Προς το περιεχόμενο

Gay parade υπο την αιγιδα του δημου Αθηνας στις 4 Ιουνιου

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το "πως" με τόνο. Τον μηχανισμό που τα κρατάει ανεξάρτητα. ΓΙΑΤΙ ρε παιδί μου ξερωγώ ας πούμε κι έτσι δεν έχει σχέση το να με τ' άλλο. Ξηγήσου, αυτό.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Το "πως" με τόνο. Τον μηχανισμό που τα κρατάει ανεξάρτητα. ΓΙΑΤΙ ρε παιδί μου ξερωγώ ας πούμε κι έτσι δεν έχει σχέση το να με τ' άλλο. Ξηγήσου, αυτό.

Α,καταλαβαινεις οτι αναφερομαι χιουμοριστικα στην επαγγελματικη διαστροφη μου,ετσι?Ενταξει φανταζομαι κ η προσωπικοτητα μου παιζει ρολο για να ''ακριβολογω'' οταν θα μιλησω σοβαρα.Αλλα αμφιβαλω οτι καπως σχετιζεται με την σεξουαλικοτητα μου.Αυτο δεν ρωτας η παλι το εχασα?

ΕΝΤΙΤ

*η μηπως ρωτας γιατι η σεξουαλικη συμπεριφορα δεν συνδεεται με την σεξουαλικοτητα αμεσα η τεσπα απολυτα?Εαν ρωτας αυτο εχω αναφερει οτι η σεξουαλικη συμπεριφορα συμπεριλαμβανεται κ αποτελει μερος αυτου που λεμε γενικοτερη ανθρωπινη συμπεριφορα.Γνωριζουμε οτι συνηθως μπορουμε να εχουμε ελεγχο της συμπεριφορας μας ως καποιο βαθμο ενω συνηθως δεν μπορουμε να εχουμε συνειδητο ελεγχο για το ποια θα ειναι η σεξουαλικοτητα μας.Ετσι απο την στιγμη που μπορουμε να ελεγξουμε την συμπεριφορα μας μπορουμε να εχουμε μια αλφα σεξουαλικη συμπεριφορα η οποια δεν θα συναδει παντα με την σεξουαλικοτητα μας.

Δημοσ.

Μμμ, όχι, νόμιζα πως το "διαστροφή" παρτ ήταν μεγαλόκαρδος αυτοσαρκασμός με 2 ουγγιές υπεροψία προς τους haterz. Αλλά σε αγαπώ και σεμνή.

Νομίζω όμως, πως όντως κάτι ποστ παραπίσω είχα δει να λες πως το που το βάζεις δεν ορίζει την σεξουαλικότητά σου, ή κάπως έτσι. Λάθος;

Δημοσ.

Νομίζω όμως, πως όντως κάτι ποστ παραπίσω είχα δει να λες πως το που το βάζεις δεν ορίζει την σεξουαλικότητά σου, ή κάπως έτσι. Λάθος;

Αυτο ακριβως,δες το εντιτ που εκανα πιο πανω.

Δημοσ.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο υποψιαζόμουν κι εγώ. Απλώς ως δεδομένο είναι άχρηστο, η ενστικτώδης τάση είναι επουσιώδης μπροστά στην λογική έκφραση. Για την ακρίβεια, το κύρος της 2ης έναντι της πρώτης είναι ένα από τα θεμέλια του πολιτισμού μας.

Δημοσ.

Μάλιστα, κάτι τέτοιο υποψιαζόμουν κι εγώ. Απλώς ως δεδομένο είναι άχρηστο, η ενστικτώδης τάση είναι επουσιώδης μπροστά στην λογική έκφραση. Για την ακρίβεια, το κύρος της 2ης έναντι της πρώτης είναι ένα από τα θεμέλια του πολιτισμού μας.

Ε σωστα. Απλα η συνηδητοποιηση αυτου βοηθαει να καταλαβουμε οτι ουσιαστικα το τι κανουμε η πως συμπεριφερομαστε στο κρεβατι δεν ειναι δα κ απολυτο κριτηριο του εαν εχουμε ετεροφυλοφιλη,ομοφυλοφιλη η αμφιφιλοφυλη σεξουαλικοτητα η οποιαδηποτε μορφη παραφιλιας τεσπα.

