Προς το περιεχόμενο

Gay parade υπο την αιγιδα του δημου Αθηνας στις 4 Ιουνιου

ioannnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδη αποκλειεις τη περιπτωση καποιoς να γινει γκει με επιλογη του?

Ξερεις πόσοι γιναν στη πορεια? Ή ηθελαν να δοκιμασουν κατι διαφορετικο, ετσι για αλλαγη βρε αδελφε.. ή απο περιεργεια. Ή πόσοι ειναι bi?

οφ τοπικ λιγο αλλα..

Η ΑΡΑ αναγνωριζει οτι η σεξουαλικοτητα δεν αποτελει συνειδητη επιλογη μας.Το να επιλεξεις να δοκιμασεις απο περιεργεια κατι δεν σημαινει κατι απο μονο του ουτε φανταζομαι εχει την δυναμη να διαμορφωσει την σεξουαλικοτητα σου.Εξαλλου το να επιλεξεις να πειραματιστεις με την σεξουαλικοτητα σου ειναι θεμιτο κ αρκετοι απο εμας το εχουμε κανει σε καποια φαση της ζωης μας.

Σε καθε περιπτωση η ανθρωπινη σεξουαλικοτητα ειναι ιδιαιτερα πολυπλοκη κ η γνωση που εχουμε για εκεινη δεν μπορει να εχει απολυτη εφαρμογη σε κανενα μας.Σημερα αναγνωριζουμε οτι η σεξουαλικοτητα μας δεν παραμενει στατικη κατα την διαρκεια της ζωης μας αλλα εμφανιζει διαβαθμισεις ως προς την ελξη που αισθανομαστε κατα περιοδους για το ενα ,το αλλο η κ τα δυο φυλα.Σε γενικες γραμμες ομως ξερουμε πως οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε fairly consistent ως προς το πιο απο τα δυο φυλα μας ελκει (η εαν μας ελκουν κ τα δυο) κ μεχρι πιο βαθμο κατα την διαρκεια της ζωης μας.

• Απαντ. 502
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 21 Απριλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 21 Απριλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

η ομοφοβια σε αυτο το θρεντ εχει πιασει κοκκινο....

ελπιζω οι μοντς να επιδειξουν τον ιδιο ζηλο καθαρισματος και στο παρον τοπικ.

καποια προσβλητικα ποστς παραειναι εμετικα. :eek:

Αυτό όμως το κατα παραγγελία moderation;

Και γιατί η κατάθεση άποψης αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στη ροή της συζήτησης;

Καμια φορά καταντά άστοχο.

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 21 Απριλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 21 Απριλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Ρε συ Γιώργη,έχεις λαλήσει ρε;

Στο θολωμένο του μυαλό είναι όλοι αυτοί σε καθεστώς σκόπιμης εκούσιας περιθωριοποίησης...

Αυτό γιατί το σβήνεις συνέχεια;

Δημοσ.

Δεν θα διαφωνήσω με την προσσέγιση σου αυτό που δεν διάβασα είναι το κατα πόσο η ίδια η κοινότητα ή τέλος πάντων συντριπτικό ποσοστό της δημιουργεί τέτοια πρότυπα του ρόζ ρούχου.

Θέλω να πω πως έχω αρκετά παραδείγματα με ροζ καρδούλες σε τετράδια/βιβλία,διαμόρφωση επαγγελματικό γραφείου, μέχρι ακόμη ακόμη και της.........κούπας του καφέ.

Στην τελική ο βλαχομπαρόκ σε πολλά Έλληνας γκέι ακολουθεί και αυτός την παρακμιακή κοινωνία στην οποία κινείται αποτελώντας ακόμη και για την κοινότητά του παράδειγμα αυτοπεριθωριοποιησης απο τον ευρύτερο χώρο που κινείται.

