Προς το περιεχόμενο

Gay parade υπο την αιγιδα του δημου Αθηνας στις 4 Ιουνιου

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ, πάλι, είχα την εντύπωση ότι το σεξ είναι για να δημιουργούνται απόγονοι (στο στυλ, επιβίωση, διαιώνιση, κυριαρχία, αρχέγονα ένστικτα κτλ.), και ότι απλά η φύση το έκανε ευχάριστο γιατί αν ήταν κασμάς και καταδίκη, δε θα το κάναμε και θα εξαφανιζόμαστε.

Αλλά μπορεί να κάνω λάθος -συν του ότι εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τι σχέση έχει όλη αυτή η κουβέντα περί φυσιολογικότητας και απογόνων με το δικαίωμα μιας ομάδας ανθρώπων να διεκδικεί αυτά που θεωρεί δίκαια, με οσοδήποτε εύστοχο ή άστοχο τρόπο.

Καλή συνέχεια.

Πάμε λίγο μακριά με αυτό, αλλά σε αυτό το σκεπτικό πάντα με γαργαλούσε το γεγονός πως αυτό που ουσιαστικά, ενστικτώδικα και πραημαλλυ θέλουμε (εμείς τα όντα του πλανήτη γη) είναι ένας οργασμός (ή δέκα) . Τα υπόλοιπα είναι απλά ευτυχείς/ατυχείς συγκυρίες για τις οποίες έχει φροντίσει η φύση. Είναι λίγο πουστιά (see what I did there?) να περιγράφεις ένα κίνητρο εκ του αποτελέσματος και όχι με βάση τον αρχικό σκοπό. Δεν ξέρω, θα ήθελα να δω τα αποτελέσματα ενός depression scale σε έναν (ή δέκα) στείρο ετεροφυλόφιλο πλεημποη χιμπαντζή.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οχι.

Τι θα πει μεχρι τοτε?

Η ομοφυλοφιλια δεν ειναι αποκλειστικα ανθρωπινο φαινομενο.

Και προφανως η κατεξοχην υπευθυνη για την μελετη του φαινομενου αυτου ειναι η βιολογια. Μόνο αυτη μπορει να εξηγησει πώς προκυπτει αυτη η παρεκλιση απο την τυπικως παρατηρισιμη συμπεριφορα, την ετεροφυλια δηλαδη.

Ειναι σαφες συμφωνα με το μεγιστο νόμο της ζωης οτι καθε ον εχει πρωταρχικη αναγκη να συνεχισει την διαιωνιση του DNA του. Δηλαδη εχει σαν στοχο να αναπαραχθει. Δηλαδη πχ στους ανθρωπους ή στα θηλαστικα πχ γενικα, να βρει το αντιθετο φυλο ωστε να αναπαραχθει. Αυτη ειναι πρωταρχικη αναγκη! Και ομως υπαρχουν οντα, οι ομοφυλοφιλοι, που εξελισσονται διαφορετικα και δεν επιθυμουν το αντιθετο φυλο. Δηλαδη οι πιθανοτητες τους για αναπαραγωγη μειωνονται. Αυτο προφανως ειναι περιεργο.

Ε η μονη επιστημη που μπορει να το εξηγησει και εχει ως στοχο φυσικα να το εξηγησει αυτο ειναι η βιολογια. Το πως δηλαδη υπαρχει αυτη η παραβαση του μεγαλου νομου της ζωης σε μερικα οντα.

Η ψυχολογια και η ψυχιατρικη απλως μελεταει, κατηγοριοποιει, κλπ την σεξουαλικοτητα και τις επιδρασεις που εχει αυτη στον ανθρωπο και δεν μπαινει στο ζουμι της ολης καταστασης. Να μελετησει και να βρει το ΓΙΑΤΙ ή το ΠΩΣ συμβαινει αυτη η παρεκλιση και καταπατειται ο μεγαλος νόμος της φυσης.

