Προς το περιεχόμενο

Gay parade υπο την αιγιδα του δημου Αθηνας στις 4 Ιουνιου

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικα οχι,δεν θα σου επιτρεψω οτι η Ψυχολογια ειναι μια ''σχετικη επιστημη''.Η Ψυχολογια ειναι επιστημη επειδη ακριβως χρησιμοποιει τις αρχες της επιστημονικης ερευνας οπως εξαλλου ολες οι επιστημες (αν κ οκ δεχομαι το οποιοδηποτε bias που μπορει να χρεωθω ως επαγγελματιας του χωρου).Εξαλλου κ η Ψυχιατρικη εχει την ιδια θεση στο ζητημα για να το εξαπλωσουμε λιγο.Παντως σε καθε περιπτωση δεν νομιζω οτι ειναι χρηστικο να αναγαγουμε την συζητηση σε επιπεδο εαν η οχι ειναι ''σχετικη'' επιστημη.Ετσι ξεφευγει γενικα εχω την αισθηση.

Στην συνεχεια δεν νομιζω οτι προχωρησα σε καποια ιδιαιτερη γενικευση.Εξαλλου απο την φυση μου (κ εφοσον κανω σοβαρο/μη ανταγωνιστικο διαλογο, το τονιζω αυτο μιας κ το θεμα εχει κ προσωπικες διαστασεις για εμενα ) αποφευγω γενικευσεις.Οπως κ να εχει δεν νομιζω οτι η αποψη οτι η ομοφυλοφιλια ειναι φυσιολογικη κ η ομοφοβια ειναι οντως πληγη στην κοινωνια ειναι παραλογη.Δεν θεωρω πως ειναι απομονομενη αποψη κ ουτε νιωθω οτι λεω κατι παρατραβηγμενο.Ξαναλεω οτι κοινωνικα πως το αναπαριστας αυτο ειναι το ζητημα...Εκει μπαινει το θεμα της στερεοτυπιας κοκ.

Θα επιμεινω οτι η αποδοχη κ προωθηση της φυσιολογικοτητας της ομοφυλοφιλιας κ αυτης ως υγιες προτυπο λυνει περισσοτερα προβληματα απο οσα υποθετικα δημιουργει κυριως λογο της ομοφοβιας,στερεοτυπων κ λογω προβληματικης κοινωνικης αποδοχης απο καποια μεριδα.Οπως κ να εχει φρονω πως εαν περιμενουμε ποτε η κοινωνια θα ειναι ''ωριμη'' με προσευχες κ ευχολογια δεν αλλαζουν πολλα.Θεωρω οτι συνηθως το εδω κ τωρα ειναι ενα καλο ξυπνημα η μια καλη αρχη.

Σε καθε περιπτωση παντως ηδη κ στην Ελλαδα υπαρχουν κινησεις.Αρχικα το συμφωνο το οποιο ευελπιστω συντομα να περαστει κ να δωσει την ευκαιρια σε μενα κ στον συντροφο μου εαν κ οποτε επιστρεψω στην Ελλαδα να αναγνωριστουν τα βασικα δικαιωματα τα οποια εχω ηδη με το civil partnership εδω.Επισης απο μια γρηγορη ματια που πηρε το ματι μου ειδα οτι ηδη σχεδον ενα 65% του γενικου πληθυσμου στην Ελλαδα(συμφωνα με το ΒΗΜΑ εαν θυμαμαι καλα ) ειναι υπερ του συμφωνου..Κατι αναλογο θα ευχομουν κ για τον περιορισμο των στερεοτυπικων αποψεων,παρα την σταση του ''Ποντιου Πιλατου'' (πχ .οκ παρτε νομικη εξισωση αλλα μην ζητατε παραπανω,μεχρι εκει βγαινω)

Μπορείς να μου πεις τον λόγο για τον οποίο ασχολήθηκες με την ψυχολογία? Για να μπορεις να καταλαβεις τι σκεφτονται οι αλλοι για σένα η για να ερευνήσεις τον ευατό σου και να καταλάβεις αν ειχαν δίκιο οι αλλοι που σε κατέκριναν? Ως επιστήμονας θα επρεπε να ξέρεις πως ακόμα και τα μαθηματικά και η φυσική εμπεριέχουν μια σχετικότητα και ελαστικότητα σε πολλές απο τις θεωρίες τους. Αρα μην μου λες πως η ψυχολογία που ασχολείται με κάτι τοσο απεραντο οπως η ανθρωπινη ψυχη καταλήγει σε απόλυτα συμπεράσματα.

Το πρόβλημα που βλέπω εγώ με την αποδοχή της ομοφυλοφυλιας ως κάτι φυσιολογικό είναι το παρακάτω. Κάτι που αναγνωρίζεται ως φυσιολογικός δρόμος μέσα σε μια κοινωνία, αυτομάτως γίνεται εναλλακτική επιλογή. Κοινώς το παιδί μεγαλώνοντας θα έχει δύο δρόμους να διαλέξει αυτόν της αμφισεξουαλικότητας και αυτόν της ομοσεξουαλικότητας και οι δύο όμοιοι και εξίσου φυσιολογικοί. Αυτό προτείνεις?Μήπως να το κάνουμε και μάθημα στο σχολείο στα πλαίσια της σεξουαλικής αγωγής?

