akmakas Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Αγαπητοί φίλοι σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση και να αφήσω το 775 socket και να πάω σε 1155 και i5...Θέλω να κάνω SLI αγοράζοντας ακόμη μια GTX 295 Εδώ το τοπίο το βλέπω όμως σκοτεινό σχετικά με τα chipset και τις επιδόσεις σε υλοποίηση SLI.Τι θέλω να πω..Το ποιο πρόσφατο chipset της intel υποστηρίζει SLI όχι όμως dual 16X αλλά 8X για κάθε PCI express slot..Αντίθετα αν δεν κάνω λάθος το nforce chipset μπορεί να αποδώσει dual 16X Σε υλοποίηση ενός intel chipset οι επιδόσεις σε 8Χ πέφτουν πολύ η είναι μικρή η διαφορά? Επίσης υπάρχει motherboard s1155 με invidia chipset? Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Θέλεις να κάνεις Quad SLI? Αν ναι, τότε τι τροφοδοτικό έχεις? Πέρα από αυτό να ξέρεις ότι το gaming το ξεχνάς. Θα σε ψοφήσει στο microstuttering. http://hardforum.com/showthread.php?t=1317582 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Επίσης με 2x gtx295 θα βράζει το σύμπαν αυτη η συγκεριμένη κάρτα ειναι οτι χειρότερο εχω συναντήσει απο θέμα θερμοκρασιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisp7406 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Παιδια τι ειναι το microstuttering? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Εγώ ότι χειρότερο έχω συναντήσει γενικά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ColdFusion Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Παιδια τι ειναι το microstuttering? http://hardforum.com/showthread.php?t=1317582 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggelisp7406 Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Σε απλα ελληνικα?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Σε απλά ελληνικά σημαίνει κολληματάκια. Συμβαίνει λόγω αδυναμίας σωστού συγχρονισμού δύο ή περισσότερων επεξεργαστών εικόνας (GPU) που μπορεί να υπάρχουν σε κάποιο σύστημα. Ωστόσο όμως δεν παρουσιάζεται, επειδή δεν γίνεται αντιληπτός αυτός ο ασυγχρονισμός από το μάτι πάνω από τα 60FPS. Θα πει κάποιος μα μέχρι 60FPS σηκώνει η οθόνη μου, έχοντας ενεργοποιημένο το V-sync. Δεν θέλω να βγάλω το V-Sync και να βλέπω τη γραμμή για αν μην έχω microstuttering. Δεν συμβαίνει αυτό. Όταν η κάρτα έχει αέρα να παίξει αρκετά πάνω από τα 60FPS και με V-sync ενεργοποιημένο, η κάρτα θα παίζει στα 60FPS ταβάνι. Δεν θα πέφτει καθόλου κάτω από αυτά ώστε να υπάρχει το πρόβλημα του microstuttering. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akmakas Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Σχετικά με τροφοδοτικό οκ μπορώ να αγοράσω ένα αυτό που έχω απλά μπορεί να σηκώσει μια... Για τις θερμοκρασίες που λέτε εγώ πάλι δεν βλέπω κάτι τρελό..Την έχω κάνει και overclock και στο crysis δεν ξεπερνώ τους 65 βαθμούς με ανοιχτό κουτι... Εκεί που ανεβάζει είναι στα bench κυρίως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
