Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Γεια σας, Θελω να φτιαξω δικτυο μεταξυ ενος Mac και ενος pc αρχικως (να υπαρχει η δυνατοτητα για προσθεση και αλλων υπολογιστων στο μελλον) για επαγγελματικη χρηση. Δε θελω να δουλευω εκει μεσα, αλλα να αποθηκεύω τα πάντα στο τελος της ημερας. Γινεται αυτο ορίζοντας εναν εξωτερικο δισκο πχ. 1 TB που να τον βλεπουν όλοι οι υπολογιστες? Εαν ναι σε ποιον υπολογιστη συνδεεται αυτος ο δισκος? Εαν οχι κατι τετοιο, χρειαζομαι να κανω κατι αλλο για να έχω server? Αναζητω μια φθηνη αλλα πληρως αξιοπιστη λυση. Επισης στο θεμα του backup χρειαζομαι ισως και 2ο δισκο? ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
orotoi Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 18 Απριλίου 2011 Πάρε ενα εξωτερικό δίσκο με ethernet και τον βάζεις σε μια ελευθερη πρίζα δικτύου (ή πάνω στο router τελοςπάντων).. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 22 Απριλίου 2011 πα ρε ενα Nas που να μπορει να κανει raid 1 και θα εισαι μια χαρα.η καλυτερη λυση.και ειναι και ethernet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
takistmr Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Καλημέρα, καταρχήν εξασφάλισε την καλή λειτουργία του δικτύου σου με ένα πολύ καλό switch. Καλό θα είναι να υποστηρίζει ταχύτητες GigaBit/sec ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι χρόνοι μεταφοράς αρχείων στο δίκτυο και να "αντέξει" περισσότερους χρήστες. Υπάρχουν φθηνές λύσεις στην αγορά με πολλές δυνατότητες χωρίς να διακιδευεται η ασφάλεια ή η αξιοπιστία του δικτύου. Η αποθήκευση των δεδομένων μπορεί να γίνει σε ένα NAS ή ένα file server. H φθηνότερη λύση νομίζω ότι είναι ή λύση του NAS. Αν μάλιστα υποστηρίζεται και κάποια τεχνική RAID (πχ RAID 1) τότε αυτό θα αυξήσει σημαντικά τον παράγοντα ασφάλεια. Στα περισσότερα NAS υποστηρίζεται η λειτουργία FTP με την οποία μπορείς να έχεις πρόσβαση στα περιεχόμενα του δίσκου και από το σπίτι σου, μέσω internet σύνδεσης. Στο παρακάτω σχέδιο φαίνεται η υλοποίηση του δικτύου του σπιτιού μου. Νομίζω ότο κάτι παρόμοιο θέλεις και εσύ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 και wd nas που ειχα και τωρα της Netgear το stora και τα 2 υποστηριζαν raid 1,ftp και remote για να δεις τα αρχεια σου απο το νετ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alquiii Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 23 Απριλίου 2011 Η μπορεις να δημιουργησεις τον δικο σου nas server πχ Openfiler οπως εχω κανει κι εγω σε μερικες εταιρειες. Ετσι τον φτιαχνεις οπως θελεις εσυ αλλα και με πολυ μικροτερο κοστοσ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.