Προς το περιεχόμενο

Overclock amd athlon 64 x2 dual core 6000+

discoboyminimal

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας είμαι νέος στο φόρουμ σας και με αφορμή τα χάλια μου εδώ...αποφάσισα να ποσταρο :P .καταρχήν έχω τον υπολογιστή μου 3 χρόνια ίσως και παραπάνω,έχω κάνει κάποια hardware update ανα καιρούς,μόνο σε gpu και μια ψυκτρα της asus αεροψυκτη (περιση γύρω στα 90-100 ευρο. Την είχα πάρει),αυτή τη στιγμή φοραω : MoBo Msi k9n sli platinum , Cpu Amd Athlon x64 dualcore 6000+ @ 3.12ghz 1.4v oc , 2 x kingstone 1gb @ 667mhz (5-5-5-15(15)1T) 1.8v , Gpu Gigabyte nVidia gt430 1gb gddr3 oc.edition @ (875/1750) , και ένα τροφοδοτικο της πλάκα 20€ το πήρα τα 600watt...ωραία μέχρι εδώ..ας μπω στο ψητό!:)Ετρεχα το σύστημα μου σε stock clockακια και ρυθμίσεις απο την αρχή εκτός τους τελευταίους 5 μήνες που το έκανα ένα μικρό overclock και το άφησα στα 3.12 ghz..όλα stable, θερμοκρασίες να είναι idle 22 και 39 σε full load.ποτέ δεν crashαρε αν και τα 2 τελευταία χρόνια δούλευε 24/7 (λόγο server..τρομάρα μου:P)έτσι εχθές μου την έδωσε (αφού κατεβασα το crysis 2 και έπαιζα με 17-29fps σε 1400x900 και όλα τα settings τέρμα ψιλά)και με αφορμή το lag είπα να το ρίξω στο extreme oc..άρχισα με διάφορα tutorial στο ίντερνετ για oc του cpu...Κατάφερα να φτάσω μετα απο πολυ προσπάθεια στα 3.285MHz ( 219 x 15 @ 1.575v ) και ενώ ήταν stable για μισή μέρα καίγοντας το crysis και κάνοντας αμέτρητα stability test benchmark κλπ κλπ όλα αυτα σε θερμοκρασίες idle 29 και full load 51...τον εκλεισα...ξέχασα να πω ότι έκανα και τις ram overclock @ (4-4-4-12(12)1T) @ 2.05-2.1v ...και πραγματικά το pc είχε τεράστιες διάφορες..δούλευε τέλεια δεν το περίμενα..και ήταν και stable αυτο είναι το θέμα..όπως σας είπα μετα τον εκλεισα για να δω κάτι στο bios..και μόλις ξανάανοιξε είδα την καταραμένη εικόνα THE PREVIOUS OVERCLOCKING FAILED...εκεί τα σπας όλα..και το ερώτημα είναι γιατί;;τέλος πάντων θυμομουν όλα τα νούμερα και λέω θα τα ξαναβαλω δεν βαριέσαι..άρχισα απο το παλιό stable 3.12 αλλα δεν έφτασα ποτέ πιο πάνω απο τα 3.2 αυτή τη φορά.. Τι μπορεί να φτεει;;οι ram ήταν σε stock timing άλλα κ πάλι δεν επερνε πάνω απο 3.2 το cpu ότι και συνδυασμό ταχυτητων και να έβαζα..ο στόχος μου ήταν τα 3.3ghz τόσο κοντά...:/αν μπορούσε κάποιος να μου δωςει κάποιες απαντήσεις για το θέμα, συμβουλή η βοήθεια θα ήμουν ευγνώμων..:)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