Μα ποια ειναι τελοσπαντων η κοινοτητα του γκει?Δεν ξερω να εχω καποια ιδιαιτερη κοινοτητα.Οτι βλεπεις κ εσυ γυρω σου βλεπω κ γω.Τεσπα I beg to differ. To θεμα προτυπων/στερεοτυπων ειναι μεγαλη κουβεντα. Δεν φορανε ολοι οι γκει ροζ ουτε αποφευγουν ολοι οι στρεητ το ροζ.Μιλαμε ειναι τοσο σχετικα αυτα και εχουν να κανουν με τον καθενα μας προσωπικα.Οπως εμενα κ αλλους τοσους γκει δεν μας λεει κατι η παρελαση περηφανειας θα βρεις αλλους τοσους γκει που να σκιζονται για εκεινη κ αντιστοιχα οπως σε μερικους στρεητ δεν λεει κατι η παρελαση υπερηφανειας θα βρεις απο την αλλη μια στρατια απο στρεητ που θα την καταβρισκουν.Πολυ κακο για το τπτ η ιστορια με τα προτυπα/στερεοτυπα.

φυσικα η υποκρισια του καθε τριμαλακα αντρα που θιγεται οταν δει 2 αντρες να ειναι απλα πιασμενοι απο το χερι ενω θα αρχισει να χερετε οταν δει 2 κοπελες να φιλιουντε (μιας και στο μυαλο του ολες οι λεσβιες θα του πουνε να ερθει μαζι τους και αυτος)

να κ ενα ψυχολογικο πειραματακι σχετικα με το παραπανω απο το ABC.

http://www.youtube.com/watch?v=cctQ54r3DNk&feature=related

Δημοσ.

Μα ποια ειναι τελοσπαντων η κοινοτητα του γκει?Δεν ξερω να εχω καποια ιδιαιτερη κοινοτητα.Οτι βλεπεις κ εσυ γυρω σου βλεπω κ γω.Τεσπα I beg to differ. To θεμα προτυπων/στερεοτυπων ειναι μεγαλη κουβεντα. Δεν φορανε ολοι οι γκει ροζ ουτε αποφευγουν ολοι οι στρεητ το ροζ.Μιλαμε ειναι τοσο σχετικα αυτα και εχουν να κανουν με τον καθενα μας προσωπικα.Οπως εμενα κ αλλους τοσους γκει δεν μας λεει κατι η παρελαση περηφανειας θα βρεις αλλους τοσους γκει που να σκιζονται για εκεινη κ αντιστοιχα οπως σε μερικους στρεητ δεν λεει κατι η παρελαση υπερηφανειας θα βρεις απο την αλλη μια στρατια απο στρεητ που θα την καταβρισκουν.Πολυ κακο για το τπτ η ιστορια με τα προτυπα/στερεοτυπα.

Κοίτα , η έννοια της ομαδοποίησης ατόμων με ομοειδή χαρακτηριστικά/ενδιαφέρονται υπάρχει και είναι κατα την γνώμη μου φυσιολογική.Δεν είναι γκετο-ποιητική αλλά απλά φυσιολογικό αποτέλεσμα(απο το ποδόσφαιρο μέχρι φωτογραφικά κλάμπ και πάει λέγοντας)

Υπο αυτή την έννοια δεν προσδιορίζω την λέξη κοινότητα ως κάτι αρνητικό.

Το θέμα των προτύπων είναι μεγάλη κουβέντα αλλά καλώς ή κακώς έχει προσδιοριστεί πως κάποιες συγκεκριμένες επιλογές χαρακτηρίζουν ομάδες ανθρώπων(δεν βάζω κόκκινο γιατί είμαι βάζελος κτλ).

Αυτό που δεν κατανοώ είναι αυτό που ακριβώς λες και εσύ.

Τι είναι αυτό που τελικά προσφέρει στον ψυχισμό ενός ανθρώπου γκει με τον να παρελάσει ντυμένος πρακτικά και συμπεριφερόμενος ως εκπρόσωπος του άλλυ φύλου(γενετικά/βιολογικά)

Μήπως τελικά η ουσία είναι η αυτο-επίδειξη , προσπαθώντας να εξωτερικεύσουν τα δικά τους κόμπλεξ τα οποία τους γκετοποιούν?

Δηλαδή η η αυτοεκτίμηση ενός γκέι θα προέλθει απο το να βγει και να το πει , να το φωνάξει να το δείξει?

Οκ ρε φίλε είσαι , δικαίωμά σου να κάνεις ότι θέλεις , στο κρεββάτι σου κάνεις κουμάντο εσύ και κανείς άλλος.