"Γιωργάκη αμα φιλήσεις την Μαρία και δεν σου αρέσει μπορείς να δοκιμάσεις να φιλήσεις τον Δημητράκη να δεις αν σ αρέσει."

Ο δρόμος που προτείνεις για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας στην κοινωνία μας σταματά εκεί ακριβώς που τελειώνουν τα ανθρώπινα σου δικαιώματα και αρχίζουν τα δικά μου. Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει κακομεταχείριση και ομοφοβία (αν και ο κόσμος μαστίζεται απο πολύ χειρότερα δεινά για να λύσουμε τώρα το πρόβλημα των ομοφυλόφιλων) αλλά και σίγουρα δεν πρέπει να μου επιβάλλεις να αποδεχτώ με το ζόρι κάτι που δεν νιώθω εγω και το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού ως φυσιολογικο.

dark duck, εσυ να υποθεσω κανεις σεξ μονο για να κανεις παιδια ε? και ποτε με προφυλακτικο κλπ κλπ.

Φυσικά και δεν κάνω σεξ μόνο για κάνω παιδια, αλλά τα υπολοιπα ένστικτα δουλεύουν μια χαρά.

Ρε συ dark duck, σοβαρα τωρα, πως γινεται να φερνεις σαν επιχειρημα περι "μη φυσιολογικότητας" της ομοφυλοφιλίας το "κοιτα γυρω σου"?

Όταν λέω κοίτα γύρω σου εννοώ ρίξε μια ματιά στην φύση απ όπου προερχόμαστε. Εσύ αμα θές βγες μέχρι την γωνία και κοίτα το περίπτερο.

Ε κοιταμε γυρω μας και βλεπουμε ομοφυλοφιλους ανθρωπους αρα ΝΑΙ, ειναι φυσιολογικη!

Αφου η ομοφυλοφιλία συμβαινει αρα ειναι φυσιολογικη. Ποσο δυσκολο ειναι να γινει κατανοητο αυτό?

Παίζει να είναι από τα πιό ηλ@#$%ια πράγματα που έχω δεί γραμμένο ποτέ σε forum. Απλά ανίκητη!

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ξε-κωλήστε πια. Σύμφωνα με το πως σε γενικές γραμμές πράττει "η φύση", με γνώμονα τη γαμημένη (ετεροφυλοφιλική ή γουατέβερ) διαιώνιση των ειδών, οι σεξουαλικά προσανατολιζόμενες στο αυτό φύλο υπάρξεις, ΝΑΙ, φαίνονται σαν παραφωνία, στους περισσότερους από όσους ανήκουν στον αντίποδα αυτής της μειοψηφίας.

Να ξεκολλησουμε απο τι?

Τεσπα όσοι συνεχίζετε να διατηρείτε ομοεχθρικά ή ομοϋποβιβαστικά συναισθήματα, σαφώς και δεν απαγορεύται να εκφράζετε τις απόψεις σας - απλά δεν σας τιμά όσο συνεχίζετε να τις διατηρείτε, καθώς δεν τιμάτε εσείς πρώτοι, όχι την διανοητικώς φιλτραρισμένη επιλογή του συνανθρώπου σας για κάτι που εσάς δεν σας ταιριάζει (μιας και καν δεν πρόκειται περί τέτοιας), αλλά την υπαγόρευση της γενετήσιάς του ορμής - για την οποία καν δεν είναι υπεύθυνος, μιας και είναι απλά η φύση του.

Κοιτα οταν ισχυει οτι Α=Β και λεμε οτι ισχυει Α=Β οσο και αν καποιοι προσβαλλονται ή δεν θελουν αν ακουγεται αυτο, παραμενει και σωστο να λεμε οτι Α=Β αλλά και μας τιμα απολυτα το να συνεχιζουμε να λεμε οτι Α=Β.

Αυτο που δεν τιμα καποιοn ειναι να παραφραζει τα λεγομενα καποιου καθως και να λεει οτι μια αποψη καποιου δεν τον τιμα να λεγεται.

Ε στο επιστρεφω. Δεν σε τιμα να λες οτι δεν μας τιμα να συνεχιζουμε να λεμε τις αποψεις μας.

BTW εγω δεν μιλησα για φυσιολογικο ή για μη φυσιολογικο ως προς το φαινομενο της ομοφυλοφιλιας. Εγω μιλησα για περιεργο φαινομενο οτι ειναι η ομοφυλοφιλια που αντιβαινει τον μεγιστο νόμο της ζωης που ειναι η αναγκη καθε οντος να διαιωνισει το DNA του και αρα η αναγκη για αναπαραγωγη και αρα η αναγκη(πχ στους ανθρωπους) να επιθυμει το αντιθετο φυλο.

Δημοσ.

Αρχικα οχι,δεν θα σου επιτρεψω οτι η Ψυχολογια ειναι μια ''σχετικη επιστημη''.Η Ψυχολογια ειναι επιστημη επειδη ακριβως χρησιμοποιει τις αρχες της επιστημονικης ερευνας οπως εξαλλου ολες οι επιστημες (αν κ οκ δεχομαι το οποιοδηποτε bias που μπορει να χρεωθω ως επαγγελματιας του χωρου).Εξαλλου κ η Ψυχιατρικη εχει την ιδια θεση στο ζητημα για να το εξαπλωσουμε λιγο.Παντως σε καθε περιπτωση δεν νομιζω οτι ειναι χρηστικο να αναγαγουμε την συζητηση σε επιπεδο εαν η οχι ειναι ''σχετικη'' επιστημη.Ετσι ξεφευγει γενικα εχω την αισθηση.