φίλε μου απότι κατάλαβα ο επεξεργαστής σου είναι στα 90nm ή στα 65nm? οι 90 δεν ανεβαίνουν πάνω από 3.2 ότι και να κάνεις. Ο άλλος πάλι δεν πάει και πολύ ψηλά άντε να πάει μέχρι 3.5 στις τσίτες του με ρεύμα. Δοκίμασε να κατεβάσεις το HΤ multiplier και τις μνήμες σου κοντά στα πιο χαμηλά και μετά ξεκίνα να ανεβάζεις FSB με κλειδωμένο το multi του cpu τέρμα. βάλε τα ρεύματα στο auto και ανέβαζε fsb 20-20 κάθε φορά ανοίγοντας τον υπολογιστή και τρέχοντας OCCT καμιά ώρα. Επίσης να κλείσεις το C1 C3 kai όποια άλλη τέτοια χαζομάρα έχει όπως και AMD Cool n' Quiet και τέτοια. Έτσι θα βρείς το "ασφαλή" σημείο του επεξεργαστή σου και μόλις φτάσεις στο τέρμα του με αυτόματα ρεύματα, ξεκίνα να ανεβάζεις μνήμες και το HT άστο στο x6,x7

Δημοσ.

...παρά το resurrection ας δώσω μια συμβουλή: Κράτα την μητρική κρύα. Άλλαξε πάστες ή βάλε και κανένα fan. Καίγονταν αρκετά εύκολα οι K9N...

Δημοσ.

...παρά το resurrection ας δώσω μια συμβουλή: Κράτα την μητρική κρύα. Άλλαξε πάστες ή βάλε και κανένα fan. Καίγονταν αρκετά εύκολα οι K9N...

σωστός ξέχασα να το αναφέρω

Δημοσ.

Ο επεξεργαστης είναι 90αρης.το HT είναι κλειδωμενο στα 5..το fsb δεν περνει μεγάλες τιμές..και με το multiplier του στα x15(τέρμα) παει το fsb μέχρι 211..δοκιμάζω συνδυασμού στα 3.00-3.15 Ghz αλλά όσο ρίχνω το multiplier και ανεβαζω το fsb τόσο πιο unstable γίνεται και πέφτουν τα ghz..ένα παράξενο πράγμα η υπόθεση μου...γενικά το case μου είναι το thermaltake m9 έχει ωραία ροή αέρα από stock.του έβαλα ακόμα ένα fan ακόμα 12αρι και γενικότερα επικρατεί ψυχρά μέσα στο κουτί..το c1 και c3 δεν ξέρω τι είναι ούτε τα έχω συναντήσει στο bios μου. Όσο για το CnQ το έχω off.τώρα παστες είχα αλλάξει πριν κάνα 3μηνο..και έχω δικιά μου modded θήκη για την ψυκτρα..γιατί είχα σπάσει τα αυτακια τα πλαστικά που κρατούσαν την ψυκτρα και έκανα χαλκινες προσθήκες μόνος μου που εφαρμόζουν πολύ καλύτερα από τις παλιές.δεν νομίζω να δημιουργεί κάτι τέτοιο πρόβλημα αφού στο μόνο που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο είναι οι θερμοκρασίες και αυτές είμαι οκ...επίσης πολύ σπάνιες φορές όταν είμαι σε full load με overclock και έχω ανοιχτά ηχεία τότε ακούω ρεύμα να βράζει άπο μέσα..αν το αφήσω πολύ τότε πέφτει το pc αν κλείσω το πρόγραμμα που τρέχω τότε σταματάει ακαριαία και ο ήχος του ρεύματος και όλα συνεχίζουν μια χαρά..μήπως δεν φτάνει το ρεύμα από το σάπιο τροφοδοτικο μου?η μήπως έχω κάψει λίγο την MoBo?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γενικά επειδή είχα τον 90άρη με ότι μητρική και να δοκιμάσεις δεν κλοκάρει για κανένα λόγο ότι και να προσπαθήσεις. Είναι σαν την τσίτα κλοκαρισμένη έκδοση του +4200. Εγώ που είχα κορυφαία μητρηκή (και ακόμα είναι, απλά είναι στα χέρια του αδερφού μου) την m3a32mvp deluxe, είχα πάει τον phenom 8450 στα 3.2 με αερόψυξη rock stable με πολύ καλές θερμοκρασίες. Απλά το τσιπάκι αυτό που έχεις (6000) είναι από τα πιο μούφα σε θέμα κλοκαρίσματος

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...