Η ματιά μου είναι διερευνητική και όχι κριτική επι προσωπικού, πίστεψέ με σου μιλώ ως ένας άνθρωπος που βίωσα και βιώνω τον ρατσισμό (ακόμη και απο το ίδιο το κράτος χειροπιαστά με επιπτώσεις σε όλη μου την ζωή) για τελείως διαφορετικούς λόγους όμως.

Δημοσ.

Κοίτα , η έννοια της ομαδοποίησης ατόμων με ομοειδή χαρακτηριστικά/ενδιαφέρονται υπάρχει και είναι κατα την γνώμη μου φυσιολογική.Δεν είναι γκετο-ποιητική αλλά απλά φυσιολογικό αποτέλεσμα(απο το ποδόσφαιρο μέχρι φωτογραφικά κλάμπ και πάει λέγοντας)

Υπο αυτή την έννοια δεν προσδιορίζω την λέξη κοινότητα ως κάτι αρνητικό.

Το θέμα των προτύπων είναι μεγάλη κουβέντα αλλά καλώς ή κακώς έχει προσδιοριστεί πως κάποιες συγκεκριμένες επιλογές χαρακτηρίζουν ομάδες ανθρώπων(δεν βάζω κόκκινο γιατί είμαι βάζελος κτλ).

Αυτό που δεν κατανοώ είναι αυτό που ακριβώς λες και εσύ.

Τι είναι αυτό που τελικά προσφέρει στον ψυχισμό ενός ανθρώπου γκει με τον να παρελάσει ντυμένος πρακτικά και συμπεριφερόμενος ως εκπρόσωπος του άλλυ φύλου(γενετικά/βιολογικά)

Μήπως τελικά η ουσία είναι η αυτο-επίδειξη , προσπαθώντας να εξωτερικεύσουν τα δικά τους κόμπλεξ τα οποία τους γκετοποιούν?

Δηλαδή η η αυτοεκτίμηση ενός γκέι θα προέλθει απο το να βγει και να το πει , να το φωνάξει να το δείξει?

Οκ ρε φίλε είσαι , δικαίωμά σου να κάνεις ότι θέλεις , στο κρεββάτι σου κάνεις κουμάντο εσύ και κανείς άλλος.

Η ματιά μου είναι διερευνητική και όχι κριτική επι προσωπικού, πίστεψέ με σου μιλώ ως ένας άνθρωπος που βίωσα και βιώνω τον ρατσισμό (ακόμη και απο το ίδιο το κράτος χειροπιαστά με επιπτώσεις σε όλη μου την ζωή) για τελείως διαφορετικούς λόγους όμως.

Ε ναι,αυτο περιπου τονιζω οτι δλδ οσα απο τα παραπανω αναφερεις μπορει να ισχυουν η οχι για καποιον αλλα φανταζομαι οτι αυτα ειναι εξατομικευμενα.Εξαρταται νομιζω απο πολλους παραγοντες.Προσωπικοτητα,βιωματα,διαμορφωση διαπροσωπικων σχεσεων κτλ.Δεν μπορεις να προσεγγισεις την ανθρωπινη συμπεριφορα υπο το πρισμα ''αυτοι ειναι ετσι'' ''αυτοι κανουν αυτο''

Αναφορικα με την κοινοτητα.Σαφως κ ναι η εννοια της κοινοτητας δεν νομιζω οτι ειναι αρνητικα φορτισμενη εννοια.Το αντιθετο μαλιστα.Απο ποτε ομως μια ευρυτερη κοινοτητα εχει ηδη απο μονη της καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που καθοριζουν καταλυτικα την συμπεριφορα των μελλων της?Εκει ειναι η ενσταση.

Οκ ρε φίλε είσαι , δικαίωμά σου να κάνεις ότι θέλεις

ευτυχως δεν εβαλες το κλισε αρκει να μην με ενοχλεις εμενα.
Δημοσ.

παντως ανοητος γινεται καποιος κατα επιλογη, μιας και το να εισαι gay δεν ειναι το ιδιο με το να λες σημερα θα βαλω σορτσακι και οχι μακρυ παντελονι...