Στην συνεχεια δεν νομιζω οτι προχωρησα σε καποια ιδιαιτερη γενικευση.Εξαλλου απο την φυση μου (κ εφοσον κανω σοβαρο/μη ανταγωνιστικο διαλογο, το τονιζω αυτο μιας κ το θεμα εχει κ προσωπικες διαστασεις για εμενα ) αποφευγω γενικευσεις.Οπως κ να εχει δεν νομιζω οτι η αποψη οτι η ομοφυλοφιλια ειναι φυσιολογικη κ η ομοφοβια ειναι οντως πληγη στην κοινωνια ειναι παραλογη.Δεν θεωρω πως ειναι απομονομενη αποψη κ ουτε νιωθω οτι λεω κατι παρατραβηγμενο.Ξαναλεω οτι κοινωνικα πως το αναπαριστας αυτο ειναι το ζητημα...Εκει μπαινει το θεμα της στερεοτυπιας κοκ.

Θα επιμεινω οτι η αποδοχη κ προωθηση της φυσιολογικοτητας της ομοφυλοφιλιας κ αυτης ως υγιες προτυπο λυνει περισσοτερα προβληματα απο οσα υποθετικα δημιουργει κυριως λογο της ομοφοβιας,στερεοτυπων κ λογω προβληματικης κοινωνικης αποδοχης απο καποια μεριδα.Οπως κ να εχει φρονω πως εαν περιμενουμε ποτε η κοινωνια θα ειναι ''ωριμη'' με προσευχες κ ευχολογια δεν αλλαζουν πολλα.Θεωρω οτι συνηθως το εδω κ τωρα ειναι ενα καλο ξυπνημα η μια καλη αρχη.

Σε καθε περιπτωση παντως ηδη κ στην Ελλαδα υπαρχουν κινησεις.Αρχικα το συμφωνο το οποιο ευελπιστω συντομα να περαστει κ να δωσει την ευκαιρια σε μενα κ στον συντροφο μου εαν κ οποτε επιστρεψω στην Ελλαδα να αναγνωριστουν τα βασικα δικαιωματα τα οποια εχω ηδη με το civil partnership εδω.Επισης απο μια γρηγορη ματια που πηρε το ματι μου ειδα οτι ηδη σχεδον ενα 65% του γενικου πληθυσμου στην Ελλαδα(συμφωνα με το ΒΗΜΑ εαν θυμαμαι καλα ) ειναι υπερ του συμφωνου..Κατι αναλογο θα ευχομουν κ για τον περιορισμο των στερεοτυπικων αποψεων,παρα την σταση του ''Ποντιου Πιλατου'' (πχ .οκ παρτε νομικη εξισωση αλλα μην ζητατε παραπανω,μεχρι εκει βγαινω)

Υπο αυτη την εννοια, φυσιολογικο θα ηταν (καπου το αναφερει πιο κατω και το πλυμενο συννεφο), ακομη και να γινοταν καποια στιγμη να ημασταν ολοι ομοφυλοφιλοι πανω στη γη. Φυσιολογικοτατο και χωρις αναγκη αναφορας, εστω και αν θα σημαινει την εξαφανιση του ειδους μας.

Δημοσ.
Προσωπικά πάντως, νιώθω καλύτερα με το απλά ν' αποδέχομαι αυτό που είμαι -και θα το αποδεχόμουν κι ας ήταν κάτι διαφορετικό- όπως και ν' αποδέχομαι αυτό που είναι κι ο άλλος, εφ' όσον με αυτό που είναι δεν βλάπτει κανέναν. Give and let take. Ή αλλιώς, δώσε και άσε τους άλλους να τον πάρουν.

Σωστός νομίζω. Όμως.

Μερικά ποστ πιο πριν κάποιος ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ δήλωσε ότι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ η ομοφυλοφυλία ΔΕΝ είναι διαταραχή. Παράλληλα όμως πέταξε ότι το να τη δεις σκηνοθετικά τη φάση με το γκομενάκι (<---ουδετέρο) είναι κάποιου είδους διαταραχή. Αυτό είναι ενδεικτικό κάποιας ποιότητας.

^ δεν έχω πρόβλημα (παρά τις όποιες θεωρητικές αντιθέσεις μου και τις όποιες άσχημες προσωπικές εμπειρίες) με την αστυνομία -γενικά. Έχω πρόβλημα όμως με τον κομπλεξικό μπάτσο που τρίβει τα χέρια του στην ανάμνηση της φάπας που έπεφτε στη μπομπιροηλικία σε στυλ χλαπάτσα "θα σας δείξω Εγω". Το ίδιο ισχύει και με τους ψυχομπάτσους και την όποια στάση ή γραμμή επιχειρημάτων που αναδεικνύει τέτοιου είδους ποιότητες.

αλλά εδώ το θέμα είναι μάλλον "βλάπτει VS ενοχλεί" και ο καθένας βλέπει τα δικά του.