Ας σου κανουμε την χαρη κ υποθεσουμε τωρα οτι η βιολογια εχει σχεση με το κατα ποσο η ομοφυλοφιλια ειναι φυσιολογικη η οχι,για διασκεδασε μου λιγο τις εντυπωσεις κ δειξε που το εχει γραμμενο η βιολογια οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι φυσιολογικη.Δωσε μου βιβλιογραφικες αναφορες οπως πχ αυτες που δινει ο Αμερικανικος Ψυχολογικος Συλλογος.

??????????? :fear: :fear: :fear: :fear: :whistle: :whistle: :whistle:

Εισαι σιγουρος οτι ξερεις να διαβαζεις?

Ειπα εγω πουθενα οτι η βιολογια λεει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι φυσιολογικη?

Μεχρι τοτε σαφως κ η μοναδικη υπευθηνη επιστημη για την παρατηρηση ερμηνεια κ κατηγοριοποιηση του ανθρωπινου σεξουαλικου προσανατολισμου ειναι η Ψυχολογια.

Ναι οκ αλλά για την μελετη του φαινομενου της ομοφυλοφιλιας στα θηλαστικα πχ, ειναι η βιολογια.

Δημοσ.

??????????? :fear: :fear: :fear: :fear: :whistle: :whistle: :whistle:

Εισαι σιγουρος οτι ξερεις να διαβαζεις?

Ειπα εγω πουθενα οτι η βιολογια λεει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι φυσιολογικη?

Ναι οκ αλλά για την μελετη του φαινομενου της ομοφυλοφιλιας στα θηλαστικα πχ, ειναι η βιολογια.

Α δλδ δεν πηγαινες να μας περασεις οτι για την βιολογια η ομοφυλοφιλια ειναι ''ανωμαλια'' ετσι?Διοτι αυτη την εντυπωση μου εδωσες με τις ''στατιστικες ανωμαλιες'' ως επιχειρηματα στα αρχικα σου ποστ.Τωρα εαν επεσα εξω συγχωρεσε με,παρασυρθηκα απο τις ''στατιστικες ανωμαλιες'' που μας ελεγες νωριτερα κ υπεθεσα οτι αν μη τι αλλο στις ιδιες γραμμες περι ανωμαλιας θα στεκοσουν

Δημοσ.

Πάμε λίγο μακριά με αυτό, αλλά σε αυτό το σκεπτικό πάντα με γαργαλούσε το γεγονός πως αυτό που ουσιαστικά, ενστικτώδικα και πραημαλλυ θέλουμε (εμείς τα όντα του πλανήτη γη) είναι ένας οργασμός (ή δέκα) . Τα υπόλοιπα είναι απλά ευτυχείς/ατυχείς συγκυρίες για τις οποίες έχει φροντίσει η φύση. Είναι λίγο πουστιά (see what I did there?) να περιγράφεις ένα κίνητρο εκ του αποτελέσματος και όχι με βάση τον αρχικό σκοπό. Δεν ξέρω, θα ήθελα να δω τα αποτελέσματα ενός depression scale σε έναν (ή δέκα) στείρο ετεροφυλόφιλο πλεημποη χιμπαντζή.

Μηπως ομως ειναι το αντιθετο; Η αναγκη για διαιωνιση, μας εκανε να μαθουμε το σεξ, το οποιο τελικως μας αρεσε και το συνεχισαμε; Θελω να πω, μηπως αν η διαιωνιση μας γινοταν με τον κρινο, ανουσια, αδιαφορα, μπορει να μη μαθαιναμε ποτε το σεξ;

Δημοσ.

Μα η ανακάλυψη του σεξ (εντάξει δεν υπήρξε ποτέ) δεν έγινε για αναπαραγωγή. Η ορμή υπάρχει εκ γενετής ακόμη κι όταν δεν υπάρχει δυνατότητα των οργάνων για αναπαραγωγή, δεν χρειάζεται λογικό σκοπό και σχέδιο. Τα υπόλοιπα είναι τύχη (ή αλλιώς φύση, ή αλλιώς θεός).

Δημοσ.

Μα η ανακάλυψη του σεξ (εντάξει δεν υπήρξε ποτέ) δεν έγινε για αναπαραγωγή. Η ορμή υπάρχει εκ γενετής ακόμη κι όταν δεν υπάρχει δυνατότητα των οργάνων για αναπαραγωγή, δεν χρειάζεται λογικό σκοπό και σχέδιο. Τα υπόλοιπα είναι τύχη (ή αλλιώς φύση, ή αλλιώς θεός).