δεν ειναι κατι τετοιο η σεξουαλικη προτιμιση, ποτε θα σταματησετε να λετε τετοιες μπαρουφες μερικοι?

φυσικα η υποκρισια του καθε τριμαλακα αντρα που θιγεται οταν δει 2 αντρες να ειναι απλα πιασμενοι απο το χερι ενω θα αρχισει να χερετε οταν δει 2 κοπελες να φιλιουντε (μιας και στο μυαλο του ολες οι λεσβιες θα του πουνε να ερθει μαζι τους και αυτος)

Σαφως και δεν ειναι το ιδιο με το σορτσακι, δε παυει ομως να ειναι μια προτιμηση. Σκεψου και πόσοι ειναι bi.

Μη νομιζεις οτι ο γκει αποκλειστικα γεννιεται... γινεται κιολας.

Οσο για τις λεσβιες, εχεις βεβαια υποψη οτι στη βιομηχανια του στρεϊτ πορνό τα λεσβιακα υπαρχουν κανονικα, ειναι must.

οφ τοπικ λιγο αλλα..

Η ΑΡΑ αναγνωριζει οτι η σεξουαλικοτητα δεν αποτελει συνειδητη επιλογη μας.Το να επιλεξεις να δοκιμασεις απο περιεργεια κατι δεν σημαινει κατι απο μονο του ουτε φανταζομαι εχει την δυναμη να διαμορφωσει την σεξουαλικοτητα σου.Εξαλλου το να επιλεξεις να πειραματιστεις με την σεξουαλικοτητα σου ειναι θεμιτο κ αρκετοι απο εμας το εχουμε κανει σε καποια φαση της ζωης μας.

Σε καθε περιπτωση η ανθρωπινη σεξουαλικοτητα ειναι ιδιαιτερα πολυπλοκη κ η γνωση που εχουμε για εκεινη δεν μπορει να εχει απολυτη εφαρμογη σε κανενα μας.Σημερα αναγνωριζουμε οτι η σεξουαλικοτητα μας δεν παραμενει στατικη κατα την διαρκεια της ζωης μας αλλα εμφανιζει διαβαθμισεις ως προς την ελξη που αισθανομαστε κατα περιοδους για το ενα ,το αλλο η κ τα δυο φυλα.Σε γενικες γραμμες ομως ξερουμε πως οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε fairly consistent ως προς το πιο απο τα δυο φυλα μας ελκει (η εαν μας ελκουν κ τα δυο) κ μεχρι πιο βαθμο κατα την διαρκεια της ζωης μας.

Eχεις σκεφτει να διεκδικησεις μια εδρα επικουρου καθηγητη στη γκει φιλοσοφια?:P

Δημοσ.

Αναφορικα με την κοινοτητα.Σαφως κ ναι η εννοια της κοινοτητας δεν νομιζω οτι ειναι αρνητικα φορτισμενη εννοια.Το αντιθετο μαλιστα.Απο ποτε ομως μια ευρυτερη κοινοτητα εχει ηδη απο μονη της καποια συγκεκριμενα χαρακτηριστικα που καθοριζουν καταλυτικα την συμπεριφορα των μελλων της?Εκει ειναι η ενσταση.

Κοίτα μια κοινότητα προσδιορίζεται έτσι απο κοινά χαρακτηριστικά των μελών της , είναι λοιπόν προφανές πως όταν έχουμε μια ομάδα φωτογράφων θα ασχολούνται με Iso , apperture κλπ ντυμένοι κυρίως με στρατιωτικά παντελόνια , γιλέκα με πολλές τσέπες και τσάντες με αμέτρητα σώματα και φακούς μέσα.

Μια ομάδα ιερωμένων μάλλον δύσκολα θα τους δεις χωρίς ράσα , ακόμη ακόμη και μια ποδοσφαιρική ομάδα έχει συγκεκριμένους κανόνες στο ντύσιμο.

Η ουσία λοιπόν είναι το γενικό πλάνο όταν κάνεις μερικά βήματα πίσω .....εκεί θα προσέξεις πως ανα τέτοια ομάδα/κοινότητα τα επιμέρους χαρακτηριστικά δημιουργούν ένα ενιαίο πλαίσιο και φάσμα οπτικής απεικόνισης.