Δημοσ. · Κρυμμένο από Snoob, 3 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από Snoob, 3 Μαΐου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Με κουρασες ρε Τζονι.Τα ''παραμυθια της χαλιμας'', το οτι γνωριζεις ολους τους αντρες πορνοσταρ στην υφηλιο κ εαν η οχι εχουν κανει γκει σκηνες καθως κ το οτι συγχεεις την σεξουαλικη συμπεριφορα με την σεξουαλικοτητα ειναι ενδεικτικα των ''παντα λογικων'' σχολιων σου ε? :devil:

η σεξουαλικοτητα αναφερεται στην παγια και σταθερη ελξη που νιωθουμε για το ενα η το αλλο φυλο η κ τα δυο.Μπορει να εκφραζεται σεξουαλικα η και συναισθηματικα και ειναι συνηθως enduring.Γνωριζουμε οτι τις περισσοτερες φορες δεν εχουμε δυνατοτητα επιλογης του ποιο φυλο θα μας ελκει καθως κ οτι η σεξουαλικοτητα ειναι emergent συνηθως απο μικρη ηλικια.

Πιο πανω θιγεις μεταξυ αλλων κ την σεξουαλικη συμπεριφορα την οποια ο ανθρωπος ειναι σε θεση να ελεγξει. Ενας ανθρωπος μπορει να εχει ομοφυλοφιλη σεξουαλικοτητα χωρις να εχει κανει ποτε στην ζωη του σεξ με ατομο του ιδιου φυλου. Ειναι στην προαιρεση του καθενος εαν η οχι θα κανει act upon στις επιθυμιες του.

Αγαπητε Τοξοβολος_UK, μην απευθυνεσαι πλεoν στον φιλο μου ioannni γιατι δε μπορει να απαντησει. Εχει αποχωρησει απ το forum:)

Δημοσ.

Μπορείς να μου πεις τον λόγο για τον οποίο ασχολήθηκες με την ψυχολογία? Για να μπορεις να καταλαβεις τι σκεφτονται οι αλλοι για σένα η για να ερευνήσεις τον ευατό σου και να καταλάβεις αν ειχαν δίκιο οι αλλοι που σε κατέκριναν? Ως επιστήμονας θα επρεπε να ξέρεις πως ακόμα και τα μαθηματικά και η φυσική εμπεριέχουν μια σχετικότητα και ελαστικότητα σε πολλές απο τις θεωρίες τους. Αρα μην μου λες πως η ψυχολογία που ασχολείται με κάτι τοσο απεραντο οπως η ανθρωπινη ψυχη καταλήγει σε απόλυτα συμπεράσματα.

Το πρόβλημα που βλέπω εγώ με την αποδοχή της ομοφυλοφυλιας ως κάτι φυσιολογικό είναι το παρακάτω. Κάτι που αναγνωρίζεται ως φυσιολογικός δρόμος μέσα σε μια κοινωνία, αυτομάτως γίνεται εναλλακτική επιλογή. Κοινώς το παιδί μεγαλώνοντας θα έχει δύο δρόμους να διαλέξει αυτόν της αμφισεξουαλικότητας και αυτόν της ομοσεξουαλικότητας και οι δύο όμοιοι και εξίσου φυσιολογικοί. Αυτό προτείνεις?Μήπως να το κάνουμε και μάθημα στο σχολείο στα πλαίσια της σεξουαλικής αγωγής?

"Γιωργάκη αμα φιλήσεις την Μαρία και δεν σου αρέσει μπορείς να δοκιμάσεις να φιλήσεις τον Δημητράκη να δεις αν σ αρέσει."

Ο δρόμος που προτείνεις για την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας στην κοινωνία μας σταματά εκεί ακριβώς που τελειώνουν τα ανθρώπινα σου δικαιώματα και αρχίζουν τα δικά μου. Σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει κακομεταχείριση και ομοφοβία (αν και ο κόσμος μαστίζεται απο πολύ χειρότερα δεινά για να λύσουμε τώρα το πρόβλημα των ομοφυλόφιλων) αλλά και σίγουρα δεν πρέπει να μου επιβάλλεις να αποδεχτώ με το ζόρι κάτι που δεν νιώθω εγω και το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού ως φυσιολογικο.

Κοιτα,την Ψυχολογια δεν νομιζω οτι την υπηρετω ανταγωνιστικα,τεσπα ετσι θελω να πιστευω.Ηδη διευκρινησα οτι σε καποια ποστ απαντησα στο υφος καποιων χρηστων (κακως φυσικα) παραλληλα προσπαθωντας ομως να δωσω κ καποιες πληροφοριες.Μην ξεχνας οτι το θεμα με αφορα καπως πιο ''προσωπικα'' οχι οτι το δινω ως δικαιολογια απλα εκ προοιμιου θα ειμαι πιο ευαισθητος σε στερεοτυπικες κ ομοφοβικες αντιληψεις.

*οποτε εαν οι συνομιλητες μου εχουν αναπτυγμενο το empathy θα μπορεσουν να αντιληφθουν απο που ερχομαι.