FaRMaKhs Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Επίσης με 2x gtx295 θα βράζει το σύμπαν αυτη η συγκεριμένη κάρτα ειναι οτι χειρότερο εχω συναντήσει απο θέμα θερμοκρασιών. Σε μενα τουλαχιστον απο 45-50 ειναι σε idle 75-80 εχω δει στα ζορια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις..Σχετικά με τροφοδοτικό οκ μπορώ να αγοράσω ένα αυτό που έχω απλά μπορεί να σηκώσει μια... Για τις θερμοκρασίες που λέτε εγώ πάλι δεν βλέπω κάτι τρελό..Την έχω κάνει και overclock και στο crysis δεν ξεπερνώ τους 65 βαθμούς με ανοιχτό κουτι... Εκεί που ανεβάζει είναι στα bench κυρίως.. Διπλού PCB είναι ή μονού? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akmakas Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2011 Διπλές είναι και οι δυο.. Ετοίμασα τελικά το quad sli παρά τα προβλήματα που είχα με την εγκατάσταση.. Είχα κολλήματα στο ποντίκι όταν φόρτωνε κάποιο bench και τρομερά κολλήματα στην 3d κίνηση.. Ευτυχώς το πράγμα βελτιώθηκε πολύ όταν απενεργοποίησα την onboard κάρτα ήχου βάζοντας την παλιά μου ZX Είμαι ενθουσιασμένος αλλά κάποια κολληματάκια πάλι τα έχω και δεν ξέρω αν θα διορθωθούν με κάποιο utility η ρυθμίσεις.. Επίσης μια ερώτηση έχω..Όταν ενεργοποιώ το Quad SLI δεν δουλεύει το HDMI παρα μόνο το VGA...Καμιά ιδέα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akmakas Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Πέρα από αυτό να ξέρεις ότι το gaming το ξεχνάς. Θα σε ψοφήσει στο microstuttering. http://hardforum.com/showthread.php?t=1317582 Είχες δίκιο..Τελικά έβαλα 2 GTX 295 στο μηχάνημα και έχω το εξής πρόβλημα...Όταν τα frames πέφτουν κάτω από 60 κάνει κολλήματα το παιχνίδι..Αν είμαι πάνω από 60 δεν έχω πρόβλημα..Π.Χ το GTA VI δεν μπορώ να το παίξω δυστυχως κάθε 10 δεύτερα περίπου κολλάει και πάει λέγωντας..Αντίθετα στο Crysis 2 έχω πάνω από 100 frames με όλα full.. Μπόρώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω η πάει για πούλημα η δεύτερη κάρτα? Απαράδεκτο πάντως τέτοια προβλήματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν..Και πως η nvidia πουλάει έτσι απλόχερα την τεχνολογία quad χωρίς να ενημερώνει τους αγοραστές? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Heatspreader Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Είχες δίκιο..Τελικά έβαλα 2 GTX 295 στο μηχάνημα και έχω το εξής πρόβλημα...Όταν τα frames πέφτουν κάτω από 60 κάνει κολλήματα το παιχνίδι..Αν είμαι πάνω από 60 δεν έχω πρόβλημα..Π.Χ το GTA VI δεν μπορώ να το παίξω δυστυχως κάθε 10 δεύτερα περίπου κολλάει και πάει λέγωντας..Αντίθετα στο Crysis 2 έχω πάνω από 100 frames με όλα full.. Σε όλους συμβαίνουν αυτά που περιγράφεις με Quad SLI/CF. Με Dual συμβαίνουν τα ίδια, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Μπόρώ να κάνω κάτι να το βελτιώσω η πάει για πούλημα η δεύτερη κάρτα? Δεν μπορείς από τους Drivers να απενεργοποιείς το SLI? Απαράδεκτο πάντως τέτοια προβλήματα είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν..Και πως η nvidia πουλάει έτσι απλόχερα την τεχνολογία quad χωρίς να ενημερώνει τους αγοραστές? Καλώς ήρθες στον Marketing. Καλώς ήρθες στον κόσμο. Δοκίμασε να δανειστείς από κάποιον μία Single GPU. Έστω GTX280 και βάλτην αφού παίξεις κάποιο παιχίδι όπως Crysis 1 ή GTA, μετά από μία GTX295. Πες μας εντυπώσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
akmakas Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 12 Μαΐου 2011 Ναι μπορώ να απενεργοποιήσω το SLI αλλά έτσι δεν θα έχω την έξτρα δύναμη στο GTA που την ήθελα..Να δανειστώ λες μια άλλη κάρτα.....Μπορώ να κάνω SLI με διαφορετικές κάρτες??? Επίσης ένα ακόμη αρνητικό..Όταν έχω SLI δεν δουλεύει το HDMI είναι να πηδάς από το μπαλκόνι! Έχω μια 7900 GT να την βάλω επάνω χε χε χε!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.