Sorry, δεν το εξεφρασα σωστα. Ηθελα να πω πως, αν η αναγκη για σεξ ως διαιωνιση δεν υπηρχε, ισως να μην υπηρχε και αυτη η γενετησια ορμη (να μην ειχαν αναπτυχθει καν αυτες οι ερωτογενεις ζωνες, να βαραγες την τσουτσου σου απο κατω, και να ενιωθες οπως νοιωθεις οταν τριβεις πχ το χερι σου), ενω αντιθετα η αναγκη για σεξ, μεσα απο την εξελεγκτικη διαδικασια, να δημιουργησε σιγα σιγα και την ευχαριστηση. Μπορει ας πουμε τα προτωγονα ζωα και οι προγονοι του ανθρωπου να μην ενοιωθαν τιποτε κατα την πραξη, την οποια εκαναν μηχανικα με σκοπο την αναπαραγωγη.

Δημοσ.

Α δλδ δεν πηγαινες να μας περασεις οτι για την βιολογια η ομοφυλοφιλια ειναι ''ανωμαλια'' ετσι?

Ή θα μιλας με ακριβη τροπο ή δεν θα μιλας καθολου.

Στο κειμενο μου που εκανες quote δεν χρησιμοποιησα καν τις λεξεις ανωμαλια ή φυσιολογικο/ος/η.

Και εσυ στο προηγουμενο ποστ ειπες αυτα που ειπες, οτι ειπα δηλαδη οτι η βιολογια λεει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι φυσιολογικη!!!!!!!!!! :fear: :whistle: :whistle: :eek: :eek:

Τυχαια πατας τα κουμπα του πληκτρολογιου ηθελα να ηξερα??

Το τι ΝΟΜΙΖΕΣ οτι εννουσα και τι εχεις στο μυαλο σου οτι εννουσα καθολου δεν με ενδιαφερει.

Να σχολιαζεις αυτα που διαβαζεις και αυτα που λεει ο αλλος.

Και οχι αυτα που φανταζεσαι.

Σε αυτα που ειπα εχεις να σχολιασεις λοιπον τιποτα?

Διοτι αυτη την εντυπωση μου εδωσες με τις ''στατιστικες ανωμαλιες'' ως επιχειρηματα στα αρχικα σου ποστ.Τωρα εαν επεσα εξω συγχωρεσε με,παρασυρθηκα απο τις ''στατιστικες ανωμαλιες'' που μας ελεγες νωριτερα κ υπεθεσα οτι αν μη τι αλλο στις ιδιες γραμμες περι ανωμαλιας θα στεκοσουν

Επεσες εξω τελειως.

Δημοσ.

Ή θα μιλας με ακριβη τροπο ή δεν θα μιλας καθολου.

Στο κειμενο μου που εκανες quote δεν χρησιμοποιησα καν τις λεξεις ανωμαλια ή φυσιολογικο/ος/η.

Και εσυ στο προηγουμενο ποστ ειπες αυτα που ειπες, οτι ειπα δηλαδη οτι η βιολογια λεει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι φυσιολογικη!!!!!!!!!! :fear: :whistle: :whistle: :eek: :eek:

Τυχαια πατας τα κουμπα του πληκτρολογιου ηθελα να ηξερα??

Το τι ΝΟΜΙΖΕΣ οτι εννουσα και τι εχεις στο μυαλο σου οτι εννουσα καθολου δεν με ενδιαφερει.

Να σχολιαζεις αυτα που διαβαζεις και αυτα που λεει ο αλλος.

Και οχι αυτα που φανταζεσαι.

Σε αυτα που ειπα εχεις να σχολιασεις λοιπον τιποτα?

Επεσες εξω τελειως.

Καλα νταξ, δεν με πειθεις ομως οτι η ξαφνικη αγαπη σου για την βιολογια δεν προερχεται απο την ιδια ακροβατικη λογικη που φαινεται πως χρησιμοποιεις απο την αρχη, με τα διαφορα θεωρηματα για τις στατιστικες ανωμαλιες κ για την μη φυσιολογικοτητα (η οποια να μην ξεχασω μεταλλαχθηκε απλα σε ''περιεργο φαινομενο'' μεχρι τα τελευταια ποστ).