Στο θεμα της σχετικοτητας που βλεπω παλι προτασεις,να αναφερω συμπληρωματικα πως σε οτι αφορα συγκεκριμενα την κατηγοροιοποιηση των ψυχικων διαταραχων απο την Ψυχολογια κ την Ψυχιατρικη αυτες δεν σχετιζονται με θεωριες,αλλα με καλοσχεδιασμενη επιστημονικη ερευνα που καταδεικνυει ποιες καταστασεις εχουν απο μονες τους σημαντικες επιπτωσεις στην λειτουργικοτητα του ανθρωπου.

Επισης στο σημειο που αναφερεις οτι ''η πλειοψηφια'' την θεωρει μη φυσιολογικη.Χμμμ,δεν ειμαι κ τοσο σιγουρος.Εαν θυμαμαι καλα τα αποτελεσματα της ερευνας της Euro Stat σε επιπεδο πανευρωπαικο κ για ερωτηση που αφορα λιγο πολυ το εαν θεωρει ο γενικος πληθυσμος την ομοφυλοφιλια φυσιολογικη συμπεριφορα/εκφραση (καπως ετσι νομιζω ηταν διατυπωμενη η ερωτηση) εαν δεν κανω λαθος εδωσε γενικο πανευρωπαικο ποσοστο οριακα ανω του 50% καταφατικο.Δεν εχω handy την ερευνα αλλα εαν θυμαμαι καλα ειχε διενεργηθει το 2008.Αυτα σε face-value φυσικα κ με την σχετικοτητα που εχουν επισης κ η στατιστικη κ τα μαθηματικα που πολυ σωστα αναφερεις.

Μερικά ποστ πιο πριν κάποιος ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ δήλωσε ότι ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ η ομοφυλοφυλία ΔΕΝ είναι διαταραχή. Παράλληλα όμως πέταξε ότι το να τη δεις σκηνοθετικά τη φάση με το γκομενάκι (<---ουδετέρο) είναι κάποιου είδους διαταραχή. Αυτό είναι ενδεικτικό κάποιας ποιότητας.

Προσπερνωντας την ειρωνια ''ενδεικτικο καποιας ποιοτητας'' να διευκρινησω οτι οι παραφιλιες αναφερονται σε καταστασεις που παρατηρουνται συστηματικα κ για μεγαλα χρονικα διαστημα κ θεωρουμε πως εχουν επιπτωση στην φυσιολογικη λειτουργικοτητα του ανθρωπου.Οποτε στην προκειμενη εαν την δεις μια φορα η εστω ''καποιες'' φορες σκηνοθετικα τη φαση με το γκομενακι,μην ανησυχεις μαν,εισαι ντουρος ακομα!

Δημοσ.

Η συνειδητοποιηση των προβληματων στην επικοινωνια που ξεκινουν απο την ωρολογεια και απο το πως αυτη γινεται ανεπαρκως αντιληπτη φαινεται πως ειναι κατι που μαλλον θα χρειαστει καιρος πριν ξεκινησει να υπαρχει -ποσω μαλλον να ωριμασει, σε καποια κεφαλια.

Ενα πραγμα ειπα πριν και χωρις ειρωνεια.

Δημοσ.

Η συνειδητοποιηση των προβληματων στην επικοινωνια που ξεκινουν απο την ωρολογεια και απο το πως αυτη γινεται ανεπαρκως αντιληπτη φαινεται πως ειναι κατι που μαλλον θα χρειαστει καιρος πριν ξεκινησει να υπαρχει -ποσω μαλλον να ωριμασει, σε καποια κεφαλια.

Ενα πραγμα ειπα πριν και χωρις ειρωνεια.

Χωρις το ''κυρηγμα'',περι επικοινωνιας,θα το επιανα οτι δεν το εννοουσες ειρωνικα.Απλα ετσι το εξελαβα στην αναγνωση.Ειπαμε δεν βοηθαει κ το συγκεκριμενο μεσο παντα οποτε την συγνωμη μου.

Δημοσ.

Υπο αυτη την εννοια, φυσιολογικο θα ηταν (καπου το αναφερει πιο κατω και το πλυμενο συννεφο), ακομη και να γινοταν καποια στιγμη να ημασταν ολοι ομοφυλοφιλοι πανω στη γη. Φυσιολογικοτατο και χωρις αναγκη αναφορας, εστω και αν θα σημαινει την εξαφανιση του ειδους μας.

Δεν χρειαζεται να γίνουμε ολοι οι μισοι μόνο απο κάθε γενιά ειναι αρκετοι για να μπει το ανθρωπινο γένος στο μουσείο.

Κοιτα,την Ψυχολογια δεν νομιζω οτι την υπηρετω ανταγωνιστικα,τεσπα ετσι θελω να πιστευω.Ηδη διευκρινησα οτι σε καποια ποστ απαντησα στο υφος καποιων χρηστων (κακως φυσικα) παραλληλα προσπαθωντας ομως να δωσω κ καποιες πληροφοριες.Μην ξεχνας οτι το θεμα με αφορα καπως πιο ''προσωπικα'' οχι οτι το δινω ως δικαιολογια απλα εκ προοιμιου θα ειμαι πιο ευαισθητος σε στερεοτυπικες κ ομοφοβικες αντιληψεις.

*οποτε εαν οι συνομιλητες μου εχουν αναπτυγμενο το empathy θα μπορεσουν να αντιληφθουν απο που ερχομαι.