Δημοσ.

Όχι αλλά είναι απόλυτο κριτήριο για το αν είμαστε ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι ή αμφίφυλοι. Ακόμα και αν η σεξουαλικότητά μας είναι στην απέξω.

Δημοσ.

Όχι αλλά είναι απόλυτο κριτήριο για το αν είμαστε ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι ή αμφίφυλοι. Ακόμα και αν η σεξουαλικότητά μας είναι στην απέξω.

Οχι Λουση,η σεξουαλικη συμπεριφορα δεν ειναι απολυτο κριτηριο για το εαν ειμαστε κατι απο τα παραπανω.Η συνηδητοιποηση της σεξουαλικοτητα μας ειναι συνηθως το πιο ασφαλες κριτηριο ακριβως διοτι ειναι emergent κ διοτι γνωριζουμε οτι μαλλον δεν εχουμε κ πολυ saying για αυτο το ζητημα κ μαλιστα αυτη η συνηδητοποιηση ειναι αυστηρα προσωπικη διαδικασια για τους περισσοτερους μας.Φυσικα μετα εχουμε ζητηματα self-determination κ παμε σε πιο κοινωνιολογικες αποψεις που ξεφευγουν του remit της Ψυχολογιας.Καταλαβαινεις τι θελω να πω?

Πχ βρε παιδι μου.Ενας αλφα αντρας εχει περασει ολοκληρη την ζωη του να δραστηριοποιηται σεξουαλικα μονο με γυναικες για πολλους κ διαφορους λογους (συνηθως προσπαθεια για denial,κοινωνικης αποδοχης κτλ που θα ορισουν την σεξουαλικη του συμπεριφορα) ενω ταυτοχρονα γνωριζει οτι σεξουαλικα/συναισθηματικα ελκεται μονο απο τους αντρες.Το εαν θα φτασει να κανει act upon αυτες τις επιθυμιες σε μεγαλη ηλικια ειναι ανεξαρτητο απο το οτι ο συγκεκριμενος αντρας προφανως ηταν ανεκαθεν ομοφυλοφιλος.

Δημοσ.

Παντως χωρις πλακα νομιζω οτι εισαι τρολ φιλε μου η παιζει καποιο θεματακι.Αντε τωρα να χυνω μελανι να εξηγω ξανα οτι απανταω στο πνευμα της απολυτοτητας του Τζονι.Για την ουσια τα ειπαμε.Οσο για την τραγικοτητα της προσπαθειας να μας εξηγησεις τους λογους εμφανισης της ομοφυλοφιλιας τι να πει κανεις.Παντως ψησου για κανα νομπελ.Πιστευω το χεις,ηδη εχεις βρει τους λογους εμφανισης της ομοφυλοφιλιας

Δεν ξερω αν ειμαι τρολ ξερω οτι εσυ δεν απαντησες σε τιποτα απο οσα ειπα αλλά θελεις να μην ισχυει τιποτα απο οσα ειπα και να ισχυει ο,τι λες.

Και ομως, οσο και αν δεν θελεις καν να το διανοηθεις, η επιστημη μελετα το θεμα της ομοφυλοφιλιας και το πως γινεται ενα ατομο απο ετεροφυλο που ειναι η επικρατεστερη εξελιση, πως παρεκλινει και γινεται ομοφυλοφιλο.

Το μελετα! Διοτι αποτελει στατιστικη ανωμαλια. Παρεκλιση απο την επικρατεστερη οδο της ετεροφυλιας.

Και με οσα ειχα διαβασει πριν μερικα χρονια αυτα που εδωσα ειναι οι επικρατεστεροι λογοι ως ενα γενικο πλαισιο βεβαια, που καποιος γινεται ομοφυλοφιλος.

Και βεβαιως δεν γινεται καποιος ομοφυλοφιλος διοτι ξερω γω οπως ισως εσυ πιστευεις, ετσι ειναι το σωστο.....