Δημοσ.

Καλα νταξ, δεν με πειθεις ομως οτι η ξαφνικη αγαπη σου για την βιολογια δεν προερχεται απο την ιδια ακροβατικη λογικη που φαινεται πως χρησιμοποιεις απο την αρχη, με τα διαφορα θεωρηματα για τις στατιστικες ανωμαλιες κ για την μη φυσιολογικοτητα (η οποια να μην ξεχασω μεταλλαχθηκε απλα σε ''περιεργο φαινομενο'' μεχρι τα τελευταια ποστ).

Και για χιλιοστη φορα διαστραβλωνεις αυτα που λεω. :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Αν μου βρεις εστω και ενα ποστ μου που αναφερω τις λεξεις μη φυσιολογικη ή μη φυσιολογικοτητα ή τελοσπαντων οτι η ομοφυλοφιλια ειναι μη φυσιολογικη θα σου δωσω ενα Ipod4.

:-( :-( :-(

Και το οτι δεν σε πειθω σκασιλα μου φυσικα. Εγω το βλεπω περισσοτερο σαν αποφυγη/υπεκφυγη να απαντησεις, αλλά μαλλον εχω αδικο. Απο οτι εχω καταλαβει και εχω πει, απλως βλεπεις φαντασματα και φανταζεσαι οτι υπαρχουν οργανωσεις αντι-ομοφυλοφιλικες και οτι οταν ο αλλος δεν πει οτι η ομοφυλοφιλια ειναι ενας υγιες προτυπο(!!!!my goodness), τοτε ανηκει σε αυτες.

Δημοσ.

Και για χιλιοστη φορα διαστραβλωνεις αυτα που λεω. :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Κατσε λιγο, εσυ δεν μιλουσες για στατιστικες ανωμαλιες κ για το οτι θεωρεις την ομοφυλοφιλια μη φυσιολογικη η οποια στα τελευταια ποστ εγινε περιεργο φαινομενο ,οπως επισης για επικρατεστερες θεωριες στην εμφανιση της ομοφυλοφιλιας?

Ενταξει ειπαμε τα Ελληνικα μου ειναι για τα μπαζα,αλλα οκ τοσο εξω να πεφτω δεν νομιζω.

*Οχι σοβαρα θυμησε μου,44 σελιδες ειναι κ δεν θυμαμαι τα παντα που εχουν ειπωθει με τοσα ατομα οποτε μπορει κ να πεφτω εξω,απλα αυτα με τις στατιστικες ανωμαλιες κ επικρατεστερες θεωριες σιγουρα τα θυμαμαι

Δημοσ.

Κατσε λιγο, εσυ δεν μιλουσες για στατιστικες ανωμαλιες κ για το οτι θεωρεις την ομοφυλοφιλια μη φυσιολογικη η οποια στα τελευταια ποστ εγινε περιεργο φαινομενο ,οπως επισης για επικρατεστερες θεωριες στην εμφανιση της ομοφυλοφιλιας?

Ενταξει ειπαμε τα Ελληνικα μου ειναι για τα μπαζα,αλλα οκ τοσο εξω να πεφτω δεν νομιζω.

*Οχι σοβαρα θυμησε μου,44 σελιδες ειναι κ δεν θυμαμαι τα παντα που εχουν ειπωθει με τοσα ατομα οποτε μπορει κ να πεφτω εξω,απλα αυτα με τις στατιστικες ανωμαλιες κ επικρατεστερες θεωριες σιγουρα τα θυμαμαι

Εχεις ενα μεγαλο προβλημα με την ακριβεια(preciseness, strictness, accuracy, exactness) και αυτα που λεγονται. Διαστρεβλωνεις τα παντα!