Στο θεμα της σχετικοτητας που βλεπω παλι προτασεις,να αναφερω συμπληρωματικα πως σε οτι αφορα συγκεκριμενα την κατηγοροιοποιηση των ψυχικων διαταραχων απο την Ψυχολογια κ την Ψυχιατρικη αυτες δεν σχετιζονται με θεωριες,αλλα με καλοσχεδιασμενη επιστημονικη ερευνα που καταδεικνυει ποιες συμπεριφορες/καταστασεις εχουν απο μονες τους σημαντικες επιπτωσεις στην λειτουργικοτητα του ανθρωπου.

Επισης στο σημειο που αναφερεις οτι ''η πλειοψηφια'' την θεωρει μη φυσιολογικη.Χμμμ,δεν ειμαι κ τοσο σιγουρος.Εαν θυμαμαι καλα τα αποτελεσματα της ερευνας της Euro Stat σε επιπεδο πανευρωπαικο κ για ερωτηση που αφορα λιγο πολυ το εαν θεωρει ο γενικος πληθυσμος την ομοφυλοφιλια φυσιολογικη συμπεριφορα/εκφραση (καπως ετσι νομιζω ηταν διατυπωμενη η ερωτηση) εαν δεν κανω λαθος εδωσε γενικο πανευρωπαικο ποσοστο οριακα ανω του 50% καταφατικο.Δεν εχω handy την ερευνα αλλα εαν θυμαμαι καλα ειχε διενεργηθει το 2008.Αυτα σε face-value φυσικα κ με την σχετικοτητα που εχουν επισης κ η στατιστικη κ τα μαθηματικα που πολυ σωστα αναφερεις.

Τοξοβόλε, θα σου θέσω το εξής ερώτημα. Αν υιοθετούσες ενα παιδί εκμεταλευόμενος την νομοθεσία και σε ρωτούσε μια μέρα μπαμπα τα αλλα παιδάκια έχουν μαμα εγω γιατι δεν εχω τι θα του έλεγες? Θα φορούσες ποδιά φακιόλι και θα του ελεγες εγω ειμαι η μαμακα?Η στην τρυφερή ηλικία των 5 θα μπορούσε να καταλάβει τι ειναι gay? Ο κομπλεξισμός και η προβληματική συμπεριφορά έναντι στο κοινωνικό σύνολο που παρουσιάζουν οι gay πιστευεις πως προέρχεται απο την ομοφοβική αντιμετώπιση τους απο το σύνολο ή απο το γεγονός πως οι ίδιοι συνειδητοποιούν πως ειναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν σε καθήκοντα που θα ηθελαν να αναλάβουν?

Πιο ειναι για σένα το ιδεατό σενάριο για τους ομοφυλόφιλους ανα τον κόσμο? Πως πιστεύεις πως πρέπει να επιμορφοθεί ο κόσμος ώστε να "αγκαλιάσει" την ομοφυλοφιλία ως φυσιολογική?

Δημοσ.

δεν πρέπει να μου επιβάλλεις να αποδεχτώ με το ζόρι κάτι που δεν νιώθω εγω και το μεγαλύτερο μέρος του πλυθησμού ως φυσιολογικο.

Συμφωνώ σε αυτό. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως εικόνες δακρύζουν, πως ο μεγκαλέξαντρον περιμένει να ξεφυτρώσει από την πύλη 22Α για να νικήσει τους ιλουμινάτι και πως ο κόσμος φτιάχτηκε σε 5 μέρες συν μερικές υπερωρίες, το τι νοιώθει ο καθένας ως φυσιολογικό θα πάμε να αλλάξουμε;

Παίζει να είναι από τα πιό ηλ@#$%ια πράγματα που έχω δεί γραμμένο ποτέ σε forum. Απλά ανίκητη!

Εδώ διαφωνώ. Είναι απλή ετυμολογία. Όπως (πάμε πάλι) έχω γράψει:

Οτιδήποτε παρεκκλίνει του συνηθισμένου, αποτελεί παρέκκλιση.

Να παρεκκλίνει κάτι από το φυσιολογικό είναι αδύνατον, φυσιολογικά είναι τα πάντα, απλή ετυμολογία.

Όταν παρεκκλίνει κάτι από την ηθική και την αισθητική μας, αυτό αποτελεί διαστροφή, ναι. Η έννοια της διαστροφής είναι σαναλέμε, πολύ προσωπική υπόθεση του καθενός. Για μένα όσοι τρώνε γαρίδες είναι διεστραμμένοι, αλλά ξέρω ότι κοντράρω απλώς το γούστο μου με το δικό τους.

Το "εν δυνάμει" το παραβλέπω, παίζει να είναι η πιο επικίνδυνη έκφραση για τα δικαιώματα του ατόμου από οποιαδήποτε άλλη.

Δημοσ.

Συμφωνώ σε αυτό. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως εικόνες δακρύζουν, πως ο μεγκαλέξαντρον περιμένει να ξεφυτρώσει από την πύλη 22Α για να νικήσει τους ιλουμινάτι και πως ο κόσμος φτιάχτηκε σε 5 μέρες συν μερικές υπερωρίες, το τι νοιώθει ο καθένας ως φυσιολογικό θα πάμε να αλλάξουμε;

Δεν ξέρω αν ειρωνευεσαι η όχι, αλλα ο καθένας μπορεί να πιστευει οτι γουστάρει. Οταν με οποιονδήποτε τρόπο, πχ επικαλούμενος ενα θαυμα, προσπαθεί να το επιβάλλει στους άλλους τότε υπάρχει προβλημα.

