christian-ago Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Καλησπερα insomniacs. Η ερωτηση μου ειναι λιτη αυτη τη φορα. Υπαρχει τροπος να ελεγξω εαν το response απο την Ajax callback συναρτηση ειναι κενη; Δηλαδη εαν το responseText/responseXML επιστρεφει ως κενο; Ας πουμε εχω δεδομενα σε μια βαση MySql και εαν επιλεξω δεδομενα τα οποια δεν ικανοποιουν καποια συνθηκη στην php, ερχεται απαντηση, αλλα αυτη η απαντηση ειναι φυσικα ενα empty/null/undefined string. (Πραγματικα δεν ξερω τι και αν απο αυτα ειναι). Υποψιν οτι ελεγχω τα μηνυματα λαθους της php, οποτε δεν εμφανιζει μηνυμα λαθους καθε φορα. Και οταν παιρνω κενο string να εκτελειται ενας κωδικας στη σελιδα του client. Προσπαθησα να παιξω με τα readystates, επειτα να τσεκαρω αν το innerHTML στο div ειναι κενο αλλα τζιφος. Δεν εχω προτιμηση για λυση σε καποιο browser μονο, αλλα αν ειναι για ΙΕ ακομα καλυτερα. Ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartakoscs Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 19 Απριλίου 2011 > <?php $link = mysql_connect("localhost", "mysql_user", "mysql_password"); mysql_select_db("database"); $result = mysql_query("SELECT * FROM table1 WHERE something='1' "); $num_rows = mysql_num_rows($result); if(num_rows > 0){ $return["data"] = yourdatafromequery......; $return["status"] = "Ok"; }else{ $return["data"] = null; $return["status"] = "NotOk"; } echo json_encode($return); πχ..... ?> Ajax > your code ... success: function(data){ if(data.status == "Ok"){ ....... }else{alert("NOOOOOOOOOOTTTTTTTTTTTTTTOOOOOOOOOOOKKKKKKKKKKKK");} } ....... Κάτι τέτοιο θες ? Χρησιμοποίησε Jquery η ότι άλλο σε βολεύει για να μην έχεις ασυμβατότητες πολλές με browser και λοιπά η γνώμη μου !! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christian-ago Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Καταλαβα τη λογικη του κωδικα, το δοκιμασα αλλα η εντολη echo json_encode($return) δειχνει το εξης στο χρηστη οταν το query ειναι κενο: "status" = "NotOk"} Κοινως δεν εκτελειται η εντολη αλλα γινεται echo της $return["status"] = "NotOk"; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spartakoscs Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 Share Δημοσ. 20 Απριλίου 2011 ουσιαστικά από το php αρχείο επιστρέφεις ένα array το οποίο περίεχε το data που θες και την κατάσταση !! με js μετά κοιτάς την κατάσταση και εφόσον είναι Οκ προχωράει να δείξει πχ τα αποτελέσματα αλλιώς δεν κάνει τίποτα η ότι άλλο θες τέλος πάντων που θα βάλεις στο else{…….} .. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.