kostas4047 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Φίλοι μου βοηθείστε πριν το PC μου τα παίξει τελείως! Πριν κάτι μέρες μου είχε παρουσιαστεί ένας ιός που προσπέρασε από τον έλεγχο του AVG και μέσα σε ένα βράδυ μου κατάστρεψε σχεδόν τα πάντα. Πηγα το PC σε τεχνικό Η/Υ, όπου δεν έβρισκαν γιατρικό και του πάτησαν ένα format για να τελειώνει το πρόβλημα μια και καλή... Μετά το format του εγκατέστησαν το BitDefender για μεγαλύτερη προστασία, κι έφυγα ήσυχος πως τα προβλήματα λύθηκαν. Άρχισα λοιπόν να κάνω εγκατάσταση των προγραμμάτων που χρησιμοποιώ, και τότε άρχισαν να εμφανίζονται προβλήματα ξανά! Πιθανότατα κατά την εγκατάσταση του PopCorn (είναι converter που χρησιμοποιώ για την μετατροπή του ήχου DTS σε AC3 σε ταινίες MKV) κάτι πρέπει να "κατέβηκε" από το web. Από τότε ο BitDefender άρχισε να πετάει παράθυρα κάτω δεξιά με το μήνυμα "BitDefender has blocked multiple viruses!". Ως αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα infected objects που "γιατρεύει" να εμφανίζονται πλέον με την προέκταση ".vir" κι έτσι πάμπολα αρχεία μέσα σε λειτουργικά directories του C:\ (ιδίως στο C:\windows\system32 και στο C:\Program Files\****) να έχουνε πάρει τη μορφή "*******.vir" Τι στο καλό έχει γίνει; Μπορεί να με βοηθήσει κανείς;;;
SPANK Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Τα προγράμματα που έκανες εγκατάσταση τα εχεις baclup καπου και τα έβαλες? πολυ πιθανό να έχουν αυτα τον ιο και ξανα κόλλησες. Η γνώμη μου ειναι να βγάλεις το bitdefender, κατεβάζεις superantispyware ,malwarebytes και κάνεις ενα scan σε safe mode.
redbill80 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μια προχειρη αναζητηση εχει να κανει με ιο.Προτεινουν Norton ή Avira για να τον διωξουν.Βασικα κανε ενα σκαναρισμα με το δικο σου προγραμμα πρωτα.
kostas4047 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Έκανα full scan με το Malwarebytes και μου βρήκε έναν "Trojan.Dropper". Να κάνω αφαίρεση (σβήσιμο);
redbill80 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 βεβαια.Δοκιμασε ενα καλο antivirus ενημερωμενο να εισαι σιγουρος.
kostas4047 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Το έσβησα. Ζητάει να κάνει επανεκκινηση για να ολοκληρωθεί η αφαίρεση. Να το κάνω σε safe mode ή κανονικά;
redbill80 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 κανε επανεκκινηση.Κανονικα κανε.Οπως και να το κανεις το ιδιο θα σου ειναι.
kostas4047 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Το έκανα ρε γαμωτο αλλά πάλι το BitDefender μου πετάει το παραθυράκι του και λέει πως εχει μπλοκαρει πολλους ιους! Συνεχίζει να μετατρεπει σε .VIR πολλά λειτουγικά αρχεία των Windows, κυρίως μέσα στο C:\windows\system32... Να απογοητευτώ ή έχω ελπίδα;
tarantules Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Κατέβασε το Dr.Web live CD και κάψτο σε ένα CD να το έχεις. Είναι ΟΤΙ καλύτερο έχω βρει σε antivirus.Και μάλιστα είναι free. Όταν κάψεις το CD , μπες στο BIOS του υπολογιστή σου και επέλεξε να κάνει boot από το CD.Θα φορτωθεί το antivirus , θα κάνει αυτόματα update και μετά θα ξεκινήσεις να κάνεις scan.(Υπόψην θα κάνει αρκετές ώρες αλλά θα στα ψειρίσει όλα τα αρχεία ένα-ένα). Όπως είπε και κάποιος πριν, σίγουρα έχουν μολυνθεί καποια από τα προγράμματα που έχεις κατεβάσει και τα εγκαθιστάς.Οπότε εκεί δώσε βάση
kostas4047 Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2011 ΟΚ, κατεβάζω το DrWeb, θα μπουτάρω από κει και θα το αφήσω να ψάξει. Αν μου βγάλει κάτι σαν logfile, θα σας το δημοσιεύσω εδώ για να μου πείτε αν βλέπετε κάτι... Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. Έχετε την ευγνωμοσύνη μου...
kostas4047 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλημερα! Ακομα ψαχνει...! Ολη νυχτα ο DrWeb σκαναρει τα παντα. Μετα από 12 ώρες εχει φτασει στο 80% κι εχει βρει καπου 750 μολυνσεις...
tarantules Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Καλημέρα Κώστα... Ξέχασα να σου πω χθες οτι μπορείς να τσεκάρεις συγκεκριμένους υποφακέλους που πιστεύεις οτι υπάρχει πρόβλημα με ιούς και όχι ολόκληρο το σκληρό μιας και απότι είδες και εσύ αργεί πάρα πολύ.Αλλά μιας και το έβαλες από χτες να ψάχνει άστο να τελειώσει. Εγώ στη θέση σου θα έκανα πάλι format με καθαρή εγκατάσταση των Windows και πριν εγκαταστήσω το οτιδήποτε θα έβαζα να ψάξει τα αρχεία setup των προγραμμάτων που είναι προς εγκατάσταση, γιατί προφανώς κάποιο ή κάποια από αυτά είναι που έχει μολυνθεί και σου δημιουργεί συνέχεια το πρόβλημα
kostas4047 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μόλις τέλειωσε... Του πήρε 16 ώρες και 31 λεπτά! Το άφησα όλη νύχτα να δουλεύει... Βρήκε 1268 infected objects και μου έχει φτιάξει μια τεράστια λίστα. Τι κάνω; Τα μαρκάρω όλα και πατάω CURE;
tarantules Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Ναι και μετά μάλον θα σου ζητήσει να κάνεις boot
lexmark Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Δημοσ. 17 Απριλίου 2011 Μόλις τέλειωσε... Του πήρε 16 ώρες και 31 λεπτά! Το άφησα όλη νύχτα να δουλεύει... Βρήκε 1268 infected objects και μου έχει φτιάξει μια τεράστια λίστα. Τι κάνω; Τα μαρκάρω όλα και πατάω CURE; Εγώ πάντως, με τόσους ιούς θα το είχα σταματήσει και θα του τραβούσα ένα φορματ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.