Εδώ διαφωνώ. Είναι απλή ετυμολογία. Όπως (πάμε πάλι) έχω γράψει:

Οτιδήποτε παρεκκλίνει του συνηθισμένου, αποτελεί παρέκκλιση.

Να παρεκκλίνει κάτι από το φυσιολογικό είναι αδύνατον, φυσιολογικά είναι τα πάντα, απλή ετυμολογία.

Όταν παρεκκλίνει κάτι από την ηθική και την αισθητική μας, αυτό αποτελεί διαστροφή, ναι. Η έννοια της διαστροφής είναι σαναλέμε, πολύ προσωπική υπόθεση του καθενός. Για μένα όσοι τρώνε γαρίδες είναι διεστραμμένοι, αλλά ξέρω ότι κοντράρω απλώς το γούστο μου με το δικό τους.

Το "εν δυνάμει" το παραβλέπω, παίζει να είναι η πιο επικίνδυνη έκφραση για τα δικαιώματα του ατόμου από οποιαδήποτε άλλη.

Κάθε άλλο η ετοιμολογία του φυσιολογικός απέχει μακραν απο αυτό που λες.

φυσιολογικός

που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση

η θερμοκρασία κυμαίνεται σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα

που αναφέρεται στην ομαλή λειτουργία ενός ζωντανού οργανισμού που δεν νοσεί

η φυσιολογική θερμοκρασία για έναν άνθρωπο είναι γύρω στους 36,5 βαθμούς

που κατά την υποκειμενική γνώμη του ομιλητή συμφωνεί με τη φύση, ομαλός

αναμενόμενος, λογικός

δεν είναι φυσιολογικό που έχει αργήσει τόσο πολύ

Το ηθικό και το αισθητικά σωστό απέχουν παρασάγγας απο άνθρωπο σε ανθρωπο και απο θρησκεια σε θρησκεία, και μερικές φορές ειναι αυτά που σφυριλατούν τι ειναι το "φυσιολογικό". Εν τέλη φυσιολογικό ειναι αυτό που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση. Οτιδήποτε παρεκλίνει απο το φυσιολογικό αποτελεί απλά εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Δημοσ.

Το ηθικό και το αισθητικά σωστό απέχουν παρασάγγας απο άνθρωπο σε ανθρωπο και απο θρησκεια σε θρησκεία, και μερικές φορές ειναι αυτά που σφυριλατούν τι ειναι το "φυσιολογικό". Εν τέλη φυσιολογικό ειναι αυτό που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση. Οτιδήποτε παρεκλίνει απο το φυσιολογικό αποτελεί απλά εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Έστω ότι δέχομαι τον ορισμό του λεξικού που παραθέτεις, όσο και αν διαφωνώ. Η δική μου εκδοχή ακολουθεί εντός σπόηλερ:

φυσιολογικός -ή -ό: που υπάρχει, που συμβαίνει ή εξελίσσεται κανονικά, ομαλά, σύμφωνα με τη φύση και τους κανόνες της.

Αφήνουμε στην άκρη την αντίφαση των "μερικών φορών" και του τι είναι "εν τέλει" φυσιολογικό (εκτός αν θες να μου αναλύσεις τον τρόπο που οποιαδήποτε εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα, αλλά δε θέλω να στο κάνω αυτό, ούτε και στο θρεντ) και ασχολούμαστε μόνο με το εν τέλει.

Κάνω μια λίστα με πράγματα που συμβαίνουν συνήθως στη φύση:

Αρσενικό θηλαστικό αναπαραγωγικής ηλικίας σκοτώνει άλλο αρσενικό για τα μάτια ενός θηλυκού.

Αρσενικό θηλαστικό αναπαραγωγικής ηλικίας σε περίοδο οίστρου, χώνει θηλυκό μη αναπαραγωγικής ηλικίας.

Αρσενικό θηλαστικό ζευγαρώνει με θηλυκό θηλαστικό με το οποίο έχει μονοσταδιακή συγγένεια.

Πάσης φύσης ζώα πεθαίνουν λόγω έλλειψης νερού, φαγητού και καταστροφής φυσικού περιβάλλοντος.

Συνεχίζω με μια λίστα πραγμάτων που δεν συμβαίνουν συνήθως στη φύση:

Στοματικός έρωτας! (γηέη!)

Αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας!

Αφαλατισμός ύδατος!

Αντιβιωτικά!

ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Προφυλακτικά!

