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Update. :)

Ήρθαν τα πράγματα με τέτοιο τρόπο ώστε πλέον το μηχάνημα έχει 4GB RAM στα 800 MHz. Με κόστος ούτε 20€ συνολικά. Απενεργοποίησα τελείως το page file (μη διαλύσουμε και τον SSD) και όλα μια χαρά.

Επειδή πλέον το να προχωρήσω και στις άλλες αλλαγές που σκεφτόμουν φαίνεται πιο πιθανό, επανέρχομαι με την ίδια ερώτηση: είναι εφικτή η αλλαγή οθόνης ώστε να κερδίσω παραπάνω ανάλυση, ή είναι αδύνατο / υπερβολικά περίπλοκο σαν διαδικασία;

Η Lenovo προσέφερε το laptop μου και με οθόνη μεγαλύτερης ανάλυσης, οπότε το να έχω και εγώ κάτι τέτοιο, γίνεται απλά και μόνο αλλάζοντας... την οθόνη; Ή απαιτούνται και άλλα parts;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...