antreaslam Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Λοιπόν, ο σκληρός που εχω πανω τα windows, δείχνει να σέρνεται. Πήρα λοιπόν καινούργιο δισκο, και η ερώτηση είναι, αν υπάρχει τρόπος, να μπορώ να μεταφέρω, είτε τα παντα ολα (windows+προγραμματα) στο νέο δίσκο, είτε να εγκ/σω μόνο τα windows, και να μεταφέρω με κάποιον...μαγικό τρόπο τα προγραμματα στο νέο δίσκο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dewn735 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Με κάποιο πρόγραμμα για clone σκληρού, σίγουρα. Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει το ping αλλά, επειδή είναι κάπως δύσκολο στη χρήση, τα παιδιά εδώ μέσα όλο και κάποιο άλλο θα ξέρουν.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Εάν ο καινούριος δίσκος είναι μεγαλύτερης (ή το λιγότερο ίσης) χωρητικότητας με τον παλιό, τότε το CloneZilla* είναι η λύση στο πρόβλημά σου. Κλωνοποιεί τον παλιό δίσκο στον καινούριο και δεν χάνεις απολύτως τίποτα, ούτε υπάρχει ανάγκη για εγκατάσταση εκ νέου των προγραμμάτων. * Εκτός του CloneZilla υπάρχουν αρκετές ακόμα λύσεις - Μια αναζήτηση για disk cloning software θα σου επιστρέψει αρκετά αποτελέσματα. Επίσης, τα Windows 7 (από Pro και πάνω νομίζω) έχουν επιλογή για full backup αλλά μιας και δεν το έχω χρησιμοποιήσει αυτό το feature, δεν μπορώ να ξέρω τα αποτελέσματά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreaslam Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 ο καινούργιος είναι ίσος με τον παλιό σε χωρητικότητα. Αν χρησιμοποιήσω το CloneZilla, πρέπει να εγκ/σω πρώτα τα windows στον καινούργιο, ή όχι? (windows 7 home εχω ετσι κ αλλιως)! (και μια ερωτηση ακόμα. Τα windows, είναι γνήσια. κατα τη μεταφορά, αν αυτα μεταφερθούν δηλαδή στον καινούργιο δίσκο, θα θέλει πάλι ενεργοποίηση, ή θα εχει κρατήσει τα κλειδιά)? edit: και κάτι ακόμα: τον παλιό δίσκο, τον είχα χωρίσει σε 2 κομμάτια. Πρέπει να χωρίσω σε ακριβως ίδια κομμάτια και τον καινούργιο, για να γίνει σωστά η "αντιγραφή"? αυτο το εχει χρησιμοποιήσει κανείς? http://www.easeus.com/disk-copy/feature.htm εχω χρησιμοποιήσει παλαιότερα αλλο πρόγραμμα της easeus, και είχα μείνει ικανοποιημένος, γιαυτό ρωταω!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
macabre_sunsets Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις τα Windows ξανά. Εάν χρησιμοποιήσεις το CloneZilla: α) Κατεβάζεις το LiveCD που έχει β) Το γράφεις σε ένα κενό CD (ή φτιάχνεις ένα USB) γ) Φορτώνεις το CloneZilla από το CD (ή USB) δ) Ακολουθείς τα βήματα που σου εμφανίζονται. Έχει επιλογή να κλωνοποιήσει ολόκληρο τον δίσκο, φτιάχνοντας αυτόματα όποια partition έχεις. Οπότε εσύ απλά περιμένεις μέχρι να τελειώσει η διαδικασία. Προσοχή μόνο να φροντίσεις να αντιγράψεις ΚΑΙ το MBR. Όσον αφορά το EASUS, πιθανώς να είναι καλό (ή και καλύτερο από το CloneZilla). Οι απαντήσεις μου αφορούν προσωπική εμπειρία και δεν σημαίνει πως είναι και οι καλύτερες/βέλτιστες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreaslam Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 macabre_sunsets σε ευχαριστω πολύ για τις απαντήσεις σου! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
valantis315 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Να σου προτείνω το Norton Ghost, θα κάνεις την δουλειά που θές σε 10 λεπτα και όλα μεσα. Απλά μπουτάρεις το Hiren's Boot cd προτείμησε εκδοση πριν την 10 (πχ 9.6) και ξεκινα το ghost πατας 2 οκ, clone disk to disk και σε 10 λεπτα έχεις αντιγράψει τα πάντα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Να σου προτείνω το Norton Ghost, θα κάνεις την δουλειά που θές σε 10 λεπτα και όλα μεσα. Απλά μπουτάρεις το Hiren's Boot cd προτείμησε εκδοση πριν την 10 (πχ 9.6) και ξεκινα το ghost πατας 2 οκ, clone disk to disk και σε 10 λεπτα έχεις αντιγράψει τα πάντα Καλά ηρέμησε λιγάκι,δεν ξέρω μεν με τη δίσκους δουλεύεις εσύ(ssd ole),αλλά για των κοινό θνητό μέσα σε 10 λεπτά δεν αντιγράφεις και πολλά GB από δίσκο σε δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreaslam Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Καλά ηρέμησε λιγάκι,δεν ξέρω μεν με τη δίσκους δουλεύεις εσύ(ssd ole),αλλά για των κοινό θνητό μέσα σε 10 λεπτά δεν αντιγράφεις και πολλά GB από δίσκο σε δίσκο. ε, παντως, δεν εχω και πολλά γίγα ετσι και αλλιώς. το ζήτημα είναι να κάνει "καλή δουλειά", και κυρίως να ειναι ευκολόχρηστο, και ας κάνει και διπλάσιο χρόνο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreaslam Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 καταρχήν, να δηλώσω ευτυχισμένος που καταφερα να χρησιμοποιήσω το CloneZilla, με επιτυχία! το pc πια μπουτάρει από το νέο σκληρό, μετά από μία ώρα που εκανε για να κλωνοποιήσει τον παλιό σκληρό. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση, πράγματι είναι ευκολοχρηστο πρόγραμμα. Η απορία τώρα είναι: Θέλω να φορμάρω τον παλιό σκληρό (που έχει ακόμα πάνω τα γνήσια windows 7), ώστε να μείνει μόνο ο καινούργιος με αυτά. Προσπάθησα, με δεξι κλικ κ φορματ, με το EASEUS Partition Master 5.0.1 Professional Edition, και με το να μπουτάρω από το cd των windows, και απετυχαν ολα. στις 2 πρώτες επιλογές το φορμάτ ήταν γκρι,δε μπορούσα να το επιλέξω, ενώ στην 3η, δε με αφήνει να μπουτάρω από το cd, μου λέει να πατήσω κουμπί για να μπουτάρω κανονικά στα windows. Ουτε οταν τον εβαλα σαν 2ο δίσκο με αφησε να τον κανω φορματ. Πως στο καλό θα τον σβήσω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antreaslam Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 εχει κανείς καμία ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.