Και ΝΑΙ σας μελεταμε(σε ανθρωπους και ζωα το φαινομενο της ομοφυλοφιλιας). Διοτι ειναι περιεργο οσο και να μην θελεις να το δεχτεις, το πώς παρεκλινει καποιο ον απο το να γινει ον που θα υπακουει στον πρωταρχικο κανονα της ζωης και αυτον που θα τον κυβερναει για ολη του τη ζωη, να διαιωνισει δηλαδη το DNA του, οποτε και να επιθυμει την αναπαραγωγη με το αντιθετο φυλο, οποτε και να νιωθει ελξη για το αντιθετο φυλο, και γινεται το εντελως αντιθετο και επιθυμει το ιδιο φυλο του και γινεται ετσι ομοφυλοφιλο ον.

Ειναι εξαιρετικα περιεργο και ειναι ενα αλυτο μυστηριο ακομα της ζωης. Πηγαινει αντιθετα με πρωταρχικους κανονες της βιολογιας.

Οποτε μελεταμε το φαινομενο της υπαρξης σας, οσο και ισως αν σου στεκεται αυτο που λεω στο λαιμο.

Σε τι διαφέρουν δηλαδή οι ορμόνες από τις νευρικές συνάψεις, από το ύψος, από την σύσταση των μυικών κυττάρων, από την ομάδα αίματος και όλα τα άλλα σωματικά χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου; Τι το ειδικό έχουν; Και έστω, ας πούμε ότι οι ορμόνες είναι κάτι ξεχωριστό. Γιατί η τεστοστερόνη που αναφέρεις είναι ξεχωριστή σε σχέση με τις ορμόνες του θυρεοειδούς, ας πούμε; Ή της υπόφυσης; Ή τις ορμόνες του στρες; Πιστεύεις ότι από όλες τις ορμόνες (δες εδώ), εσύ είσαι κοντά στον μέσο όρο σε όλες; Όλοι ανώμαλοι είμαστε, με την δική σου λογική.

Οταν αυτη η παρεκλιση των ορμονων δημιουργησει ή συμβαλει σε μια συγκεκριμενη κατασταση οπως η ομοφυλοφιλια(η οποια παει κοντρα σε εναν μεγαλο νόμο της ζωης-βλεπε πιο πανω) τοτε ναι διαφερει ΡΙΖΙΚΑ καποιος που ειναι ομοφυλοφιλος απο καποιον που εχει απλως προβλημα στον θυροειδη.

Αντίστοιχα, ο ομοφυλόφιλος αποκλίνει από τον μέσο όρο σεξουαλικής συμπεριφοράς. ΟΚ, αυτό τον δυσκολεύει κάπως στο να βρει γκόμενο/α. Από εκεί και πέρα, γιατί να έχει πρόβλημα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής; Αν η κοινωνία δεν τον αποκλείει, έχει αποδειχθεί ότι και μπάσκετ μπορεί να παίξει και να κουβεντιάσει και να γλεντήσει.

Αυτή είναι η δική μου άποψη.

Ε ωραια και? Συμφωνω σε αυτα, δεν ειπα κατι διαφορετικο.

Αυτο που ειπα ειναι οτι προτιμω να ειναι(το παιδι μου πχ) στον μεσο ορο κοντα στο θεμα των ορμονων σε σχεση με τους αλλους ανθρωπους.

Δημοσ.

Ωραιος φιλε μου!Χτυπα τωρα κ το νομπελακι αφου γνωριζεις με ασφαλεια τους επικρατεστερους λογους εμφανισης της ομοφυλοφιλιας.Η επιστημονικη κοινοτητα θα σε ακουσει με δεουσα προσοχη.

Δημοσ.

Δεν σου πε οτι γνωριζει με ασφαλεια, σου ειπε οτι μελαταται και οτι ειναι αλυτο μυστηριο, με καποιες πιθανες θεωριες. Αλλο διαβαζεις?

Δημοσ.

Μιλαει για επικρατεστερη εξελιξη σωστα?Αμα την βρηκε να μας την πει γιατι ακομα δεν την εχουμε διαπιστωσει.Γνωριζουμε απλα οτι ενα ευρυ πλαισιο διαφορων παραγοντων οριζουν την εμφανιση της ομοφυλοφιλης σεξουαλικοτητας χωρις τπτ το καταληκτικο.