Σκέψου ένα κοπάδι απο ψαρόνια που πετούν ομοιόμορφα σε ένα μπλόκ.Ξεχωριστά κομμάτια του ίδιου παζλ με ταυτόσημες συμπεριφορές που οταν κάνουν κάτι κοινό εμφανίζουν στα μάτια του τρίτου μια ενιαία συμπεριφορά.

Καλώς ή κακώς το ανθρώπινο μυαλό ταυτίζει ώστε να κατανοεί κάποια πράγματα με εύκολα αναγνωρίσιμα στοιχεία της φύσης.

Χρώμα , μυρωδιές, κινήσεις και συμπεριφορές.

Το αν κάποτε για παράδειγμα αντι του μπλέ για τα αγόρια επέλεγαν το ροζ τώρα θα κάναμε την κουβέντα με απλά ανάποδα τα χρώματα.

Δημοσ.

Κοίτα μια κοινότητα προσδιορίζεται έτσι απο κοινά χαρακτηριστικά των μελών της , είναι λοιπόν προφανές πως όταν έχουμε μια ομάδα φωτογράφων θα ασχολούνται με Iso , apperture κλπ ντυμένοι κυρίως με στρατιωτικά παντελόνια , γιλέκα με πολλές τσέπες και τσάντες με αμέτρητα σώματα και φακούς μέσα.

Μια ομάδα ιερωμένων μάλλον δύσκολα θα τους δεις χωρίς ράσα , ακόμη ακόμη και μια ποδοσφαιρική ομάδα έχει συγκεκριμένους κανόνες στο ντύσιμο.

Η ουσία λοιπόν είναι το γενικό πλάνο όταν κάνεις μερικά βήματα πίσω .....εκεί θα προσέξεις πως ανα τέτοια ομάδα/κοινότητα τα επιμέρους χαρακτηριστικά δημιουργούν ένα ενιαίο πλαίσιο και φάσμα οπτικής απεικόνισης.

Σκέψου ένα κοπάδι απο ψαρόνια που πετούν ομοιόμορφα σε ένα μπλόκ.Ξεχωριστά κομμάτια του ίδιου παζλ με ταυτόσημες συμπεριφορές που οταν κάνουν κάτι κοινό εμφανίζουν στα μάτια του τρίτου μια ενιαία συμπεριφορά.

Καλώς ή κακώς το ανθρώπινο μυαλό ταυτίζει ώστε να κατανοεί κάποια πράγματα με εύκολα αναγνωρίσιμα στοιχεία της φύσης.

Χρώμα , μυρωδιές, κινήσεις και συμπεριφορές.

Το αν κάποτε για παράδειγμα αντι του μπλέ για τα αγόρια επέλεγαν το ροζ τώρα θα κάναμε την κουβέντα με απλά ανάποδα τα χρώματα.

Συγνωμη,αλλα φανταζομαι κατανοεις σαφως οτι η μεριδα ομοφυλοφιλων που συμμετεχει στις γκει παρελασεις αποτελει μολις ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ της ευρυτερης ''κοινοτητας'' των ομοφυλοφιλων ετσι?

Αυτα που βλεπεις στις παρελασεις δεν εκφραζουν εμενα προσωπικα,οπως επισης δεν εχω αναγκη να κατηγοριοποιηθω σε μια κοινοτητα μονο κ μονο λογο της σεξουαλικοτητας μου.Το μονο που μπορω να σκεφτω πως εχω κοινο με την ευρυτερη ''κοινοτητα'' των ομοφυλοφιλων ειναι οτι απλα εχω ιδια σεξουαλικοτητα με εκεινους.Το πως συμπεριφερομαι,κινουμε,δραστηριοποιουμε κτλ δεν μπορει να ταυτιζεται σε καμια περιπτωση με αυτα που βλεπεις εσυ κ ολοι στις γκει παρελασεις.Δλδ αυτα ειναι αυτονοητα.Δεν ειναι ολοι οι γκει το ιδιο οπως δεν ειναι ολοι οι στρεητ το ιδιο.