Εγω μιλησα για την λεξη φυσιολογικο/ος/η και οτι δεν την ειπα ποτέ. Οχι για την λεξη στατιστικη ανωμαλια. Απο που προεκυψε παλι αυτο οτι υποστηριξα οτι δεν το ειπα???? :eek:

Για στατιστικη ανωμαλια φυσικα και μιλησα. Φυσικα και η ομοφυλοφιλια αποτελει στατιστικη ανωμαλια(με την εννοια της μεγαλης της αποκλισης απο την συμπεριφορα του μεσου ορου) οσον αφορα τις παρατηρηθεισες καταστασεις ενος ανθρωπου περι των σεξουαλικων προτιμησεων του. Η ετεροφυλια ειναι η επικρατουσα κατασταση μακραν.

Δημοσ.

Εχεις ενα μεγαλο προβλημα με την ακριβεια(preciseness, strictness, accuracy, exactness) και αυτα που λεγονται. Διαστρεβλωνεις τα παντα!

Εγω μιλησα για την λεξη φυσιολογικο/ος/η και οτι δεν την ειπα ποτέ. Οχι για την λεξη στατιστικη ανωμαλια. Απο που προεκυψε παλι αυτο οτι υποστηριξα οτι δεν το ειπα???? :eek:

Για στατιστικη ανωμαλια φυσικα και μιλησα. Φυσικα και η ομοφυλοφιλια αποτελει στατιστικη ανωμαλια(με την εννοια της μεγαλης της αποκλισης απο την συμπεριφορα του μεσου ορου) οσον αφορα τις παρατηρηθεισες καταστασεις ενος ανθρωπου περι των σεξουαλικων προτιμησεων του. Η ετεροφυλια ειναι η επικρατουσα κατασταση μακραν.

Μπα δεν νομιζω οτι εχω τετοιο θεμα,απλα θυμαμαι οτι ησουν απο τις περιπτωσεις που δεν ειχα δωσει βαση λογο αφοριστικου υφους σου,στα καπακια ομως αυτα περι στατιστικων ανωμαλιων κ πως ο ορος πρεπει να δινεται, ειχα δωσει βαση κ ειχα σταθει (κ ξαναστεκομαι) για το οτι ουσιαστικα η χρηση του ορου ανωμαλια σε ενα νημα που μιλαει για την ομοφυλοφιλια πρεπει να αποφευγεται οπως κ να θες να μας τον παρουσιασεις τον ορο.Επισης θυμαμαι οτι στην ειχα πει (οχι μονο γω αλλα θυμαμαι κ ενα καλο ποστ του Φιλιππου)για το οτι στατιστικη ανωμαλια ειμαι στην τελικη κ γω λογο του υψους μου πχ κ οτι αυτα περι στατιστικων ανωμαλιων δειχνουν απλα επιχειρηματολογικη ενδεια που απλα δυναμιτιζει το νημα ειδικα σε ενα θεμα για το οποιο η ομοφοβια ειναι σημαντικη παραμετρος.

Σε καθε περιπτωση παντως κ ανεξαρτητα εαν πιστευεις οτι διαστρεβλωνω οσα λες, θεωρω πως η ξαφνικη αγαπη σου για την βιολογια κ στατιστικη απλα δειχνει επιχειρηματολογικη αδυναμια που δυναμιτιζει χωρις να προσφερει κατι επι της ουσιας στην συζητηση.

Δημοσ.

Μπα δεν νομιζω οτι εχω τετοιο θεμα,απλα θυμαμαι οτι ησουν απο τις περιπτωσεις που δεν ειχα δωσει βαση λογο αφοριστικου υφους σου,στα καπακια ομως αυτα περι στατιστικων ανωμαλιων κ πως ο ορος πρεπει να δινεται, ειχα δωσει βαση κ ειχα σταθει (κ ξαναστεκομαι) για το οτι ουσιαστικα η χρηση του ορου ανωμαλια σε ενα νημα που μιλαει για την ομοφυλοφιλια πρεπει να αποφευγεται οπως κ να θες να μας τον παρουσιασεις τον ορο.Επισης θυμαμαι οτι στην ειχα πει (οχι μονο γω αλλα θυμαμαι κ ενα καλο ποστ του Φιλιππου)για το οτι στατιστικη ανωμαλια ειμαι στην τελικη κ γω λογο του υψους μου πχ κ οτι αυτα περι στατιστικων ανωμαλιων δειχνουν απλα επιχειρηματολογικη ενδεια που απλα δυναμιτιζει το νημα ειδικα σε ενα θεμα για το οποιο η ομοφοβια ειναι σημαντικη παραμετρος.