*Α,κ επισης δεν τον διαβαζω με προσοχη,για ''στρατευμενο'' πολεμιο μου κανει φαση η τρολ.

Δημοσ.

Δεν σου πε οτι γνωριζει με ασφαλεια, σου ειπε οτι μελαταται και οτι ειναι αλυτο μυστηριο, με καποιες πιθανες θεωριες. Αλλο διαβαζεις?

Οχι το ιδιο διαβαζει, αλλά δεν εχει αλλο τροπο να απαντησει και πρεπει να γινει ειρωνικος ή χλευαστικος ή να διαστρεβλωσει αυτα που λεω. Κατι πρεπει να κανει ελλειψει επιχειρηματων να απαντησει.

*Α,κ επισης δεν τον διαβαζω με προσοχη,για ''στρατευμενο'' πολεμιο μου κανει φαση η τρολ.

Το βρηκες. Το 1ο που λες ειμαι.

Ανηκω σε ενα παρακλαδι της κυριοτερης οργανωσης στην νοτιοανατολικη ευρωπη για την καταπολεμηση της ομοφυλοφιλιας και μου δινει εναν καλο μισθο για αυτο που κανω.

:-( :-(

Οπως ειπα νομιζεις οτι ο κοσμος ειναι ομοφυλοφιλοκεντρικος και περιστρεφεται γυρω απο τους ομοφυλοφιλους και φανταζεσαι οργανωσεις αντι-ομοφυλοφιλικες και στρατευμενους πολεμιους.

For God's sake.... :-(

Δημοσ.

Οχι το ιδιο διαβαζει, αλλά δεν εχει αλλο τροπο να απαντησει και πρεπει να γινει ειρωνικος ή χλευαστικος ή να διαστρεβλωσει αυτα που λεω. Κατι πρεπει να κανει ελλειψει επιχειρηματων να απαντησει.

Χωρις πλακα δεν σε προσεχω ιδιαιτερα.Απλα ειδα οτι ξερεις τους επικρατεστερους λογους κ ειπα να χτυπησεις νομπελακι.Αυτο ελεγες κ σε αλλα ποστ.Οποτε οταν με πληροφορησουν απο τον Βρετανικο Ψυχολογικο Συλλογο οτι βρηκες την ακρη θα σου δωσω τα ευσημα.Ξερεις ομως,προτεινω στις δημοσιευσεις σου να αποφευγεις ορους οπως ''ανωμαλια'',''παρεκλιση'' κτλ.Δεν νομιζω οτι θα σε δουν κ με πολυ ανοιχτο ματι.

Το βρηκες. Το 1ο που λες ειμαι.

Ανηκω σε ενα παρακλαδι της κυριοτερης οργανωσης στην νοτιοανατολικη ευρωπη για την καταπολεμηση της ομοφυλοφιλιας και μου δινει εναν καλο μισθο για αυτο που κανω.

Καλα,σοβαρα πιστευεις οτι παιζει να μπω σε σοβαρο διαλογο μαζι σου για τα αιτια της εμφανισης της ομοφυλοφιλιας τα οποια εχεις βεβαιως βεβαιως δαμασει οπως κ για την αισχρη ορολογια σου περι ανωμαλια κτλ.Σιγα τα λεω κ αλλου,διαβασε τα.

Δημοσ.

Πχ βρε παιδι μου.Ενας αλφα αντρας εχει περασει ολοκληρη την ζωη του να δραστηριοποιηται σεξουαλικα μονο με γυναικες [...] ενω ταυτοχρονα γνωριζει οτι σεξουαλικα/συναισθηματικα ελκεται μονο απο τους αντρες. [....] ο συγκεκριμενος αντρας προφανως ηταν ανεκαθεν ομοφυλοφιλος.

Αν ένας άλφα άντρας έχει περάσει ολόκληρη τη ζωή του να δραστηριοποιείται σεξουαλικά μόνο με ενήλικες γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα γνωρίζει πως σεξουαλικά έλκεται μόνο από ανήλικα αγοράκια, οφείλει να δικαστεί επειδή ήταν ανέκαθεν παιδεραστής λοιπόν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...