Τέσπα, you get the point. Το πρόβλημα, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, είναι πως "πάσχεις" από αυτό το χαριτωμένο κομπλεξάκι του είδους μας που κουβαλάμε χρόνια τώρα από τότε που μάθαμε να μιλάμε και να συνυπάρχουμε: ορίζεις ποιοτικά τις παρατηρήσεις που κάνεις και αναλογικά, θεωρείς πως εσύ (ο άνθρωπος, όχι το άτομο), η τρίχα από τα @@ της φύσης, είσαι σε θέση να ορίσεις τι απ' όσα συμβαίνουν είναι θεμιτά ή όχι. Και πάει στο διάολο όταν αυτό γίνεται πάνω σε ηθικές ή αισθητικές βάσεις, όταν όμως έχεις το χαριτωμένο θράσος να μου λες "φυσιολογικό είναι αυτό που γίνεται συχνότερα" λες και η φύση δεν δομείται κάθε δευτερόλεπτο πάνω στην εξέλιξη η οποία εκκινείται όχι βάσει του κανόνα, αλλά της εξαιρουμένης αυτού μετάλλαξης, κάτι με πιάνει. Σοβαρά τώρα, διάβασες τους ορισμούς που παραθέτεις; "Που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση"; Αλήθεια; Δηλαδή πριν εφεύρουμε τη στατιστική, τι ήταν φυσιολογικό; "Στην ομαλή λειτουργία ενός οργανισμού που δε νοσεί"! Αυτό είναι ακόμα καλύτερο! Το βακτήριο που προκαλεί τη νόσο και έτσι κάνει τον αναπαραγωγικό του κύκλο, στα παπάρια μας, οργανισμός είναι μόνο ο εκδότης του λεξικού και ο τυπογράφος μας. Και ο τελευταίος ορισμός, ο κωλοτούμπικος, αντί να παραμείνει στα ταπεινά πλαίσια με τα οποία ξεκινά, ΑΦΑΙΡΕΙ, σε λεξικό γαμώ, ΑΦΑΙΡΕΙ το "φυσιο-" από τη λέξη και το εξισώνει με το "λογικό";

Πληρώνω για οίκτο.

Δημοσ.

.

.

.

Τέσπα, you get the point. Το πρόβλημα, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, είναι πως "πάσχεις" από αυτό το χαριτωμένο κομπλεξάκι του είδους μας που κουβαλάμε χρόνια τώρα από τότε που μάθαμε να μιλάμε και να συνυπάρχουμε: ορίζεις ποιοτικά τις παρατηρήσεις που κάνεις και αναλογικά, θεωρείς πως εσύ (ο άνθρωπος, όχι το άτομο), η τρίχα από τα @@ της φύσης, είσαι σε θέση να ορίσεις τι απ' όσα συμβαίνουν είναι θεμιτά ή όχι. Και πάει στο διάολο όταν αυτό γίνεται πάνω σε ηθικές ή αισθητικές βάσεις, όταν όμως έχεις το χαριτωμένο θράσος να μου λες "φυσιολογικό είναι αυτό που γίνεται συχνότερα" λες και η φύση δεν δομείται κάθε δευτερόλεπτο πάνω στην εξέλιξη η οποία εκκινείται όχι βάσει του κανόνα, αλλά της εξαιρουμένης αυτού μετάλλαξης, κάτι με πιάνει. Σοβαρά τώρα, διάβασες τους ορισμούς που παραθέτεις; "Που ακολουθεί αυτό που συμβαίνει συνήθως στη φύση"; Αλήθεια; Δηλαδή πριν εφεύρουμε τη στατιστική, τι ήταν φυσιολογικό; "Στην ομαλή λειτουργία ενός οργανισμού που δε νοσεί"! Αυτό είναι ακόμα καλύτερο! Το βακτήριο που προκαλεί τη νόσο και έτσι κάνει τον αναπαραγωγικό του κύκλο, στα παπάρια μας, οργανισμός είναι μόνο ο εκδότης του λεξικού και ο τυπογράφος μας. Και ο τελευταίος ορισμός, ο κωλοτούμπικος, αντί να παραμείνει στα ταπεινά πλαίσια με τα οποία ξεκινά, ΑΦΑΙΡΕΙ, σε λεξικό γαμώ, ΑΦΑΙΡΕΙ το "φυσιο-" από τη λέξη και το εξισώνει με το "λογικό";

Πληρώνω για οίκτο.

i_am_aroused_by_iamarousedplz-d3etjcf.png

Δημοσ.
..Σε βλεπω με πρόσχημα την ομοφοβία...

Η λεγόμενη ομοφοβία δεν είναι απλά πρόσχημα αλλά ακρογωνιαίος λίθος στην λογική που μας θέλει να πληρώνουμε αυτό το πανηγύρι.

φυσιολογικός -ή -ό: που υπάρχει, που συμβαίνει ή εξελίσσεται κανονικά, ομαλά, σύμφωνα με τη φύση και τους κανόνες της.

χρησιμοποιείς τη λέξη κανονικός για να ορίσεις το φυσιολογικός, κανονικός:-ή -ό [kanonikós] Ε1 : που είναι σύμφωνος με ένα πρότυπο, με ένα υπόδειγμα, που δεν παρουσιάζει αποκλίσεις από αυτό. 1α1. που είναι σύμφωνος με τους ισχύοντες νόμους, διατάξεις ή συνήθειες, που προβλέπεται από αυτούς ή που δεν αποτελεί εξαίρεση σε ό,τι ισχύει συνήθως

...θεωρείς πως εσύ (ο άνθρωπος, όχι το άτομο), η τρίχα από τα @@ της φύσης...

είμαι ότι πιο ευφυές και πολύπλοκο έχει να επιδείξει

..αλλά της εξαιρουμένης αυτού μετάλλαξης

το ότι η ομοφυλοφιλία προέρχεται από κάποιου είδους μετάλλαξης είναι αβάσιμο

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...