Eχεις σκεφτει να διεκδικησεις μια εδρα επικουρου καθηγητη στη γκει φιλοσοφια?:P

εδω μιλησα ως Ψυχολογος οχι ως γκει.Η φιλοσοφια ειναι ασχετη. :mrgreen:

Δημοσ.

A συγνωμη... εδρα στη γκει φιλοσοφια τοτε.

Να σε ρωτησω κατι, ενεργητικος ή παθητικος εισαι? ή και τα δυο?

Δημοσ.

A συγνωμη... εδρα στη γκει φιλοσοφια τοτε.

Να σε ρωτησω κατι, ενεργητικος ή παθητικος εισαι? ή και τα δυο?

Παλι λαθος το ειπες.Δεν νομιζω ομως οτι εχει σχεση η μπορει να βοηθησει στον διαλογο το τι κανω στο κρεβατι ακριβως.

ΕΝΤΙΤ

κ εδω το διαγγελμα του Ομπαμα που σας ελεγα για τις αυτοκτονιες των εφηβων ομοφυλοφιλων που ειχαν πεσει θυματα ομοφοβικων πρακτικων.

Πολυ εξυπνο το σημειο στο οποιο αναφερεται για την δικη του διαφορετικοτητα απο τον μεσο ορο (προφανως λογω φυλης).Επικοινωνιακα μου αρεσε.

http://www.youtube.com/watch?v=ie__yOLn5gc

Δημοσ.

Παρατήρησα ότι το παρατονίσατε ότι δεν δέχεται η ΕΛΛΗΝΙΚΗ κοινωνία τους ομοφυλόφιλους.Ενώ δεν θυμάστε τι σάλος είχε γίνει με τους Αμερικάνους(και όχι μόνο) όταν άρχισαν να λένε ότι οι αρχαίοι Έλληνες ήταν ομοφυλόφιλοι ή μπαι ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, που πιθανότατο είναι οι άνθρωποι αυτοί τότε να είχαν πειραματιστεί αφού δεν είχαν και τα ταμπού που έχουμε εμείς σήμερα, ενώ επίσης έχει αποδειχθεί με διάφορους τρόπους ο ρατσισμός κοινωνικός, φυλετικός, θρησκευτικός κ.τ.λ των ανεπτυγμένων γειτόνων μας (Γάλλοι, Ισπανοί, Ιταλοί, Αμερικάνοι κ.ο.κ).

Επίσης λέτε ότι δεν έχουν οι λεσβίες πρόβλημα.Ναι όντως τους άντρες δεν τους χαλάει -καθόλου- να βλέπουν πορνό με λεσβίες, δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα τους άρεσε να συναναστρέφονται μαζί τους.Εγώ προσωπικά πιστεύω πως όσοι έχουν πρόβλημα με τους άντρες ομοφυλόφιλους, έχουν και με τις γυναίκες.

Δημοσ.

μην μπερδευετε τις λεσβιες στις τσοντες με τις πραγματικες...πλιζ..

Αυτό ακριβώς που έλεγα.Πολύ απλά επειδή οι τύπισσες στις τσόντες δε είναι λεσβίες, στρέιτ είναι που κάνουν ότι κάνουν απευθυνόμενες σε ανδρικό καθαρά πληθυσμό...

Δημοσ.

μην μπερδευετε τις λεσβιες στις τσοντες με τις πραγματικες...πλιζ..

Έτσι , άλλωστε οτι κάνουν το κάνουν για την κονόμα οι ως επαγγελματίες του είδους.

Τοξοβόλε , νομίζω πως παρεξήγησες , δεν ήταν επι προσωπικού η τοποθέτηση μου....άλλωστε η διαφορετικότητα απο το συνηθισμένο και ο ρατσισμός που πηγάζει απο τους περισσοτέρους του σωρού δεν έχει να κάνει μόνο με την σεξουαλικότητα και τις προτιμήσεις επ αυτού αλλά αγγίζει απο το χρώμα του δέρματος μέχρι και το πόσα κιλά μπορεί να κουβαλάς ή το πόσες τρίχες μπορεί να έχεις ή να μην έχεις πάνω σου.

Αυτά είναι όμως άλλη μεγάλη κουβέντα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...