Ε ωραια και? Αν καποιος ειναι 2.35 μετρα αποτελει στατιστικη ανωμαλια το υψος του ως προς τον μεσο ορο υψους των ανθρωπων.

Το ιδιο και η ομοφυλοφιλια. Αποτελει στατιστικη ανωμαλια η σεξουαλικη συμπεριφορα/κατασταση των ομοφυλοφιλων ατομων σε σχεση με την τυπικως παρατηρουμενη συμπεριφορα μακραν, που ειναι η ετεροφυλια.

Και φυσικα και εχεις θεμα διαστρεβλωσης των λεγομενων καποιου. Σε 6 τουλαχισοτν ποστ σου μου διαστρεβλωνεις τα παντα! Σε ενα μαλιστα μικρο ποστ μου που δεν ανεφερα καν την λεξη φυσιολογικο και ολα αυτα που ειπα δεν συνδεοταν με κατι τετοιο εσυ ειπες οτι εγω λεω οτι η βιολογια λεει οτι η ομοφυλοφιλια δεν ειναι φυσιολογικη!!

ΗΜΑΡΤΟΝ!!

Ουτε τυχαια να τα πατουσες τα πληκτρα.

Σε καθε περιπτωση παντως κ ανεξαρτητα εαν πιστευεις οτι διαστρεβλωνω οσα λες, θεωρω πως η ξαφνικη αγαπη σου για την βιολογια κ στατιστικη απλα δειχνει επιχειρηματολογικη αδυναμια που δυναμιτιζει χωρις να προσφερει κατι επι της ουσιας στην συζητηση.

Με ηξερες και απο χθες και μιλας για ξαφνικη αγαπη για βιολογια και στατιστικη, κλπ????????????????????????????????

ΗΜΑΡΤΟΝ ΞΑΝΑ!

Ολα αυτα που λες για επιχειρηματολογικη αδυναμια που δυναμιτιζει και δεν προσφερει στην συζητηση τα λες διοτι δεν εχεις τι αλλο να πεις και να μου απαντησεις επι της ουσιας, οποτε προσπαθεις με αυτο τον τροπο να πεισεις οτι αυτα που λεω τα λεω λογω ελλειψης επιχειρηματων.

Ενω ΕΣΥ λοιπον εχεις ελλειψη επιχειρηματων, το προσαπτεις αυτο σε εμενα διοτι δεν ξερεις πως να μου απαντησεις με επιχειρηματα. Και το μόνο που κάνεις ειναι να αφοριζεις ο,τι λεει ο καθενας χρησιμοποιωντας την ομοφοβια ως αρμα για να το κάνεις.

Τραγικα πραγματα.... :-( :-(

Δημοσ.

Αποτελει στατιστικη ανωμαλια η σεξουαλικη συμπεριφορα/κατασταση των ομοφυλοφιλων ατομων σε σχεση με την τυπικως παρατηρουμενη συμπεριφορα μακραν, που ειναι η ετεροφυλια.

H στατιστική δεν περιγράφει έτσι.

Περιγράφει έτσι:

Σε χ δείγμα η τυπικώς παρατηρούμενη συμπεριφορά του 10% των ερωτηθέντων (κάπου τόσο δεν είναι τοξοβόλε; ) είναι να βρίσκονται σε, ή να έχουν πραγματοποιήσει στο παρελθόν ερωτική επαφή με άτομο του ίδιου φύλου.

Δεν έχει μακράν και κοντάν, επιστήμη είναι έχει αριθμούς.

Στη στατιστική, η ανωμαλία συνήθως είναι αρκετά καλό κίνητρο για επανάληψη της μέτρησης και δείκτης του οτι κάτι έχει πάει στραβά με αυτήν ή το μεθοδολογικό ή θεωρητικό σκεπτικό πίσω από αυτήν. Η στατιστική περιγράφει, οι ανωμαλίες στη μέτρηση δεν είναι περιγραφή είναι ερωτηματικό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...